" Adakah BN akan menang jika PRU esok " ikuti Respond Ahmad Maslan

Hai, sekarang ni tgh hangat memperkatakan tentang respond ahmad Maslan mengenai satu soalan . " BN boleh ke menang esok ? ...

#MH370 Serpihan Pesawat di jumpai di Pulau Reunion di katakan milik MH370 !

Assalamualaikum, hari ni terkejut lagi tgk berita.setiap hari mesti terkejut,lama2 sakit jantung aku dibuatnya. hehe kali ini p...

Bila Wifi Tidak Boleh guna.jadilah macam ni

Assalamualaikum, korang pernah alami masalah wifi di rumah  atau di mana2 sahaja ? bila tk da internet mula la hidup rasa boring ...

Tan Sri Muhyidin Yassin Anak Ulama ?

Assalamualaikum, selepas Tan Sri Muhyiddin Yassin di pecat semalam, kluar di media sosial satu gambar yg di katakan milik ayah be...

Blogger Seorang Attention Seekers ?

" kalau satu perkara yang kita tulis ,hendak disampaikan kepada org ramai tapi tk smpai kepada org, baik tak yah tulis " H...

#rombakkabinet Muhyidin Yassin DIGUGURKAN !

TERKINI !! DS Najib telah mengumukan rombakan kabinetnya . dan mengejutkan apabila TPM,DS MUHYIDIN YASIN turut di gugurkan. ...

Coklat Hantu !

Assalamualaikum , wah coklat hantu weh !! budak2 zaman 93 mesti taunya coklat apa ni. bila makan jadi hantu ? tak lah sbb bil...

Padah Laman Sosial !

Assalamualaikum,  Inilah masalah bila gambar fb lebih lawa berbanding rupa sebenar. hahaha sebenarnya tak perlu la sampai bergaduh,...

Apabila Gaji Bangla Lebih Banyak dari Gaji Kita...

Assalamualaikum ! Gempar hari ni di page2 di media sosial tentang satu gambar slip gaji pekerja bangladesh ni. sapa tak terkejut. a...

Hantu Bluerey !

Assalamualaikum . hari ini aku nak cerita dgn korang satu lagi drama hari raya yg aku sempt tgk.  ni kira review drama la. ...

Segmen Raya by Kataubaid !

 Assalamualaikum, Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua ^_^ insyaallah sempena syawal ini , aku nak buat satu segmen ! aku pun d...

Abang Beduk !

Assalamualaikum . Abang beduk ni jugak adalah salah satu drama di Astro . yang di tayangkan sempena hari raya ni. aku tgk cite ni semala...

Bila lelaki pakai baju Melayu !

Assalamualaikum , seperti biasa hari-hari aku di hiasi dgn on9 fb . bila scroll fb tu terjumpa la gambar ni . bila aku baca...

Pilihan Malaysia IKAT Liverpool !

Assalamualaikum, tamat sudah perlawanan antara pilihan malaysia menentang liverpool yang berkeputusan seri  1-1 . jaringan pi...

M.A.I.D pun nak raya !

Assalamualaikum. korang dah tgk ke cite ni ? masa aku update entri, aku tgh tgk kat tv. haha lawak lak tgk ayda jebat ni jadi tomboi. ha...

Mesir, aku dan dot dot dot .[2]

Assalamualaikum. okay, kali ni aku nak tambah sikit dari entri sebelum ni berkaitan study kat mesir khususnya di bumi mansurah te...

Bila Raya dah Habis

Assalamualaikum ,  " wah2, makin bambam hang sekarang ni ?? " whaatt ?? hahaha, itulah yg akan berlaku bila sebulan kita ...

Mesir, aku dan dot dot dot .[1]

Assalamualaikum , wah2, tajuk entri kali kemain sket . " Mesir,aku dan dot dot dot " macam tajuk filem dah . hehe ...

Catatan Aidilfitri 5 ! [ Eps Akhir ]

Assalamualaikum ! insyaallah hari ni hari terakhir catatan aidilfitri kataubaid #kipasbiru ! hehe bukan apa, hari raya aku ni dah makin ...

Catatan Aidilfitri 4 !

Assalamualaikum ! raya ke 4 haritu, tk ada apa sgt pun, just pusing2 round penang ja. tu pun jalan jem. stress aku . balik umah tidok h...

Catatan Aidilfitri 3 !

Assalamualaikum ! ini catatan hari raya ke 3 aku , seperti biasa hari ini ada tetamu yg akan datang ke rumah . awal pagi keje aku...

Duit Raya !

Assalamualaikum ! jeng jeng jeng ! haha, rezeki duit raya, hehe sapa ckap kalau dah habis sekolah tk dpt duit raya dah.. h...

Kipas Biru !

Assalamualaikum, Alhamdulillah, dah masuk pun bulan syawal kan . amalan ziarah menziarahi jangan pula di lupakan. jangan pulak as...

Catatan Aidilfitri ke-2 !

Assalamualaikum , catatan aidil fitri ke 2 aku tahun ini tk ada sgt pun. cuma lebih kepada meneima tetamu iaitu family abah aku. ...

Kesalahan Di Hari Raya !

Assalamualaikum Salam Raya ke 3 ! dalam kesibukkan beraya ni sempat juga kita menjengah ke media sosial melihat dan scroll di TL ...

Hari Raya AidilFitri 2015 !

Assalamualaikum , salam lebaran yg indah lagi terang dgn sinar cahaya matahari . Pagi ini melangkah  ke masjid negeri pulau pinan...

Pesanan Hari Raya dari Kataubaid !

Assalamualaikum , dengan ini, beta mengisytiharkan esok raya !! hahaha amik feeling jdi penyimpan mohor raja2 . okay, memandangkan sem...

5 Ragam di Shopping complex

Assalamualaikum, Di sebalik kemurungan rakyat malaysia mengenang tragedi MH 17, pelbagai ragam rakyat malaysia yg lain sibuk membeli ...

Bacaan Al-Quran yg meruntun jiwa.

Assalamualaikum, selalu bila kita dgar ayat al-quran kita akan rasa tenang dan tenteram. aku nak share satu link untuk korang . ...

5 Menu Wajib Ketika AidilFitri !

Assalamualaikum , memandangkan aidilfitri bakal berkunjung tiba, persiapan awal pun telah bermula. jadinya, boleh la aku cadangkan me...