Berhenti jadi Blogger !

28 September 2014


Assalamualaikum,

ubai nak berhenti dari jadi blogger ke ??

sedihnyaaa..

itu persoalan yg timbulkan.tapi itu antara yg aku tgh fikir skrang ni.

tapi aku buat keputusan utk stay dlm dunia berblogging ni !!

 yeaah !!

cuma hari ni aku nak tnya , apa sebab seorang itu berhenti berblogging dalam kata lain berhenti jadi blogger .

bagi aku. faktor yg penting adalah faktor ketandusan idea dan kekurangan kawan dlam dunia blogger.

ketandusan idea tu normal bgi seorang blogger tapi itu yg selalu di highlightkan bila bertnya pada blogger kenapa berhenti.

kekurngan kawan pula antra faktor yg perlu di ambil berat. contoh dlu, aku tk pandai sgt nak update blog. bila dah ada kawan2 blogger yg lain, depa bnyak membantu aku sama ada beri smngat atau pun bgi idea dan kongsi pendapat.

contohnya kawan2 blogger aku seperti adk dayah yg ada blog kanvaskehidupanku.blogspot.com . aefa dan ramai lagi.tak termasuk yg dlm gr whatsapp KBBA bahgian utara lagi. kami selalu bsing dlm gr. kalau ada event ke atau pun nak minta pndpt kwan2 lain..setrusna menaikkan smngt kita sbgai blogger.

bgi korang pula macam mana ?? adakah faktor kerjaya yg menghalang atau faktor family ke ?? jom share2.. nanti boleh kami yg newbie ni belajar ^^

sekian !!

4 ulasan:

  1. Faktor masa dgn family..ssh nak manage..dulu rajin update 5 artikel sehari tp skrg,satu pon susah..dah 4 tahun blogging tapi blom capai matlamat lg..

    BalasPadam
  2. Acik newbie juga..tunggu komen-komen otai..

    BalasPadam
  3. Sudah berblog sejak tahun 2006... Belum terfikir nk stop.. cuma kenkadang ada la sehari dua tak update..

    Malas nak hadap laptop

    BalasPadam

Kataubaid© .