Ke Padang Besar kah kita ??

2 September 2014

Assalamualaikum ,

semalam aku ngan family p shopping.

awalnya kami p Pekan Rabu di Alor Star Kedah .

jalan-jalan dan pusing-pusing .

di pekan rabu ni banyak kedai2 baju dan tudung. dan juga kedai2 peralatan solat. kopiah minyak wangi dan mcm-mcm lagi 

tak lupa juga kedai menjual keropok2 dan juga dodol ,serunding dan kerepek2 yg len jugak .
Pekan Rabu, Alor Star
lepas p pekan rabu, kami bergerak ke padang besar di utara perlis di sempadan antar malaysia danThailand.

dari alor star ke padang besar mengambil masa dalam1 jam 30 minit .

sampai2 di sana, dah ramai dah yg dok shopping. maklum laa dah kul 1 ptg.

selalunya kami aku smpi waktu pagi,tpi ni sebb singgah pekan rabu dulu so,lmbt skit laa.

kami pun terus ke tmpt yg utama utk shopping.

oh ya apa yang ada di padang besar ni.. mcm2 ada.. baju jersi yg murah . lepas tu handbag yg murah2.. dan kerepek2 mcm kat pekan rabu .

tapi siyes murah la jersi dia.. hehe.. aku borong smpai 3 jersi hehe..

sapa yg nak p tu, better plan la nk p.. hehe..tak rugi pun cuma kena pandai tawar menawar laa.. hehe

ada gak bantal2 dan ada bantal yg mcm ulat2 tu.. hehe

so, kena letak dah dalam wishlist tuk p time cuti korang nanti .

lepas tu,kami pun pulang laa..

semasa nak balik tu punya laa jem terok.. penat woo dok dalam kereta ja..

entah sbb apa banyk sgt kereta smlm..mungkin sbb cuti koot..

alhamdulillah lepas maghrib, kami smpi umah kat penang nii.. hehe

itulah yg nak di ceritakan kat korang..ngeh2..

sekian.

1 ulasan:

Kataubaid© .