Tutorial : Schedule post di Page fb !


Assalamualaikum .

alhamdulillah hari ni aku nak hapdate pasal tutorial simple je ni .

korang ada page di fb ??

kalau ada , baru-baru ni aku buka page aku facebook.com/kataubaid .

kemudian di ruangan post status ada benda baru yang muncul. iaitu

status schedule .

di bahagian kaler biru yg tertulis post kalau dalam BM dia tulis kirim ^^

maksudnya , korang boleh letakkan bebrapa status dalam satu-satu masa dan korang boleh post status itu pada masa yg korang suka dan happy *sama je kan =="

memudahkan lagi korang mendapat traffic page di samping traffic blog. 

itu antara kelebihannya jika guna schedule .

jangan lak, korang post 

" selamat malam "

pada waktu tengah hari.. nanti nmpk kekantoian di situ :P

ok..itu je..semoga bermanfaat.

nanti aku update pasal kelebihan dan kekurang mempunyai page berbanding dengan guna fb acc sendiri... 

sekian :3


1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.