Bosan Dengan Facebook.




Assalamualaikum ,

facebook , adalah sebuah medium interaksi antara satu sama lain . medium ini memudah cara kita utk berhubung .

tahun 2009 dulu , facebook tidak lah se famous sekarang . apabila manusia2 ketika itu mempunyai beberapa medium lain seperti frienster , myspace dan tagged .

sekarang, fasa bila kita buka facebook atau fb ni , kita mula bosan dgn apa yg ada pada fb itu .

apabila tak semua benda dpt di terima akal .

kadang2 kita tak perlu pun buka,tpi akhirnya kita buka juga kan .

bagi aku tak la bosan sgt fb ni, cumanya aku yg bosan dgn diri aku . hahaha

rasa cam buang masa je, buka fb dan scroll2 lepas tu dah. 

10 minit kemudian , scroll lagi .
20 minit kemudian , scroll lagi dan lagi dan lagi .

tak campuq lagi dgn insta dan twitter. 

pattern yg sama, iaitu scroll ke bawah. haha * blogger.com pun scroll ke bawh gk en =="

fb aku sekarang cam mnyakitkan hati , oh hati ku ~~

haha, nak jiwang ni, tp bukan pasai jiwang2 pun . kita nak habaq kata ada certain2 part yg menyakitkan hati . tak nak la mention tpi sakit la hati kite ni .

contoh : isu hudud yg di salah tafsir oleh rakyat malaysia , mereka menolak hudud tanpa usul periksa .

ermm. nanti aku tulis satu entri mengenai hudud ^_^ .

ingt , muslim wajib !! taat kepada perintah yg allah tetapkan. dan hudud adalah salah satu drinya .

okay laah.. sekadar perkongsian dengan korang di pagi hari kan. aku kat sini skrng kul 1 pagi. korang lak kul 7 pagi en. haha

aku tk leh tido skrng ni.. doakan aku yaa.. seteghesss ..

sekian .

2 ulasan:

  1. Saya pun lebih suka buka Twitter dari buka FB. Tapi pembaca blog saya pun banyak juga datang dari FB. Banyak juga maklumat baru yang boleh saya dapat dari FB.

    BalasPadam
  2. hahaha. suka bab ayat ni

    ---> asa cam buang masa je, buka fb dan scroll2 lepas tu dah.

    10 minit kemudian , scroll lagi .
    20 minit kemudian , scroll lagi dan lagi dan lagi

    hahah betullah. cx pun macam tu. haha!

    sekarang dah bosan dgn fb yang masing2 terlalu taksub dengan viral ntah apa2. huhu

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.