Type something and hit enter

author photo
By On

Assalamualaikum..

K-POP mengganas lagi !!! haha.

kali ni kita nak ckap pasal Dramanovella . haa apa tuh ?  Dramanovella ni mcm drama yang diadaptasi ke novel..haa.. selalunya novel di adaptasi ke drama kan.. kali ni ada kelainan lakk skit..

Abis tu apa kena mengena dengan k-pop lak ??

ok cm ni..sabar skit.. hehe..

Dramanovella ni di adaptasi dri drama2 korea yg korang suka tgk tuu.. haaa..aku tk lyn sgt korea , so, aku tk tau laa movie pa best.. cuma aku tau Runningman jerr.. hehe..hye ji-hyo !! *oppss..no komen..hahaha

mcm mana nak tgk drama novella nih ?? ok. drama2 nih di jadikan novel bersiri yang akan dimuatkan di dlm satu blog. jeng jeng jeng..blog aku ker ?? bukan.. blog pensel kontot..apsal plik sgt nama tuh..biasa laa kan.. stiap penulis mesti ada nama pena dia kan.huhu..

ish ubai nih ckap pnjng laakk..jom check this  penselkontot blog ^^.

utk tmbahannya . stiap drama bersiri atau novel bersiri ini akan di muat naik di blog penselkontot mingikut hari2 yang dah di tetapkan.

Isnin - Airin,Lempeng dan Flower Boy

Selasa - Kimchi & Teh Tarik .

Rabu - Dia 1st Love Saya .

Khamis - Abu Merah Jambu .

Jumaat - Jiranku Rock Star .

korang mesti pelik kan..sbb pa tajuk ni cm cite melayu jaa.. haa sbnrnya , novel2 ni di ambil dri drma2 korea tetapi di selik kan unsur msia kt dlm penceritaannya supaya tak laa cedok atau ambil sebijik-sebijik kan..

tk la ciplak karya org korea lak kan.. haa..unik kan..korang nak tau..setiap tajuk drmanovella tu di tulis oelh penulis yang berbeza..

Seperti Haryani Kamidan . korang kenal tak ? beliau dah pernah tulis beberapa novel pun sanggup berkarya utk pembaca2nya..* beliau punya cerita pada hari rabu ^^

ada lagi nama2 penulis yg hebat2 belaka sprti , Ai Nara , Emin Fazel , Ney Joehan , Reyna Ren dan Malina J .

so, kalau korang berminat sila la ke laman web tersbut ^^

ok , bye !! xoxo :P

p/s : kisah ni hasil pembacaan aku di harian metro , sorry klau ada tertambah something or terkurang something..tulisan hnya hasil pemahaman ku ketika membaca HM ^^ maaf ,segala kesulitan amat dikesali..

**boleh jadi booster tuk jdi penulis hebat.. ^^ slmat membaca ^^

Jom komen dibawah

Comments
4 Comments

4 comments

avatar

wah! berwajah baru.. hihi.. kenal jihyo je ekkk :D

avatar

hehe.. no komen..laalalalala :P

avatar

hehe.. xpe2.. nanti kenal la gn yg len :P

Click to comment