Graphic Designer ??


Assalamualaikum .

Graphic Designer adalah pereka graphic . yang mana mereka ini membuat graphic2 baru atau dalam kata lain buat poster baru atas permintaan pelanggan atau pun minat diri sendiri .

haaa, awat aku tulis lagu tu ?

hahaha

bukan apa,kadang-kadang aku rasa cam best gak masuk ke bidang designers ni, sebab bidang yang luas dan hanya orang yg minat je boleh survive dalam ni .

kena perah otak  sehari dua hari semata-mata nak buat design yang tebaik .

banyak tools dalam psd( photoshop ) atau AI( ilustrator ) membuatkan seorang designer tu tak puas nak explore lebih ketika membuat design dia.

aku pun masih belajar,tapi ketagihannya itu membuatkan kita lupa siapa kita. hehe

habiskan masa yg bnyak untuk satu2 design.

hakikatnya kena hadkan juga masa itu,kerana aku masih belajar .

jadikan ia sebagai hobi sampingan menguatkan lagi minat yang terpendam.

kalau nk suh buat design ke , apa ke boleh la pm. huhu. *prmote lak =="

fokus dalam semua gerak kerja kita, moga lancar segala pergerakkan :)



1 comment:

  1. anatomi tu buat kan aku tringat maser belajar dulu., huhu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.