Drama Siri : Dahlia

Assalamualaikum semua !!! haaa..buat pa tu..hehe 

sjak aku balik msia haritu kan..aku perasan family aku nih suka sgt tgk cite dahlia yg ditayngkan kat astro..mula2 aku rasa biasa jer cite nih..tp last2 best lak..hehe..

Poster Dahlia..*sorry gmbr tk tutup aurat...astaghfirullah

 Apa yg aku sempat tgk la *kt tgh2 episode dah pun..rsanya laa.. kisah ni bermula dengan satu kluarga yg hidup bahagia iaitu dahlia(Dira ) dan Razman (Hans )..dlm melayari bahtera rumah tangga, rupa2nya ada yg jeles dengan diorang niih..da sorng pompuan nih*tgk igt nama..sorry ,klau dlm gmbaq yg gambaq pompuan kecik tu... dia sbnrnya menaruh harapan terhdap razman..dan akhirnya ,berlaku laa konflik dlm rumah tangga razman dan dahlia.

sehinggakan rumah tangga mereka berentakkan , seterusnya membwa kpad perceraian..nak di jadikan certia, razman berkahwin dengn permpuan jahat itu..tp pada razman , dia masih menyangi dahlia.. pada msa tu juga dtg seorng jejaka bernama fuad(faizal husin) dlm hidup dahlia..fuad amat meminati dahlia dan mahu menikah dngan dia..cm na ending dia?? kna tgk laa..huhu..

akhirnya,razman meninggal dunia ?? haa ?? cm na boleh jdi cm tu ?? hahaha..lek luu.. razman meninggal dunia sbb flight dia terhempas masa dia nk p slmat kan dahlia kt Pucket..ajal mnjemput dia..bermula dri situ..drama ni mcm turun skit graf dia mungkin sbb nk habih episode kan..

kemudian bermula kesukaran bagi balu razman apabila hutang syarikat mereka yg bertambah2 tu..kehilngan pekerja dan ini membwa kepd rasa dengki kepda dahlia yg sering hidup senang lenang..akhirnya dia cuba membunuh anak sulung dahlia..aku lupa nk cita ,dahlia ngan razman ni da dua anak..sulung seorng pompuan ,manakala yg ke-2 tu lelaki..jdi..dptkah dia membunuh anak sulung dahlia ?? kena tgk laa episode last tu..hehehe..episode last aku tk tgk lagi..tp dah kluaq dah..t kalau dah tgk t korng bgtau aku k..hehe..

korng try laa tgk cita nih..t ketagih mcm SSID .. hehe.. t bila aku dah tgk episode last tu..aku update k..huhu..harap korng suka laa ulasan aku nih..jumpaa lagii !!!


pelakon2 dahlia..*sorry gmbr tk tutup aurat..astaghfirullah
p/s : korng rajin2 komen kt blog aku k.. jgn lupa tinggalkan link blog korang t boleh aku follow huhu..lgi satu mnta jsa baik korng klik iklan2 nuffnag tu yer..tunggu smpai dia habih loading..then korng usha2 laa brng2 kt situ k..huhu..thankz..korang klik like fanpage blog nie juga k ( KLIK SINI )..kita share ilmu sama2..

No comments

Powered by Blogger.