Rotan yang Mendidik !


Assalamualaikum ,

alamak, ubaii kena rotan ke hari ni ??

hahaha.. tak pun. saja2 je nk update pasal kena rotan .

bukan apa tadi ada org update kt fb pasal

" rotan mampu mendidik budak sekolah yg sekarang ni makin nakal "



siapa pernah kena rotan ?? 

aku akui, rotan itu mendidik kita smpai kita jadi orang.

time kat sekolah dlu, pernah je kena rotan. hehe

masa form 1 lgi dah kena rotan. sbb tak p sukan tara .

hahaha.. lawak la.. bila pikiaq balik.

tapi budak zaman sekarang dah susah skit nak rotan2 ni.. nanti cikgu di marahinya.

ada juga parent aku cerita, kalau time diorang dlu. kalau bgtau parent kena rotan.

balik rumah t kena rotan lgi.. baik senyap je..

hehehe.

bgi pendapat korang la kan..relevan tak rotan ni di gunakan utk pelajar2 yg nakal di sekolah utk tujuan mendidik ?

jemput komen deh. hasil perbincangan kita nanti aku buat satu entri atau aku post kt page aku k..

skian.


2 comments:

  1. bila rotan tu, diorang takut sikit.
    maklumlah budak zmn sekarang nie dah xboleh nk control sgt. mcm dah liar.
    kdg2 kesian dgn cikgu yg baik lemah lembut, dipijak2 kepala cikgu tuh
    tp saya x mcm tu. rotan sntiasa ada di tgn sy. peduli mak ayah diorg.
    sbb itu cara diorg nk hormat guru. nk mrh pkai mulut dah xjln dah skrg nie.
    smuanya degil dan bega2 orgnya.

    budak yg dlu bknnye bdk yg skrg :D

    ReplyDelete
  2. dulu zaman sekolah dari darjah 4 kena rotan sebab salah buat matematik.. rileks je, rotan tu bagus untuk mengajar budak-budak.. kalau takmo anak kene rotan, tak payah anta anak g sekolah.. :P

    ReplyDelete

Powered by Blogger.