:: Pelangi Kita ::

9 Mei 2014

Assalamualaikum !!

korang, sihat ke tu .

hari ni aku nak tulis mengenai pelangi lak .

pelangi ?? kenapa pelangi ? apa itu pelangi ??

ini pelangi

ini lak pelangi cinta.. hehe
aku tertarik dengan analogi yang dibawa oleh sahabat2 di sini.

yang mana pelngi itu banyak warna dan berbeza-beza warnanya tapi ia cantik untuk dipandang .

begitu juga manusia, kita ni berbeza-beza.

ada kurus ,ada gemok dan hensem dan ada comel , ada cantik ada yg kurang cantik .

tapi yang merapatkan kita antara satu sama lain adalah dengan ikatan ukhwah .

itu baru dri segi rupa paras , belum masuk lagi persatuan2 yang wujud pada masa skrng  yang mana trdpt pelbgai2 persatuan yang kadang2 itu kita sendiri naik meluat dgn akhlak mereka. mencaci dan menghina antara satu persatuan dengan satu persatuan yang lain .

bagaimana kita nak bersatu, jika benda sekecil ini pun tak mampu di atasi ??

" selagi mana dia tidak melanggar hukum syara', dia tetap berhak menerima layanan seperti saudara muslim kita yang lain walaupun dia berbeza persatuan atau parti "

ingat sahabat, medium dakwah kita ini luas . yang di depan kita yng melakukan kesalahan adalah mad'u kita. pandanglah dengan kasih sayang agar mereka juga kembali bersama kita dalam pentas perjuangan .

sekian , salam jumaat !! ^^

p/s : jemput like page aku kat sebelah ni eh --- >

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .