:: Movie :: The Imitation GAME !


Assalamualaikum ,

hari ini aku nak share ngan korang pasal movie kedua yang aku baru tgk .

" The Imitation Game "

aku tak sure dah keluar kat malaysia ke belom sbb tarikh kluar kat US bulan november 2014 .


Kisah yang mengisahkan ketika perang dunia ketika menentang german . adolf hitler
kisah mereka menghuraikan code2 enigma ketika perang.

seorang mathematician bernaa turing dan kawan2 dia bersama2 membuat dan menghuraikan code tersebut.
di peringkat awal turing ni tak suka bekerja ramai2 , tapi atas nasihat kawan dia dia pun berbaik dgn kawan2 yang lain dan last sekali dapt menyelesaikan code tersebut .

di akhir cerita, turing membunuh diri kerana kerajaan time tu mengumpulkan orang yg homoseksual dan menganggap ia sebagai satu kesalahan .

kesian awek dia :)

cerita ni banyak kepada aspek2 sejarah perang dunia dulu..sesuai utk di tonton :)

antara pelakon2nya


Benedict Cumberbatch
 Keira Knightley Matthew Goode Mark Strong Charles Dance Allen Leech Matthew Beard Rory Kinnear

selamat menonton !! .

bintang eh : 4/5 kott :P

sekian.. jangan lupa like page aku eh :)

1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.