Sebelum berakhirnya 2015, Aku nak bagi ..

Hai, Baru0Baru ni aku ada bagi tau korang, aku nak bagi korang satu peluang. betul tak ? baik aku nak bagi peluang untuk korang tanya aku...

BIODATA DAYANA ROZA I DRAMA AKU PILIH KAMU

gambar sumber :  mrsyatie.blogspot.com Siapa yang menonton drama Aku pilih kamu , pastinya tertanya-tanya siapa pelakon yang mirip scha ...

OST DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER

OST DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER I Aku yakin, mesti korang tercari-cari OST untu Drama Cinta Si wedding Planner kan . tak yah cakap, ka...

Minuman Dan Makanan yang Trending Sepanjang 2015

TRENDING 2015 I Sepanjang 2015, satu fenomena yang berlaku apabila banyak perkara menjadi trending dalam masyarakat kita. Bermula dari paka...

EPISOD AKHIR AKULAH BALQIS !

EPISOD AKHIR AKULAH BALQIS I Apabila berakhirnya episod akhir akulah balqis sebentar tadi. maka berakhirlah cerita balqis yang penuh liku...

#2kerja

Baru-baru ini , Media sosial sekali lagi kembali hangat dengan  kenyataan yang di keluarkan Dato Ahmad Maslan. Beliau berkata # 2Kerja ...

MUSIM BANJR BERMULA I KELANTAN DAN TERENGGANU !

Semalam di laporkan kepada media, yang mana jalan-jalan di sekitar gua musang, sudah di naiki air. beberapa jambatan juga di tutup kerana p...

Apabila Ibu bapa di minta untuk ..

TIPS MAKANAN KANAK-KANAK I Dalam satu video berdurasi 4 minit lebih , satu permintaan kepada ibu bapa untuk merasa apa yang anak mereka su...

Cara Handle anak yang sibuk dengan SMARTPHONE !

Sebelum ni, kita pernah dengar rungutan dari ibu bapa .Mereka kata anak mereka lebih kerap bersama dengan smartphone berbanding dengan kehi...

BORANG PERMOHONAN BR1M 2016

BORANG PERMOHONAN BRIM 2016 I Semua sedia maklum, Borang permohonan BRIM telah keluar. dan buat yang ingin memohon , boleh ke link yang di ...

BIODATA ADI PUTRA I PELAKON DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER

drama cinta si wedding planner I Drama baru yang menggantikan drama akulah balqis akan menemui penonton pada awal 2016 . Drama bertajuk ...

MINGGU AKHIR DRAMA AKULAH BALQIS !

DRAMA AKULAH BALQIS I Sudah beberapa minggu, drama akulah balqis menemani waktu petang kita. Pelbagai persepsi masyarakat terhadap drama i...

JALAN di Pulau Pinang LENGANG !

Minggu-minggu terakhir di tahun 2015 menjadi waktu terbaik untuk bercuti bersama keluarga dan ziarah saudara mara tak kira di mana mereka b...

KISAH UWAIS AL-QARNI

Assalamualaikum, Semalam, sempat singgah ke masjid Sg. Gelugor untuk mendengar ceramah syeikh Nurruddin. Sempena maulidur rasul. ban...

BIODATA JI SUK JIN I RUNNINGMAN

RUNNINGMAN I Lelaki yang paling sombong dalam runningman bagi aku adalah ji suk jin. hahaha terkenal dengan panggilan hidung besar kerana ...

Hari Sabtu : Nak buat apa ni ??

4 Hari cuti di hujung tahun mesti best bagi yang berkeluarga dan mempunyai anak kecil. yela, sepanjang tahun sibuk dengan kerja, di hujung...

BIODATA GARY I RUNNINGMAN

RUNNINGMAN I Jiwang, itulah yang aku mampu katakan untuk gary .Penuh dengan ayat-ayat cinta dan manis sepanjang kariernya bers...

BIODATA MIRA FILZAH | DRAMA CINTA SI WEDDING PLANNER !

gambar dari  tintadijemariku.blogspot.com  yang diambil dari instagram mira filzah BIODATA MIRA FILZAH | Pelakon Baru yang membina na...

PANDUAN JANA WANG DARI RUMAH UNTUK WANITA !

Assalamualaikum, Zaman sekarang, ramai orang berpusu-pusu mencari wang sampingan untuk membantu keluarga .Zaman sekarang ekonomi tidak st...

BIODATA BALQISYH | PENJAGA PARKING DALAM AKULAH BALQIS

DRAMA AKULAH BALQIS I Sejak beberapa episod kebelakangan ini, mula timbul satu karakter baru dalam drama akulah balqis iaitu watak si penj...

SINOPSIS DRAMA AKU PILIH KAMU

gambar sumber  mediaterjah.com Semalam, aku mula menonton drama aku pilih kamu . Kebetulan je sebenarnya, nampak macam menarik, tayangan...

SENARAI PENERIMA ANUGERAH MAULIDUR RASUL PERINGKAT KEBANGSAAN 1437H

ANUGERAH MAULIDUR RASUL saban tahun di berikan bagi menghargai jasa dan pengorbanan insan terpilih untuk di jadikan iktibar buat rakyat mal...

BESAR PENGORBANAN RASULULLAH

Kalau aku tak tulis entri ini, korang tetap akan tahu betapa besarnya pengorbanan Rasulullah kepada kita. Aku hanya ulang kaji balik apa yan...

PELAKON DRAMA AKU PILIH KAMU

gambar sumber google Kalau korang tengok gambar dekat atas ni, korang mesti tahu siapa pelakon untuk drama aku pilih kamu ini ? Dayana ...

TIPS SHOPPING YEAR END SALES !

Tips-Shopping I Mula-mula sekali aku nak cakap yang aku ni bukan kaki shopping. aku kena ada orang suruh baru aku akan pi shopping.takda m...

BIODATA YOO JAE SUK | RUNNINGMAN

RUNNINGMAN I Siapa peminat runningman , kalau tak kenal yoo jae suk. memang tak patut la. memiliki keupayaan memimpin runningman menjadi kan...