Aku Muak !!

19 September 2013

Aku MUAAAKKK !!!

Assalamualaikum smua !!

hari nie besday mak aku !! hehe..happy besday Mak !!

happy2 besday nie.. sbb pa aku muak lak nihhh ??

bkan paa..aku muak dngan negative statement yg nihh " aku tak layak laa..bla bla bla "

entah, aku dah bosan n muak sbnrnya..kita asyik fikir kita nihh lemah..sbb tu laa kita susah nk bngun dri kegagalan..

yee..aku tau, aku bukan hebat pun..result pun cukup2 makan jerr..tp aku tk suka benda negative statement dlm diri aku... dulu mungkin aku buat donno jerr... tp skung..kita dah msuk sem baru ..tahun baru kan..so, lupa kan lama..

kita patut sedar..yg kita dah mula start enjin kenderaan kita utk sem ni atau tahun nie..bila kita dah bergerak..tk perlu laah patah balik..sbb bila patah balik..kita akan lmbt utk tba d destinasi kita..

sama gak, kita dah msuk tahun baru(pljr U) atau sem baru..just go on with your life.. jadikan yg lama itu sejarah dan kayu ukur untuk berjaya..jgn fikir negative..klau tak..cita2 kita kan terbantut atau terganggu..

mula fikirkan matlamat yg kita nk cpai..klau masalah muncul..mesti ada penyelesaian..insyaallah,ALLAH kan ada...huhu goodluck n tak mau laa frust2 sedeh2 dah k !! move on !! chaaiiyyokkk !!

xie xie ^_^

p/s : bg motivasi kt diri sndiri..tp dok berleter kat sinih..kahkahkah.. :D


2 ulasan:

  1. btui2 asik fikir negative membuatkan kita terus x dapat nak bergerak maju kehadapan..so kena la bangkit selalu kan?kan? =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul2..amboii smngt diaa naa.. hahaha

      Padam

Kataubaid© .