Pesan Buat Hati ^^

19 Februari 2013

Assalamualaikum ..

pa khabar ? lama tk jumpa.. hehe..

Hari ni aku ingt nk tulis sikit je..sbb lama tk tulis.. lgi pun baru start kelas tuk sem 2..result pun dah dpt..ermm..closed case about that.. (^_^)

Aku rasa korng pun bru gak strt semester kan..tk kira la sem apa yg korng msuk or bidang pa pun..kita still kena belajar..btul tak, kita perlu sgt berusaha dgan bersungguh2 tuk mencapai kejayaan..

klau sebut psal kejayaan, bnyak definisi sbenarnya..depend gak mcm mna kita tafsir perkataan tu..

ada yang kata " kejayaan yg paling best adalah bila time dpt result yg gempaq2 " ,
ada pula yg kata "result tu bkan apa2 sgt pun, tpi usaha kita tuk dpt result tu la yg paling sweet sgt "

apa2 pun definisi kejayaan tu ..ingt satu ja , jgn biarkan kejayaan yg kita peroleh itu sbgai asbab tuk kita jauh dari ALLAH. begitu jugak dgan kegagalan , jgn jadikan gagal tu sebagi satu asbab tu kita jauh dari ALLAH..

Ujian ALLAH tk semstinya dgan susah dan payah..kadang2 ujian itu datang dgan kemewahan dan kesenangan.. smoga kita sentiasa di bawah rahmat ALLAH.

wallahua'alam..syukran kerana sudi baca..doakan Aku yer..hehe.. 4 or 5 bulan lgi aku balik Malaysia..ngeh2..jumpa lagi.. maaf da salah silap..

sekian..


wassalam..


Ubaidullah

2 ulasan:

  1. yeay..ubai balik malaysia...hahaha...bajet mcm dpt jumpa hg ja....smoga hg bjaya ya ubai sem ni dan yg akan dtg...dpt jd doktor yg terbaik....amin...;-)

    BalasPadam
  2. thankz wanie..klau ang cuti leh la jumpa.. :) doakan aku.. :)

    BalasPadam

Kataubaid© .