Comments

Followers

Serangan BOM di Mansoura , Mesir

Assalamualaikum smlam ada letupan bom kat sini.. tapi aku tak dengar pun.. hehe sbb aku dah tido koott.. menurut kawan2 aku laa.. depa...

Assalamualaikum

smlam ada letupan bom kat sini..

tapi aku tak dengar pun.. hehe sbb aku dah tido koott..

menurut kawan2 aku laa.. depa kata kuat juga bunyi bom tu  sampai bergegar rumah ..

memang ada letupan bom.. 3 letupan bom berlaku di area mansurah nih..

dan dilaporkan juga 12 org terbunuh dan 130 lgi cedera akibat letupan itu..

dalam perdana menteri sementara mesir (kudeta) tak menafikan letupan nih berlaku dan di lakukan oleh pengganas.

dan dia juga tak menolak kemungkinan yg berlakunya kes2 ni sebab pembentangan perlembagaan baru mesir pada bulan januari akan datang .

so, bgi aku , benda nih berlaku mungkin sekadar provokasi pihak2 tertentu utk memburuk-burukkan nama Ikhwanul Muslimin di sini. atau pun sebaliknya.

pendapat aku , sejak setahun dok sini.. jarang aku tgk org2 ikhwan nih bergaduh atau melakukan perkara2 tak masuk akal sperti ini. malah yang berlaku nih selalunya bertujuan utk memfitnah mereka..

org mesir nih.. kalau depa nak buat apa pun..depa akan buat..hatta bergaduh tgh2 jalan raya pun depa boleh buat.. mcm2 lgi yang korang rsa tk leh buat kat msia, tp kat mesir boleh..apatah lgi benda2 yg luar biasa nih..

waallahua'alam.. aku rasa takat tuh jer koot ulasan aku.. so, tuk rakyat msia di mesir.. minta hati-hati dan berjaga-jaga sebab malang memang tak berbau..

doakan kami kat sini..

sekian , xoxo :P

sumber : http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/89902/Egypt/Politics-/UPDATE--At-least--dead,--injured-in-Mansoura%E2%80%99s-pow.aspx

p/s : mcm mana laa aku tk dga.. aiseh.. :)

COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...
Nama

#ahlanjunior,3,#mesir,6,#travelogkataubaid,46,2017,3,2018,1,8share,4,AF Megastar,3,Affiliate,15,air asia,2,AJL 30,2,ajl 32,1,AME 2016,1,APM,1,APO 2016,2,artis,182,Automotif,21,bajet 2016,2,banjir,2,Bank,13,Ben ashaari,2,Benci,2,bercuti di Australia,2,Berita TErkini,6,Biasiswa,1,Biodata artis,174,biodata ulama,3,BISNES,4,Blog Review,25,Blogger,32,bloglist,2,blogspot,4,Bola Sepak,5,Budak Universiti,3,Bulan Puasa,14,Cara langgan Netflix . Plan Netflix untuk Pelanggan,1,Cara mudah buat magic .,1,Catatan 2017,1,CELCOM,4,cendol terbaikk,1,cerita,6,cerita Hantu,12,cerita seorang pak cik .,1,Changsha,1,China,1,cikgu,2,Cinta,9,cinta teruna kimchi,1,cktaman,1,clever girl,2,cuaca panas,1,cuti sekolah,3,Cuti-cuti,5,CUTI-CUTI 2016,1,Deklarasi Anti Najib,1,DFKL 2016,1,Digi,1,dilwale,1,Dosa vs Pahala,1,drama,165,Drama alif imani,1,drama anak ke 5,1,drama anakku diva,5,drama assalamualaikum cinta,2,Drama Bodyguard,1,DRAMA CIKCINDERELLA ENCIK TENGKU,3,drama cinta 100kg,4,drama cinta 11 syarat,1,drama cinta hati abah,3,drama cinta si wedding planner,4,drama cinta teruna kimchi,3,drama dawai Asmara .,1,Drama Demi Cinta Ain,2,drama dia semanis honey,2,drama duda terlajak laris,3,Drama Imam mudaku romantik,1,drama inikah cinta,3,drama isteri vs tunang,2,drama jasmine,2,drama kak mar,2,drama keluarga pontimau,1,drama ktupat palas mr handsome,1,drama lambaian ramadhan,2,Drama lara terindah,1,drama mak cun 2,2,drama Married tapi benci,3,Drama Melayu,8,drama memori cinta suraya,1,drama menantu ting tong,2,Drama mr boss miss stalker,1,Drama Mr tanda soal,4,drama sayangku kapten mukhriz,1,drama seindah takdir cinta,1,drama sekali aku jatuh cinta,1,drama Sha dan Shah,1,drama Shadan Shah,1,Drama Suami Tanpa Cinta,1,Drama tundukkan Harraz Naufal,3,Drama tundukkan playboy itu,3,Drama uda dan dara,3,ds Anwar Ibrahim . Perdana menteri ke 7 !,1,Ds Najib,1,Duit Online,1,ebook,5,Eksperiment Cinta,1,EPL Standing,1,erma fatimah,1,fafau,1,FAIZ sUBRI,1,Fakta Menarik,4,FAM,3,filem,9,Filem ANgin cinta,1,filem langit cinta,2,fiqh perubatan,1,Fizie Hotfm,2,Follower,1,Food Review,7,Format LAPTOP,1,fyn jamal,1,gadget,22,Gambar,56,gambar-gambar Mesir,3,gegarvaganza,15,Gema Gegar Vaganza,2,gempak superstar,1,Giveaway,11,GOPRO CONTEST !,1,Green Tea,1,Gua Musang,1,Hadiah hari Guru,1,Hadiah Hari Guru 2017,1,Handphone,6,Hantu,11,Harga Minyak,1,Harga Minyak .Minyak Petrol,5,Hari Raya,1,Hari Sukan Negara !,2,Hari Wanita,3,Harimau Malaya,2,Hartanah,2,hati,1,hati yg hilang,1,Heliza,1,Hiburan,2,Highland tower,1,Hipster,1,histat.com,1,Honor 7,1,hotfm,6,hujan ais,1,Imam kena tampar,2,Imam masjid negara,2,INFO,4,Info Semasa,1322,Info terkini,8,Ingat,1,INSIDEN Mina,1,instagram,1,insurans,9,Internet Murah,3,Iri hati,1,Islam,4,Isu semasa,3,Jana wang dari rumah,1,janna nick,2,Jantan,1,JDT,8,Jenis-jenis kawan,2,JEREBU,5,JEREBU di Pulau Pinang,1,Jihyo,1,Jpj,1,Juara Parodi,3,Jumaat Terakhir 1436H,1,Kak Mar,2,Kalender Hijrah 1437H,1,kataubaid,2,kau aku kita,1,kawan,1,kedai makan,3,Kelab blogger Ben Ashaari,3,Kelebihan Netflix,1,keluarga,1,Kemalangan Ngeri,1,Keputusan Af 2015,1,kerja,2,kesihatan,14,KHK,1,kilauan emas otai,1,kisah seorang ustaz,1,KITKAT GREEN TEA,1,Klikjer.com Affiliate,1,Koleksi Doa,3,Komedi,1,koolfm,1,korea,7,Kren Jatuh,1,krisis MB Kedah,3,kucing,5,kwangsoo,1,lagu,3,lagu janam-janam,1,Lagu ost hello mr.perfect,1,Lagu tema/Ost,3,lAPTOP,1,Larangan azan di negeri pulau pinang .,1,Lawan Virus !,1,Lazada,20,lee min hoo,1,lego,1,Lelaki,7,lelaki seksi,1,LEPAK dalam kamus oxford,1,letak jawatan,1,liga super 2016,1,Lirik lagu,22,live streaming,37,Liverpool,1,livestreaming maharajalawak mega 2016,3,liza dan ikhwan hot fm,1,Lyssa faizuren . kelabblogggerbenashaari,1,Lyssasecret.com,1,magic sim,1,maharajalawakmega,4,maharajalawakmega2016,7,Mak Cun,2,Makanan,14,maklumat kerjaya,11,Malaysia,3,Malaysia di serang !,1,Masjidil Haram,1,mat lutfi kawin,1,Mati,1,maxis,2,medic,1,Mencari Sinar Kehidupan..,1,mentor,2,Mentor Milenia,3,Menu Pelik,1,Merdeka,6,MH 370,3,Mialiana.com,2,Microsoft,1,Mira Filzah,1,motivasi,1,Movie,3,MU2015,1,Mufti,1,Murid Sekolah Hilang,1,Musim Durian,1,musnahkan handphone,1,MYCYBERSALE,2,nasihat,1,netkl,2,Newbie,1,Niaga Affiliate,2,nisfu sya'ban !!,1,Nora danish,2,nostalgia,1,Novel cinta,2,nuffnang.com,1,Off autoplay video di facebook .,1,Ogos,1,ola bola,1,ost drama cinta si wedding planner,1,Ost drama tundukkan playboy itu,1,pak cik ahmad,1,Pakatan Harapan,1,Panduan,106,Panduan MUET !,3,Panggilan Hangit,1,Penang,1,Penang Fa,1,Pencetus Ummah,2,penutupan sekolah,1,penyakit sombong,1,Perangai orang kita,2,perempuan,5,Perjanjian Perkongsian Trans Pasifik .,1,pETRONAS,1,petrosains,1,petua kuruskan badan,1,PIALA MALAYSIA 2015,1,Polis Evo,2,politik,1,prayforjakarta,1,PRESIDEN FAM,1,Produk,2,profil kataubaid,1,Pulau Pinang,3,Putrajaya berhantu,1,radio,1,Ramadhan,10,rashid,3,raver dance malaysia,1,Raya Haji,1,Resepi,44,Resepi jimat,2,Resepi Sambal Belacan,1,Review,20,Review : 100 plus Orange,1,Rindu awak 200%,1,Runningman .,12,Saham,1,SALAM AIDILADHA,1,sales,3,sam nak kawin,1,Sambung Belajar,1,samsung .,1,Samsung S6 edge,1,Say No to Valentine day,1,segmen,12,Segway,1,sekolah,1,Sekolah terbakar,1,Senyum,1,sepahtu reunion,1,SHOPPING,6,sinopsis,7,Sinopsis Drama Kak Mar,1,sinopsis filem tulus ikhlas,1,Siti nordiana,1,Software .,1,solat terawih,1,Sperm,1,spiderman kuning,1,stress,1,suami tempat simpan rahsia,1,Suamiku Encik Sotong,1,sukan .,34,SuperSpontan 2016,1,superspontansuperstar,2,SYURGA,1,tahfiz muda,1,Taiwan,1,Takwim Solat,1,tambah follower blog,1,Tarikh Raya Haji 2015,1,Tawaf,1,Tazkirah,167,Teknologi,10,tempat makan,14,tempat menarik untuk bercuti,5,Tersuka tak sengaja,2,Thaisty,1,Tidak,1,tips bercuti,2,tips jaga hati,2,Tips lulus ujian memandu,1,Tips untuk kurangkan berat badan,2,Tips UPSR . tiket percuma Air Asia,1,Tips-tips,230,tips-tips belajar di mesir,4,Tips-tips blogger,40,tips-tips laptop,3,Tips-tips mengatasi masalah jerebu .,1,TPPA,1,Transfer Player 2015,1,Travel,81,TRENDING 2015,1,Tuan Anas Mikael,2,Tutorial,31,TV3,4,up follower,1,UPSR,1,vincci,1,Viral,362,Waktu Solat,5,Wanita,2,whatsapp,2,White Coffee,1,wilayah,1,WWWOW Awards,1,Xpax,1,yanty.my,1,Youtube,1,Zoo negara,1,
ltr
item
Kataubaid©: Serangan BOM di Mansoura , Mesir
Serangan BOM di Mansoura , Mesir
Kataubaid©
http://www.kataubaid.com/2013/12/serangan-bom-di-mansoura-mesir.html
http://www.kataubaid.com/
http://www.kataubaid.com/
http://www.kataubaid.com/2013/12/serangan-bom-di-mansoura-mesir.html
true
3382065272023656975
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy