:: Tutorial :: Cara Mudah Buat Borang Online

Share:

Assalamualaikum !!

apa habaq  ?? sihat naa

hehe

ok. hari ni aku nak ajar korang buat borang online yang mudah.

1. korang kena ada google account .

**nak buat google account cm na ??

buka google.com lps tu tgk bhgian atas ada "sign in " haa..klik situ dan isi borang dia cm buat email :)

2. bila dah buat .

tgk kat bahagian atas tu..akan ada 


klik dekat "drive 

3. lpas tu akan kluar satu page.

tgk belah kiri korang


klik "create"

4.klik form

akan kluar laa jenis2 form yg korng nak buat.. 

5. question type tu : klau korang nak buat MCQ klik multiple choice

kalau korang nak org lain tu isi.. klik text

6. bila dah siap..klik send 

7. and done on9 form :)

maaf internet tk laju nk upload pict and nk goo through on9 page tu :)

klau ada problem apa..pm aku kerr.. or komen kat entri ni yer.. akan dibaca dan di balas scpatnya.. :)

sekian, xoxo :P

p/s : dah hntaq assignment daahh..huhu

Tiada ulasan