Lamaranku di tolak ?

28 Ogos 2013

Assalamualaikum !!!

alhamdulillah. hri nie kita boleh hidup lg di dunia ini.  " dunia hnya sementara , akhirat yg kekal "

Lamaranku ditolak.. haa..

korang dah tgk video yg seorng lelaki melamar seorang permpuan kt shopping complex..tp last2 , pompuan tu reject dia..siap ketuk dgn guitar kecik lgi..hehe..aku baca metro sbnarnya..tp tk baca details laa..aku tgk gmba pun nak tergelak dah.. hehe..*bkan nk perli tp kesian kt mamat tu..

mungkin mamat tu nk buat romantik laa melamar dpan org ramai..tp last kena reject laak yg dia dpt..ermm..

kdng2 bila kita buat sesuatu yg org tk suka, t kita yg trima akibatnya.. alang2 kita dah ckp psai lamaran nihh.. nak tak klau kita buat survey atau checklist apa yg kita perlu ada sblum melamar seseorng..

nie just pendpt ubai jerr tau..klau korang nk tmbah pape..feel free to do so k..hehe

1. kita kena la tau yg si dia tuh belum di miliki oleh sapa2.

2. jumpa kluarga perempuan tu lbih elok..

3. klau boleh biarkan keluarga kita yg berurusan dengan kluarga dia.

4. kawal diri dan jauhi maksiat *sbb kita nak pasngan yg terbaik, maka kita kena jdi yg terbaik dlu kan2..

5. buat solat istikharah minta kat ALLAH agar jodoh kita nie betul dan kekal smpai ke syurga.

korang boleh nk tmbah sbb aku bukan berpngalaman pun nk melamar2 nie..maklum laa..bru first yer degree..bnyak lgi yg nk kena grab dlu sblum  mningkt ke tahap baitul muslim (keluarga islam )..

mungkin korng yg dah berkahwin..kakak2 dan abg2 dah tips ker..boleh jer..share2..t boleh laa kita sama2 bljar..at the same time..kita kurng kadar2 yg tk sepatutnya tinggi contoh kdar perceraian dan sbgainya..




p/s : korng!! like fanpge aku k...hehe..sudi2 klik iklan aku juga yerr !! #pray4egypt jemput komen2 k bawah k..hehe


campaign image


8 ulasan:

  1. Tip-tip yang bagus untuk diberi perhatian oleh pihak lelaki sebelum pergi melamar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah..sama2 kita kongsi kan yer.. :)

      Padam
  2. Tip-tip yang bagus untuk diberi perhatian oleh pihak lelaki sebelum pergi melamar.

    BalasPadam
  3. Tip-tip yang bagus untuk diberi perhatian oleh pihak lelaki sebelum pergi melamar.

    BalasPadam
  4. Tak payah nak melamar bagai, tu sumer budaya Barat. Islam dah cantik dah. Kalau suka, direct jumpa family, kan lebih bagus.

    Dan no.5 tu setuju benar, ISTIKHARAH, itu yang terbaik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. skung nie smua suka ikut trend smasa kan..

      Padam
    2. itu yang kena perbetul...

      Padam
    3. btul..jom guna medium blog tuk perbetul msyarakat.. :)

      Padam

Kataubaid© .