Hidup Tak seindah cerita dalam Novel !!

3 Oktober 2013


gambar pak cik google
Assalamualaikum !!

hehe..korang tgh buat apa tuh...mkan ker..on BW ??

dah siap kerja umah ?? **ishh sibuk jer ubai nihh kan..hahaha

sejak dua tiga menjak nih kan..aku asyik baca cerpen2 dlm buku " ISLAMKU SEKADAR PADA IC"

bnyak cerpen2 dlm tuh yg best2 tuk dibaca dan utk di ambik pedoman..

" sbb dosa kita sedikit , rosak masa depan kita "

antara kata2 dlm salah satu cerpen tuh..huhu

yaa !! hidup kita nih tk sperti karya dlam novel..btul tu akui..

tp karya dlm novel itu mirip2 dngan apa yg kita lalui. tp karya dlm novel bukan laa mirip kisah kehidupan kita sahaja..tp  mungkin mirip dngan kehidupan orang  lain.


kdang2 tuh kita rsa, bila baca novel laa kan..ish2..kenapa laaa aku tk leh jdi cm dia..kenapa!!

tp itulah hidup..yg di gambarkan itu kdng2 tk sama pun yg dilalui..

kita tk leh jadi seperti tiz zaqyah dlam cite Jodoh itu Milik kita..Kita tk leh jdi sehensem Farid kamil juga..tp itulah hakikatnya.


auwww...hensemnyaaa..*korang laa yg ckap cm tuhh..klau aku,aku lgi hensem kahkahkahkah


*cubit tgn tu skit !! ..sakit taak ??

sedarlah..dunia kita tau hidup kita sekarang lebih berharga dri cerita2 dlm novel tuh.. hargailah..

sebb apa yg kita lalui inilah , apa yg kita corak kan..apa yg telah tertuls di luh mahfuz sana .. syukur dngan org2 yg ada sekeliling. aku tk mampu jadi hebat..tetapi cukup laah org yg hebat2 berada di samping ku ^_^

sekian..xoxo :P

p/s : tk jadi laah nk offer2 tuk bloglist bagai..hahhahaha.. :) jom like page ubai..follow ubai n tinggal jejak korng k ^^ komen kat entri lgi syokk..hhuhu.. esok ada kayuhan FBI kt HOT FM ker ?? huhu

4 ulasan:

  1. Biasa kalau yg tak elok memang jadi sebijik dlm novel..tapi klu benda yg elok memang susah nak jadi mcm dlm novel.
    Hahaha

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  2. biaselah. novel kan penciptanya adalah manusia. kita ni pencipta kita adalah Allah. Allah Maha Kuasa lagi Maha Mengetahui. makanya, be positive with Allah. In Shaa Allah. Husnuzon :) Allah lebih ketahui apa yang terbaik buat kita :) anyway, cx pon ade novel Yes Boss! hihi

    BalasPadam

Kataubaid© .