Semua Benda Salah !!



Assalamualaikum !!

again it was wordless wednesday !!

tp tngan aku gatal laa nk taip gak kt blog aku nihh..waaa...sedehh laa..* bajet je lebih nihh

" ish , dia tu tk reti senyum laa "

" tk guna punya driver !! , smpai hati dia bwak keta laju2 kt kwsn tmn permainan nih !! nasib baik tk langgar budak2 amik bola tdi tu "

" dia dpt nek gaji tuh sbb bodek bos la tu "

haaa, korang dah baca smua situasi2 kat atas tu kan.. apa perasaan korang bila korng kena tuju smua soalan tu..jika korng da di situasi tersebut.

bila kita tk senyum , org kata kita sombong . bila kita senyum org ckap, "ni senyum ada makna nihh "

kan..ish..itu salah , ini salah..yg mna satu nak itut nii..hehe

bila drive laju2..kita ada EMERGENCY .. then org kutuk kita kat blkng..kata tk berhemat laa bawa keta , padahal dia tak tau pun yg kita ni urgent sgt !! kita tgh sakit kerr , bini nak bersalin kerr..

bila org suruh kerja , kita malas..then bila kawan nek gaji , kita tak..mula laa komplen mcm2 , kata bodek bos laa..mandrem bos laa..mcm2.. ish..

klau diri sendiri tuh dah mlas..jgn salahkan org lain..

Semua salah !!! tp salah siapa sbnrnya  nihh ?? salah aku yg menulis pasal benda nie kerr ?? atau salah korang yg membaca entri ni ?? hahaha..abih smua dipersalahkan..

aku pun tgh rsa bersalah gak nihh..

bersalah sbb biar korng baca entri nihh..hahaha

*ok, korang pening baca entri aku kali nih..hehe* i like..cewaahh..

konklusinya : biar laah apa org nak kata kt kita as long , kita tau apa yg kita buat. n kita lak jgn dok kutuk org itu or org ini.. sangka baik..klau ada kwan2 cm tuh..why not..kita ckp benda berlawanan dri itu.

dia tgh kutuk seseorng , kita lak kata.." ish, bukan salah dia kot..mesti da benda lain tuhh "

oraaiit.. wordless wednesday aku dah hancuss..kekeke..

sekian, xoxo :P

p/s : korng , aku nak buat bloglist kt blog aku nih.. t klau korang nk join..tinggal kan details(cm kt bwah) nih kt ruang komen kt bwah nih k.. ni utk bulan october jaa..nk try dlu..t bila nk msuk bulan november , kita tgk cm na lak k..sma da kita buat list baru atau tidokk..hehe..enjoy your day !!!

Nama blog korang : kiah comel
Url blog korang : kiahcomelsgt.bl.com.

ok..simple kan

** Paper BM tdi pagi susah woo..kena buat krngan laakk..adess.. esok Paper BI ngan Geo !! wish  PMR candidates good luck !!! ^_^





Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.