Mat dan Cinta

8 Februari 2014

Kini dah memasuki bulan Febuari , aku mula mencari atau men"survey" ticket utk pulang ke msia pada cuti summer nanti .

"weh, jom gi turki ?"

"gila ko, mahal doe "

"abis tu , ko nak nek apa balik ni ?? "

" cam biasa koot, qatar je laa..murah pun murah "

itulah dialog aku ngan housemate aku .

impian terhenti kat situ..bila difikirkan kembali mengenai keputusan exam yg belum kluar.

aku amik keputusan, bila keluar result bru nk beli ticket.

" eh, mat , hg dah beli ticket ka ? " tnya farah

"blom weh, hg lak? "

" blom gak, ingt nak balik skali ngan hang .. hehehe "

aku terdiam ,hati aku berbicara " buang tabiat kak mak cik nii nak balik ngan aku "

aku hanya tersenyum .

setelah sebulan memikirkan..aku pun amik keputusan utk beli ticket awal .

" nak habaq kat dia ke tak eh ?? " *monolog dalam aku.

lagu nasyid UNIC berkumandang dari telefon aku..tersetak dari itu..aku segera mngangkat panggilan tersebut..

rupanya si farah call .. dia ckap..dia pun nk booking ticket gak..so, tny tarikh aku nk balik..

so, nak buat cm na..aku pun bgtau laa..aku akan balik pada sekian2 hari .

dia pun bersetuju dgn tarikh tu.. jadi officially aku akan balik msia dengan dia

arrghhh..apa aku nak buat nii.. nerbes lak tiba2..  [bersambung]

p/s : nantikan sambungannya .huhu

1 ulasan:

Kataubaid© .