15 Ramadhan 1434H

Assalamualaikum kawan2 !!

alhamdulillah..hari nih dah msuk 16 ramdhan 1434h..solat witir pun dah ditmbah dngan qunut..tandanya..kita dah nk smpai ke penghujung ramadhan mubarak..sedeh kan..rsa sat gilaaaa... tk smpat nk buat ibdah..asyik terlalai..

Jom..check list balik pa yg dah kita buat..muhasabah balik..da ustaz kata..kita skung nii kita berada dipuncak..dan lpas nih..kita akan terus menuju kebawah yakni ke penghujung ramadhan..sapa2 yg nak buat ibadah..cepat2 speed it up..truskan beribadah..

last2 ni..dia mcm perlumbaan lumba lari..masa nih, smua org akan speed  sebaik mungkin utk memenangi pertandingan itu..sama laa cm kita..last2 ni laa kita rebut pengampunan ALLAH dan pembebasan drpd Api neraka..

"awal ramadhan itu adalah rahmat ,tghnya pengampunan dan di akhirnya pembebesan daripada api neraka "- hadis Nabi..

jom2 yer top up balik..terawih yg kita dh tinggai tu.. jom kejaq balikk..jgn biarkan ramadhan pergi dngan begitu sahaja ye..


p/s : jgn lupa like page ubai k..sudi2 laaa menabung kt nuffnagg ubai tu yer..huhu..

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.