Blogger Vs Student ! [ Part 1 : Masalah ]




Assalamualaikum .

hari ini aku nak bincng ngan korang cara nak bahagi masa antara kerjaya anda dengan aktiviti blogger .

dalam situasi aku ni, lebih kepada Student vs Blogger gitu.

Sebelum kita sembang lagi jauh, meh kita bincang apa masalah student yg menjadi blogger time study .



1. Masa 



Ya !! masa, kadang-kadang aku berkira-kira juga sama ada aku perlu tulis entri atau study.ni di peringkt permulaan ja. sbb masa mula-mula menulis dulu amik masa smpai 3 ke 4 jam semata-mata nak fikir idea utk menulis .


tapi sekarang lebih mudah menulis sebab dah tahu dan cara menulis yg betul dan cara mudah nak dapat idea utk menulis entri . aku pernah update pasal ni dalam [ ENTRI INI ]

2. Sibuk


Sibuk dalam konteks kerja-kerja sebagai student. ye la ada yg ber persatuan. ada yg dok umah je keja. ada yg men DOTA n Pes atau FIFA . tapi sebenarnya inilah juga antara faktor yg menyebabkan seorang student tu boleh stop dari jadi blogger .

3. Sambilan .

pada mulanya, aku pun fikir juga, masa study ni, kita perlu menjadikan medan berblogger ni sebagai tugas sambilan sahaja dan lebih fokus kepada study . tapi bila aku mula fikir mengenai traffic dan kepentingannya. aku pun rasa serba salah lak.

dah lah blog aku ni jenis hidup segan mati tak mahu . hahaha

Ini semua just pendapat aku dan masalah yg aku pernah hadapi dulu. korang pulak macam mana ? masalah antara kerjaya dengn aktiviti berblogging nii .. jom share, mesti bermanfaat utk smua !!

sekian. nantikan Part 2 lak ^^

p/s : aku terfikir nak buat satu segmen . tapi nantilah aku bgtau. ada yg nk sponsor tak ? :3 segmen lebih kepada task atau tugasan ^^

No comments

Powered by Blogger.