Biodata Ringkas Eyra Hazali.

Biodata Ringkas Eyra Hazali.

Bermula sebagai pelakon kanak-kanak kini Eyra Hazali semakin di kenali ramai. Dia juga makin hebat dalam dunia lakonan tanah air, bagi yang belum mengenali siapakah Eyra Hazali. Jom kita baca Biodata Eyra Hazali . Kualiti lakonan Eyra yang semakin menarik telah berjaya menarik penonton untuk menonton drama lakonan dia .


Biodata Eyra Hazali
Biodata Eyra Hazali


BIODATA EYRA HAZALI


Nama Penuh :
Nama Artis : Eyra Hazali
Asal : Kuala Lumpur
Tarikh Lahir : 1999
Umur : 18

Facebookhttps://www.facebook.com/eyra.hazali.5
Instagramhttps://www.instagram.com/eyra.hazali/?hl=en


Biodata Eyra Hazali
Biodata Eyra Hazali


Dulu-dulu selalu tengok Eyra Hazali dekat tv, masa tu kecik lagi sekarang dah besar pun . hehehe

Bagi yang tengok drama budak ijat, mesti korang kenal dengan Eyra Hazali ni. Harapnya Biodata Eyra Hazali ini dapat membantu korang kenal dengan dia lah yer. hehe

Sekian .

Resepi Ayam Goreng Istimewa Sempena Bulan Puasa

Resepi Ayam Goreng Istimewa Sempena Bulan Puasa

Fuhh rasa macam awal sangat pula nak share resepi ni kan . hehe takpa, kita kongsi ja, nanti nak buka puasa baru fikir macam mana nak siapkan dia ya. Baru ni seronok jalan-jalan dekat pasar ramadhan, nampak lah koleksi ayam goreng dekat kedai-kedai tu, jadi aku terfikir lah nak tulis resepi ayam goreng dekat blog pulak.


Resepi Ayam Goreng Istimewa
Resepi Ayam Goreng Istimewa


Aku rasa aku dah pernah tulis sebelum ni tapi tak pa aku nak tulis lagi hahaha jom baca resepi ayam goreng istimewa di bawah :

Resepi Ayam Goreng Istimewa


Bahan - Bahan

Ayam
Minyak
Rempah Ratus
Garam
Gula

Cara Penyediaannya

1. Letakkan ayam dalam satu bekas besar supaya boleh gaul.
2. Masukkan rempah ratus dalam bekas ayam tu.
3. Gaul sehingga rata.
4. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
5. Gaul sehingga sebati dan biarkan seharian atau beberapa jam sebelum masak.
6. Panas kan minyak dan mula goreng.

Nak lagi sedap ?

Lepas goreng ayam, potong bawang nipis-nipis dan goreng bawang tersebut. agak-agak dia dah kuning angkat dan taburkan di atas ayam.

Perrghh terangkat weh !

Jangan terliur sudah lah bila baca entri ni ya.

Resepi Ayam goreng ni sebenarnya sama ja dengan resepi ayang goreng berempah. cumanya aku tukar nama dia jadi Resepi ayam goreng istimewa. sebab apa istimewa, sebab aku yang masak. haha

semoga bermanfaat,

Sekian.

Silakan Share .

VIRAL APLIKASI UNTUK PEMAKAI CONTACT LENS.

VIRAL APLIKASI UNTUK PEMAKAI CONTACT LENS.

Contact lens atau kanta lekap yang di gunakan oleh kita sebagai ganti kepada cermin mata. Walaupun ada yang pakai semata-mata nak nampak cantik tapi fungsi sebenarnya adalah tetap iaitu menggantikan cermin mata.

VIRAL APLIKASI UNTUK PEMAKAI CONTACT LENS.
VIRAL APLIKASI UNTUK PEMAKAI CONTACT LENS.


Sebelum ni korang beli contact lens dekat mana ?

Farmasi ?

atau di tempat lain .

korang tahu, sekarang ni dah ada Aplikasi online untuk korang beli contact lens. 

Nama aplikasi tersebut adalah Miacare .

Korang tengok dekat sini macam mana nak beli contact lens dengan Mia Care ni. Rujuk Pautan ini.

Kalau korang sayang mata korang, lebih baik korang baca pautan yang aku kongsikan tu. Mana tau nanti mata juling ka atau sakit mata baru nak tercari-cari benda tu.

Bila dah ada kemudahan, gunakanlah dengan sebaiknya ya. Lepas ni tak yah risau-risau nak cari dekat mana untu beli contact lens kan.

Dengar cerita lagi dia ada promosi sekarang ni ! korang tengok dekat pautan yang aku kongsikan tu ya.

Sekian .


Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir

Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir

Drama baru yang baru mula tayangan sejak semalam iaitu Drama Andainya Takdir. Drama ini menggantian drama Hajjah Heathrow kembali . Mempertaruhkan pelakon-pelakon drama yang berbakat tanah air, Drama Andainya takdir ini sepertinya mempunyai kekuatan tersendiri untuk di tengahkan. Berikut merupakan Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir.



Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir
Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir


Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir




Bilangan Episod : 16 episod
Tarikh Mula Tayangan : 29 Mei 2017
Waktu Tayangan : Isnin-Khamis, 10.00 malam
Saluran Siaran : Slot Samarinda TV3
Senarai Pelakon  : 

Shukri Yahaya
Nina Iskandar
Puteri Balqis
Sheila Mambo
Idris Md Diah
Sabhi Saddi
Adiba Yunus
Annie Ariffin
Dilla Ahmad
Putra Amaris

Baca juga :

1. Biodata Shukri Yahaya
2. Biodata Nina Iskandar 

Aku sempat layan sipi-sipi episod satu drama andainya takdir ni semalam, memang rasa macam best gila drama ni. macam drama 7 hari mencintaiku pulak bila tengok shukri yahaya berlakon . hehe

Kesemua Senarai Pelakon Drama Andainya Takdir ini merupakan pelakon hebat tanah air. dalam banyak-banyak atau ramai-ramai pelakon drama ini kan, korang minat siapa ? jom komen di ruangan komen di bawah .

Sekian.

Biodata Hael Husaini Penyanyi Lagu Jampi

Biodata Hael Husaini Penyanyi Lagu Jampi

biodata hael husaini
Biodata Hael Husaini Penyanyi Lagu Jampi


Biodata Hael Husaini. Korang dengar tak lagu jampi ? mesti pernah dengar kan . hehe korang nak tahu penyanyi lagu tu bernama Hael Husaini. Kalau dengar lagu ni mesti akan menyanyi sekali kan . haha macam kena ja dengan kita. hehe ramai yang nak kenal dengan Hael Husaini ni. berikut merupakan Biodata Hael Husaini.


BIODATA HAEL HUSAINI



Nama Penuh : Hal Husaini Razmi
Nama Artis : Hael Husaini
Umur : 30
Tarikh Lahir : 1987
Asal : KL

Twitterhttps://twitter.com/haelhusaini?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Facebookhttps://www.facebook.com/haelhusainisani/

Untuk yang tak tahu lagi, Hael ni sebenarnya bekas anggota kumpulan azhael dengan seorang lagi tu, lupa dah nama dia hehe. sekarang hael bergerak solo dan mempertaruhkan single jampi . bagi aku pertaruhanna itu semakin menjadi -jadi kan .

Serono dapat kenal hael melalui biodata Hael Husaini ni. ada tak peminat hael yang baca entri ni ? kalau ada korang kongsikanlah dengan kawan-kawan korang yang lain tau. hehe saja suka-suka kongsikan lagu best kan hehe.

Sekian.

Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa

Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa

Memasuki bulan puasa ini pasti ramai yang nak khatamkan al-quran yang di baca kan. tapi ramai yang masih kurang tahu mengenai cara mudah nak khatam al-quran ini. jadi sebagai untuk membantu korang, aku boleh cadangkan satu cara supaya korang boleh khatam al-quran dalam bulan puasa ini.

Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa


Kita ikut panduan gambar di bawah ini . Pertamanya korang tengok di bahagian kiri gambar ada perkataan " Bil Khatam " . di sini ada petua untuk korang khatam  sekali , dua kali atau tiga kali sepanjang bulan ramadhan ini.


Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa
Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa
*gambar sumber facebook


Kalau korang nak khatam sekali dalam bulan puasa ni, korang kena baca 4 muka surat selepas atau sebelum waktu solat. Maksudnya setiap waktu solt korang kena habiskan 4 halaman atau muka surat atau helaian al-quran . Ia bergantung tahap pembacaan korang, kalau korang boleh baca laju dan sempurna maka 10 minit akan cukup untuk setiap waktu .

Kalau korang nak khatam al-quran sebanyak 2 kali dalam bulan puasa, maka korang kena tingkatkan bilangan helaian yang korang baca di setiap waktu solat kepada 8 helai . Kira-kira 20 minit selesai untuk setiap waktu solat.

Kalau korang lagi power , korang boleh habiskan 3 kali khatam al-quran dengan membaca 12 helai alquran ketika waktu solat dan ia mengambil masa dalam 30 minit untuk habiskan 12 helai tersebut.

1 juzuk ada 20 helai .

maksudnya kalau korang nak habiskan sekali dalam bulan ramdhan , korang kena habis 1 juzuk sehari, kalau dua kali khatam , korang kena habiskan 2 juzuk sehari dan kalau 3 kali khatam maksudnya korang kena habiskan 3 juzuk sehari .

Mudah ja kan .

Aku harap sangat Cara Mudah untuk Khatam Al-Quran dalam Bulan Puasa ini membantu korang untuk mengkhatamkan al-quran di bulan mulia ini . Sungguh dalam bulan mulia ini di turunkan al-quran yang mulia.

jangan tinggal al-quran tau.

Selamat mencuba

Sekian .

VIRAL ! AIR ASIA BUAT PROMO UNTUK RAMADHAN 2017

VIRAL ! AIR ASIA BUAT PROMO UNTUK RAMADHAN 2017

Promosi Air Asia
Promosi Air Asia
Promosi Air Asia. Korang ada tak baca pasal kes Air Asia yang mengeluarkan satu statement di media yang mengatakan ada promo yang di buat di media sosial oleh pihak tertentu adalah tidak benar. Mereka menggunakan nama Air asia untuk kepentingan mereka sendiri.


Kalau tak silap , aku baca benda ni semalam.

Mula-mula tu terkejut jugalah kan. aku ingat betul. Memang ada Air asia buat promo tapi ada pihak lain yang buat promo juga tetapi guna nama air asia. kira dua promo lah dalam satu masa. Zaman sekarang ni manusia semua nak caras orang kan .

Ish-ish -ish.

Aku nak bagitau korang satu info mengenai Promosi dari Air Asia sempena bulan ramadhan ini. haha jangan cakap aku tipu , korang boleh rujuk Portal Air asia sendiri kalau korang tak percaya. 

Tapi

Chop ! aku nak suh korang tengok apa yang air asia offer sempena bulan ramadhan ni dulu ya. Korang mesti terkejut ! sampai nak terangkat meja office tu. korang rujuk pautan ini .

Amacam ? terangkat tak meja office korang ? hehehe gilalah dapat duduk hotel yang cantik tu kan. rugi gila sapa yang tak tengok apa yang di offer oleh air asia tu.

Akhir sekali, musim ramadhan kali ini adalah musim di mana cuti sekolah berlangsung. jadi buatlah pilihan terbaik sebelum korang bercuti . Ambil kira faktor keselesaan perjalanan sebab takut korang letih sebab perjalanan yang memenatkan tu .

Terutamanya bagi yang bawa anak-anak kecil kan. susah tu memang susah tapi kena redah juga lah kan. hehe

Sekian .

Biodata Sufian Suhaimi

Biodata Sufian Suhaimi

Biodata Sufian Suhaimi. Penyanyi yang semakin meningkat naik ini semakin di gilai ramai. Sufian suhaimi ini merupakan penyanyi lagu terakhir yang menjadi siulan masyarakat malaysia sehingga hari ini. Beliau seangkatan dengan Aiman tino memasuki dunia seni tanah air beberapa tahun lalu. Berikut merupakan biodata sufian suhaimi.


Biodata Sufian Suhaimi
Biodata Sufian Suhaimi

Biodata Sufian Suhaimi


Nama Penuh :
Nama Artis : Sufian Suhaimi
Umur : 25 tahun (2017)
Asal : Johor
Tarikh Lahir : 1992

Twitterhttps://twitter.com/sufiansuhaimi_
Facebookhttps://www.facebook.com/ean.danny

Tahniah buat sufian suhaimi kerana berjaya maju sehingga sekarang ini . Aku pun suka layan lagu dia. sebab tak berat sangat lirik dia.musik dia pun okay gak kan.

Biodata Sufian Suhaimi ini untuk peminat-peminat sufian suhaimi yang mencari maklumat mengenainya. Seronok tak ? jom share entri ni dengan rakan-rakan lain.

Sekian.

Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender

Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender

Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender. Baru-baru ni aku sempat tengok satu drama yang agak menyentuh perasaan hensem aku ni. Antara babak dalam drama tu adalah lakonan Aeril Zafrel dan adi putra. Masa tengok pun boleh meleleh air mata. ke aku silap drama ? hahaha berikut merupakan Senarai Pelakon Drama My sweet Lavender .


Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender
Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender 
**background gambar sumber facebook adi putra


Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender



TAJUK DRAMA: DRAMA MY SWEET LAVENDER
Tarikh Mula Tayangan : Mei 2017
Saluran Tayangan: TV9
Senarai Pelakon

Adi Putra
Zara Zya
Aeril Zafrel
Nadia Brian
Ramona Zamzam
Haliza Misbun
Arel Azimi
Alis Mariya


kalau korang tengok, mesti korang akan rasa sedih sebab pelakon dalam drama ni kebanyakkannya pandai main dengan emosi.

Fuhh hilang semangat hang tuah abang ni . hahaha

Kalaulah setiap drama di malaysia adalah seperti Senarai Pelakon Drama My Sweet Lavender , pasti semua drama akan memberi pengajaran kepada penonton. tapi yang ada hari ini adalah sebaliknya.

Sekian .

VIRAL ! PATUTLAH IBU-IBU SELALU TIDUR LAMBAT, DIA FIKIR BENDA NI RUPANYA

VIRAL ! PATUTLAH IBU-IBU SELALU TIDUR LAMBAT, DIA FIKIR BENDA NI RUPANYA

perkara yang difikirkan oleh ibu. Kita sedia maklum yang kaum ibu ni memang banyak kerja, dari pagi sehingga pagi esok dan seterusnya masih tidak habis kerja mereka.Inilah antara perkara yang menyebabkan sestengah ibu menjadi stress bila terlalu banyak tekanan yang di lalui seharian.

gambar ibu
gambar ibu sumber google


Macam kita taulah kan, orang perempuan selalu memikirkan sesuatu yang lebih dari jangkaan otak dan fikiran. jadi mereka akan sediakan beberapa banyak payung sebelum hujan turun. dan proses persediaan ini menyebabkan mereka akan jadi stress dan akhirnya mereka akan mengamuk.

Ibu- ibu jangan stress banyak-banyak tau, cuba rileks dan enjoy your life. Aku cakap ni bukanlah semua ibu-ibu stress tapi mungkin segelintir dari mereka sahaja.

Korang nak tahu tak , baru-baru ni viral mengenai apa yang ibu-ibu selalu buat sebelum mereka tidur. serius , rupanya mereka fikirkan sesuatu. Sebab tu hari mereka sentiasa sibuk sebab macam-macam mereka fikir. sampai nak tidur pun dok fikir lagi.

korang nak tahu tak apa yang si ibu fikir sebelum tidur ?

Mesti tengok dekat pautan ini .

Terkejutkan! serius tak sangka si ibu sentiasa berfikir macam tu.

terkejut aku bila baca satu satu. korang kena baca juga kalau tidak korang tak tahu.

Hargailah mereka.

Akhir sekali. kerja seorang ibu memang tak akan habis sampai bila-bila. apabila anak-anak dah dewasa nanti, barulah mereka akan senang dan bahagia. Kita sebagai anak perlulah selalu menolong mereka selagi mampu untuk menguatkan mereka.

Sekian.

Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H

Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H

Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H. Baik, kita sambung lagi mengenai waktu buka puasa negeri Melaka 2017/1438H. Bagi orang melaka boleh lah save entri ni atau picture di bawah sebagai rujukan korang di dalam bulan puasa ni tau.


Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H



Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H
Waktu Buka Puasa Negeri Melaka 2017/ 1438H


Selamat berpuasa untuk semua orang melaka. Puasa penuh tau. hehe

Aku harap waktu buka puasa negeri melaka ini membantu korang untuk menentukan atau nak bajet masa untuk berbuka puasa setiap hari dalam bulan ramadhan ini tau. Semoga bermanfaat.

Sekian.







Tempat Beli Kurma di Pulau Pinang Sempena Bulan Puasa

Tempat Beli Kurma di Pulau Pinang Sempena Bulan Puasa

Tempat Beli Kurma di Pulau Pinang. Bulan ramadhan bulan di mana kita akan mencari kurma untuk juadah berbuka puasa. Sebabnya ia adalah sunnah rasulullah untuk berbuka puasa dengan kurma. Bukan lauk kurma yang mamak dok jual tu tau. hehe Kurma dari tanah arab ni.


Tempat Beli Kurma di Pulau Pinang
Tempat Beli Kurma di Pulau Pinang
**gambar background sumber saudagar kurma


Bagi yang tinggal di Pulau pinang, korang tahu tempat beli kurma di kawasan korang ? kalau di belah pulau ni , ada beberapa tempat . Antaranya

1. Pasar ramadhan Bayan Baru.

2. Saudagar Kurma Bayan Baru .
Official page : https://www.facebook.com/SaudagarKurmaBktJambul/

3. Mohamed Meera Sahib .

kalau di belah seberang perai ada banyak juga , yang terkenala adalah di

1. Saudagar Kurma , Bukit Minyak.
Location : https://www.google.com/maps/dir/''/saudagar+kurma+bukit+minyak+location/@5.2955335,100.4492974,15.5z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x304ac80527e65623:0x5878c6ffa02f7c9a!2m2!1d100.451524!2d5.313149


Tempat lain kurang tahu sikit, sebab orang pulau kan  hahaha. Aku kongsikan ni sebab tempat ni memang terkenal dengan kurma. Jadi lebih selesa untuk hangpa pi beli nanti kan.

Kalau ada yang nak tambah apa-apa lokasi jual kurma, korang komen di bawah ya.

Aku tau bila musim bulan puasa ja mesti ramai cari tempat nak beli kurma. Cumanya kena hati-hati sikitlah yer, sebabnya ramai dah kena tipu. Penjual jual kurma tapi ada ulat dalam tu. maksudnya kurma lama yang di jual semula.

Wahai peniaga, itukah cara korang cari rezeki dengan mendapat doa keburukan dari pembeli korang ?

Aku tak pasti tempat beli kurma di pulau pinang yang aku senaraikan ini terbaik atau tidak.Setakat review kawan-kawan, diorang memang cadangkan tempat yang aku senaraikan ini. Jdi korang cubalah survey dekat sana ya. Selamat berpuasa.

Sekian.

Biodata Azrel Ismail Pelakon Drama Cucu Tauke Beras

Biodata Azrel Ismail Pelakon Drama Cucu Tauke Beras

Biodata Azrel Ismail. Siapa tidak kenal dengan pelakon kacak yang bernama Azrel Ismail. Beliau merupakan antara pelakon yang paling berjaya mengekalkan dirinya dalam dunia lakonan. Dah banyak dah Azrel Ismail ni berlakon dalam drama tempatan. Jom kita berkenalan dengan biodata Azrel Ismail.


Biodata Azrel Ismail
Biodata Azrel Ismail

Biodata Azrel Ismail


Nama Penuh :
Nama Artis : Azrel Ismail
Umur : 33 (2017 )
Tarikh Lahir : 1984
Asal : Perak

Instagramhttps://www.instagram.com/azrelismail/?hl=en
Twitterhttps://twitter.com/azrelismail?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor


Melakonkan sesuatu watak dengan bersahaja menjadikan Azrel Ismail merupakan salah seorang pelakon hebat tanah air. Beriklah watak apa pun pada nya mesti dia melakukan yang terbaik dalam setiap pekerjaan yang di minta.

Senyumannya yang manis bagaikan penarik .

Semoga biodata Azrel Ismail ini mampu mengenalkan kita dengan pelakon kacak ini. Azrel seorang yang peramah dan sering di sukai oleh peminat terutamanya peminat-peminat lakonan beliau. Sebab itulah dia ramai peminat. Hehe ada tak perminat Azrel Ismail ?

Sekian
Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017.

Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017.

Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017. Memasuki bulan ramadhan , mesti kita akan mencari dimanakan pasar-pasar ramadhan yang ada di kawasan tempat tinggal kita. memandangkan aku tinggal di pulau pinang, jadi aku kongsikan dengan korang mengenai Bazar Ramadhan di Pulau Pinang.


Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017.
Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017.

Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017.


Bahagian Pulau

1. Bayan Baru(sebelah masjid)
2. Sungai Ara(Jalan kg Baru)
3.Bayan Lepas(Tapak Pasar Malam)
4.Bayan Lepas(Astaka Rajawali)
5.Sebelah Masjid sg nibong
6.Gelugor
7.Taman Tun Sardon
8.Jalan Makloom depan flat nusantara
9.Little India
10.Teluk Bahang (tapak pasar mlm)
11.Tanjung Tokong (sebelah masjid Tuan Guru)
12. Perkarangan Masjid Daerah Balik Pulau
13. Bandar Perda Teluk Kumbar
14. Teluk kumbar (tapak pasar malam)
15. Tepi Hospital GH
16. Kampung Melayu Air Itam
17. Komtar Walk
18.Ramadhan UpTown
(Depan Giant B.Baru)

Seberang Perai

1.Bazaar ramadhan Sungai Bakap
2.Bazar ramadhan Jawi
3.Nibong tebal (depan yawata)
4.Tapak Kompleks Tasek Gelugor
5.Taman sri delima juru
6. Seberang Jaya. (3 lokasi)
7. Alma(tapak pasar malam)
8. Bandar Perda
9. Bukit mertajam(belakang mahkamah syariah)
10. Taman Desa Murni, Sungai Dua.
11.Maklom, Sungai Dua.
12. (Parit Busuk) Kubang Semang.
13. Kepala Batas Pekan Lama
14. Pokok Sena
15.Taman Arowana,Tapak pasar mlm hari jumaat
16.Taman Pauh Indah (tapak pasar mlm hari sabtu)
17:Bazar taman Penaga
18:Bazar Teluk Air Tawar
19.Medan selera simpang 4
20.Tapak parking market Seberang Jaya
21. medan selera Taman Siakap bertentangan SP Arena
22. Tapak bazar Ramadhan bertentang masjid Abdullah fahim, bertam.
23. Taman Jawi Indah
24. Butterworth. Padang Bandaran
25. Sungai Acheh


Sumber ( Facebook Jalan-jalan cari makan pulau pinang ).

Sedikit peringatan, jangan terlalu membazir dalam bulan ramadhan dengan makanan yang kita beli. ingat kita ada 30 hari, kita set satu hari untuk menu berbeza pun aku rasa cukup untuk habiskan satu pasar ramadhan.

Tak perlulah himpun semua makanan dalam satu hari, nanti membuang je yang banyak kan. Aku harap perkongsin mengenai Bazar Ramadhan Pulau Pinang 2017 ini memberi manfaat untuk kita semua, silakan share tak yah segan-segan.

Sekian.


Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H. Selamat berpuasa buat semua. Hari ini aku sambung kembali entri berkaitan waktu buka puasa. Negeri yang menjadi pilihan aku adalah Johor. Negeri Johor di bahagikan kepada beberapa zon. Pastikan korang tahun zon tempat tinggal korang di mana ya.

Nanti salah waktu buka puasa pulak. hehehe

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.


Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.
Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.
Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.
Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.

Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.
Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H.
==

Waktu Buka Puasa Negeri-negeri di Malaysia


1. Pulau Pinang
2. Pahang .
3. Perlis .
4. Johor .
5.

==

Dipersilakan untuk anda share entri ini untuk sahabat serta ahli keluaga anda.

Semoga dengan Waktu Buka Puasa Negeri Johor 2017 /1438 H ini membantu kita mengetahui waktu solat maghrib sepanjang bulan ramadhan Insyaallah.

Sekian .

BIODATA RUHAINIES FAREHAH.

BIODATA RUHAINIES FAREHAH.

BIODATA RUHAINIES FAREHAH. Pelakon Ruhainies yang memiliki wajah yang cantik ini sering menjadi sebutan ramai. Terutamanya dalam kalangan peminat ruhainies sendiri.Aku suka tengok ruhainies ni dalam drama menantu tingtong. hahaha memang tingtong habis. nah , aku kongsikan biodata ruhainies farehah.


BIODATA RUHAINIES FAREHAH.
BIODATA RUHAINIES FAREHAH.

BIODATA RUHAINIES FAREHAH.



Nama Penuh : Nur Ruhainies Farehah bt Zainul Ilyas
Nama Artis : Ruhainies
Umur : 25 Tahun (2017)
Asal : Kuala Lumpur
Tarikh Lahir : 27 Julai 1992



BIODATA RUHAINIES FAREHAH.
BIODATA RUHAINIES FAREHAH.

**gambar sumber facebook.

Ruhainies juga mengikut jejak kakak dia jadi pelakon . korang kenal kakak ruhainies ? nama dia Nur Risteena.

Apa-apa pun kita doakan mereka berjaya dalam hidup mereka. Biodata Ruhainies Farehah ini sekadar perkongsian kepada peminat yang mencari maklumat mengenai ruhainies ni.

Sekian .

Cantiknya Sony Xperia Baru 2017 ni Rasa Macam Nak Beli Satu

Cantiknya Sony Xperia Baru 2017 ni Rasa Macam Nak Beli Satu

Sony Experia XA1 Ultra
Sony Xperia Xa1 Ultra

Sony Xperia Baru 2017. Korang mesti kenal dengan Sony xperia . Dulu kan aku nak beli sony xperia ni kiranya macam idaman lah tapi tak jadi beli juga akhirnya sebabnya aku pilih Xiaomi Redmi 4a dari pada xperia. hehehe. bukan apa, lebih murah dan sesuai dengan aku . Berbalik kepada sony xperia baru 2017 , korang tahu yang sony telah melancarkan peranti experia baru ini baru-baru ni.

Di keluarkan dengan Screen 6 Inchi lebih besar dari koleksi sebelumnya memberi kelebihan kepada Sony Xperia baru ini untuk bersaing dengan jenama-jenama lain. Korang nak tahu apa nama bagi telefon sony ni ?

Namanya adalah Sony Xperia XA1 Ultra !


Gambar dia macam dalam gambar di atas .

Harga Sony Experia XA1 Ultra .


Harga bagi Sony Experia Xa1 Ultra adalah dalam lingkungan RM 1,100 ke RM 2k . Ini harga yang aku survey di lazada . jadi bagi yang berminat nak beli .

Boleh beli direct melalui pautan ini - Sony Xperia XA1 Ultra dengan Lazada .

Untuk Warna pula, ada 4 warna yang lawa ! lebih lawa dari warna Iphone weh , serius. korang tengok dekat pautan ini - Warna Xperia XA1 lebih cantik dari Iphone .

Handphone Xperia ni memang cantik, cumanya satu ja buat spoil adalah design dia. PETAK !

Hahaha

Serius weh, kalau phone lain ada jugalah lengkung-lengkung dekat bucu dia ni. perghh tajam gila. haha boleh koyak seluar gamak nya. hehe

apa-apa pun peranti Sony Xperia Xa1 Ultra ini antara yang terbaik yang boleh di miliki oleh kita semua. Warna dia cantik cuma bucu dia tu ja. haha Jadi dah ada plan nak beli Sony Xperia Baru 2017 ni ? kalau ada korang beli ja dengan lazada. So far perkhidmatan mereka amat terbaik.

Sekian .


Biodata Raja Afiq

Biodata Raja Afiq

Biodata Raja Afiq . Pelakon sado. hehe itu yang aku cakap mengenai Raja Afiq. Sebenarnya dia berjaya turunkan berat badan dari saiz XL sehingga jadi sado dan segak macam sekarang. Nama Raja Afiq menjadi viral sejak dia membintangi Drama Sayangku kapten Mukhriz. jadi jom layan Biodata Raja Afiq .


Biodata Raja Afiq


Biodata Raja Afiq 


Nama penuh : Raja Muhammad Afiq bin R. Razali
Nama Artis : Raja Afiq
Asal : Kuala Lumpur
Tarikh Lahir : 19 Ogos 1994

Umur : 22 tahun (2016)

Facebookhttps://www.facebook.com/Raja-Afiq-1769727693310009/

**Gambar sumber Facebook Raja Afiq


Gandingan beliau dan niena baharon menjadi dalam drama tersebut dan terus di ingati sehingga hari ini . Bukan senang nak ada orang tengok drama yang ada artis baru kan.


Biodata Raja Afiq ini diharap dapat menjawab persoalan yang timbul dalam kalangan peminat Raja Afiq yang ingin berkenalan dengan beliau. Semoga berjaya kepada Raja Afiq dalam karier lakonan beliau.

Sekian.

BIODATA NUR FAZURA PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

BIODATA NUR FAZURA PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

Biodata Nur Fazura. Pelakon cantik manis ini sudah begitu lama dalam dunia seni tanah air. Nur Fazura, sudah pasti anda kenal kan. Aku kenal Nur fazura atau fazura ni masa dia belakon dalam filem Senario XX satu ketika dulu, masa tu masih muda lagi. sekarang pun muda juga hehe. Berikut merupakan Biodata Nur Fazura .

Biodata Nur Fazura
Biodata Nur Fazura


BIODATA NUR FAZURA


Nama Penuh : Nur Fazura Sharifuddin
Nama Artis : Fazura
Asal : Pahang
Umur : 34 tahun
Tarikh Lahir : 27 September 1983

Instagramhttps://www.instagram.com/missfazura/?hl=en

Biodata Nur Fazura
Biodata Nur Fazura

**gambar sumber facebook

Sejak kebelakangan ini, Fazura sering menjadi mangsa kritikan oleh netizen yang entahlah bagi aku mereka ni just sekadar suka-suka memburukkan orang. Mereka mencari rezeki, kita pula kritik apa yang mereka buat. Kalau kritik dengan bahasa yang baik,boleh lah kan kita terima. Ni siap mungkin ada yang gunakan kata-kata yang kurang enak yang di dengari.

Tapi Nur fazura still masih laku di luar sana. Kau kecamlah dia macama mana sekali pun, dia tetap ada . Dia juga tidak cepat melatah dengan kritikan terhadap dia. ni yang hebatnya orang-orang ni. Kalau dia dizalimi, doa dia makbul tau.

Aku tulis biodata Nur Fazura ni hanya sebagai perkongsian maklumt mengenai fazura tu je. Semoga rezekinya terus murah dan berjaya dalam dunia seni ini.

Sekian.

TAKWIM WAKTU BUKA PUASA NEGERI PERLIS 2017/ 1438H

TAKWIM WAKTU BUKA PUASA NEGERI PERLIS 2017/ 1438H

Ramai pula yang tanya bila nak update mengenai takwim waktu buka puasa negeri perlis pula ? hehe ni aku nak kongsikan negeri perlis punya lah. hehe sorry lah aku sibuk sikit, aku mampu update satu hari satu negeri ja. hehe jadinya aku cuba update dua atau tiga mulai esok tau . untuk orang perlis, ini dia takwim waktu buka puasa negeri perlis 2017/ 1438 H

TAKWIM WAKTU BUKA PUASA NEGERI PERLIS 2017/ 1438H 



takwim waktu buka puasa negeri perlis
takwim waktu buka puasa negeri perlis


** takwim ini di keluarkan oleh jakim di laman web mereka.

Jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 / 1438H

- Waktu buka puasa negeri Pulau Pinang.
- Waktu buka puasa negeri Pahang .


Semoga takwim waktu buka puasa negeri perlis ini membantu rakyat negeri perlis untuk berpuasa dan beramal dengan lebih baik lagi sepanjang bulan mulia ini .

Jom sebarkan kepada orang ramai, pasti ia akan bermanfaat.

Sekian.



VIRAL Ini Rupanya apa yang anak-anak hadapi di sekolah .

VIRAL Ini Rupanya apa yang anak-anak hadapi di sekolah .

Perkara yang anak hadapi di sekolah. Setiap hari kita hantar anak-anak ke sekolah, pernah tak terlintas mengenai apalah yang di lalui anak kita di sekolah ? atau kita hanya rasa apa yang di lalui oleh anak kita di sekolah adalah sama dengan apa yang kita lalui di sekolah. Betul ka macam tu ?


perkara yang di hadapi anak-anak di sekolah
perkara yang di hadapi anak-anak di sekolah


Sebenarnya, mungkin ada perkara yang sama di lalui oleh si anak sewaktu di sekolah tetapi ada juga tak sama. sebabnya mungkin kerana zaman kita berbeza. benda sama yang berlaku tu pun aku yakin ia melibatkan psychology atau perasaan .

Rupanya-rupanya anak-anak kita lalui benda ni di sekolah yang menyebabkan mereka letih dan lesu bila pulang ke rumah. Kesusahan mereka di sekolah menyebabkan mereka sering terganggu dalam kehidupan mereka sendiri.

sebagai ibu dan ayah , korang kena tengok apa kesusahan mereka di sekolah tu. risau nanti depa stress ja. korang rujuk pautan ini .

Sekali sekala tu , kita tanyalah anak-anak kita  , susah tak study atau mereka perlukan bantuan korang atau tidak kan. ayah kena main peranan juga tanya ana-anak, ni ibu ja tanya , dia pun takut dengan ibu. kan dah susah.

Semoga kita takenote mengenai apa-apa perkara yang anak-anak kita hadapi di sekolah ya. Jangan menyesal di kemudian hari tau.

Sekian .
BOLEH KE SOLAT TERAWIH DI RUMAH DAN CARA SOLAT TERAWIH DI RUMAH

BOLEH KE SOLAT TERAWIH DI RUMAH DAN CARA SOLAT TERAWIH DI RUMAH

Persoalan mengenai boleh ke solat terawih di rumah di bulan ramadhan kembali menghiasi dada-dada media sosial. Mungkin faktor kerja yang menyebabkan mereka tidak boleh ke masjid untuk solat terawih bersama-sama. Jangan risau, setiap persoalan akan ada jawapannya. Yang penting adalah kita belajar ilmu tersebut dan amalkannya .


boleh ke solat terawih di rumah , cara solat terawih di rumah
boleh ke solat terawih di rumah , cara solat terawih di rumah


Persoalan mudah yang selalu di ketengahkan adalah :

Boleh ke saya solat terawih di rumah, sebab balik kerja lambat ?

Ada juga yang meninggalkan terawih semata-mata kerana tak sempat solat di masjid ?

Jawapan untuk kedua-dua persoalan ini adalah

1. Boleh solat di rumah kerana ia adalah solat sunat . Adalah lebih baik untuk solat di Masjid jika kita ada waktu. Jangan tak pi masjid sebab tengok bola. rugi lah kan.

2. Mungkin mereka tak tahu yang boleh solat di rumah sahaja kalau tak sempat solat di masjid. Tapi janganlah sampai tak solat terawih terus, rugi tau. sebabnya belum tentu kita akan berjumpa dengan ramadhan lagi .

Aku harap kita faham mengenai persoalan yang di kemukakan itu.

Bahagian kedua : CARA SOLAT TERAWIH DI RUMAH !

Ini juga ada di tanya dan mungkin di cari-cari oleh setiap dari kita sebagai persedian andai tak dapat untuk solat terawih di masjid . Sebenarnya kita kena faham yang solat terawih merupakan solat sunat yang di sunnatkan untuk kita lakukan.

Sama ada 8 rakaat atau 20 rakaat. terpulang kepada kita. Bagi yang nak solat terawih di rumah , anda boleh sahaja solat seperti biasa seperti mana solat terawih di masjid. kemudian timbul lagi satu persoalan, kena selawat macam dalam masjid tu ke ?

Kalau nak baca pun boleh , tak mau baca pun boleh. Kalau korang nak baca , seelok-eloknya bacalah kan, korang ikut jer panduan ni - Solat terawih . Dalam entri tu ustaz dah siap senaraikan bacaan yang kita baca sepanjang solat terawih. Korang cuma kena baca sahaja.

Yang penting solat terawih tu kena juga buat. jangan tinggal walau satu hari.

Di rumah juga korang boleh buat solat terawih seorang diri atau pun berjemaah. seelok-eloknya berjemaah lah kan .

Kesimpulan .

Aku harap sangat kita sama-sama berusaha untuk beribadah di bulan yang mulia ini dengan sebaik-baiknya. Kita hanya harapkan redha Allah semata-mata. Aku harap juga yang entri berkaitan boleh ke solat terawih di rumah ini membantu kita di dalam bulan puasa nanti. Begitu juga dengan cara solat terawih di rumah bila terdesak sangat baru solat di rumah.

Mohon sebar-sebarkan ilmu ini kepada yang lain. Moga bermanfaat.

Sekian .

Senarai Pelakon Drama Budak Ijat.

Senarai Pelakon Drama Budak Ijat.

Senarai Pelakon Drama Budak Ijat. Drama sempena bulan ramadhan ini sudah mula di tayangkan sejak awal minggu ini , seminggu sebelum puasa. Drama Budak Ijat merupakan drama yang di bintangi oleh adik Nik Adam Mika dan beberapa pelakon lain. Berikut merupakan senarai pelakon drama budak Ijat.


Senarai Pelakon Drama Budak Ijat.
Senarai Pelakon Drama Budak Ijat.



Senarai Pelakon Drama Budak Ijat.


Jumlah Episod Keseluruhannya : 22 episod
Tarikh Mula Tayangan : 17 Mei 2017
Waktu Tayangan : Isnin-Khamis, 6.30 petang
Saluran Siaran : Slot Iris TV3
Senarai Pelakon : Nik Adam Mika, Amy Mastura, Azhan Rani, Zaidi Omar, Noryati Taib, Ieda Moin, Eyra Hazali

Baca juga :

2. 


Drama Budak Ijat ni penuh dengan nasihat berguna kepada kita untuk sama-sama pertingkat amalan di bulan puasa. Walaupun di bintangi oleh pelakon cilik, tapi jalan cerita untuk drama ni menarik. Di tambah lagi unsur kekeluargaan juga di muat naik dalam drama ini .

Aku yakin ramai yang menonton drama ni sebab senarai pelakon drama budak ijat ni antara yang lain dari kebiasaan. Memang jarang nampak latar tempat lakonan di lakonkan dalam suasana kampung. Terus kita akan teringat waktu kecil-kecil dulu ketika kita mula belajar berpuasa.

Nostalgia sungguh.

Sekian .

BIODATA FAHAD IMAN PELAKON DRAMA KU KIRIM CINTA

BIODATA FAHAD IMAN PELAKON DRAMA KU KIRIM CINTA

Biodata Fahad Iman. Pelakon lelaki yang sedang meningkat naik ini bernama fahad iman. Dia merupakan antara pelakon yang kerap membintangi drama tempatan. Fahad Iman juga kerap menjadi wajah untuk iklan-iklan di tv. Sebagai contoh , Meggi  dan lain-lain. Berikut merupakan Biodata Fahad Iman .


Biodata Fahad Iman
Biodata Fahad Iman



BIODATA FAHAD IMAN 


Nama Penuh : -
Nama Artis : Fahad Iman
Asal : -
Tarikh Lahir : 1993
Umur : 24 Tahun

Instagramhttps://www.instagram.com/fahadiman/?hl=en
Twitterhttps://twitter.com/fahadiman93?lang=en


Biodata Fahad Iman
Biodata fahad Iman 

*Gambar sumber : Facebook Fahad Iman.

Korang pernah tengok Fahad Iman jadi Mak Andam ? hehe sebenanya aku lebih suka tengok dia berlakon mak andam dari berlakon watak serius macam dalam drama terbaru yang di tayangkan lakonan beliau iaitu Ku Kirim Cinta .

Perkenalan ringkas kita melalui biodata Fahad Iman ini di harap dapat memperkenalkan kita dengan pelakon kacak ini. Ramai tahu yang dia ni kacak tapi ramai yang tak kenal siapa dia. hehe sekarang dah kenalkan, apa kata korang share entri ni . hehe terima kasih .

Artikel berkaitan :

Biodata Ayda Jebat .
Biodata Redza Rosli .
Biodata Fattah Amin .

Sekian .

PERUBAHAN BARU PERODUA BEZZA 2017 ! MESTI TENGOK !

PERUBAHAN BARU PERODUA BEZZA 2017 ! MESTI TENGOK !

Perodua merupakan salah satu syarikat tempatan yang mampu bersaing dengan jenama asing dalam bidang automotif terutamanya dalam negara kita. Tahun lepas, perodua telah melancarkan kereta sedan pertama mereka iaitu Perodua Bezza. Jualan perodua bezza ini juga aga mengejutkan apabila ramai yang berminat untuk mendapatkan kereta sedan pertama perodua.


Gambar perodua bezza baru
Perubahan Baru Perodua Bezza 2017
**gambar sumber facebook.

Buktinya ?

tengoklah di jalan raya, bertapa banyaknya kereta perodua bezza . Setiap hari kita tengok mesti rasa macam nak beli satu sebabnya perodua bezza ini agak murah dari segi harganya berbanding dengan kereta sedan lain di luar sana.

PERUBAHAN BARU PERODUA BEZZA 2017 !


Terbaru, perodua ada melakukan beberapa penambah baikan untuk model perodua bezza ini selari dengan peredaran dan permintaan pengguna itu sendiri. Sekali tengok memang mengejutkan kita sebabnya penambahbaikan ini memang sesuai di lakukan terhadap model bezza ini. Rujuk Pautan ini .

Perodua Bezza Mahal !


Bagi aku ia tidaklah mahal mana jika nak di bandingkan dengan kenderaan sedan dari syarikat pengeluar kenderaan lain ( Harga Perodua Bezza ) . Selain itu, kita berpeluang untuk menyokong produk tempatan yang juga bersaing selain dari proton di tanah air kita.

Perodua juga sering bekerja sama dengan syarikat luar bagi mempromosikan model-model produa sebelum ini. sama ada menukar nama kepada nama baru di negara yang di hantar ataupun menggunakan nama yang sama. ini bertujuan untuk memudahkan promosi kenderaan tersebut .

Penutup .

Terkejut tak tengok perubahan baru perodua bezza 2017 ? haa baru tau. memang sesuai sangat lah peroduan upgrade model bezza ini . Sebabnya yang selalu menggunakan perodua bezza ni adalah anak muda, jadi sesuatu yang lebih moden di perlukan dalam sentuhan design dan fasiliti sebuat kenderaan amatlah penting untuk di nilai dan di praktikkan.

Amacam ? ada tak pengguna bezza dekat sini ? kalau ada jom komen mengenai pengalaman menggunakan perodua bezza ni. mesti best kan.

Sekian .

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 ! | Baru ni aku ada tulis mengenai Takwim Waktu Solat Negeri Pulau Pinang Sepanjang Bulan ramadhan. Hari ini aku nak kongsikan dengan korang mengenai Takwim Negeri Pahang pulak. Kalau korang anak pahang, tolong share yer.

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 ! 



TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017

ZON 1

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017

ZON 2


TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017

ZON 3

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017
ZON 4

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017

ZON 5

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !
Takwim waktu solat Negeri Pahang sepanjang bulan ramadhan 2017

ZON 6

Di Negeri Pahang ada 6 zon yang di asingkan. Jadi Pastikan korang tengok zon korang yer. Kemudian save siap-siap ataupun bookmark Link blog ni. senang korang nak rujuk bila bulan puasa nanti kan.

Untuk Waktu Solat Negeri lain akan menyusul kemudian . tolong bagi semangat untuk aku menulis. hahaha

Waktu Solat Negeri Pulau Pinang Sepanjang bulan ramadhan
Waktu Solat Negeri Johor Sepanjang bulan ramadhan



Aku harap entri berkaitan TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PAHANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 ini memudahkan korang beribadah di bulan ramadhan nanti. Perbanyakkan amalan dan ikhlas niat kerana Allah.

Selamat Berpuasa.

Sekian .

SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA

Ramai sungguh yang menantikan Drama Hero Seorang Cinderella ni. Mana taknya, dalam Senarai Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella ni ada pelakon yang paling popular di Malaysia yang turut sama berlakon dalam drama ni. korang nak tahu tak siapa ? Berikut merupakan SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA !



Senarai Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella
Senarai Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella


SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA !


TAJUK DRAMA : DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA 
Tarikh Mula Siaran : 22 Mei 2017
Saluran Siaran : Astro Ria
Waktu Tayangan : 10 malam
Senarai Pelakon : 

Fattah Amin
Fazura
Uqasha Senrose
Zizie Izette
Iswan Ismail
Jasmine Suraya
Eddie

Baca :

1. Biodata Fattah Amin .
2. Biodata Fazura .
3. Biodata Uqasha Senrose .

BELI NOVEL HERO SEORANG CINDERELLA !


Bagi yang berminat nak beli Novel Hero Seorang Cinderella, korang boleh dapatkan novel berkenaan dari pautan di bawah ni ya .

Dapatkan di sini - Novel Hero Seorang Cinderella .


SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA !
Senarai Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella

SINOPSIS DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA !


Korang nak tahu ke Sinopsis drama  Hero Seorang Cinderella ? Mestilah nak kan. hehe korang baca dekat pautan ini - Sinopsis Drama Hero Seorang Cinderella .

TONTON ONLINE DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA !


Aku tau ramai yang nak menonton online drama Hero Seorang Cinderella ni , korang boleh tengok di Kepala Bergetar. Korang terjah link ini - Tonton Online Drama Hero Seorang Cinderella .

Cara Tonton .

1. Klik link di Tonton Online .
2. Tunggu 5 saat .
3. Klik Skip ads.
4. Selamat menonton.

** Kalau google tak bagi, aku terpaksa delete tau. buat sementara waktu ni korang pakai dulu link ni ya.


Aku harap SENARAI PELAKON DRAMA HERO SEORANG CINDERELLA  ini membantu korang mendapat maklumat mengenai pelakon dan drama yang korang nantikan ni ya. hehe Kemain nak tengok Fattah amin tu eh. hehe

Selamat menonton.

Sekian .

LIVE STREAMING JDT VS PKNS FC 24 MEI 2017 !

LIVE STREAMING JDT VS PKNS FC 24 MEI 2017 !

Live streaming Jdt vs Pkns Fc 2017
Live streaming Jdt vs Pkns 24 Mei 2017


Perlawanan liga super kembali bersambung hari ini 24 Mei 2017 selepas saingan Piala Fa tamat , kini kita akan tumpu kembali dalam aksi liga super 2017. Perghh macam pembaca berita ataupun jurulatih Manchester United. hahaha Untuk game malam ni, ada dua siaran langsung seperti biasa iaitu

Perlawanan :

Perak vs Sarawak
PKNS FC VS JDT .

Aku yakin tumpuan akan lebih kepada perlawanan Jdt menentang Pkns , Pasti kelibat Ghaddar dalam pasukan Jdt akan menjadi tumpuan untuk aksi malam ini. Bagi yang nak menonton live streaming jdt vs Pkns Fc . Boleh layan link di bawah ya .

LIVE STREAMING JDT VS PKNS FC 24 MEI 2017 !


Link 1 .

**pukul 8.43 malam - link dah update.

Cara Tengok Live

1. klik link 1
2. Tunggu 5 saat .
3. Klik skip ads .
4. Selamat menonton ! :)

**kalau ada masalah link , komen di bawah tau :)

Semoga berjaya buat kedua-dua pasukan untuk perlawanan malam ini.

Bagi yang menonton Live streaming Jdt vs Pkns Fc ni , korang like page aku boleh tak ? aku selalu post live streaming dekat sana. Satu lagi, bagi semangat untuk aku update selalu . hehe entah rasa macam nak stop jer share live streaming ni .



Terima Kasih.

Sekian.


BIODATA FATTAH AMIN Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella

BIODATA FATTAH AMIN Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella

BIODATA FATTAH AMIN . Artis Paling Popular 2017 ini semakin di kenali ramai setelah membintangi drama Suri Hati Mr. Pilot. Selain itu, boleh di katakan fattah amin transform menjadi lebih sasa sekali gus menyebabkan ramai peminatnya mengatakan beliau hansem. Dalam ramai-ramai tu, mesti tertanya-tanya mengenai Biodata Fattah Amin kan. Berikut merupakan BIODATA FATTAH AMIN Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella !


Biodata fattah Amin.
Biodata Fattah Amin Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella
**gambar sumber facebook.

BIODATA FATTAH AMIN  !


Nama Penuh : Abdul Fattah Bin Mohd Amin (Fattah Amin) 
Nama Komersial : Fattah Amin 
Umur : 27 Tahun (2017 ) 
Asal : Kuala Lumpur 
Lahir : 1990 
Instagramhttps://www.instagram.com/fattahaminz/?hl=en
Twitterhttps://twitter.com/fattahamin


Drama terbaru Fattah Amin yang sedang hangat di tayangkan iaitu Drama Hero Seorang Cinderella juga menjadi viral seperti drama sebelum ini.

Amacam peminat Fattah Amin , Puas hati dengan Biodata Fattah Amin yang aku kongsikan ini ?

Tak di nafikan, Fattah amin memang seorang pelakon yang vesetile dan memiliki pakej yang menarik.

Tak mustahil, beliau menjadi tumpuan pengarah drama tempatan. Pastinya dengan biodata Fattah Amin Pelakon Drama Hero Seorang Cinderella ini dapat membantu kita berkenalan dengan Fattah Amin.

Sekian .

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PULAU PINANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PULAU PINANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 !

Memasuki bulan ramadhan , mesti ramai yang tercari-cari mengenai takwim solat sepanjang bulan ramadhan kan. Ia untuk memudahkan kita untuk solat dan berbuka puasa dengan lebih selesa. Susah juga kalau tak da Takwim solat ni, nanti nak buka puasa pun asyik was-was ja. hehe jangan terbuka puasa waktu azan asar sudah lah . hehe

Jom aku kongsikan mengenai takwim solat untuk Negeri Pulau Pinang .

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PULAU PINANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 ! 


Takwim solat Negeri Pulau Pinang 2017 Bulan puasa
Takwim solat pulau pinang sepanjang bulan ramadhan 2017 .


Bagi yang nak copy , boleh save as picture atas ni dan simpan dalam handphone atau laptop korang. Klau tak mau save, korang bookmark je blog ni. nanti bila nak tengok waktu solat just datang ke blog ni.

Waktu solat negeri pulau pinang 2017 ini di keluarkan oleh Zakat Pulau Pinang. Sumber yang Dipercayai oleh seluruh rakyat negeri ini . Minta orang sharekan entri ni sebab esok lusa dah nak puasa kan . jadi kita mudahkan urusan orang lain untuk mengetahui waktu solat sepanjang bulan puasa.

Kesimpulannya .

TAKWIM WAKTU SOLAT NEGERI PULAU PINANG SEPANJANG BULAN RAMADHAN 2017 ini satu inisiatif kepada kita untuk mengetahui waktu solat dan memudahkan kita melakukan amalan sepanjang bulan ramadhan nanti.

Selamat berpuasa.

Sekian .

Biodata Redza Rosli

Biodata Redza Rosli

Biodata Redza Rosli . Pelakon kacak dan memiliki senyuman yang manis ini bernama Redza Rosli . Beliau terkenal dengan pelbagai drama lakonan beliau yang menjadi dan best untuk di tonton. Di sebabkan ramai yang tanya mengenai Biodata Redza Rosli  . Jadi , aku kongsikan lah dengan korang mengenai biodata beliau.



Biodata Redza Rosli !
Biodata redza Rosli , gambar facebok beliau .


Biodata Redza Rosli !


Nama Penuh : Ahmad Redza Bin Rosli
Nama Artis : Redza Rosli
Umur : 25 Tahun (2017)
Asal : Selangor
Kerjaya : Pelakon



Memang seronok tengok drama lakonan Redza Rosli ni kan. Haritu dia berlakon dalam drama Meh sandar pada aku. Sekarang yang terbaru, dia berlakon dalam drama Ku kirim Cinta bersama dengan Ayda Jebat pula .


Ada tak dekat sini peminat Redza Rosli ni ?


Ini jer yang aku dapat kumpulkan mengenai Biodata Redza Rosli . Korang kalau layan drama terbaru redza, korang share lah biodata ni kan. hehe boleh lah orang lain berkenalan dengan pelakon kacak ni .

Sekian .

Kataubaid© .