Kecewa #MH370

31 Mac 2014


Assalamualaikum !!

sedih dan kecewa itu jerr yang aku mampu luahkan dari hati aku sekarang ni .

pelbagai statement yg di keluarkan yang menghazafkan yakni memadam kan statement yg sebelum2 ni..

yelaa, seblum ni aku baca di laman sosial mengenai MH370 yang di katakan terhempas di lautan Hindi .yang di umumkan oleh PM * korang pun baca cm ni kaan..

tapi hari ni kenyataan yg di keluarkan oleh Pak Menteri mengatakan yang PM tak pernah berkata demikian .

adakah status perkataan " End " di lautan hindi itu boleh di tafsirkan kepada pelbagai maksud.

terhempas , berakhir , dan hilang , ketiga2 perkara yang boleh mnghuraikan pelbagai persepsi kepada masyarakat .

jika mngikut statement hari ni pula , mem " back up " statement terdahulu itu memberi Maksud yg MH370 masih hilang ? gitu ? adakah ini satu pengharapan atau permainan sahaja ?

entahlaah..aku bukan nak kutuk kerajaan ke apa ke .. betul kata DS Anwar Ibrahim yang mana kita perlu menyokong segala usaha untuk mencari MH370 dan aku tambah skit segala pencarian mesti mngikut hukum syara' .

cuma aku nak kepastian status MH370 . masih hilang atau sebagainya ?? jika hilang keluarkan statemen begitu.. tp kenapa mcam memutar belit fakta dan statement .

yang jadi masalahnya lepas ni adalah di kalangan masyarakat laa.. menafsir pelbgai2 perkataan yg di beritahu oleh pemerintah .

came on laa.. rakyat dah cerdik , jgn smpi mereka bosan shingga mereka mngabaikan terus pasal kisah ini.

suatu yg menjadi perhatian dunia ketika ini.. MH370 hilang dan belom di temui.. ayuh perbanyakkan doa kita agar di pertemukan dengan mereka kembali.. stop dan hentikanlahh konspirasi anda utk mengelirukan masyarakat dunia dan rakyat sendiri .

maaf sekdar luahan..blog ni tuk penulis.. feel free to komen ^^



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .