SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !

SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !

SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN ! | Drama baru ini di tayangkan di Astro bagi menggantikan drama Awak sangat Nakal. Drama ini membarisi pelakon-pelakon hebat tanah air seperti Aaron Aziz, Amyra Rosli dan ramai lagi artis tempatan . Pasti ramai yang teringat mengenai Drama Tuan Anas Mikael di mana bintang penerajunya juga Aaron Aziz . tetapi drama kali ini lain kerana Aaron Aziz bawa watak sebagai Tuan Ihsan. Berikut merupakan SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !


SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !


SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN !

TAJUK DRAMA : DRAMA ISTERI TUAN IHSAN
Bil Episod : 20 
Tarikh Mula Siaran : 5 Disember 2016
Saluran Siaran : Astro Ria 104dan 123
Senarai Pelakon : Aaron Aziz, Amyra Rosli, Harris Baba, Qazem Nor, Gambit Saifullah, Mardiana Alwi, Livonia Ricky,
Lepas ini drama Isteri Tuan Ihsan lah pulak yang trending di Media sosial lepas ini macam drama Tuan Anas Mikael dulu . hehe apa pendapat korang mengenai SENARAI PELAKON DRAMA ISTERI TUAN IHSAN ! . best ke tidak agaknya drama ini nanti ?

Sekian.

VIRAL ! 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA !

VIRAL ! 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA !

6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA ! |  Kediaman atau tempat tinggal menjadi keutamaan setiap manusia . Kita akan memastikan setiap kediaman kita mempunyai nilai tertentu agar sentiasa menepati nilai dan cita rasa kita . Sebabnya rumah dan kediaman merupakan tempat kita rehat,makan dan minum serta tempat kita berkeluarga. Jadi memiliki rumah  yang baik dan kondusif amatlah penting bagi kita. Kali ini aku nak kongsikan 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA yang di kongsi sendiri oleh seorang Interior Designer .


6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA !


Beliau merupakan seorang interiror designer yang berpengalaman. Tetapi sebelum itu, aku nak kongsikan dengan korang dua tips untuk Cantikkan rumah korang.Ini berdasarkan pengalaman aku dulu dan sedikit pembacaan mengenai interior design. Pertama adalah menggunakan susunan barang yang betul di tempatnya dan kedua adalah menggunakan warna yang betul untuk warna dalaman rumah anda.

Korang tahu tak warna yang gelap menjadikan ruang bilik anda semakin kecil manakala warna cerah menjadikan bilik anda lebih luas dan menarik. Sebab tu, kebanyak rumah kita di cat warna putih sebab kelihatan bersih dan pantulan cahaya menyebabkan warna tersebut kelihatan menarik. Elakkan menggunakan warna gelap seperti hitam dan warna gelap yang lain. Warna gelap ini boleh di gunakan cumanya ada tempatnya seperti bilik tidur .


6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA !


Susunan barang di tempat yang betul. Untuk tips kedua ini , aku mintak korang rujuk Interior designer yang aku nak kongsikan dengan korang. Dia ada kongsikan mengenai Cara susunan perabut rumah yang sesuai mengikut susunan yang betul dalam entri 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA !. Apasalahnya kita belajar cantikkan rumah. banyak kebaikkannya untuk kita betul tak ? Untuk yang nak tahu 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA , boleh rujuk Pautan yang aku kongsikan tu ya.

Pendek kata, semuanya bergantung kepada kita. kita yang mencorakkannya . Semoga entri 6 TIPS CANTIKKAN RUMAH ANDA yang di kongsikan oleh Interior Designer yang berpengalaman membantu anda dalam mencantikkan rumah anda. Silakan Share jika entri ini bermanfaat.

Sekian.

SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 !

SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 !

SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 ! | Konsert gegar vaganza 3 memasuki pentas Final ! Zarul, Gmie, Siti Sarah, , Intan Sarafina dan Ameng layak ke konsert akhir gegar vaganza 3 pada minggu hadapan . Berikut merupakan SENARAI LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 8 , SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 !


SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 !

SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 !

1, GMIE

Bila bulan berwarna biru
Salam terakhir

2, ZARUL

Gerhana
Dendangan Laguku

3. AMENG

Bourgenvilla
Romantis

4. SITI SARAH

Matahariku
I will always love you

5. INTAN SARAFINA

Sedetik lebih
Kemelut di muara kekasih

6. AZHARINA

Mama Ku Ingin pulang
izinkanlah



SENARAI LAGU KONSERT FINAL GEGAR VAGANZA 3 memang terbaik ! agak-agak siapalah Juara Gegar Vaganza 3 nanti. aku tengok Gmie ja . yang lain semua tak best. hahaha korang team mana ce komen ramai-ramai.

Sekian.

Biodata Puteri Aishah Pelakon Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku

Biodata Puteri Aishah Pelakon Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku

Biodata Puteri Aishah Pelakon Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku | Pelakon yang terkenal dengan kisah cikgu Aishah ini bernama Puteri Aishah . Beliau kini membintangi Drama Cinta Roller Coaster yang bersiaran di tv 3 [ 26 November 2016] . Pasti ramai yang belum kenal dengan Puteri Aishah ini. aku pun baru je kenal dia. hehe Berikut merupakan Biodata Puteri Aishah .



BIODATA PUTERI AISHAH PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !



Biodata Puteri Aishah Pelakon Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku



Nama Penuh: Puteri Aishah Binti Sulaiman
Tarikh Lahir: 6 Jun 1994
Umur: 21 tahun
Asal: Taman Cheras Indah, Kuala Lumpur
Instagram puteri Aishah : https://www.instagram.com/puteriaishah_/
BIODATA PUTERI AISHAH PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !


Untuk pengetahuan korang, dari pembacaan aku, Puteri Aishah ini terpalit dengan kisah surat cinta bapa pelajar kepada cikgu Aishah. itu secara random keyword carian yang menjadikan Puteri Aishah terkenal satu ketika dahulu. so, korang dah kenal lah kan denagn puteri Aishah lepas baca Biodata Puteri Aishah Pelakon Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku . korang dah tengok lakonan puteri Aishah ? best ke tidak ?

Sekian.

SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER ! | Drama baru yang menggantikan dram nasi Minyak Kuah Cinta yang telah bersiaran untuk beberapa minggu yang lalu ialah Drama Cinta Roller Coaster . Drama yang di bintangi oleh Syazwan Zulkifly dan Puteri Aishah sebab peneraju utama menjadikan drama ini istimewa untuk di tonton. Berikut merupakan SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !


SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER !

TAJUK DRAMA : DRAMA CINTA ROLLER COASTER
Bil Episod : 20 
Tarikh Mula tayangan : 26 November 2016
Waktu Siaran : 7 malam, 
Jumaat-Ahad
Saluran Siaran :  TV3
Senarai Pelakon
Syazwan Zulkifly, Puteri Aishah, Arissa Afrina, Nas T, Ruminah Sidek, Nadzmi Adhwa, Natasha Elyzza, Julia Farhana,  Eyra Hazali, 

Aku sempat tengok drama ini pada episod pertama. komen aku jalan cerita dia macam slow sikit tapi baru episod pertama kan. nanti next episod mesti gempak. Apa pendapat korang mengenai SENARAI PELAKON DRAMA CINTA ROLLER COASTER ! ?. Ada pelakon yang korang minat tak ?

Sekian. 
GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 !

GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 !

GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 ! | Hari ini bersamaan 26 November 2016, merupakan hari di mana bintang Runningman iaitu Lee Kwang Soo menjejakkan kakinya ke Malaysia untuk Runningman challenge 100 Plus . Ini merupakan kali yang kedua bagi kwang sook ke malaysia selepas kali pertama pada beberapa bulan yang lepas. Jadi ramai gila yang sempat merakamkan gambar bersama dengan Kwang Soo ini walaupun hanya dari jauh. Berikut merupakan GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 ! 



GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 !

GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 ! [ Sumber twitter ]

GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 !

GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 !


aku tertarik dengan pakaian kwang soo. hehe nampak macam dia pakai baju pagoda ja untuk ke event tersebut. hehe itulah yang apa yang aku nampak. walau macam mana pun dia seorang actor dan ahli runningman yang paling banyak buat kita ketawa . thanks kwang soo .  apa pendapat korang bila GAMBAR LEE KWANG SOO DI MALAYSIA 26 NOV 2016 ? ke ada juga yang sempat tangkap gambar dengan kwang soo hari ini ? ce share sikit.

Sekian.

AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 !

AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 !

AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 ! | Bagi yang meminati Filem Underworld , tahun 2016 merupakan tahun bermakna buat mereka apabila sambungan siri ke 5 filem Underworld 2016 akan mula di tayangkan pada 1 disember 2016 . Aku antara peminat filem Underworld ni , aku tengok trailer pun dah nak terloncat happy hahaha. sebabnya filem ini agak menarik dan penuh dengan aksi lawan . lagi satu sebab dalam filem ini ada Vampire atau Pontianak versi Mat saleh .Ada AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 ni taau !


SINOPSIS FILEM UNDERWORLD DALAM BAHASA MALAYSIA


Ada beberapa AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 yang korang kena tengok ! Antaranya adalah Underworld 5 ini merupakan Pertarungan terakhir di antara Lycans dengan Vampire . Sebelum ini pertarungan mereka tidak pernah tamat . lepas satu siri ke satu siri . dan Siri ke 5 ini adalah yang terakhir . Pendek kata , kena tengok filem Underworld 5 ni. di samping itu Filem ini juga di bintangi pelakon-pelakon hebat seperti Kate Beckinsale , Theo james dan ramai lagi.

Sinopsis Ringkas Filem Underworld

Filem ini mengisahkan tentang musuh ketat di antara warewolf dengan vampire . Warewolves di kenali sebagai lycan manakala vampire adalah vampire . nak di jadikan cerita seorang perempuan bernama selene ini seorang vampire yang kehilangan ibu ayahnya ketika serangan berdarah oleh lycans. Dia kemudiannya di latih sebagai pembunuh dalam komuniti vampire . selepas itu , berlaku pertembungan antara lycan dan vampire , maka di sebabkan ada beberapa isu sehingga dia berbelah bagi dalam pertempuran . lebih kurang macam itulah, korang kena tengok sendiri cerita ini. kalau tidak rugi . hehe



SINOPSIS UNDERWORLD DALAM BAHASA MALAYSIA


Antara faktor menarik aku untuk tonton Filem ini dari Siri pertama hingga ke 5 ini adalah Teknik CGI yang di gunakan dalam filem ini. Memang di akui teknik CGI yang di gunakan untuk filem antarabangsa lebih baik dan berkualiti berbanding apa yang digunakan di dalam negara kita. Ia menjadi satu tarikan kepada penonton untuk menonton Filem Underworld 5 ini .

Oh ya, korang nak tengok tak AKSI PANAS DALAM FILEM UNDERWORLD 2016 ? Nak ke ? korang rujuk PAUTAN INI . lepas korang tengok, pasti korang akan rasa nak menonton filem Underworld ini . aku dah tak sabar nak tengok, korang pulak macam mana ? SHARE artikel ini dengan kawan-kawan korang tau. mesti diorang pun peminat Filem Underworld 5 : Blood War .


Sekian. 
BIODATA INTAN SARAFINA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

BIODATA INTAN SARAFINA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

BIODATA INTAN SARAFINA GEGAR VAGANZA 3 ! | Gegarvaganza 3  terus mencetus fenomena sepanjang siaran mereka kali ini . Dengan pelbagai kontroversi melanda tetapi program ini terus hebat di mata peminat. Sudah pasti, tumpuan teralih kepada salah seorang peserta gegar vaganza 3 iaitu Intan Sarafina . Beliau yang memilik peminat yang ramai sentiasa memberi persemabahan terbaik dalam setiap minggu Konsert gegar vaganza. Berikut merupakan BIODATA INTAN SARAFINA GEGAR VAGANZA 3 !

BIODATA INTAN SARAFINA GEGAR VAGANZA 3 !


BIODATA INTAN SARAFINA GEGAR VAGANZA 3 !

Nama penuh : Ungku Intan Sarafina Ungku Yahya
Nama Artis : Intan Sarafina
Umur : 31 tahun
Asal : Selangor
Status : Berkahwin

Persembahan intan sarafina sentiasa mendapat pujian dari juri Gegar vaganza 3. selepas korang baca BIODATA INTAN SARAFINA GEGAR VAGANZA 3 ! ,mesti korang lebih mengenali intan sarafina kan. jadi tak sabar nak tengok persembahan Intan sarafina di dalam Konsert gegar vaganza 3 nanti.

Sekian .


BENCINYA ! KENAPA AKU PERLU TENGOK FILEM NI !

BENCINYA ! KENAPA AKU PERLU TENGOK FILEM NI !

BENCINYA ! KENAPA AKU PERLU TENGOK FILEM NI ! | Fuuhh. ada kah patut paksa orang tengok filem di panggung wayang ! Filem apa pun tak tau ni . Mentang-mentang lah tahun 2016 dah nak habiskan , jadi semua orang pakat dok ajak pi tengok wayang, depa kata ada cerita best. Korang dah tengok ke promo filem-filem yang bakal di tayangkan pada bulan 12 nanti ? belom lagi kan. aku sempat tengok satu dua je .


FILEM HOT 2016
Antara filem yang sudah di tayangkan sepanjang tahun 2016 . Menarik kan !


Nak di jadikan cerita, berbaloi ke kita tengok ke semua filem-filem ini ? fuhh serius lah dah lah senarai enam filem ja. tapi aku tak minat pun. korang rasa penting tak kita tengok wayang di panggung atau korang tunggu keluar yang online ja nanti . Tapi filem-filem ini dikatakan bakal hit dan menjadi sebutan ramai apabila mula di tayangkan nanti .

Rasa serba salah pulak , nak pi tengok ke tak baki filem yang akan di tayangkan nanti . Sebelum pi tengok, aku nak tengok dulu la movie preview dia macam mana kan. sebab filem-filem ini merupakan filem-filem luar negara , jadi selalunya orang akan bagi 5 bintang walaupun pada preview filem sahaja . Korang nak tahu tak filem apa yang akan di tayangkan pada hujung tahun 2016. Rujuk Pautan ini .

Jadi aku nak mintak tolong korang, patut tak aku pergi tengok filem-filem ini sebelum habis tahun 2016 ? bukan apa, takut tak berbaloi tetapi nampak jalan cerita macam best jer . aku target nak tengok cerita melayu tu, nama dia desolasi. haa karya adik shamsul yusuf , syafiq tak silap . jadi korang rasa filem-filem tu okay tak nak tonton. kalau korang sebagai ibu bapa mesti nak bawa anak-anak korang tengok filem tu kan. aku pun pening nak join yang mana. bencinyaa..

Sekian.

BLOG ANAZARIN.COM BLOG SUKAN TERBAIK ! #BLOG REVIEW

BLOG ANAZARIN.COM BLOG SUKAN TERBAIK ! #BLOG REVIEW


BLOG ANAZARIN.COM BLOG SUKAN TERBAIK | Kali ini aku bawakan satu blog sukan untuk korang terjah dan follow . Blog Anazarin.com bukanlah baru dalam menyampaikan maklumat mengenai sukan dan juga lifestyle seorang blogger . Ana zarin juga salah seorang ahli #kelabbloggerbenashaari . Aku selalu follow blog anazarin.com bila aku nak cari kupasan yang bersifat neutral mengenai bola sepak . Mana taknya, kita ni follower bola sepak malaysia dan luar negara,walau pun bola sepak negara agak mengecewakan tetapi liga super pun agak kompetitif dah sekarang ni.eehh aku pulak yang ulas. haha


BLOG ANAZARIN.COM ,BLOG SUKAN TERBAIK !


Pemilik blog anazarin.com juga merupakan seorang bisnesman. korang boleh terjah entri yang bertajuk Selamat Tinggal Stadium .Penulisan blog anazarin.com juga bersifat santai dan mesra pembaca .Kalau peminat sukan terutamanya bola sepak aku syorkan korang terjah blog ni.ulasan simple dan bermakna.

korang nak tengok siapa pemilik blog anazarin.com ? jom tengok dekat bawah ni .


Anazarin.com

Nama Blog : Ana Zarin.com
Link Blog : www.anazarin.com

Korang yang belum pernah terjah blog anazarin.com, boleh terjah dekat link di atas ni ya. Template blog pun makin baru. hehe  dulu kaler coklat sekarang kaler putih dan biru. cantik dan kemas. terjah jangan tak terjah ! Ingat blog sukan , ingat BLOG ANAZARIN.COM ,BLOG SUKAN TERBAIK !

sekian .



PATUTLAH ORANG TAK BELI PROTON PERSONA ! INI SEBABNYA !

PATUTLAH ORANG TAK BELI PROTON PERSONA ! INI SEBABNYA !

PATUTLAH ORANG TAK BELI PROTON PERSONA ! |  Pertengahan tahun 2016 , Proton Holding telah melancarkan sebuah jenama baru dan model baru bagi Proton Persona . Dinamakan sebagai Proton persona 2016 , ia merupakan antara model yang berciri kontemporari yang pernah di keluarkan oleh Pihak Proton . Proton Persona 2016 juga di katakan menjadi model tumpuan bagi tahun 2016 yang mana bakal menjadi milik rakyat Malaysia .


PATUTLAH ORANG TAK BELI PROTON PERSONA !

Jadi tiada isu orang tak mau beli proton persona . Sebabnya modelnya yang cantik, harganya yang berpatutan dan yang penting adalah ia model terkini yang di keluarkan oleh Proton. Korang nak tahu sebab apa kita kena beli Proton Persona ? 5 Ciri Hebat Proton Persona yang korang kena tahu. RUJUK PAUTAN INI .

Pendek kata, apa jua jenama proton yang berada di pasaran, sudah pasti tidak ada yang akan terlepas dari memilik model berkenaan. Dengar cerita tidak lama lagi model baru proton akan keluar iaitu Proton Ertiga. korang dah tengok bentuk model dia macam mana ? nanti aku update dekat blog ini ya . satu usaha yang patut di puji kepada Proton kerana berjaya mengeluarkan model kereta baru dan terkini .

Kalau ada orang kata " PATUTLAH ORANG TAK BELI PROTON PERSONA ! " korang bagi jer pautan ini dekat diorang. pasti mereka akan terdiam dan terkejut bila baca kehebatan sebuah model kereta baru daru Proton. amacam korang dah tengok tak ciri apa yang ada pada Persona 2016 ? belom ? tengok dekat pautan yang aku kongsikan di atas. terkejut beruk weh bila baca.

Sekian.

LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 !

LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 !

LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 ! |  Musim cuti sekolah hujung tahun bagi tahun 2016 bakal menjelma tidak lama lagi . Sudah pasti ibu bapa sedang merancang aktiviti menarik untuk anak-anak mereka lakukan sepanjang cuti sekolah ini . Ada yang merancang menghantar anak mereka pulang ke kampung dan ada juga merancang untuk mengajak anak-anak mereka bercuti ke tempat menarik di Malaysia . Aku ingin cadangkan kepada anda supaya membawa anak-anak anda ke Pulau Langkawi Sebab apa aku pilih LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 ?


LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 !


Di Pulau Langkawi terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk di terokai oleh anda jika anda membuat keputusan untuk ke sana . Antara tempat yang menarik di langkawi adalah seperti berikut .

LOKASI PERCUTIAN DI LANGKAWI 

1. Pulau Dayang Bunting .
2. Underwaterworld .
3. Cable car
4. 3d Art Muzium

Artikel berkaitan : 5 Tempat menarik di Langkawi !

dan banyak lagi tempat menarik di langkawi yang korang boleh terokai dengan keluarga korang . Ada tempat bercirikan ilmu dan ada juga tempat yang sesuai untuk aktiviti luar . Ada pelbagai cara untuk anda dan keluarga anda ke Pulau Langkawi . Antaranya adalah sepeti berikut :

1. Melalui Udara .

Anda hanya perlu menempah tiket kapal terbang ke Langkawi dengan kadar segera bagi mengelakkan harga melambung tinggi. Anda boleh tempah melalui Airpaz.com .

2. Melalui Laut .

Anda boleh ke Jeti Kuala Perlis di Perlis untuk mengambil feri ke Pulau Langkawi . atau mungkin ada yang bercadang nak bawa kenderaan sendiri ke Pulau Langkawi , korang boleh baca maklumat yang di tulis oleh Blogger Rosmazyatul Akma mengenai Cara bawa kenderaan sendiri ke Langkawi .

Baru-baru ini aku sempat pergi ke Langkawi pada bulan 10 baru ni , apa yang aku boleh simpulkan adalah kesemua tempat-tempat menarik di langkawi yang aku senaraikan tu adalah tempat terbaik untuk korang lawati. aku duduk dekat sana 4 hari 3 malam pun rasa tak puas. Korang kena bawa keluarga korang ke sana . Semoga entri LANGKAWI LOKASI PERCUTIAN CUTI SEKOLAH 2016 memberi manfaat kepada korang yang mencari maklumat mengenai Percutian di Langkawi .

Sekian.

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 !

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 !

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 ! | Semakin hari semakin banyak kejutan yang berlaku di dalam gegar vaganza 3 . Selesai sudah episod konsert suku akhir gegar vaganza 3 pada hari ahad yang lalu . Antara kejutan yang berlaku adalah DS Vida menggunakan immunitinya untuk GMIE Screen ,selepas berlaku penyingkiran terhadap dua peserta iaitu Gmie dan Zur eda . Namun, DS Vida memilih untuk selamatkan Gmie Screen untuk ke separuh akhir  Gegar Vaganza 3 .Berikut merupakan LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 !


LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 !


LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 !

Nabil dan Jihan 
Itik Gembo Gembo 

Azharina 
Fantasia Bulan Madu Duet Black
lAGU INGGERIS, Tak ingat tajuk dia apa.

Ameng 
Kepadamu Kekasih Duet Aris Ariwatan   
Keasingan Dalam Duka (Jay Jay)

G-Mie (Screen) 
Andai Dapat Aku Undur Masa (AXL)

Zarul
Salahkah Duet Marsha Milan
Hanya Yang Mampu (Aizat)

Intan Sharafina
Pulangkan Duet Ezad Lazim
Siapa Sangka Siapa Menduga (Liza Hanim)
Nora 
Lagu Untukmu Duet Aizat Amdan  
Sandirawa (Nora)
Siti Sarah 
Bunga Bunga Cinta Duet Misha Omar
Dibawah Pohon Asmara (Jacklyn Victor)

PESERTA TERSINGKIR 

Zur eda

Tahniah kepada semua peserta yang layak ke Separuh akhir gegar vaganza 3 minggu 7 pada minggu hadapan. Semoga LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 7 dibawa dengan baik, kerana lagu-lagu ini kebanyakkannya lagu terkini dan lagu yang menjadi siulan ramai . jadi sama-sama kita nantikan persembahan mereka nanti.

Sekian .

TANDA-TANDA REZEKI BERKAT !

TANDA-TANDA REZEKI BERKAT !


TANDA-TANDA REZEKI BERKAT !  | Assalamualaikum, setiap hari kita merungut kenapa tak cukup je rezeki kita ni ?. sebenarnya, kita tak perlukan duit yang banyak atau harta yang bertimbun untuk merasa cukup dengan rezeki kita. Akan tetapi kita hanya perlu rezeki yg berkat. masa tu baru kita akan rasa betapa cukupnya rezeki yang kita ada. mcam mana nak tau rezeki tu berkat ke tak ? Berikut merupakan TANDA-TANDA REZEKI BERKAT ! 




TANDA-TANDA REZEKI BERKAT !


TANDA-TANDA REZEKI BERKAT ! 

1. Hati semakin Dekat dengan Allah
2. Kita Mudah memberi sedekah dan menunaikan zakat .
3. Keluarga Harmoni dan anak-anak cemerlang .
4 . Sentiasa merasa cukup dan syukur .

Kesemua TANDA-TANDA REZEKI BERKAT yang di sebutkan ini merupakan tanda yang menunjukkan rezeki kita berkat . Semoga usaha kita memperoleh rezeki dan menjana pendapatan perlulah selaras dengan tuntutan syara'  . Ia lebih memudahkan kita berasa cukup dengan rezeki kita dan tidak terlalu terkejarkan harta dunia . 

Sekian.

SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !

SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !


SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 ! | Semalam (18 november 2016 ) satu anugerah tahunan telah berlangsung iaitu Anugerah Skrin 2016 .Anugerah yang dicipta untuk menghargai karya-karya seni tempatan . Anugerah yang dicetuskan oleh TV 3 ini menjadi aktiviti tahunan buat media prima berhad . Berikut merupakan SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !


SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !





SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !


Pelakon Pembantu Wanita Terbaik DramaFazlina Ahmad Daud - Cermin Kasih

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik DramaJalil Hamid - Calon Syurga

Dokumentari & Majalah TerbaikNurul Farha Onn - Majalah 3 : Wira Beret Semerah Hati

Rancangan Hiburan TerbaikNurhidayah Sohan - Buskestra

Videografi Terbaik DramaIdham Mad Din - Fatin

Bual Bicara TerbaikHalaqah 2016 - Episod Terlepasnya Ikatan Dajjal

Laporan Khas Berita TerbaikBerita TV9 - Pertemuan Semula Highland Tower

Rancangan Realiti TerbaikLet's Cycle 2 - See Chee How

Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FilemFauziah Ahmad Daud - Langit Cinta

Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik FilemHushairi Husain - Polis Evo

Lakon Layar TerbaikWan Hasliza - Love Supermoon

Lakon TV Skrip TerbaikSiti Jasmina Ibrahim - Rekah

Drama Rantaian Popular Media SosialJS Pictures Sdn Bhd - Kau Aku Kita

Penyunting Terbaik DramaIzhar Masuri - Rekah

Pelakon Wanita Terbaik FilemMaya Karin - Nota

SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016 !

Pelakon Lelaki Terbaik FilemNamron - Redha

Rancangan Anugerah Terbaik Anugerah Juara Lagu 30

Pelakon Wanita Terbaik DramaTiz Zaqyah - Cermin Kasih 

Pelakon Lelaki Terbaik DramaBeto Kusyairy - Ramadhan Berteduh Syawal

Drama Rantaian TerbaikWadi - Luqsar Kreatif Sdn Bhd

Drama Komedi TerbaikMak Cun 2 - Rumah Karya Citra

Pelakon Komedi TerbaikEirma Fatima - Mak Cun 2

Pengarah Terbaik FilemSyamsul Yusof - Munafik

Pengarah Terbaik DramaRazaisyam Rashid - Fatin

Filem TerbaikRedha - Current Pictures Sdn Bhd

Drama TerbaikBalang Rimbun Sdn Bhd - Fatin


Tahniah kepada SENARAI PEMENANG ANUGERAH SKRIN 2016  . Semoga usaha anda di berkati . dalam ramai-ramai pemenerima anugerah, beto nampak versetile dan menarik perhatian kerana membawa imej melayu berbanding artis- artis lain . Lagi satu , tak pasti aku sahaja ke yang perasan yang Anugerah skrin 2016 kali ini agak hambar . betul ke bohong ? ce komen di bawah .

Sekian.

SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 !

SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 !

SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 ! | Sedar tak sedar , dah nak habis dah tahun 2016 , sepanjang tahun 2016 ini banyak juga filem-filem hebat di tayangkan di pawagam di samping filem-filem tempatan . Jadi ,baki lagi sebulan lebih sebelum memasuki tahun 2017, apa kata kita habiskan tahun 2016 dengan melengkapkan tontonan filem yang akan di tayangkan. berikut merupakan SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 !


SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 !


SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 !


1. Doctor Strangers
2. Fantastic Beast and where to find them
3. Assassin creed ( 22/12/2016 )
4. Rogue One : A Star wars story 
5. Moana (1 disember 2016 )
6. Passenger (29 Disember 2016 )

Fuhh, banyak filem yang best-best akan dan sedang di tayangkan sebelum memasuki tahun 2017 . Korang rasa , dari SENARAI FILEM WAJIB TONTON SEBELUM MASUK 2017 , Filem apa yang korang nak tengok ? kalau aku , aku tunggu filem Moana, filem disney yang akan di tayangkan tidak lama lagi. ce komen korang suka tengok filem apa ?  6 Filem wajib tonton sebelum 2016 habis , korang tujuk link ini  dan di sekalikan dengan trailer movie tersebut .

Sekian.

CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !

CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !

CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI ! | Bila sebut pasal jimat duit, apa yang terlintas dalam fikiran korang ?  Duit simpananan di dalam tabung, beli yang perlu sahaja atau ada cara-cara lain ? bagi aku, bila cakap pasal jimat duit ni, aku terfikir beberapa perkara yang rakyat mlaysia selalu buat bila nak jimat Duit. Antaranya adalah , Bila Pengumuman harga minyak naik, penuh station minyak semata-mata ingin mendapatkan minyak lebih berbanding jumlah minyak selepas kenaikan harga minyak . Jadi, jom aku kongsikan dengan korang CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !


CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !


CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI !

1. Berbelanja mengikut keperluan .
2. Buat checklist barang yang mahu di beli, elakkan dari pergi ke shopping kompleks tanpa senarai barang . kerana untuk mengelakkan pembaziran di samping menjimatkan duit anda .
3. Buat catatan duit keluar masuk bulanan,mingguan dan harian . cara ni aku buat sendiri , dan terbukti mampu mengawal nafsu kita dalam berbelanja .


3 CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI ini dapat membantu anda dalam memperolehi apa yang anda mahukan iaitu memiliki duit extra dalam kata lain melakukan penjimatan yang ketara setiap bulan . dan yang terakhir ,selepas ini bila kita isi minyak, kita tidak perlu lagi tunggu sampai titisan minyak yang terakhir , baru kita letak pam minyak tu kat tempat asal dia . betul tak, kalau boleh tu sampai nak goncang pam minyak tu bagi minyak yang berbaki tu keluar. hehehe

Satu tips tambahan, kita memang nak berjimat, tetapi jangan sampai orang kata kita kedekut tahi hidung masin . di samping kita nak berjimat, kredibiliti kita perlu di jaga dengan baik agar kita tidak di pandang serong dalam masyarakat . Aku kongsikan dengan korang 6 TIPS UNTUK MENGURANGKAN PERBELANJAAN BULANAN ANDA ! , Rujuk pautan tersebut dan akan lebih memudahkan korang berjimat seterusnya membantu membaiki ekonomi anda . Jangan sedih-sedih bila tiada wang, kita usaha ,insyaallah kita akan dapat .

Aku harap CARA BERJIMAT UNTUK RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA PELAJAR UNIVERSITI  ini membantu kita semua dalam meneruskan hidup di dunia yang makin mencabar ini . aku tau ramai yang susah hidup di zaman moden ini , dengan hutangnya lagi semoga sedikit perkongsian ini dapat membantu kita semua . jangan lupa share dengan kawan-kawan yang lain, 

Sekian .



SEKUMPULAN PEREMPUAN KONGSI CERITA TERJUMPA PONTIANAK DI HUTAN !

SEKUMPULAN PEREMPUAN KONGSI CERITA TERJUMPA PONTIANAK DI HUTAN !

SEKUMPULAN PEREMPUAN KONGSI CERITA TERJUMPA PONTIANAK DI HUTAN ! | Korang tau tak, masa aku tulis entri ni, badan aku rasa tak sedap . fuhh seram sejuk di buatnya . pasti ramai yang nak tahu  mengenai SEKUMPULAN PEREMPUAN KONGSI CERITA TERJUMPA PONTIANAK DI HUTAN . Disebabkan aku publish waktu siang macam ni,kira tak takut sangat lah kan kalau aku kongsikan video sekali . hehe


hantu



Ceritanya mengenai sekumpulan perempuan yang bertemu dengan cik pontianak di dalam hutan sewaktu berkemah . 4 orang mereka berkhemah di sebuah hutan . kejadian berlaku pada waktu malam di mana, Shima salah seorang dari mereka yang seorang mulut murai dan banyak bercakap tiba-tiba senyap pada malam itu . Perkara ini di sedari oleh kawan shima dan kawan tersebut tidak berani nak bertanyakan hal lanjut mengenai apa yang berlaku .

Selepas makan malam Shima berbisik kepada kawannya itu satu perkataan tetapi dia tak faham apa yang di katakan oleh shima sebaliknya yang dia faham dari perkataan tersebut adalah " PONTIANAK ". Dia tidak mengendahkan lalu terus ke khemah untuk tidur .  ketika dia sedang tidur , tiba-tiba dia rasa ada orang mencubitnya ! 

rupanya May, kejutkan dia supaya teman kannya untuk buang air . Dia pun tanpa melengahkan masa, terus menemani May , Tiba-tiba dia teringat akan shima dan lalu baru mula ingin bertanya kepada May sama ada dia perasan tak perubahan yang berlaku pada shima . belum sempat dia bertanya tiba-tiba dengar bunyi mengilai yan kuat . tidak semena-mena , telefon bimbit mereka sempat merakam satu entiti di dalam camera tersebut .

Fuuhh meremang tengkok tulis ni . adehh, korang nak tahu tak apa jadi dekat May dan kawannya yang jumpa Ponti tersebut ?  aku tak sanggup nak sambung , korang sambung baca dekat sini . Malam yang ngeri buat mereka . Penamat untuk kisah shima dan kenapa dia hanya diam diri sahaja ada dalam link yang aku share tu .

Tulis kisah SEKUMPULAN PEREMPUAN KONGSI CERITA TERJUMPA PONTIANAK DI HUTAN , membuatkan kita sendiri rasa seram , aku tengok video dia dalam entri pautan yang aku share dengan korang tu pun aku dah nervous. tiba-tiba nampak orang pakai baju putih, dalam hutan pulak tu dah lah mengilai. kalau aku , terus cabut ja. hehe . dasar penakut ko ubai. hehe ikuti sambungan cerita ni dekat link yang aku bagi, aku tak sanggup nak sambung dah. 

Sekian. 

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA ! | Fenomena Supermoon yang menjadi tumpuan seluruh dunia telah berlangsung semalam iaitu pada 14 November 2016 . Di katakan fenomena yang sama akan berlaku pada 2034 nanti. jadi satu jangka masa yang lama dan mungkin juga kita sudah tiada di dunia ini . jom kita layan GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !


GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !


GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA (Sumber Berita Harian )


GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !

GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA !


Subhanaallah, maha suci Allah menciptakan matahari dan bulan . Pelbagai kelebihan dan manfaat darinya kepada manusia . kita sebagai manusia perlu bersyukur dan perlu menambah keimanan kita apabila melihat sesuatu yang manusia tidak mampu ciptakan. Hebatkan ciptaan Allah .

Kita selalu lupa untuk kembali kepada Allah , Dengan melihat GAMBAR SUPERMOON DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA , di harap mampu mengembalikan kita kepada Allah. Jangan semata-mata ta'jub dengan bulan besar tetapi kita tak tahu di sebalik Bulan besar ini juga adalah makhluk Allah. SEBARKAN KEPADA RAKAN-RAKAN ANDA !

Sekian.

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 !

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 !

LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 ! |  Memasuki minggu keenam gegar vaganza 3 , persaingan makin sengit sehingga kesemua peserta mampu mendiamkan juri  dalam konsert minggu ke 5 gegar vaganza 3 baru-baru ini . Satu pencapaian yang agak baik bagi peserta gegar vaganza 3 . Bagi yang mengikuti gegar vaganza 3 , berikut merupakan LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 !


LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 !
gambar : google image


LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6 !


  • Nabil dan Jihan - Pencuri Hati (Ayda Jebat)
  • Nora - Rindu (Amelina)
  • G-Mie (Screen) - Titian Penjalanan (XPDC)
  • Ameng - Gali Lubang Tutup Lubang (Roma Irama)
  • Azharina - Kejoraku Bersatu (Search)
  • Zur Eda - Ah Rindu Lagi (Amelina)
  • Intan Sharafina - Selamat Jalan Romeo (Ramlah Ram)
  • Siti Sarah -  Senggol Sengolan Cubit Cubitan (Siti Sarah)
  • Zarul - Fantasia Musim Cinta (Iwan)

Semoga berjaya buat baki peserta Gegarvaganza 3 yang akan menempuhi Konsert minggu keenam nanti . LAGU GEGAR VAGANZA 3 MINGGU 6  pun makin menarik dan mengimbau nostalgia dan minggu ke enam tema konsert gegar vaganza 3 adalah Rock Dut iaitu Rock dan dangdut . jadi kita nantikan persembahan mereka nanti .

Sekian. 

BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 ! | Konser gegar vaganza makin menuju ke kemuncaknya , pelbagai ragam telah pun berlaku dan akan berlaku menjelang konsert terakhirnya nanti . Salah seorang peserta kegemaran ramai iaitu Nora Ariffin memberi saingan yang cukup mantap kepada peserta-peserta gegarvaganza 3 yang lain. Status sebagai penyanyi professional tidak menjadi penghalang kepada nora untuk terus belajar dan memberi persemabahan yang terbaik. Berikut merupakan BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !


BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

baca juga : Fakta Personaliti yang minat warna biru !

BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 !

Nama Penuh : Wan Norafizah Ariffin
Nama Artis : Nora Ariffin
Asal  : Kelantan
Status : Berkahwin
Umur : 43 Tahun

Nora antara peserta kegemaran ramai dalam gegar Vaganza 3 . Kekuatan vokal nyanyian nora sentiasa mendapat pujian juri tetap dan juri jemputan . Selepas baca BIODATA NORA PESERTA GEGAR VAGANZA 3 , apa pendapat anda tentang Nora Ariffin. Penyanyi lama dan masih kuat membuat persembahan . Respect ! ada tak peminat nora Ariffin atau #TeamNora ? ce komen sikit . Jangan Lupa Share entri ini !

Sekian.
FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU !

FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU !

FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU ! |  Setiap manusia mempunyai warna yang mereka minati . Macam aku warna yang aku minat adalah warna hijau . Antara sebab aku minat warna hijau adalah warna ini bersifat tenang dan menenangkan . Tetapi kali ini aku rasa macam nak kongsi dengan korang mengenai FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU !. ada tak yang minat warna biru atau minat barang yang warna biru atau korang minat tempat yang warna biru ?

Jawapannya pasti ada . mana mungkin satu benda yang wujud tidak ada yang meminatinya. betul tak ? baik kalau korang minat warna biru, jom aku kongsikan FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU  adalah sepeerti berikut .


FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU !


FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU !

1.  Tenang
2. Inspirasi
3. Kreatif
4. Boleh menarik minat .

Personaliti bagi peminat warna biru adalah tenang. Selalunya orang yang minat warna biru ni adalah seorang yang tenang. Tidak gelabah bila membuat keputusan .Selain itu , mereka-mereka ini juga mudah memberi inspirasi kepada orang lain sama ada secara langsung atau tidak langsung. Dan yang paling penting , mereka dan anda yang meminati warna biru ini adalah seorang yang kreatif !

Fuhh, mesti best kalau korang minat warna biru kan . untuk peminat warna biru, korang ada satu karakter atau personaliti yang mampu menarik minat dan perhatian orang . Pernah tak anda cuba untuk menarik perhatian orang ? atau orang luar minat dengan cara anda bekerja dan sebagainya . Ia adalah kerana anda mempunyai daya tarikan yang aaummm. hahaha

Aku nak kongsikan satu perkara yang peminat warna biru suka ! sebagai meraikan korang , aku hadiahkan dekat korang Entri ini . ! Semua biru ! cantik !

Semoga Entri FAKTA PERSONALITI JIKA ANDA PEMINAT WARNA BIRU ! memberi manfaat untuk anda semua . Kalau rasa manfaat, jom kongsi dan tag kawan korang yang minat warna biru tau ! mesti dia pun happy sama. hehe

Sekian .

KELEBIHAN GUNA PLANNER !

KELEBIHAN GUNA PLANNER !


KELEBIHAN GUNA PLANNER ! | Assalamualaikum,hari ini , aku nak share sikit kelebihan menggunakan planner .sebelum ni , aku memang ada masalah guna planner sebabnya aku tak tahu macam mana nak guna, last-last jadi la buku nota ,bawa gi kuliah dan sebagainya. jadi , fungsi sebenar untuk kita memiliki planner telah lari jauh sebab dia dah jadi buku nota. Sekarang bila dah tahu fungsi Planner , jom aku kongsikan seperti di bawah .

KELEBIHAN GUNA PLANNER !
ehsan google.

secara umumnya, planner ni dia terbahagi kepada 2, iaitu bahagian calender dan bahagian catatan .
bahagian calender tu kita tgk macam kecik,tak muat nak letakkan semua plan kita dalam satu hari . mana tak nya, kita nak sumbat, " hantar anak " " pergi kerja " " amik gaji " " cuci pinggan " "makan" dan bnyak lagi. jadi macam mana nak settle kan masalah ni ?

senang je,

benda yang rutin harian, jangan letak dalam kotak .
contohnya , " nak hantar anak " " pergi kerja " tu semua adalah rutin harian korang . so, tak yah la masukkan dalam calender tu .

Apa yang perlu masuk ?

Benda yang bukan rutin, contoh " meeting kul 2 " " bayar sewa rumah " mengikut kehendak dan keperluan korang .

paham tak ?

nak cara mudah, korang tulis dulu , apa yang korang nak buat dalam satu hari dan kemudian buang mana-mana aktiviti yang bersifat seperti rutin harian. dan masukkan kedalam kotak2 yg dalam kalender itu.

orait.

keduanya mengenai ruangan catatan , bagi aku ruang ni flexible. terpulang kepada kita  nak tulis apa. nasihat aku. jangan la tulis benda yg kita belajar dkt kuliah dalam planner. sbb kadang2 kita stress dgn buku lecture, biar kita buka planner kita dan kita akan tersenyum gembira. tak la serabut sgt.

KELEBIHAN GUNA PLANNER !
ehsan google

ada juga yg buat 4 kotak besar

1. Penting ,Segera
2. Tak Penting ,Segera
3.Penting ,Tak Segera
4. Tak Penting ,Segera .

aku rasa aku dah pernah terangkan dlm entri aku sebelum-sebelum ni. tak ingat lak entri tajuk apa. hehehe . dia lebih kurang macam, kita susun aktiviti kita mengikut keutamaan dia. yang mana nak segera dan sebagainya. aku cadangkan utk student supaya ada satu planner. baru hidup ini tersusun sikit. hehe jangan la , ada je planner, tapi dok simpan dalam almari lak.. hehe

Aku harap Entri KELEBIHAN GUNA PLANNER ! dapat membantu kita menyusun kembali gerak kerja dan juga apa sahaja tugasan kita dengan lebih effisyen dan dengan lebih baik. Jadikan Planner sebagai rakan karib anda untuk berjaya .

sekian. selamat mencuba :)

Entri 6 ogos 2015 di update semula pada 13 november 2016

Kataubaid© .