PAK YUS JAMBU MENINGGAL DUNIA I Hilang permata Rajalawak !

PAK YUS JAMBU MENINGGAL DUNIA I Hilang permata Rajalawak !


Pak Yus Meninggal Dunia I Pagi tadi aku buka radio hot fm. aku terkejut bila fafau bgtau kata pak yus meninggal dunia. aku pun terkejut. di sebabkan aku ada exam pagi ni. aku tak beberapa nak update sangat. di baru ada chance nak tengok berita kematian arwah. Aku merupakan salah seorang peminat jambu dalam maharaja lawak . Dia banyak membuat kita tersnyum gembira.

Dengan lawak yang bersahaja , beliau mula menempah nama kembali sebagai pelawak. semoga pengorbanan dan jasa bakti beliau untuk kita di redhai. Al-fatihah

Gambar dan video Allahyarham Yus Jambu selamat dikebumikan

Embedded image permalink

gambar sumber internet .

Al-fatihah buat Yus Jambu
Random  Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Random Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

HASRULHASSAN Random Giveaway RM100 Follower
GIVEAWAY I Hari ni Bro Hasrul Hassan telah membuat satu give away bernilai RM 100. sesuatu yang mengejutkan bila bro sendiri jarang buat giveaway kan. jadi aku ambil peluang untuk join Giveaway ini .

Apa sebab aku follow blog HH ?

1. aku jadikan blog HH antara blog untuk aku belajar cara membuat blog. terutama bab-bab SEO .
2. Selain rujukan blog, aku juga jadikan bro HH sebagai icon dalam blog. orang cakap, kalau kita buat sesuatu benda tanpa sifu atau cikgu , kita akan cepat putus asa. berkat semangat yang selalu HH bagi di facebook dan blog beliau ni. menjadikan aku rajin untuk berblogging. selain dari semngat dari kawan-kawan blogger yang lain.

Kalau korang nak join give away ni, klik di banner kat atas ni ya. jom meriahkan giveaway HH ^_^

sekian .

p/s : doakan aku nak exam hari isnin ni T.T
Keunikan HUAWEI Mate S

Keunikan HUAWEI Mate S

HUAWEI Mate S I baru-baru ni aku mencari handphone baru untuk adik aku. aku pun terjumpa la pasal handphone HUAWEI MATE S ni. bagi aku handphone ni cantik. sekali pandang nampak macam HTC kan. hehehe 



Keunikan HUAWEI Mate SJom tengok ciri-ciri dia :


  1. 2.5D Screen
  2. 5.5” AMOLED FHD Screen 
  3. Better Selfie Performance 
  4. Fingerprint 2.0  
  5. 13MP Camera

Keunikan HUAWEI Mate SUntuk maklumat tambahan , klik sini .




Keunikan HUAWEI Mate S

Nak beli atau tak..ermm.. hahaha, nantilah aku fikir balik ya. kalau aku beli aku update ya . Korang boleh baca mengenai Ciri-ciri phone HUAWEI Mate S ni dekat sini .

sekian .


BIODATA NADIA BRIAN HEROIN DRAMA AKULAH BALQIS

BIODATA NADIA BRIAN HEROIN DRAMA AKULAH BALQIS


BIODATA NADIA BRIAN | Kalau korang menonton drama Akulah Balqis korang mesti kenal watak isteri kepada Nazim othman . haaa ni la pelakonnya . Beliau di kenali dengan nama Nadia Brian . beliau juga merupakan pelakon baru dalam industri drama negara .Mesti korang nak berkenalan dengan Nadia kan . Berikut merupakan BIODATA NADIA BRIAN !

BIODATA NADIA BRIAN

BIODATA NADIA BRIAN

Nama : Nadia Brian
Tarikh lahir : 13 Mei 1991
Umur : 24 tahun 
Drama : Akulah Balqis .

Biodata Nazim Othman  

Masa mula-mula tengok lakonan dia didalam drama akulah balqis memang nampak kaku kerana dia masih baru dalam lakonannya. namun selepas beberapa kali membintangi drama, Lakonan Nadia brian telah berubah dan menjadi lebih baik. tahniah ! muka nadia brian ini ada iras-iras Fazura . ke aku je yang perasan macam tu ?
Sekian .

Juara Pencetus UMMAH 2015 !

Juara Pencetus UMMAH 2015 !

Pencetus Ummah 2015 I Baru sahaja melabuhkan tirai musim ini untuk pencetus ummah 2015. berikut merupakan kedudukan dan juara pencetus ummah 2015 :


Tempat pertama :
PU SYED

Tempat kedua
PU Taha

Tempat ketiga
PU Zaid

Tempat Keempat
PU Amin

Tahniah buat semua pemenang !


BIODATA BELLA DALLY I CIKGU DALAM DRAMA AKULAH BALQIS !

BIODATA BELLA DALLY I CIKGU DALAM DRAMA AKULAH BALQIS !


CIKGU DALAM DRAMA AKULAH BALQIS I Tajuk grand kaaau.. haha sebelum ni aku dah cerita mengenai Nadian Brian. kali ni akunak cerita pasal bella dally pulak. siapa beliau ? beliau merupakan cikgu kepada Balqis dalam drama Akulah Balqis ! ikuti biadata ringkas beliau :


Nama Penuh : Nabilah Ali Dally
Tarikh Lahir : 27 September 1991
Umur : 24 tahun
Drama : Vanilla Coklat , Qalisha Akulah Balqis dan beberapa lagi drama


Apa pendapat korang dengan lakonan bella dally ?

Biodata Bella Dally

 p/s : ramai artis kita yang suka selfie . korang pun suka selfie kan. tapi korang tahu tak cara nak jadi legend dengan hanya berselfie ? jom tengok di sini .

I LOVE YOU !

I LOVE YOU !


Hai

Cinta I Jangan tersedak atau termuntah baca tajuk tu ya. Dan jangan risau, aku masih normal lagi. hahaha . bila cakap I LOVE YOU , ia cukup sinonim dengan pasangan yang bercinta . tak kira yang belum berkahwin atau pun yang sudah berkahwin. seelok-elok alam percintaan adalah selepas kawin. betul tak ?  hehe

Tapi dalam bercinta, orang cakap perlukan pengorbanan. kenapa dalam cinta yang best dan seronok itu perlukan satu pengorbanan ? dah happy-happy tak yah lah nak sedih kerana sanggup terkorban bagai. betul tak ?

B907

ini kerana hilang rasa menghargai dan di hargai. bila kita mula tidak menghargai pasangan, maka akan berlaku konflik dan akhirnya menyebabkan kita terpaksa berkorban perasaan kita. aku bukan terer sangat bab cinta-cinta ni. tapi bila kita letakkan diri kita dalam situasi itu, maka kita sendiri akan merasainya .


Dalam menghargai cinta, banyak perkara yang kita boleh lakukan . Antaranya adalah sentiasa menghubungi pasangan kita. belikan hadiah dan ada yang paling mudah, iaitu dengan ada nya kita dalam hidup dia, ia sudah memadai. tapi jarang lah orang akan alami benda ini kan.

1cc0

Ada satu car unik yang orang selalu buat sekarang ini. letak pad lock dekat pagar di salah satu tempat pelancongan di Malaysia ni. dalam kata lain, bila korang cuti di kawasan tersebut, korang letakkan pad lock tu sebagai bukti bahawa korang pernah sampai sana dengan cinta hati korang. kalau korang tengok dalam runningman pun ada tempat tu. tapi tu di korea la.


Dekat Malaysia tempatnya di bukit bendera pun ada juga. aku pun lama tak pi bukit bendera, jadi aku tengok gambar orang2 yang pi je la. hehe. ada yang berikan coklat sebagai bukti cintanya . dan macam-macam lagi cara yang di buat bagi menghargai dan menunjukkan rasa cinta kita.

Herba ? ye ada orang bagi herba sebagai bukti cinta dia ! betul ke ubai ? nah baca dekat sini ( KLIK SINI ) Dia ada di No 5 . mula-mula aku tengok dan baca dari no 1 sampai 4. okay lagi. tiba-tiba aku stop sampai no 5 je. hehehe

Korang boleh la baca dekat sana ya. Selamat Menghargai Cinta !

sekian .

OH ! Nenek

OH ! Nenek


Kenangan bersama Nenek I Setiap dari kita mesti ada seorang datuk dan nenek. Tapi tak semua dari kita yang mempunyai kenangan dengan datuk dan nenek. Macam aku, aku tak sempat membesar dengan nenek aku, kerana beliau pergi dahulu meninggalkan kami semua time aku kecil lagi. Aku sempat bermain dengan atuk aku ja.

Tapi kenangan melihat mereka itu lah yang menjadi idaman aku. Mungkin tak ada rezeki untuk bersua lama kan. Bila aku baca dalam blog ni, baru aku tau yang banyak kenangan kita dengan nenek kita yang kita tak akan lupa dan ingat.

terjun sungai

Kalau korang baca link blog yang aku bagi dekat atas tu, korang mesti jumpa no 4. Dia kata Moment yang paling best dengan nenek adalah bila kita tanya ,nenek masak apa hari ni ? hehehe . Tak di nafikan nenek memang suka masak untuk cucu-cucu dia. Macam-macam dia masak, sehinggakan ada yang mengatakan, kalau perut kosong. kita pi rumah nenek nanti balik perut tu akan jadi penuh dengan makanan. hehe

Kalau dalam konteks aku lak, aku lebih kepada atuk aku, dia seorang yang hebat dan baik. selalu beli baju baru dekat aku .tapi apa kan daya, masa aku dengan dia juga singkat. masa aku form 1, beliau juga pergi meninggalkan kami semua. time tu aku sedih gila. rasa kehilangan yang amat sangat.

mengaji

Yela, ke hulu kehilir mesti dengan tok aku. Pi Pasar malam , pi kedai semua dengan dia. Insyaallah kenangan aku dengan atuk aku tak akan ku lupa. Jom sedekahkan Al-Fatihah kepada Semua muslimin dan muslimat yang dah meninggal dunia.Al-fatihah .


Aku suka baca point no 7 dalam link blog yang aku bagi tu. hehe nampak bertapa caringnya nenek dengan kita. Apa ? korang tak baca lagi ? ruginyaa.. korang klik sini eh . ingat pesan nenek pada no 7 tu tau. jangan lupa ! ^_^

Sekian.

TRAVEL : KENAPA PILIH MELAWAT INDIA ?

TRAVEL : KENAPA PILIH MELAWAT INDIA ?

TRAVEL I Memilih destinasi travel yang terbaik adalah merupakan faktor penting untuk memastikan perjalanan kita lebih mudah dan menyenangkan. Kalau kita tanya kepada yang kaki travel, mereka pasti akan ada satu tempat yang mereka nak lawak untuk kali kedua dan seterusnya. tapi mereka juga akan ada tempat yang itulah kali pertama dan terakhir untuk mereka lawati.

5bf0


Aku pernah kongsi kan satu tempat yang menarik yang aku pergi sekali je, lepas tu aku tak mau pi dah. kalau friend dengan aku di fb mesti korang baca status aku dan korang tahu tempat apa yang aku maksudkan. hehe

Baik, kali ini aku nak kongsikan satu tempat yang menarik untuk menjadi destinasi travel kita. Negara yang terkenal dengan Shah rukh khan , iaitu negara INDIA ! Kenapa INDIA yang menjadi pilihan aku ?

Korang boleh tengok gambar tempat yang menarik di India seperti di bawah ini :



lOTUS tEMPLE
lotus Temple

Jama Masjid India
Jama Masjid ,India
Taj Mahal
Taj Mahal
Mungkin sebab aku ni jenis suka travel kat tempat-tempat yang ada sejarah tersendiri .Contoh di India ada Taj Mahal yang menjadi simbul dua insan yang sedang bercinta. Kedua ada Masjid Jama, Masjid terbesar di India 

Apabila kita melihat bangunan-bangunan sejarah, kita akan rasa kagum dengan ciptaan orang dahulu yang mampu mencipta sesuatu walaupun takda alatan canggih dan moden macam zaman kita sekarang ini.Itu yang buat aku suka pi melawat tempat-tempat sejarah . hehe

Kalau korang nak baca maklumat tambahan mengenai tempat menarik di India, Aku syorkan korang rujuk Link ini. Ada gambar dan nama tempat yang korang boleh melawat bila di India. Buat perancangan awal untuk travel dan tahu tempat-tempat menarik yang ada di sana.

Nanti belikan souvenior dekat aku ya ! hehehe

sekian.



BIODATA NAZIM OTHMAN I AKULAH BALQIS

BIODATA NAZIM OTHMAN I AKULAH BALQIS




biodata nazim othman


Profil Nazim Othman

Nama Penuh : Nushrul Alif bin Othman
Nama Komersial: Nazim Othman
Tempat Lahir : Wilayah Persekutuan Labuan,
Tarikh Lahir : 16 September 1984
Kerjaya : Pelakon, Pengacara, Model

Drama: Awan Dania, Manjalara, Asmara, Ponti Anak Remaja, Sapu Tangan Merah, Trilogi Cinta, Surat Cinta, Klon Teja, Pekan, Begitukah Cinta, Dejavu di Kinabalu, Astana Cinta Aleesa, Gerimis Salju Naminara, Cinta Iris, Akulah Balqis

Iklan TV: Syahirah, Frieskies, Ministry of Defence, Elken, Shurah, Berindah Corp & Malaysia Airlines.

Telemovie: Penggali, Yeop Kaya Ke, Sapu Tangan Merah, Surat Cinta, Menantu Tip Top



Tips kuruskan badan !

Tips kuruskan badan !


Tips kuruskan Badan #5 I Minggu lepas aku ada share beberapa tips untuk kuruskan badan, sama ada dari dalam negara ataupun luar negara. korang godek-godek blog aku ya. hehe kali ni aku kongsikan lagi satu tips untuk korang.




Hehehe. korang faham kan apa yang dah di tulis dalam poster atas ni. perkara paling susah nak buat adalah menolak perlawaan orang untuk makan. hehehe. tolak dengan cara yang baik, insyaallah orang lain tu akan faham hehe.

Dalam mood korang nak kuruskan badan ni kan, aku nak uji sikit dengan satu perkara. korang suka ayam goreng ? atau ayam goreng KFC ? hehehe. kesian korang, terliur dahh..hahaha, korang klik sini . korang kena tengok cara makan ayam goreng dengan betul. Mana nak tau, kot-kot cara kita salah, menyebabkan kita jadi makin gemuk ? tengok tau ! 

korang boleh praktikkan tips kuruskan berat badan di atas ni bila korang dah klik link yang aku bagi . hehe

sekian.

Resepi : Ayam Goreng Berempah ! Cara Mudah !

Resepi : Ayam Goreng Berempah ! Cara Mudah !


RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH I Pagi-pagi dah rasa lapar makan ayam goreng berempah. hehehe ni tengok instagram laa ni.. orang upload gambar makanan. kita pulak yang lapar. meh sini, aku ajar satu resepi mudah untuk memasak. Resepi Ayam Goreng Berempah !


Cara-cara :

1. Letak ayam dalam satu bekas.
2. masukkan kunyit, rempah ayam ,dan sedikit garam.
3. Gaul semua item dekat atas tu.
4. kalau nak sedap sikit, biar lama dalam 5 ke 10 minit. baru goreng.

itu jeee.. senangkan. haha aku tau, orang lelaki ni malas sikit nak masak bukan sebab malas pun. sebab tak pernah cuba dan takut hangus. tu je. hahaha kalau dah sekali cuba, nanti macam-macam la diorang masak. betul kaan.

Aku nak kongsi dekat korang satu link , KLIK SINI . Link berkenaan ayam goreng. Cara-cara untuk makan ayam goreng yang betul ! bagi aku , suka hati aku lah nak makan macam mana kan. hahaha. tapi kalau korang terjah dan tengok sendiri dalam link  tu ya, sama ada cara korang betul atau tidak .

Cara aku memang dah salah dah. weekkk.. janji kenyang.. hohoho

sekian

**gambar sumber google.com


 Lagu Cinta Melankolia Nyanyian Ezad Lazim dalam GegarVaganza !

Lagu Cinta Melankolia Nyanyian Ezad Lazim dalam GegarVaganza !



Konsert Gegar Vaganza I Baru sudah melabuhkan tirai Konsert gegar vaganza bagi minggu ini. Persaingan makin sengit dan makin mantap. Setiap persembahan makin di tekankan aspek kualiti yang tinggi. Silap langkah membawa padah buat penyanyi itu sendiri.

Cuma aku tertarik dengan faveret artis aku dalam Gegarvaganza kali ini iaitu Ezad Lazim dan Nana . Kedua0dua mereka membawa lagu mereka dengan baik . terutama ezad . kalau korang ikuti ezad dari zaman exist lagi. pasti korang akan cakap . itulah ezad yang kami kenal.

Lagu Cinta Mekalonia yang di nyanyikan oleh Ezad Lazim ternyata tidak mengganggu rentak suara beliau.walaupun sakit tekak, ezad mampu membawa lagu tersebut dengan baik . Begitu juga dengan Nana. aku tengok dia dah ada di level dia sendiri. hebat. dan setiapkali aku tengok nana, aku akan lihat arwah achik juga ada di sebelahnya.


Minggu depan konsert gegar vagnza bertemakan rockdut, atau rock dan dandut pastinya akan menghiburkan kita semua. Jangan lupa menonton konsert minggu depan ! Lagu diorang dah dapat. cuma untuk praktis ja belum bermula. semoga diorang terus semangat utk hiburkan kita .!

Konsert minggu ini juga menyaksikan penyingkiran Nizam Laksamana dari gegar vaganza. Mungkin faktor komen juri juga menyebabkan Nizam tersingkir. anyway aku suka lagu nizam bawa minggu lepas. lagu Awei. tak ingat tajuk apa. hehehe

Adat pertandingan, ada yang kalah dan ada yang menang. terima kasih sebab menghiburkan kami ! Satu je aku tak suka dalam gegar vaganza ni. apa dia ? iklan pamoga. arrggghhhh

gegar vaganza, dato veda tergolek
sekian.
Lirik Lagu Cinta Melankolia !

Lirik Lagu Cinta Melankolia !


Cinta Melankolia

Tiada terfikir
Terlintas Engkau akan tiba
Membawa perangsang
Tiada terfikir

Terlintas Engkaukan membuka
Sempadan perasaan
Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli

Duri Penjajahan cinta mu
Di atas bumi raga ku
Duri Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju

Adalah suatu pengalaman
Tiada terfikir Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas Engkaukan membuka
Sempadan perasaan
Engkaulah yang kini mekar

Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia

Lirik Cinta Melankolia by Aan
Dapat T-shirt dari 8share !

Dapat T-shirt dari 8share !


8SHARE.COM I Kira-kira 2 minggu lepas, aku ada tebus point dalam akaun 8share aku. oh ya, kalau korang ada akaun 8share, korang boleh tengok di bahagian atas account korang tu, akan ada bahagian BP.. korang klik dekat situ.
8share
Dari situ korang akan di tawarkan 3 item untuk menebus pont korang. 3 item tu adalah t-shirt 8share, kupon Nando's dan Card starbuck.Antara 3 ni, yang paling best adalah baju la kan. hehehe bukan semua orang ada baju 8share.com .


setelah menunggu hampir 2 minggu, baju yang di tunggu-tunggu pun tiba, mula-mula excited gak, sebab tiba-tiba pos laju sampai depan rumah. haha. tengok-tengok nama akulak dekat bungkusan. bila yang aku beli baju lak ni ?

bila buka bungkusan tu , ada baju hitam dan ada logo 8 share. apa lagi seronok laa haai.. dapat baju baru, walaupun free.. hehehe baju hasil dari blog ! hasil blog tau ! alhamdulillah . korang pun cepat2 la tebus point tu, rugi lak dok simpan lama-lama kan. kalau yang dah redem tu.. dok senyap.. hahaha

sekian.

Apabila cuti sekolah kembali !

Apabila cuti sekolah kembali !


AKTIVITi CUTI SEKOLAH I Sesi Persekolahan 2015 telah melabuhkan tirainya. Maka bermula lah cuti sekolah akhir tahun yang di tunggu-tunggu oleh adik -adik kita . Cuma apa yang akan berlaku adalah, ibu bapa akan kembali pening dan risau bila cuti sekolah bermula. Risau anak-anak mereka tak da aktiviti nak buat.

cuti sekolah

           PAMERAN ILUSI DI PETROSAINS >> KLIK SINI

Ada pula ibu bapa yang risau, anak mereka banyak sangat aktiviti sehinggakan tak boleh dan tak reti balik rumah. Seeloknya, ibu bapa, just tanyakan anak-anak aktivit harian mereka. dan follow up dari masa ke semasa.tak lah nampak seperti mengongkong mereka. betul tak ?


Cadangan aku untuk ibu bapa yang masih mencari aktiviti yang perlu di lakukan untuk anak-anak sempena cuti sekolah ini. Korang boleh bawa anak-anak ke Petrosains di Kuala Lumpur . Petrosains kini menawarkan satu program atau satu pameran mengenai ILUSI . untuk maklumat lanjut korang boleh baca di sini .

Yang keduanya adalah korang tahu, IKEA CHERAS sudah di buka ? haaaa,korang boleh ajak anak-anak korang berjalan-jalan di sana. kalau ada duit lebih, gi shopping sekali. hujung tahun ni kita kena banyak berjimat. untuk keperluan sekolah pada tahun hadapan pula. kenapa aku suruh korang pergi IKEA cheras ? sebab nya ada di sini. korang baca 10 kelebihan IKEA CHERAS yang kita sendiri tak tahu.

Sebagai penutupnya, isilah masa cuti sekolah anak-anak ini dengan sebaik mungkin. ada juga kelas-kelas al-quran untuk yang beragama islam di lakukan di masjid-masjid. Kem kepimpinan dan sebagainya. kita hanya perlu menyertainya sahaja.semoga cuti sekolah anak-anak kita terisi dengan baik.

sekian.


[ Gambar ] Shukri Yahaya KAHWIN !

[ Gambar ] Shukri Yahaya KAHWIN !


SHUKRI YAHAYA KAWIN I Hari ini (20/11/2015) berlangsungnya perkahwinan antara shukri yahya dengan isterinya iaitu Tya Adnan. Majlis berlangsung di Masjid Tunku Mizan, Putrajaya.

Berikut adalah gambar Perkahwinan syukri yahaya dengan Tya Adnan :



** gambar sumber fb .
Template blog Mesra SEO membantu meningkatkan Traffic Blog ?

Template blog Mesra SEO membantu meningkatkan Traffic Blog ?


TEKNIK SEO I Aku bukanlah yang power sangat pasal  SEO bagai ni. cuma yang aku sempat belajar daripak cik google je. dan membaca rujukan-rujukan dari blog otai-otai blogger yang lain. dan hasilnya aku cuba praktikkan.


Aku pun kurang pasti sama ada, blog aku ni betul-betul menggunakan teknik SEO yang sebenar. tapi apa yang aku guna kini merupakan hasil dari pembacaan aku. Kalau korang pernah singgah blog aku sebelum-sbelum ini, mesti korang rasa ada perubahan terutamanya dari segi template blog. Betul ke template blog yang mesra SEO ni mampu meningkatkan Uv kita ?

Setakat ni aku guna templete yang aku ambil dari satu laman web . laman web tu menyediakan template-template yang mesra SEO. Aku mula melihat peningkatan dari segi uv blog aku. aku tak pasti betul-betul belaku atau tidak.

Kalau bukan teknik template blog ni yang membantu meningkatkan Uv blog ni. maka aku tahu ada satu lagi yang aku try. dan dalam proses membaca result dia. hehe. nanti aku update dalam blog. Sebenarnya, teknik tu aku dah ajarkan dekat facebook aku. sapa rajin boleh terjah fb kataubaid Ismail ya.

Korang yang ada pengalaman mengenai SEO ni. boleh kot share ngan aku  tips-tips dia . hehehe aku ni newbie lagi. hehe mohon tunjuk ajar.^_^ susah nak faham SEO ni.. kalau korang rajin baca, korang akan nampak perbezaan dalam setiap perkara yang kita belajar dengan SEO. Boleh dikatakan kita akan terapkan seboleh-bolehnya teknik seo dalam blog kita lepas tu.

Selamat mencuba la yer :)

sekian .

Pengalaman Buat DUIT dengan hanya Kuruskan BADAN !

Pengalaman Buat DUIT dengan hanya Kuruskan BADAN !


Hai,

Buat Duit I aku rasa hari ni masuk hari ke empat aku update pasal cara nak kuruskan badan. aku harap korang tak jemu la ya . Bukan apa, kepentingan kita untuk kuruskan badan itu amat penting macam aku pernah sebut dalam post-post sebelum ni adalh untuk meneruskan kehidupan kita dengan baik dan berkeyakinan.

Hari ini aku nak kongsi kan satu lagi kisah yang di lalui oleh beberapa orang yang berjaya kuruskan badan dan pada yang sama dia berjaya peroleh wang yang banyak dengan itu. Aku pernah ceritakan kisah James dari Malaysia yang berjaya mengumpulkan RM 10,000 selaama enam bulan .Bagaimana dia melakukannya ? korang boleh baca dekat sini .



Kisah kedua pula berlaku di luar negara, Kisah Rick & Kay Woolen dari North carolina ! Mereka berdua telah berjaya memperoleh RM25, 000 . Mereka sepasang suami isteri telah menyertai satu program untuk kuruskan badan mereka. dan salah satu method atau cara yang dilakukan amat luar biasa. Mereka akhirnya berjaya mengurangkan 54 kg .

Cf0bMenarik bukan ! Bak kata pasangan ini " kita tak mahu hilang duit. kita juga tidak mahu hilang sesiapa sahaja " . Buat pembaca blog aku ni, kisah pasangan suami isteri ini memberi kita penguat semangat untuk kita terus berusaha. Jangan putus asa. Hasilnya pasti akan datang kepada kita.Insyaallah.

Jaga makan dan minum, rajin bersenam , nanti badan kita akan sihat selalu ^^ ada 4 kisah lagi menanti korang yang suka membaca dan mendapat inspirasi untuk menguruskan badan dan apada masa yang sama dapat duit. korang boleh KLIK SINI. Kalau yang dh baca, boleh share dekat kawan-kawan ya ! ^_^


sekian.



Drama Akulah Balqis !

Drama Akulah Balqis !


Drama Aku lah Balqis I Semalam (18 nov 2015 ) bermula siaran episod pertama Drama Aku lah Balqis di TV3 . Drama ini menggantikan Drama Hello Mr.Perfect . Berikut adalah sinopsis Drama Akulah Balqis.


Akulah Balqis


Akulah Balqis 

 Tajuk: Akulah Balqis
 Jumlah episod: 24
Tarikh tayangan : 18 November 2015
Pengarah: Pali Yahya / Erma Fatima
Terbitan: Rumah Karya Citra Sdn Bhd
Pelakon: Puteri Balqis Azizi, Nabila Huda, Aeril Zafrel, Nazim Othman, Nadia Brian, Puteri Aishah, Aziza Kazan

`Akulah Balqis’ mengisahkan mengenai kanak-kanak bernama Balqis (Puteri Balqis), yang meneruskan kehidupan tanpa bimbingan kedua orang tua yang lalai dengan tanggungjawab mereka untuk membesarkannya. Gadis seusianya mungkin sedang bermain-main dengan riang tanpa perlu mereka risau memikirkan bagaimana mereka perlu merancang perjalanan untuk meneruskan hidup. Berlainan dengan Balqis, dia perlu mengorbankan zaman kanak-kanaknya untuk mencorak kehidupannya sendiri, terumbang ambing tanpa bimbingan ibu bapa. Ibu dan bapanya  terlibat dengan menjual dadah selepas berhenti kerja kera syarikat tempat mereka bekerja itu di ishtiharkan muflis. Apakah kesudahan cerita aku lah Balqis ni ? jangan lupa saksikan di TV3 mulai 18 Nov ^_^

Waktu siaran

7 malam-8 malam
Isnin hingga Khamis .


Drama Akulah Balqis

Sekian.
[ Gambar ]Banjir di Mekah, 8 maut !

[ Gambar ]Banjir di Mekah, 8 maut !


BANJIR DI MEKAH I Banjir yang berlaku baru-baru ini disebabkan oleh hujan yang tidak berhenti selama dua hari. 8 orang maut dari kejadian ini.

Berikut adalah Gambar Banjir di Mekah :



Embedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalinkEmbedded image permalink

gambar banjir di Mekah 2015
Pembukaan IKEA Cheras hari ini !

Pembukaan IKEA Cheras hari ini !

Pembukaan IKEA CHERAS  I 19 november merupakan tarikh bermulanya operasi IKEA CHERAS . Pembukaan cawangan baru ini merupakan cawangan kedua IKEA di Malaysia selepas cawangan pertama di Mutiara Damansara,PJ .


Cawangan kedua ini berkeluasan 42 ribu meter persegi dan menjadikan ia 20% lebih besar berbanding Cawangan IKEA pertama . Majlis perasmian dilakukan oleh Duta Sweden Ke Malaysia dengan mengikut adat tradisional sweden .

Dengan keluasan yang besar menjadikan IKEA CHERAS sebagai tempat persinggahan untuk membeli belah buat rakyat di sekitar kawasan tersebut . Berikut adalah 10 sebab kenapa kita perlu bershopping di IKEA CHERAS ! . Korang boleh baca dalam link ini .



Waktu Operasi IKEA CHERAS adalah :

Isnin hingga Jumaat : 9.30 pagi- 10.30 malam
Sabtu hingga Ahad : 9.30 pagi -11 malam

Korang dah boleh terjah IKEA CHERAS mulai hari ini ya ! jangan leka membeli belah, berjimat juga tau ! kalau korang dah baca 10 sebab kenapa kita perlu shopping di IKEA CHERAS tu , korang akan lebih berhatihati . sebab apa ? nanti semua benda korang nak beli.

" ye ke, ubai ? "

ohh, korang tak baca lagi ke 10 sebab tu ? meh KLIK SINI. korang akan yakin dengan aku bila dah baca 10 sebab tu. ^_^

7cbe

sekian.

Biodata Puteri Balqish Azizi I DRAMA AKULAH BALQIS

Biodata Puteri Balqish Azizi I DRAMA AKULAH BALQIS

Biodata Puteri Balqis


Biodata Profil Puteri Balqish Azizi 


Nama penuh: Puteri Balqish Azizi
Nama komersial: Aqish
Umur: 8 tahun (2015)
Tarikh lahir: April 12, 2007
Kerjaya: Pelakon dan model komersial kanak-kanak
Adik beradik: Anak tunggal
Nama ibu dan bapa: Azizi Aziz dan Norashikin Mohd. Aziz

Pencapaian:
Artis Harapan Pantene (Anugerah Skrin 2012)
Pelakon Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin ke-18
Pelakon Wanita Terbaik (Drama) di Anugerah Televisyen Asia 2014.

Kemunculan adik Balqis dalam drama akulah balqis, memberi kesan yang mendalam dalam diri penonton. walaupun baru episode pertama tayangan. kalau anda nak tengok, boleh tunggu di depan kaca tv setiap hari Isnin samapi khamis , pukul 7 malam di TV3.

Puteri balqish semakin di kenali ramai sekarang ini.tapi lama tak nampak aqish dekat tv kan. mungkin sebab sibuk sekolah kot. lakonan aqish ni memang terbaik. disebabkan dia, sekarang ni ramai budak-budak dah pandai berlakon serius. kalau dulu nampak maca susah nak cari bakat macam tu tapi sekarang dah jadi mudah.


sekian.

p/s : abam tersentuh tengok drama adik balqis ni.. hehe
Teknik untuk coverline bila tersilap langkah !

Teknik untuk coverline bila tersilap langkah !


Teknik I Alaaa, korang dah baca tajuk kan, mesti korang rasa something atau dah terimbau kenangan yang pernah korang lalui. betul tak ? kenangan tu pasti memalukan bila kita terpaksa coverline apabila apa yang kita rancang tak jadi seperti yang kita nak.

Tak percaya jom tengok gambar nii :


Tersedak aku bila tengok gambar ni sambil minum air. hehehe Apa pula pengalaman korang dalam bab-bab coverline ni ? Dia kalau depan member, jadi benda macam ni. memang satu kawasan tu kita kena gelak. Budak-budak Universiti mesti tau. lepas tu mau kena bahan seumur hidup hehe

Sebenarnya, semua orang pernah alami pengalaman macam ni. korang pernah tengok movie senario ? Lagi-lagi senario , part Apek mintak berhenti kerja. yang dia jalan-jalan kemudian terhentuk dekat cermin van. hehe. lepas tu cepat-cepat dia bangun nak coveline. hehe masa tu aku tengok, gelak gila-gila. hehe

Disebalik itu, yang betul-betul berlaku di alam realiti kita ni, korang boleh la tengok dekat link ini. aku nak copy masuk dalam blog ni pun tk mampu sebab banyak sangat. aku jamin korang tak rugi tengok. Klik Sini .

hehe oh yaa ! ada satu part tu ada gif.pic yang agak seksi, jadi untuk lelaki, korang scroll laju-laju la ya..tak yah tengok pun tk pa part tu..tak rugi pun. hehe

sekian.


BIODATA SAHARUL RIDZWAN | PELAKON DRAMA SEINDAH TAKDIR CINTA

BIODATA SAHARUL RIDZWAN | PELAKON DRAMA SEINDAH TAKDIR CINTA


Biodata Saharul Ridzwan. Kalau yang menonton drama Kau Aku Kita di tv3 mesti tahu siapa Syarul Ridzwan ni. Kini dia atau nama panggilan barunya Saharul Ridzwan membintangi drama Seindah Takdir Cinta . Kalau yang tak tahu meh baca biodata Syarul Ridzwan ni  . Tarikh perkahwinan saharol ridzwan pada 16 september 2016 :


Biodata Syarul Ridzwan
Biodata Saharul Ridzwan

BIODATA SAHAROL RIDZWAN

Nama penuh: Mohd Saharul Ridzwan Hashim
Nama Artis : Syarul Ridzwan
Tarikh Lahir: 24 Januari 1989
Umur: 26 tahun (2015)
Asal: Kuantan, Pahang
Kerjaya : Model dan Pelakon
Instagram : https://www.instagram.com/saharulridzwan

Biodata Syarul Ridzwan
Biodata Saharul Ridzwan

Apa pendapat korang terhadap lakonan Saharul Ridzwan sekarang ni ? dia pun semakin laris berlakon drama kaan. sapa peminat dia ? share sikit post ni :) Hari ini Saharol ridzuan kawin ! ( 16 september )

dia pun dah ada anak dah sekarang ni tau ! * update 2017 

sekian .

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman


Ubai joined segmen ni ^_^

sekian.
Kenapa Perlu kuruskan Badan ?

Kenapa Perlu kuruskan Badan ?



Tips Kuruskan Badan  #4 I Sudah sedia maklum, Rakyat Malaysia di kategorikan sebagai rakyat obesiti. Apakah yang menyebabkan , negara kita di iktiraf seperti itu ? sebenarnya kita tidak perlu pun tahu secara specific. kita sendiri tahu jawapan dia apa. Rakyat Malaysia ni kuat makan. hehe termasuk la aku ni. kaan. sebab makanan mudah dapat dan depan mata ja. tak makan rugi. Diet ? esok-esok boleh. itu jawapan dia hehe

Tapi hakikatnya, kepentingan untuk kuruskan badan ni amat penting. Ini kerana jika kita mempunyai berat badan yang berlebihan. ia akan menggangu gerak kerja kita. Menyebabkan kita kurang keyakinan diri. hilang rasa kepercayaan terhadap nasihat orang lain dan macam-macam lagi.
Tip kuruskan badan
Jadual diet atau rutin diet yang di rancang perlu di ikuti dengan baik dan disiplin. kalau tak sampai bila kita nak capai target untuk kuruskan badan kan. Selain daripada membuat jadul rutin diet, kita juga perlu rajin bertanya kepada orang yang berpengalaman .

Contohnya Doktor, atau pun orang yang pernah melalui pengalaman seperti kita. contoh mudah aku ambil dan aku dah baca dalan blog ni ( KLIK SINI ). mereka menceritakan pengalaman orang yang berjaya mengurangkan berat badan mereka dalam beberapa bulan.

Malah, mereka juga meletakkan beberapa orang dari luar negara yang telah berjaya menguruskan badan mereka dalam masa yang singkat. jadinya , apa yang kita perlu buat ? baca dan cuba praktikkan mana yang baik.

Mana nak tau, kerana kita membaca hari ni, kita berjaya mengurangkan berat badan kita di masa hadapan. tak pun, kita tolong kawan-kawan kita yang mempunyai masalah obesiti untuk diorang sama-sama bersemangat untuk kuruskan badan mereka.
Gemuk

Buat baik tak semestinya untuk diri sendiri je. betul tak, kalau korang nak baca korang Klik sini. Aku harap beberapa point yang aku bagi dekat atas ni dan banyak point dalam link yang aku bagi tu , membantu kita semua dalam mengurangkan berat badan kita. Pedulikan apa orang kata, kita je yang tahu tentang diri kita. betul tak ?

sekian.

Kataubaid© .