Nasi Kandaq Satu !!!


Assalamualaikum ,

nasi kandar 

bila kita dgar ja nasi kandar mesti teringat kedai mamak kan.

kalau aku teringt kampung halaman laa hehe

pagi tadi abah aku beli nasi kandar kat kawasan jelutong , dekat area penang ni .

mak aku cakap kat situ antara yg paling lama kat penang ,

time dia belajaq dah ada dah kedai tu .

aku pun apa lagi makan la..dah balik hampir sebulan baru dapat makan nasi kandar..hehe 

sebab posa kan..

anyway, memang enjoy la makan nasi kandar tdi.. hehe

ada lgi satu tempt yang sedap kt penang .

kat air itam, orang panggil nasi kandar kampung melayu..huhu

sedap gak tu .

cuma korang kena p pagi2 la , dalm kul 7 pagi ke 8 pagi cm tu.

bukan apa..takot ramai sgt ^^

nak share gambaq pun tak da.. sebab aku tk p pun tdi..

len kali kalau ada gambar, aku kasi kat korang naa..

huhu

sekian,

selamat posa 6 !!

1 comment:

  1. Penang memang terkenal dengan nasi kandar.
    Di jelutong ada 2 atau 3 kedai nasi kandar yang sedap tapi antara yang popular di Jelutong Nasi Kandar DEEN

    Di kampung melayu memang legend. dari kecil lagi saya memang suka makan disitu.
    Cuma bila dah besar ini, kurang skit malas sebab kena beratur panjang

    ReplyDelete

Powered by Blogger.