Perjalanan ke Mesir


Assalamualaikum !!

ni kisah masa aku nak balik mesir hari tu.. baru nak upload ^^

6 sept 2014 : 8.45 malam
Check in di airport penang utk menaiki pesawat Mas utk ke KLIA.
Maka bermula lah perjalanan aku pulang ke bumi anbiya,mesir.entah kali ni memang aku malas betul nak balik mesir. Tkda semangat nak balik. Tp terpaksa balik jugak..nk buat mcm mana kan.

11 malam: tiba di Klia. Aku segera amik beg1 aku dan naik.ke tingkat atas tuk check in utk keluar negara..ramai betul malam tu. Dgn adik2 bru nak fly ke mesir. Aku teringt
.dlu aku seperti mereka..moga diorng istiqamah kekal di mesir.

Tepat kul 2.30 brula aku selesai check in.

 3.25 pgi flight puneluncur tinggi di angkasa membelah malam yg sayu dan dingin.
Spnjng perjalanan 6 jam 10 minit tu aku tidor ngan tgk movie..sebelah aku ada pak arab. Sblah kiri ada budak melayu tp perempuan la..nmpk cm ustzah..tk berani lak nak ajak bersembng..kikiki..t ingt nk ngorat dia laakk ;p
Kemudian kami pun tiba di abu dhabi.

 Kul 6.30 pgi waktu abu dhabi. Kul 9.05 minit check in utk ke cairo pula..letih sgt nii..ni pun smngt cita kat korang.. Hehe.
Dlm kapal terbang tu smpt gak aku khatamkan cita x-men ngan cita magnificient yg angelina jolie belakon tuu..hee
Ni kelebihan klau flight jauh2..layan je movie..t tgk2 dah smpi..hehe

Kul 1155 kami mendarat do airport cairo. Officially smpi dah mesir..
Aku lk trpksa tunggu smpi kul 6 ptg..sbb tunggu bdk mansurah yg lain tuk nek tremco a.k.a van cm tu laa..

aku tunggu smpai kul 7 malam baru bertolak ke mansurah.

perjalanan yg mngambil masa 3 jam itu membelah malam dan menrentasi kawasan zagaziq dan tanta seblum smpai ke mansurah.

alhamdulillah dah smpi.dah 3 hari pun aku kt sini.. doakan aku ^^

jumpa lagi di Malaysia !

4 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.