Lepas Tegur, Nak Buat apa ?


Assalamualaikum ,

untuk entri ni, mungkin aku masih membawa isu Kpop yang melanda adik2 kita yg tersilap langkah .

cumanya kali ni aku nak ajak kita semua berfikir mengenai solusi masalah yang berlaku .

kita dah hina diorang dah, kutuk bagai nak raakk .

sekarang di peringkat kita pulak cuba muhasabah balik 

kita ni macam mana ?

adakah kita bila berada dalam situasi mereka, kita juga hanyut ?

cuba bayangkan nak cakap apa kat adik2 tu kalau kita dapat jumpa diorang ?

aku mungkin kurang faham pasal perempuan, dari segi korang ni obses dgn sesuatu benda . mungkin korang lebih paham kan.

cumanya, kita perlu kongsi kan mcam mana kita atasi masalah terlalu obses dgn sesuatu benda dgn masyarakat .

sebab apa ?

ia tidak lah hanya mengutuk tanpa mengeluarkan solusi .

andai kita tgh ada masalah, orang dok kutuk kita macam2 tanpa henti , tapi tak bantu kita , tak bgtau kita salah apa dan macam mana nak keluar dari masalah ni . agak2 bagaimana keadaan kita time tu .

stress ? rasa nak bunuh diri ? 

cuba letak diri kita .

sama kita cari solusi ya ! t aku post kat page aku untuk mudahkan orang lain tgk dan amik iktibar !

sekian .


2 comments:

  1. ramai yang pandai cakap tapi tak pandai menangani...bila kita cakap macam ni, pasti ada yang akan cakap, kita ni backing bebudak tu...betul cakap ubaid...sekarang kita mesti cari jalan, apa kita nak buat selepas perkara terjadi..

    ReplyDelete
  2. kerajaan kena la sekat program2 mcm ni...dari segi mak ayah,kena pantau minat anak2 xkisah minat apa sekali pun..adik aku ada minat kpop even aku layan gak RM...tapi mcm mana kita handle minat kita kalau xada pantauan daripada mak ayah kita...dari segi kwan2 pulak,kena pandai la pilih yg mana kawan boleh guide kita ke arah kebaikan...dan diri sendiri,peranan tu paling penting dan utama...pandangan hingusann...hahaha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.