5 FAKTA PASAL BOLA SEPAK YANG KORANG KENA TAHU !

5 FAKTA PASAL BOLA SEPAK YANG KORANG KENA TAHU !


BOLA SEPAK I Baru tengok perlawanan semi Final JDT VS Kedah tadi, aku rasa nak tulis sikit pasal bola.Sebelum ni pun aku dah pernah tulis pasal bola, cumanya ini lebih kepada info maklumat kepada kawan-kawan kita yang baru nak kenal sukan bola sepak . Setiap tahun, pasti akan ada yang baru kenal bola sepak . Tidak kurang juga buat skuad-skuad pasukan liga super,liga perdana dan liga FAM bagi negara kita Malaysia.

perlawanan semi Final JDT VS Kedah
Perkara simple dan mudah untuk korang faham. ada 5 Perkara pasal bola sepak yang korang kena tahu.iaitu

1. Selagi tak bunyi wisel penamat, selagi tulah ada peluang nak buat goal .

90 minit masa yang di peruntukkan akan menentukan segala-galanya. kadang-kadang gol kemenangan di jaringkan pada minit-minit akhir. itu juga menandakan bahawa permainan bola sepak, anda perlu tunggu sehingga tamat 90 minit. baru itulah keputusan yang terakhir yang di terima pakai.

2. Permainan berpasukan

Bola Sepak juga merupakan permainan berpasukan. Bermula dari penjaga gol kemudian ke barisan pertahan dan kemudian barisan tengah dan akhir sekali ke bahagian penyerang. kekurang dari setiap sudut padang memberi kesukaran kepada pasukan untuk memenangi perlawanan.

3. Key Player selalu bermain di tengah .

Aku tak kata semua pasukan key player dia di tengah, tetapi selalunya ia berada di tengah. dia akan ditugaskan untuk menghantar bola ke bahagian-bahagian yang di rasakan ada peluang untuk di jaringkan gol. posisi yang selalu  menjadi pilihan adalah Centre defending Midfielder (CDM) atau Center Attacking Midfielder ( CAM ) .

4. Jurulatih Hanya mampu bagi Arahan 

Korang kena faham, bola sepak akan ada jurulatih yang memantau perkembangan permain dan dia juga akan mengaturkan strategi permainan pasukannya. tetapi jurulatih hanya mampu mengubah perlawanan andai pemain-pemain dia mengikut arahan yang di berikan. Kalau pemain tidak ikut, maka ia adalah satu kerugian. dan jurulatih juga tidak mampu melakukan apa-apa .

5. Peminat sebagai pemain ke 12

Setiap pasukan mempunyai peminat atau penyokong. banyak pasukan mampu bersaing dan memberi saingan dengan semangat yang diberikan kepada mereka melalui peminat. korang tengok ja bila aksi-aksi pasukan yang terkenal. Contohnya, Man U, Arsenal, Real Madrid dan lain-lain ,pemain ke 12 mereka adalah peminat mereka yang sentiasa memenuhkan stadium. ini akan menambah semangat mereka .

reus ,shurlle
gambar berita harian

Pendek kata, tanpa 5 perkara dan fakta ini, sebuah permainan bola sepak seperti tin kosong sahaja. Cumanya hiasilah sukan bola sepak dengan perkara yang baik-baik. kurangkan keganasan, racism dan juga rasuah dalam sukan bola sepak.

sekian.

p/s : aku belanja korang dengan 10 Aksi Gol Epik & Paling Kelakar Yang Buat Korang Gelak Sampai Sakit Perut. Dahsyat! Korang tengok dekat sini .


PECAH KERETA ! 2 SUSUPEK DI TAHAN !

PECAH KERETA ! 2 SUSUPEK DI TAHAN !


KES PECAH KERETA I Dalam satu kejadian yang berlaku semalam, satu kenderaan yang di naiki oleh 3 orang pemuda kelihatan mencurigakan . Mereka seterusnya di ekori oleh pihak polis yangmembuat rondaan. Apabila mereka cuba di tahan oleh pihakpolis, mereka memcutkan kereta mereka.
PECAH KERETA
GAMBAR SINAR HARIAN
Maka terjadilah adegan kejar mengejar antara pihak polis dan kereta tersebut. setelah itu, suspek juga turut melanggar beberapa kereta yang di letakkan di tepi jalan. selain itu, kereta polis juga turut mengalami kerosakkan di bahagian bumper dan bahagian depan kenderaan.

dari 3 orang suspek itu, seorang berjaya melarikan diri dan 2 orang lagi berjaya di tangkap . dalam kereta tersebut juga ditemui beberapa plat kenderaan dan motosikal di samping radio kereta juga terdapat dalam kenderaan tersebut.

Baki lagi seorang sudah di kenal pasti dan sedang giat di buru oleh pihak polis.

sekian .

p/s: hati-hatilah.. aku risau sebabnya kes pecah kereta ni berlaku di pulau pinang. macam-macma berlaku, menyebabkan kita duduk dalam ketakutan. semoga di pelihara Allah dari sebarang kejadian yang tidak di ingini.
GAMBAR PRANK KAWAN BILA KAU TERTIDUR DEKAT RUMAH DIORANG !

GAMBAR PRANK KAWAN BILA KAU TERTIDUR DEKAT RUMAH DIORANG !


GAMBAR TIDUR I Selalunya kita ada ramai kawan. dalam ramai-ramai kawan tersebut mesti ada yang perangai macam gila-gila atau dalam bahasa lembut adalah perangai macam haram. hahaha korang tengok gambar dekat bawah ni. kesian member dah la tumpang tidur rumah depa, last-last kena troll macam tu ja. hahaha

tapi itulah lumrah kawan yang perangai gila-gila. korang pernah tak kena macam ni ? hehe


GAMBAR PRANK KAWAN BILA KAU TERTIDUR DEKAT RUMAH DIORANG !

GAMBAR PRANK KAWAN BILA KAU TERTIDUR DEKAT RUMAH DIORANG !

GAMBAR PRANK KAWAN BILA KAU TERTIDUR DEKAT RUMAH DIORANG !

Semoga yang tidur tu insaf lah ya. hahaha kena pakej 3 benda sekali, doa, yassin dengan solat jenazah. hahaha 3 pakej dalam satu malam. kalau tak insaf,tak tau lah. hehe selalunya kita ada kawan yang perangai macam ni, tetapi depa ni selalu tolong kita, kena usik selalu tetapi depa kurang nak terasa hati. betul tak ?

Untuk korang ada kawan-kawan macam ni .

sekian.

p/s : salah satu kebaikkan kawan adalah bila dia nak travel, dia akan ajak korang.tetapi ada juga perangai kawan korang yang pi travel tapi korang tak nak ikut . Sebab apa ? kuat merungut ker ? terlalu berjimat ke ? korang tengok dekat sini .

KEPUTUSAN PENUH FINAL MAHARAJALAWAK MEGA 2016 !

KEPUTUSAN PENUH FINAL MAHARAJALAWAK MEGA 2016 !


MAHARAJALAWAK MEGA 2016 I Maharajalawak mega 2016 telah melabuhkan tirainya tadi dengan melabuhkan persembahan akhir dalam Maharajalawak Mega 2016 Final . Peserta MLM 2016 juga telah membuat persembahan di Final Maharajalawak Mega 2016 . Berikut merupakan senarai Pemenang Maharaja Lawak Mega 2016 :

KEPUTUSAN PENUH MAHARAJALAWAK MEGA FINAL 2016 !

Pemenang Maharajalawak Mega 2016 :

Juara : BOCEY
Naib Juara : JORAS
Tempat Ketiga : PUTEH
Tempat keempat : LOL

MAN OF THE MATCH - Achey Bocey

Tahniah buat semua pemenang maharajalawak mega 2016 .  Final Maharajawala Mega 2016 merupakan penutup bagi MLM 2016 yang penuh dengan teguran peminat ketika di awal siarannya.tetapi berkat usaha mereka, MLM kembali seperti MLM yang sepatutnya. Tahniah semua !

SEDUTAN PERSEMBAHAN KEDUA BOCEYhttp://lynk.my/FxSP

sekian.

GAMBAR ANAK HARIMAU PUTIH YANG BARU DI LAHIRKAN ! COMELNYAAA !

GAMBAR ANAK HARIMAU PUTIH YANG BARU DI LAHIRKAN ! COMELNYAAA !

GAMBAR ANAK HARIMAU PUTIH I Baru-baru ini , Harimau putih di zoo negara jepun telah melahir beberapa ekor anaknya. Korang tahu dalam dunia hanya ada 250 ekor harimau putih sahaja yang masih hidup . Dengan lahirnya anak-anak harimau putih ini dapat membantu meningkatkan populasi mereka di muka bumi ini.

Korang tengok lah gambar harimau putih yang baru di lahirkan.





Aduhai, comelnya harimau putih ni. hehehe semoga membesar dengan baik lah yerr :)
XPAX CELCOM MAGIC RELOAD ! PAKEJ MAGIC SIM BARU ! NEW MAGIC SIM !

XPAX CELCOM MAGIC RELOAD ! PAKEJ MAGIC SIM BARU ! NEW MAGIC SIM !

NEW MAGIC SIM , CELCOM MAGIC RELOAD I Telah di lancarkan satu pakej baru bagi pengguna celcom xpax iaitu celcom xpax Magic Reload. Sebelum ini , Xpax datang dengan pelbagai pakerj dan yang paling emndapat sambutan adalah internet burung hantu yang datang sekali dengan pakej Magic Sim . Apa pakej Magic sim yang baru ?
XPAX CELCOM MAGIC RELOAD ! NEW MAGIC SIM !
gambar soya cincau.com
Kini , Pakej baru yang di namakan Magic Reload ini datang dengan pakej S, M, L,XL dan 2XL . apa yang di maksudkan dengan pakej-pakej yang di tawarkan oleh magic reload ?  Xpax mendatangkan pelbagai pilihan kepada penggunanya untuk memilih jumlah data internet yang mereka ingini .

XPAX CELCOM MAGIC RELOAD ! NEW MAGIC SIM !

Pakej S :
Daily/ Harian : RM 8 /hari
1 gb data
Unlimited Onnet call ( call tanpa had )

Pakej M
Weekly/Mingguan : RM 18
1gb data
Unlimited Onnet Call ( Call tanpa had )
Unlimited yonder music
Carry Forward unused data ( data tak di gunakan di bawa ke bulan seterusnya )

Pakej  L

Monthly / Bulanan :  RM 38
4Gb data
Unlimited Onnet Call ( Call tanpa had )
Unlimited yonder music
Carry Forward unused data ( data tak di gunakan di bawa ke bulan seterusnya )

Pakej XL
Mothly / Bulanan : RM 48
5 gb data
Unlimited Onnet Call ( Call tanpa had )
Unlimited yonder music
Carry Forward unused data ( data tak di gunakan di bawa ke bulan seterusnya )
30 minit offnett call

Pakej 2xl 
Monthly/Bulanan : RM 68
7GB Data
Unlimited Onnet Call ( Call tanpa had )
Unlimited yonder music
Carry Forward unused data ( data tak di gunakan di bawa ke bulan seterusnya )
60 minit offnett call

Internet Burung Hantu untuk XPAX CELCOM MAGIC RELOAD

RM 5 untuk 10gb data
Rm 2 untuk 2gb data.

BOLEH TAK KALAU NAK GUNA PAKEJ LAMA MAGIC SIM ? 

Boleh ! Korang juga boleh menggunakan rate lama,contohnya rm 30 untuk 1.5 gb. cumanya korang tak dapat unlimited call sahaja. korang boleh ikut cara-cara di bawah .

XPAX CELCOM MAGIC RELOAD ! NEW MAGIC SIM !
gambar soya cincau.com


Kemunculan pakej baru ini menerima pelbagai komen dari netizen terutamanya di twitter. Rata-rata memberi komen yang positif mengenai pakej baru ini yang bernamaa Magic Reload ini . Nanti admin update mengenai " adakah pengguna magic sim sedia ada secara automatik di pindahkan ke pakej baru/Magic reload " .

sekian.

Rujukan : http://www.bharian.com.my/node/148395

PROMOSI DARI U MOBILE . Tengok di sini.


SENARAI PELAKON DRAMA MAK CUN 2 (2016) !

SENARAI PELAKON DRAMA MAK CUN 2 (2016) !

SENARAI PELAKON DRAMA MAK CUN 2 !

SENARAI PELAKON DRAMA MAK CUN 2 I Setelah Drama Mak Cun pertama mendapat sambutan yang luaar biasa. Erma fatima kemudian nya melakukan pementasan teater Mak cun di istana Budaya dan sambutannya cukup-cukup menggalakkan. Dan kini Mak Cun kembali dengan Drama Mak cun 2 yang akan mula bersiaran bermula dari 29 April 2016. Berikut merupakan Senarai Pelakon Drama Mak Cun 2 .

SENARAI PELAKON DRAMA MAK CUN 2 !

Tajuk Drama : Mak Cun 2
Episod : 13
Tarikh Mula Tayangan : 29 April 2016 (jumaat )
Waktu tayangan : 9 malam ( rabu sehingga jumaat)
Saluran Tayangan : TV 3
Senarai pelakon : Erma Fatimah, Nora Danish , Balqis, Dato Rahim Razali, Azwan Kombos, Umie Aida, Bety rahmad, Dafi .

SINOPSIS DRAMA MAK CUN .

Sememangnya drama mak cun ni penuh dengan komedi dan di lakonkan mostly pelakon-pelakon lama yang masih berbisa dalam dunia lakonan. Apa pendapat korang mengenai drama mak cun ?

Sekian.

p/s : musim-musim panas ini memang hangat. di tambah pula dengan kemunculan mak cun 2 ni pulak, lagi bertambah hangat dan panas haari rabu sehingga jumaat anda hehe .
APABILA PEMINAT YUNA KOMEN MENGENAI NEGARA KELAHIRAN YUNA !

APABILA PEMINAT YUNA KOMEN MENGENAI NEGARA KELAHIRAN YUNA !


YUNA I Yuna, satu nama yang sedang meningkat naik ataupun sudah meningkat naik dan terkenal di seluruh dunia. terbaru, yuna turut terlibat dalam mempromosikan Olimpik London bersama dengan artis-artis antarabangsa yang lain. apa yang menarik minat untuk aku kongsikan dengan korang adalah dalam satu post penyanyi Usher di instagram, dalam gambar tu ada yuna sekali. maka ramai yang komen mengatakan yuna ini merupakan rakyat negara mereka.

Korang boleh buka dan tengok gambar dekat bawah ini. ada yang cakap yuna dari vietnam, Indonesia dan ada juga cakap yuna dari Filipina. hahaha aku baca pun nak tergelak. itulah penangan artis terkenal kan .

yUNA yUNA

yUNA

Walaupun peminat mengakui yuna berasal dari negara mereka, tetapi yuna tetap berasal dari Malaysia. sekian. hahaha jangan dok gaduh pulak. aku harap imej yuna sebagai seorang muslimah dapat membantu orang belum islam kepada islam.insyaallah.

sekian.

P/S: Banyak betul peminat yuna sekarang ni. bila dah jadi terkenal mesti orang aakn ingat setiap kata-kata dan quote kita betul tak ? . haaa korang jom teka artis mana yang cakap quote ini . tengok dekat sini.

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH I Semalam merupakan hari bersejarah buat Mira Milzah apabila beliau berjaya mendapat segulung ijazah dari Uitm . Rupanya Mira Filzah ambil bidang bisness. semoga berjaya dengan cita-cita yang di kejar . Sewaktu majlis berlangsung, dikatakan Mira Filzah menjadi tumpuan ramai. mungkin sebab dia sudah terkenal dan menjadi artis kan.

Berikut Merupakan gambar konvo mira filzah !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

GAMBAR KONVO MIRA FILZAH !

Tahniah juga kepada yang konvo semalam dan beberapa hari lepas atau akan datang . special tag for kawan blogger aku Firdaus Mat Radzi atas penerimaan ijazah dari Uitm juga. :) special tag wehh. haha aku tumpang gembira tengok kawan-kawan gembira. Tahniah juga buat Mira Filzah !

Gambar konvo Mira Filzah .

sekian .

p/s : sudah-sudah laa tenung gambar mira filzah tuu. meh sini teka artis mana yang cakap Quote ini . Tengok dekat sini .

PENJENAMAAN SEMULA RESTORAN LINE CLEAR !

PENJENAMAAN SEMULA RESTORAN LINE CLEAR !

LINE CLEAR TUKAR NAMA I Restoran Nasi Kandar Line Clear adalah restoran yang terkenal di  Negeri Pulau Mutiara iai tu Pulau Pinang. Di sebabkan terlalu terkenal, maka ada juga pihak-pihak yang menggunakan nama restoran ini sebagai nama restoran mereka. Sama ada sengaja atau tidak sengaja .
line clear tukar nama
gambar dari mahamahu.com
Jadi , bagi menjaga nama baik Restoran Line Clear tersebut . Pihak restoran telah melakukan penjenamaan semula nama restoran dari Line Clear kepada LC Restoran . Mereka juga turut memaklumkan bahawa hanya restoran di Kampung Baru dan Jalan Penang ( Penang Road ) Pulau pinang sahaja merupakan milik mereka.

BERITA SINAR HARIAN : http://www.sinarharian.com.my/bisnes/dulu-line-clear-kampung-baru-kini-lc-restaurant-1.514100

Sebaliknya , kedai-kedai lain yang menggunakan nama Line Celar selain dari dua tempat tersebut adalah BUKAN milik LC Restoran. Jadi, lepas ni, kalau nak makan kena tengok dulu. nama restoran apa. sebab banyak juga yang gunakan nama line clear ni, mungkin sebab terkenal.

Bila orang singgah mai penang, mesti cari restoran line clear . Lepas ni, kita dah tau, maka lebih berhati-hati dalam membelanjakan duit kita di kedai yang betul dan rasa makanan pun turun temurun. tak la rugi duit kan bila makan makanan dari kedai yang betul. tidak hanya nama kedai sahaja sama, tetapi rasa dia lain. kita makan, kita puas hati .

sekian.

P/S : kalau ingat lin clear mesti ingat nak travel atau nak bercuti kan. hehe selalunya kawan-kawan aku akan cakap , kalau depa mai penang " tolong bawak p restoran line clear naa " . hehe lumrah dah orang penang tolong bawak member pi makan. hehe tapi korang tahu tak ada 9 jenis member yang korang tak mau travel sama-sama . Korang baca dekat sini .


HANTU KE NI ?

HANTU KE NI ?


GAMBAR HANTU I Kalau di amati dan di tenung gambar pertama ,sepertinya wujud entiti yang tidak diingini di dalam kenderaan tersebut. namun jika korang tengok gambar kedua, korang akan menemui jawapan terhadap persoalan korang itu. Gambar hantu ke ni ?

Gambar hantu
GAMBAR [1]
Sekarang korang tengok pula , gambar kedua .

Gambar hantu

Sebenarnya 2 gambar ini merupakan gambar yang viral di facebook baru-baru ini mengenai tips mengelakkan kereta anda di curi . tetapi persoalannya, pencuri takut hantu ke ? atau orang biasa sahaja yang takut hantu ?

Kalau tujuan menggunakan teknik macam di atas ni jika untuk menakutkan pencuri , aku rasa tiada masalah .Cumanya takut nanti satu kampung terkezut bila lalu sebelah kereta kita. dah jadi kes misteri nusantara dah lepas ni. hahaha

Macam kita tahukan, sekarang banyak kes curi kereta .tambah merisaukan ada yang emncuri kereta bersama-sama dengan anak kecil yang ada dalam kereta tersebut. Allahurabbi,takut weh, moga kita sekeluarga di elakkan dari perkara-perkara macam tu .

Disebalik kenaikkan harga kereta , kesusahan kita nak dapatkan pinjaman wang untuk beli kereta atau loan bank untuk beli kereta. ada juga pihak yang mengambil kesempatan dengan mencuri kereta rakyat biasa setelah kita susah payah mendapatkannya. tidak bertimbang rasa langsung.apa nak jadi dengan Malaysia. Kita juga kena lebih berhati-hati lepas ni .

Sekian .

p/s : Bila dok cerita pasal kes kecurian kereta ni, aku rasa semua jenis kereta tidak terlepas dari kecurian. kereta besar ni yang korang boleh buat 8 perkara yang tak masuk akal ni pun belum tentu korang boleh selamat kan. kuncinya adalah waspada dengan segala keadaan . korang tengok dekat sini .

CARA SELFIE NAMPAK KURUS !

CARA SELFIE NAMPAK KURUS !


CARA SELFIE I Selalu korang dengar , ada cara selfie supaya nampak kurus .Tetapi korang dah cuba, masih tak nampak kurus lagi ? haha sebenarnya tak perlu pun nampak kurus jika kita mampu untuk menguruskan badan kita sendiri. Kita mungkin boleh mengubah image kita di media sosial, tetapi kita tidak mampu mengubah image kita secara realiti.


CARA SELFIE NAMPAK KURUS !


Tapi tak apa, aku nak ajar juga cara selfie agar nampak kurus. Jangan risau, aku jeni support member-member. hahaha meh aku ajar cara selfie supaya nampak kurus.

Cara Selfie supaya nampak kurus :

1. Ambil gambar dari angle atas .
2. Pastikan tak nampak perut.

Walaupun ada yang berpendapat, selfie ini tidak bagus . bagi aku apa salahnya kalau kita mengambil gambar kenangan hidup kita . cumanya jangan lah sepanjang masa selfie kan. haa, apa kata korang cuba. dan try cara selfie supaya nampak kurus. jadi ke tidak. semoga berjaya !

sekian.


GAMBAR LELAKI DATING DENGAN ULAR TEDUNG !

GAMBAR LELAKI DATING DENGAN ULAR TEDUNG !


GAMBAR ULAR I Ular adalah antara binatang yang berbisa dan perlu di jauhi. Tetapi bagi lelaki ini, ular adalah rakan baginya. hahaha gambar ni viral di facebook hari ini. gambar seorang lelaki bersama dengan ular tedung di tepi tasik.

GAMBAR ULAR IGAMBAR ULAR INampak gaya mereka ini macam dah lama kawan. haha kalau aku ni , mau aku lari dah . hehe korang rasa sesuai tak kalau kita bela ular sebagai haiwan peliharaan. adakah dia memerbahaya atau tidak ? ada orang cakap, kalau binatang yang bahaya ni ,kalau di bela , nanti dia akan makan tuan dia ?

chooopp

itu persoalan sahaja, tak ada kena mengena dengan gambar yang aku kongsi ni ya.

sekian.

SENARAI PELAKON FILEM ANGIN CINTA ! LAKONAN ZIZAN RAZAK DAN UMI NAZEERA !

SENARAI PELAKON FILEM ANGIN CINTA ! LAKONAN ZIZAN RAZAK DAN UMI NAZEERA !


SENARAI PELAKON FILEM ANGIN CINTA I Filem ini merupakan lakonan Zizan razak dan Umi Nazeera . Filem Angin Cinta juga akan mula di tayangkan di Astro First mulai 30 April ini. Jadi bagi anda yang ingin menonton, jangan lupa langgan lah pakej Astro First di rumah anda.Berikut merupakan Senarai Pelakon Filem Angin Cinta !

SENARAI PELAKON FILEM ANGIN CINTA ! LAKONAN ZIZAN RAZAK DAN UMI NAZEERA !


SENARAI PELAKON FILEM ANGIN CINTA !

Tajuk Filem : Angin Cinta
Tarikh Mula Tayang : 30 April 2016
Tempat Tayangan : ASTRO FIrst .(kena langgan )
Senarai Pelakon : Umi Nazeera, Zizan Razak , Zarina Zainuddin,Shahrol Nizam dan ramai lagi .

Sekian.


TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! EBOOK INSTAGRAM KABOOM !

TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! EBOOK INSTAGRAM KABOOM !


CARA TAMBAH FOLLOWER INSTAGRAM I Instagram makin di kenali dan makin mudah untuk di layari. itulah yang aku nampak sejak dua menjak ini. pelbagai fungsi baru di Instagram menjadikan instagram antara ruang dan " tempat" baru untuk kita promosi barang dan bisnes kita. Tetapi , masih ramai yang belum mencuba teknik pemasaran melalui Instagram .

TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! INSTAGRAM KABOOM !



Pemasaran di Instagram meliputi banyak perkara, antaranya produk yang ingin di iklankan, bilangan followers dan juga bilangan like di instagram dalam setiap post.haa, banyak perkara yang perlu di ambil berat dan perlu untuk kita belajar. Persoalan seterusnya ? bagaimana kita nak belajar pemasaran Instagram ini ? Dah la setiap hari masuk kerja, susah nak cuti. dan sebagainya .

Meh sini ! Meh Sini ! MeH Sini **bahasa manja. hehehe

Aku nak kongsi dengan korang satu ebook yang bertajuk INSTAGRAM KABOOM ! Apa yang kaboom nya ? ebook ini menerangkan kepada kita cara penggunaan instagram bagi seorang usahawan.

TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! INSTAGRAM KABOOM !

Selain itu, Ebook Instagram Kaboom ini juga menyediakan panduan kepada anda-anda yang di luar sana untuk meningkatkan follower anda di Instagram . Macam aku cakap tadi, Follower instagram merupakan item yang penting dalam memasarkan produk anda. Kalau Follower sikit atau ciput ja, macam mana nak promosikan produk. Betul tak ?

Ebook Instagram kaboom juga di datangkan beberapa ebook lain sebagai bonus untuk anda yang membeli ebook ini. Antara ebook yang bakal anda dapat adalah Panduan Menulis Caption, Insta Ads Tutorial dn juga 5 case study client penulis ebook ini.

Jadi berapa harga EBOOK INSTAGRAM KABOOM ?

harganya hanya RM 150 ! APAAAAA ? 

hahaha itu harga Asal laaa, sekarang ni korang boleh dapatkan ebook ini dengan harga RM 69 SAHAJA ! TETAPI ia TERHAD ! Siapa cepat dia dapat ! haa, itu kuncinya. jadii cepat-cepat lah korang pergi beli ebook ini ! kalau tidak melepas lah korang nak dapatkan harga promosi ini.rugi tak kalau terlepas, jawapannya rugi !

Macam mana cara nak beli Ebook Instagram Kaboom ?

Korang klik Gambar di bawah ini dan dia akan bawa korang ke tempat korang nak beli ebook ini. Sebelum beli, korang boleh baca dulu apa kelebihan yang korang akan dapat bila korang beli ebook ini. Klik gambar di bawah ini.

TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! INSTAGRAM KABOOM !

HASIL TESTIMONI PENGGUNA EBOOK INSTAGRAM KABOOM !

TEKNIK PEMASARAN INSTAGRAM ! INSTAGRAM KABOOM !

Terkejut ? Betul ker ni ? korang sambung baca mengenai Instagram Kaboom ini . Korang klik ggambar di bawah ini . Semoga ia memberi keuntungan berlipat kali ganda kepada anda selepas anda mengeluarkan sedikit wang untuk ebook ini. Siapa usaha Pasti Berjaya !


Sekian.


KEPENTINGAN BERSENAM : MALAS NAK BERSENAM ! INI AKIBATNYA !

KEPENTINGAN BERSENAM : MALAS NAK BERSENAM ! INI AKIBATNYA !

TIPS KESIHATAN I Gaya hidup sihat merupakan slogan yang sering di war-warkan dekat kita . Dari zaman sekolah sampai lah dah beranak pinak. tetapi berapa ramai yang masih belum melakukan gaya hidup sihat dalam kehidupan mereka ? berapa ramai yang masih merokok , makan junk food dan sebagaiya ? adakah kempen gaya hidup sihat yang di anjurkan masih relevan dan perlu diteruskan ?

Negara kita juga tersenarai dalam negara-negara yang mempunyai rakyat yang obesiti ( kegemukkan ) paling banyak dalam negara-negara di dunia. memang tidak di nafikan ada usaha-usaha dari kementrian mahupun persendirian untuk mengembalikan rakyat malaysia kearah gaya hidup sihat, namun sejauh mana rakyat malaysia memahami dan mempraktikkannya .
kepentingan bersenam

Malas bersenam menyebabkankita gemuk ! selalu dengar orang cakap macam tu. tetapi ada betulnya, kalau badan kita ini asyik di gunakan untuk makan dan makan sahaja, bila masa dia nak membuang segala toksit hasil dari pemakanan kita .

Dengan bersenam ia dapat mengurangkan risiko dari kita terkena penyakit-penyakit seperti obesiti dan sebagainya. Jadi seeloknya kita bersenam sehari sekali atau pun seminggu sekali. jangan biarkan diri kita duduk dalam keadaan yang merbahaya. jangan buarkan badan kita menternak lemak yang banyak sehinggakan menyukarkan kita bergerak nanti.

Selain itu , menggayakan pemakanan sihat juga penting. kurangkan makanan manis. banyakkan minum air.supaya kita dapat mengelak dari penyakit-penyakit seperti Diabetes dan sebagainya. Pendek kata kalau nak hidup lama, usahakan untuk menjaga kesihatan, kalau tidak, makin lama, makin banyak penyakit yang kita peroleh.

kurangkan makanan berlemak,jika tidak kita akan mudah untuk mendapat artherosclerosis iaitu pnggumpalan lemak dalam salur darah. akibat dia boleh menyebabkan kematian jika ia berlaku di tempat-tempat kritikal seperti  di jantung .

Aanda nampak tak ? kepentingan kita mengamalkan gaya hidup sihat dalam kehidupan. semoga pesanan ini mampu membuka minda kita untuk mengamalkan gaya hidup sihat. aku pun baru nak start sebenarnya. hehehe tu yang aku kongsikan dengan korang. sama-sama kita sihat, sama-sama kita kurus!

waahhh.. heheh

sekian.


SENARAI PELAKON DRAMA DIA SEMANIS HONEY !

SENARAI PELAKON DRAMA DIA SEMANIS HONEY !


SENARAI PELAKON DRAMA DIA SEMANIS HONEY I Drama Dia Semanis Honey merupakan drama yang akan menggantikan drama lakonan janna nick dan Shukri yahya iaitu Drama Suami tanpa Cinta. Drama Dia Semanis Honey juga adalah drama comeback Siti Nordiana atau Nana dalam dunia lakonan. Berikut merupakan senarai pelakon Drama Dia Semanis Honey !


SENARAI PELAKON DRAMA DIA SEMANIS HONEY !
Gambar dari kepal bergetar.
SENARAI PELAKON DRAMA DIA SEMANIS HONEY


Tajuk Drama : DRAMA DIA SEMANIS HONEY
Bil Episod : 16
Tarikh Tayangan : 2 Mei 2014
Saluran tayangan : Astro Ria 
Senarai Pelakon : Siti Nordiana, Alif satar , Hairul Azreen ,Ziha Salleh , Hafeez Mikhail ,Nadya Shaher, Lan Kristal .


Sekian .

p/s : lama kita tak tengok Nana berlakon. sebenarnya Nana pun pernah berlakon sebelum ini . kira ini macam comeback la kan. Kalau korang follow kehidupan nana, korang akan nampak perubahan yang drastik hasil usaha dirinya. :)

VIRAL !! GAMBAR PUTERA GEORGE ANAK PUTERA WILLIAM BERTEMU DENGAN OBAMA !

VIRAL !! GAMBAR PUTERA GEORGE ANAK PUTERA WILLIAM BERTEMU DENGAN OBAMA !


PRINCE GEORGA MEET OBAMA IN PYJAMAS I Baru-baru ini viral di media sosial mengenai satu gambar pertemuan antara putera George dengan Obama . Putera George merupakan anak kepada Putera William . Pertemuan tersebut menjadi sebutan ramai apabila ada yang mengatakan " bila Obama jumpa budak kecil yang power dari dia ".

Satu kedudukan yang berbeza antara Obama dan Putera George tersebut menjadikan sesuatu yang lucu bagi pengguna Netizen. Korang tengoklah gambar putera George berjumpa dengan Obama .
prince george meet obama in pyjamas

prince george meet obama in pyjamas

prince george meet obama in pyjamas

prince george meet obama in pyjamas

Kecomelan anak psangan di raja ini juga tidak di nafikan ,mereka juga di katakan antara psangan di raja yang di senangi dan di minati oleh rakyat mereka .

sekian.

p/s : Tengok gambar putera george hari ini dapat membuangkan rsa bosan bila masuk kerja hari isnin hari ini. hahaha betul tak ? penat dan malas selalu datang pada hari isnin. jom tengok level kepenatan korang . power tak power Tengok dekat sini

GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !

GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !


FENOMENA EL NINO I Seperti yang kita semua tahu, sejak beberapa bulan yang lalu negara kita telah mengalami cuaca panasa atau lebih di kenali dengan el-nino . Sehingga terdapat beberapa kawasan di negara kita yang agak kering . Antaranya adalah Sg Golok di Kelantan.

Agak menakutkan juga melihat fenomena-fenomena ini berlaku . Moga allah kurniakan hujan di seluruh Malaysia . Insyaallah . Berikut merupakan gambar sungai golok terkini !



GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !

GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !

GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !

GAMBAR TERKINI SUNGAI GOLOK YANG SEMAKIN CETEK !

Hari tu kita di uji dengan lebihan air, sekarang kita di uji dengan kekurangan air. smoga kita terlepas dari bala ini Aamiin.

sekian.

p/s : apabila cuaca panas ni, kita lebih banyak menggunakan elektrik . betul tak ? korang nak tahu tak cara lain yang boleh di gunakan tanpa meningkatkan bill aircond anda ? korang tengok dekat sini .


HUJAN MEMBASAHI BUMI !

HUJAN MEMBASAHI BUMI !

HUJAN MEMBASAHI BUMI ! I Hujan adalah salah satu nikmat bagi manusia ketika cuaca panas dan terik. Hujan juga menjadi keperluan kepada petani untuk membasahkan tanaman . Hujan juga menjadi kegunaan dalam membekalkan sumber air kepada manusia dan juga makhluk lain. Pendek kata, kalau tak da hujan pasti hidup manusia tidak selesa.

HUJAN MEMBASAHI BUMI !

Hujan juga merupakan anugerah Allah kepada kita, turunnya hujan adalah kerana izin Allah . Fenomena El-Nino yang melanda negara kita beberapa bulan lalu sehingga kini menjadi persoalan dalam kalangan masyarakat kita. Jarang hujan tidak turun dalam tempoh yang lama . Sungguh ujian itu hanya sedikit untuk manusia supaya kembali kepada Allah.

Permintaan untuk membuat solat istisqa oleh Jakim dan juga jabatan agama setiap negeri merupakan antara usaha untuk memohon kepada tuhan agar di kurniakan hujan setelah lama tidak hujan . Amalan ini di lakukan oleh Rasulullah satu ketika dahulu . Akhirnya negara kita sudah mula di hujani dengan hujan , ia berkat daripada doa para alim ulama .

Hari ini, penang pun dah start hujan lebat . walau pun hanya sekejap , tetapi ia sudah cukup untuk menyegarkan balik tanah-tanah yang gersang dari terkena air sebelum ini. kita banyakkan doa agar selepas ini , Hujan sentiasa turun membasahi bumi ini. insyaallah.

Sekian.
[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING  !

[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING !

[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING  !
BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT I Nama bukit merah lake town resort sudah tidak asing lagi  . Kawasan yang terkenal dengan taman tema air tersbut mula menempah nama sejak ia mula di buka . Terdapat juga Pulau orang hutan yang menempatkan beberapa ekor orang hutan sebagai tontonan kepada masyarakat dan pengunjung.

Namun situasi tersebut berubah apabila negara kita di landa musim kemarau yang agak teruk .Terkini, di laporkan bahawa tasik di Bukit Merah sudah kekeringan air dek kemarau yang berpanjangan. Berita-berita ini juga di laporkan dalam STAR, Perak today dan pelbagai portal berita lain.
Berikut gambar bukit merah laketown Resort ketika kemarau .

[ TERKINI ] GAMBAR TASIK BUKIT MERAH YANG KERING  !


Kita hanya mampu berdoa agar di turunkan hujan dan keadaan kembali menjadi seperti sedia kala. Nampak lain landskap bukit merah sejak kemarau ini atau sejak elnino yang melanda negara kita. Banyakkan berdoa dan beristighfar agar ia mampu menjadi asbab turunnya rahmat Allah.

Sekian.


Kataubaid© .