Ziarah Sekolah !!


Assalamualaikum

Alhamdulillah, ALLAH bagi izin utk kita ketemu lai hari ni hehe

hari ni aku nak cerita skit pengalaman aku pulang ke sekolah setelah setahun meninggalkan sekolah *tahun lepas aku melwat gak.

tapi aku dah 4 tahun meninggalkan sekolah. 

alamak aii..dah tua den ni haa..

aku , farhan, hafiz ngan arif misra smpi di sekolah dan terus ke bilik guru. yelaa kat mana lagi cikgu2 nak rehatkan. 

hehe cikgu jalina,cikgu first yg kami jumpa, kami cari guru kelas kami laa dulu.. hehe

bertanya khbar dulu dan di ikuti dgn apa yg kami tgh buat sekarang dan sebagainya.

kemudian, kami sembang ngan guru2 yg pernah dan tak pernah mngajar kami.

di sekolah,semua guru mengajar kita sebenarnya.

walaupun sebesar zarah pun..dia tetap cikgu kita.. ingt tu.

kemudian kami jalan2  pusing2 sekolah. yela rindu laa katakan..

at last kami end up dekat kantin utk makan kejap sebelum p jumpa ngn cikgu BI masa fom3 sir mustakim.

mak cik kantin pun ingt lagi kami2 ni.yela pelanggan tetapkan kat kantin tu time sekolah..

hehe..dah tua2 pun mkn kat situ gak .

lepas dan mkn p jumpa cikgu mustakim . bnyak juga perkongsian yg dpt bila jumpa cikgu2 ni.

dulu kita jumpa cikgu2 just nak belajar. skrng time tuk kita share kejayaan yg kita dpt skrng ni.

yg penting, selalu lawat sekolah..tk yah nak sombong la.

moga nama2 kami ni terpahat dalam doa cikgu2.

cikgu umpama ayah dan bonda kita di sekolah.

nakalnya kita di sekolah hnya mereka je tahu.. hehehe

so,konklusi dari lawatan ni. antara adab kita dengan guru kita adalah bertnya khabar mereka.. jgn biar mereka lupakan kita. huhu

terima kasih cikgu sbb ajar kami dan mohon doa supaya kami berjaya ^^



^_^

sekian, salam merdeka !!

No comments

Powered by Blogger.