Bagaimana untuk jadi blogger ?

Assalamualaikum,

alhamdulillah, hari ni aku nak share tips-tips skit utk blogger.

walaupun aku ni just blogger cikai ja, orang tak pandang pun.

tapi tak salahkan kita share ilmu.

Seorang itu perlu apa utk jadi seorang blogger . ?


1. Kena pandai buat blog. sama ada melalui blogspot, word press dan medium2 yang lain.



2. kena ada idea . errmm cam na nak cari idea ni ubai !!

haa, banyakkan membaca artikel2, atau surat khabar and kemudian korang ulas skit mengenai apa yang korang baca tu. contoh perempuankan suka baca novel *aku kureng skit laa..sbb aku laki...haha

boleh update sinopsis novel tu jerr.

3. pandai hias blog.

perlu ke kain rentang utk hias blog. TAAAK !!! yang perlu hanya kekemasan ,warna dan susunan atur blog anda !

bagi yang baru nak cuba buat blog tu. try dlu main2 dengan icon2 yg ada dalam blogspot ni. kalau tak explore sendiri,sapa lgi yang nak tolong kan.

kalau ada sebarang pertanyaan,boleh tny, dan aku rasa blogger2 lain pun sedia nak membantu korang.sebab dlu aku pun berlajar dengan diorang gak.yang penting jangan sombong !!

2 comments:

  1. blog power mana pn mula dari nama mcm cikai jugak. InsyaAllah.. smoga maju jaya..!!!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.