Berita terkini : bayi otak berdarah

Assalamualaikum..

Hari ni mood serius skit..td masa aku baca harian metro tdi.. Aku terbaca satu artikel yg mnyatakan seorang bayi yg berdarah di otak..

Bila aku dgaq jaa..aku rasa sebak lakk..agak2 laa bayi tu bkan da salah pa pun..

Then aku baca laa kolum tu nk tau details kan..rupanyaa.. Bayi tu dibawa ke hospital utk di rawat..seorang lelaki yg di dakwa bapa saudara mangsa tu yg hantr nya ke hospital..tp yg aku geram nya..boleh laakk..mamat tu blah jaa..a.k.a melarikan diri sbnarnya..

Dia bagi alasan mak budak tu dah lari ngan teman lelaki dia..errmm..pa nak jadi niihh..hasil pemeriksaan doktor..mendapati bahawa bayi tu mngalami pendarahan di otak..tuk details penyakt tuu..aku tk pasti..sbb diorng tk mention pun..

Yg aku kesal tuh..budak jee koottt..nk dera smpai mcm tu skali..they have long journey laaa...bnyak laaaggiii masa diorng..sbb pa kita p ragut  masa depan dia..kesian kat dia wehh..

Korang boleh laa bca keratan akhbar kt gmbaq bawah niihh k..

Kita hnya kena bnyak berdoa..supaya baby tuu..slmat dan dipanjngkan umo..insyaallah..jumpa lagii..

4 comments:

  1. sedihnya. sedih bila baca cerita2 mcm ini. kesal pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa kan..cm na laa depa snggup buat cm tuu..ermm..

      Delete
  2. kesian kan. kdg kdg tak smpai hati kenapa budak kecik yg kena? rasa nk tawarkan diri sndiri nk korbankan utk bayi tuh . :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. harap diorng ni dpt balasan atas apa yg diorng buat tu kann..

      Delete

Powered by Blogger.