Blogger kena Usaha !


Assalamualaikum

hari ini adalah hari kita nak bermuhasabah balik apa yg dah berlaku selama ini .

ye manusia memang bnyak buat salah , tapi sebaik-baik manusia yg  buat salah adalah orang yg bertaubat kan .

itu untuk amal ibadah .

dalam kerja kita seharian, mesti kena muhasabah setiap kerja yg kita dah buat k.

dalam kerja atau hobi kita sebagai blogger juga harus di muhasabahkan .

ada yg jadi blogger sbb nak cepat dpt duit .

ada yg nak dapat publisiti .

benda2 tu semua boleh dapat andai kita berusaha .

ni nasihat utk newbie cm aku ni.. hehe

kalau yg dah otai tu, tk pe la..memang usaha korang.

cuma nak ikhlaskan niat kita yg baru.

kadang2 kita hanya tgk kejayaan seseorang  tp kita tk tgk dia bersusah payah sebelum dia berjaya .

kehidupan ini memang mcm tu, nothing yg datang bergolek.

kita kena usaha .

nak update entri pun kena usaha jugak, kalau tak memang tk update la kaan.. hehe

last sekali nak muhasabah blog aku ni. minta korang usha2 jap blog aku ni. n komen kat bawah mengenai blog aku.

aku tak kisah yg positive atau negative. sbb aku sendiri nak improve blog aku ni. dulu ya seronok2 je. tpi sekarang kena ada target jugakan.. hehehe

yg penting niat cari rezeki kerana ALLAH !

ingat tau !! komen jgn tak komen !

blog aku tak cantik ke, header hensome sgt ke..hehe

banyak gajet ke, entri bosan ke.. ikut korang k.. aku ucapkan terima kasih awal2 ^^

sekian.


2 comments:

  1. haha munasabah diri jugak ni :) btw blog ubai yg baru ni nmpak macam fresh and simple, look nice :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.