Photoshop Beginner !!

10 Mei 2014

Assalamualaikum .

hari sabtu, 10 May .

hehe..tak da keje aku tulis benda tu..huhu

photoshop atau nama manjanya adalah adobe

merupakan salah satu medium untk kita membuat design poster dan editing untuk photo .

sebenarnya bnyak juga la boleh buat tapi yg utamanya adalah yg di sebut di atas.

aku pun baru je menjinakkan diri dalam photoshop ni.

mula2 ?

susah sioott..

lama2 ??

best la pulak..

itu lumrah manusia. yang awal itu susah,

yang selepas itu senang je..

kalau korang nak belajar ada dua cara .

1. dengan orang yang dah pro
2. dengan tutorial oleh pak cik google *mcm nak edit blog gitu .

dlu masa tingkatan 2 dlu..aku belajar dah pasal photoshop ni..tp keperluan utk aku trus bersamanya itu tak da..so , aku lupa dah smua benda tu..hehe

tapi satu benda yg perlu adalah MINAT !! yup, aku memang minat gila bab2 edit2 ni..

semoga kita guna kan apa yang kita minat ini utk menegakkan islam dan mmbantu kemenangan islam ^^.

sekian ,


p/s : nak exam dah !! lagi 2 bulan balik msia !!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .