Cemburu !!






Assalamualaikum sahabt2 blogger ^^..

ptg2 ni , elok laa kita rilekskan minda kita yg  serabut selama sminggu kat office tu kan..nak rileks cm na..solat , tgk lah wajah2 ahli kluarga anda..ketenangan bukan boleh di lakon2 kan..tenang nya hati menandakan tenangnya hidup kita..Cari laah tenang dripda pemberi ketenangan yakni ALLAH .. ^_^

Aku tk nak cerita pnjng psal mncari ketenangn hati..mungkin next entri aku buat kot...huhu..


CEMBURU !!

korang pernah cemburu ker ?? dlm bahasa lain adalah jeles... hehe..

sbb apa korang cemburu ?? sbb kawan . adik beradik , bf , gf ?

kdng2 bila org yg kita sayang , lebih mngutamakan org lain..pasti kita cemburu..

kawan2 kat skolah lebih pandai dri kita..anak kawan lbih hensem dari anak kita..ehhh.. btul ker nih ?? hehe



ada yg cemburu dngn kawan dia smpai sanggup menjatuhkan kawan dia..

cemburu ada dua

1. membawa kebaikan
2. membawa keburukan.

cemburu yg membawa kebaikan adalah cemburu yg positive .

cth : kita cmburu dngan kehebatan kawan2 kita ..
       kita trus berusha smpai kita berjaya mcm kawan2 kita itu..
tp kena ingt !!! cmburu juga boleh membawa keburukan..tertanam sifat dendam dan dengki hingga sanggup menyihir dan memutuskan silaturrahim..

sedeh2 kalau jadi mcm tu kan..

korang nak cemburu paling sweet waktu bila ??

" bila si suami cemburu kepada si isteri dan si isteri cemburu kepada si suami "

sbb apa sweet ?? sbb CINTA diorng adalah halal dan diredhai oleh ALLAH..klau korang cemburu dngan gf korang or bf korang..rugi2.. sbb blum tentu gf or bf korang tu nak protect hubungan korang tu..

tp bila suami isteri , pasti mereka akan cri jalan terbaik utk mmpertahankan hubungan mereka itu.. ^^

last skali, cemburu itu boleh !! tp jangan ikut nafsu !! sangka baik dngan org yg kita cemburu itu ^_^




sekian , maaf kalau ada kekurangan !!

p/s : solat org bujang seorng diri dpt 1 pahala..
solat bgi yg dah berkahwin dpt 70 pahala..

korang nak yg mana ^_^

8 comments:

  1. Ada kawan saya penah cemburu dgn saya sebab saya dapat markah tinggi dripada dia... tpi, saya dh kata, semua ni adalah rezeki dari Allah s.w.t.

    Perempuan memang kuat cemburu. Allah menciptakan Perempuan kerana lemah lembut... Memang benar... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. btul 2..tp jgn berlebih-lebihan ^^

      Delete
  2. ehem.. ubaid cemburu kat sape ni. hihii

    aefa pernah dicemburui.. bukan sebab ape pun. sbb berkawan je.. salah ke kita berkawan dan memperbanyakkan kawan? selalu tanya soalan yg sama pada diri sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. org yg suka cemburu nih..kdng2 org yg tk leh trima kenyataan kan..hehe

      Delete
    2. hihi.. mungkin kot.. tadi pon ade sembang pasal ni dgn kawan2 mase g kenduri kawen. nampak post ni terus komen meluah rasa tak puas hati hehe.. Tapi bg aefa kan, even kite best friend sekali pon, dah janji same2 susah same senang bagai, kite xberhak control hidup shbt kite sampai die nk berkawan dgn orang lain pun susah. kalau awk pulak mcm mane? pergh.. jadi perbincangan pulak dah. hihihi saje nak tau pendapat org lain..

      Delete
    3. ntahlaahh... ubai lbih suka kawan dngan ramai org..hehe..klau trlalu mngongkong pun tk best sbnrnya..biarlaah nk kawan dngan sapa2 pun..mungkin dia nk dpt kasih sayang yg lebih koottt... ^^

      Delete
    4. hihi.. agak2 la nk dpt kasih syg.. -.-'

      Delete

Powered by Blogger.