Rotan yang Mendidik !

Rotan yang Mendidik !


Assalamualaikum ,

alamak, ubaii kena rotan ke hari ni ??

hahaha.. tak pun. saja2 je nk update pasal kena rotan .

bukan apa tadi ada org update kt fb pasal

" rotan mampu mendidik budak sekolah yg sekarang ni makin nakal "



siapa pernah kena rotan ?? 

aku akui, rotan itu mendidik kita smpai kita jadi orang.

time kat sekolah dlu, pernah je kena rotan. hehe

masa form 1 lgi dah kena rotan. sbb tak p sukan tara .

hahaha.. lawak la.. bila pikiaq balik.

tapi budak zaman sekarang dah susah skit nak rotan2 ni.. nanti cikgu di marahinya.

ada juga parent aku cerita, kalau time diorang dlu. kalau bgtau parent kena rotan.

balik rumah t kena rotan lgi.. baik senyap je..

hehehe.

bgi pendapat korang la kan..relevan tak rotan ni di gunakan utk pelajar2 yg nakal di sekolah utk tujuan mendidik ?

jemput komen deh. hasil perbincangan kita nanti aku buat satu entri atau aku post kt page aku k..

skian.


 TAJUK : SEGMEN BLOGWALKING + FOLLOWERS

TAJUK : SEGMEN BLOGWALKING + FOLLOWERS



Assalamualaikum. 

ubai joined sgmen ni ^^
Segmen Awesome Blogger Bloglist

Segmen Awesome Blogger Bloglist


Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat
  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com
REZEKI SEORANG BLOGGER

REZEKI SEORANG BLOGGER


REZEKI SEORANG BLOGGER | Assalamualaikum !! sihatkah anda semua ? hari ni, aku bangun dari tidur dan tiba-tiba terfikir satu benda, dah berapa lama aku berblogging ni ? Kira-kira dah 5 tahun sudah aku berblog. terkejut aku. lama juga, kalau seorang baby yang baru lahir, sekarng dah nak masuk tadika . tapi sejauh mana blog aku membesar, aku je yg tahu . ketika mula-mula berblog ni , aku hanya syok sendiri dgn viewers blogspot yg kdang2 menipu skit ni.. hehe sehingga la aku pulang cuti di msia masa aku tahun 1 dlu .aku amik tindakan drastik utk merubah blog aku ni. dari follower 71 org ketika itu dan skrng 4++ . bukan nak sombong atau riak . cuma nak share yg jadi blogger ni bukan mudah .


PETUA BERJAYA DENGAN BLOG

nak kenal pembaca blog kita ini bagaimana dan penerimaan depa lagi. ada org cakap blogger ni simple je.. dok depan laptop dan tulis je apa yg nak tulis.tapi tak ramai yg tk tau, nak dpt idea dalam menulis entri bukan mudah bagi yg baru lagi dlm dunia ini.sbb itu lah , aku sentiasa terfikir. rezeki itu kadang2 tk datang bergolek jika kita tidak mencari dia.

aku guna keywords " mulakan ! jangan tunggu orang mula kan "pengalaman itu cikgu terbaik dlm kehidupan . betul tak ? itu yg aku dpt disamping ilmu-ilmu lain yg bnyak membantu mematngkan kita .jangan putus asa dengan blog korang tk da org follow ke apa.ingt, angka-angka itu akan bertambah bila sampai masanya. bakat dlm penulisan itu berharga bgi seorang blogger. jangan sia-sia kan..

hehe

maaf la membebel lak aku hari ni..lama tk update entri..

semoga bermanfaat !!

sekian .


p/s : nak update bloglist nov laa. :3 any idea ??
Rakyat Hakim Negara !

Rakyat Hakim Negara !


Assalamualaikum .

28 oct 2014 merupakan hari perbicaraan bagi DS Anwar Ibrahim .
sama ada keputusannya beliau akan kembali ke dalam penjara seperti yg berlaku pada 1998 dahulu 
atau beliau didapati tidak bersalah .

jadinya, mari kita doakan yg terbaik untuk perbicaraan ni. moga yang haq itu tertegak dan yang batil itu terus terpadam dan lenyap .

sekian




Maal Hijrah !

Maal Hijrah !


Assalamualaikum !!

alhamdulillah hari ni dah masuk 1 Muharram !!

yeaayy !!

azam tahun ni cm na pulak ?

tahun apa kata kita fleksible kan lagi azam kita .

kita ups skit azam kita .

kita buat cam ni :

1. senaraikan azam thun lepas yg tak terlaksana .
2. tambah 1 atau 2 lagi azam baru kalau ada.

buat capaian target !

sama ada nak dpt dlm masa terdekat atau pun masa panjang .

haa..simple kan.. jom try !!

huhu
Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih


As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Senarai Blog : Segmen : Blogwalking !

Senarai Blog : Segmen : Blogwalking !


Assalamualaikum .

insyaallah hari ni aku akan keluarkan list senarai blog untuk di blogwalking oleh kita semua !!



tpi smalam kan.. banyak yg bagi URL blog dekat fb. so, aku buat dua list la yer.

1. LIST Follow dan BW . ( untuk yg buat entri atau letak link dekat blog )
2. List Blogwalking .* kalau nak follow terpulang . ( letak link dekat fb ).

ok. faham kan.

" ehh ubai kenapa ubai buat cam  ni? "

jawapannya : penyertaan hnya di blog kan.. tp saja ubai include juga yg tulis kat fb. sbb kita semua ni kan kawan.. huhu

jom kita mula kan dengan bismillah :)

1.List Follow dan BW : * korang kena BW dan follow yer .


  1. http://jmbelog.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  2. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  3. http://sepulohsen.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  4. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  5. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  6. http://mak-atam.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html?m=1
  7. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  8. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  9. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  10. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-blogwalking-10-jam.html
  11. http://www.kindhearty.blogspot.com/
  12. http://miszhafiza.blogspot.com/
  13. http://fazariffen.blogspot.com/

2. List Blog Walking .* di alu-alukan follow juga k ^^


  1. http://hazlinnazri.blogspot.com
  2. http://bilaakutravel.blogspot.com/
  3. http://sirama2gadong.blogspot.com/
  4. http://me-hachi.blogspot.com/
  5. http://lissadblog.blogspot.com/
  6. http://www.zahidahwahid.com/
  7. http://www.ninamirza.blogspot.com/
  8. http://www.keluargahebat.com/
  9. http://mizmalyn.blogspot.com/
  10. http://claraemilycancer.blogspot.com/


  1. http://adna2029.blogspot.com/
  2. http://alibukansetan.blogspot.com/
  3. http://ahlammiera.blogspot.com/
  4. http://cendolovers.blogspot.com/
  5. http://ummuaqill.blogspot.com/
  6. http://saadah97.blogspot.com/
  7. http://mohdzarin.com/blog/
  8. http://www.miraclevitaminss.com/
  9. http://www.puterymemory.com/
  10. http://www.ummimamabiz.com/




  1. http://noriztailor.blogspot.com/
  2. http://www.susteradvice.com/
  3. http://honeokuza.blogspot.com/
  4. http://yatiadam.com/
  5. http://jalalboy.blogspot.com/

fuhhh.. banyaknyaa.. hehe.. selamat berblogwalking k ^^

kalau ada link yg tk dpt nak masuk tu.. bgtau k ^^

thankz sbb sudi join ^^

ubai dah blogwalking smua blog atas ni ^^ v

jangan lupa blog ubai k ^^ datang selalu deh :P

sekian .--> like page ubai yerr !!


Segmen : Blogwalking 10 Jam !

Segmen : Blogwalking 10 Jam !



Assalamualaikum .

 hari ni tergerak nak berblogwalking .

jadinya aku buat segmen ni untuk memudah kan kita semua berblogwalking ! hehe

syaratnya :

1. Follow blog aku , kalau rajin like page aku kat sblah kanan ni k ^^
2. buat entri , letak banner atas ni dan link kan ke entri ni .

tajuk entri : Segmen : Blogwalking 10 Jam !

3. tinggalkan link entri korang dekat tmpt komen bawah ni ya !!

senarai blog yg join akan di update selepas segmen tamat .

bermula dari sekarng !! hehe

segmen ini tamat pada 9 malam waktu Mesir bersamaan 3 pagi Malaysia(24 oct 2014) !

jom tambah kawan2 blogger !! ^^

sekian .

#kelabbloggerbenashaari
Jangan Terlalu Fanatik !!

Jangan Terlalu Fanatik !!


Assalamualaikum .

 insyaallah hari ni kita akn berbicara mengenai gambar kt atas ni .

ce baca dlu komik kat atas tu .

dah ??

gini, gambar di sebelah kiri itu menunjukkan adab ulama dgn ulama yg lain .

walaupun mereka berbeza pendapt tapi mereka tak bergaduh antara satu sama lain , malah lebih gemar utk menghormati pendapat orang lain.

gambar di sebelah kanan pula adalah gmbar kita .

ehh kita ?? kenapa ubai cakap kita ??

sebabnya, kita ni mudah sgt bergaduh dengan orang lain atas sbb kita terlalu fanatik dgn seseorang.

kadang2 kita ada pilihan sama ada utk berlapang dada ataupun terus dgn perdebatan tapi kita memilih utk terus berdebat.

" ustz aku cakap gini " kata si A

" tak !! ustaz aku kata gini laa : kata si B pula .

tapi hakikatnya, mereka hnya berdebat dan bergaduh dan bermasam muka antara satu sama lain.

dari segi perbezaan pendapat mazhab juga menjadi perbualan kita. contohnya

" tak leh baca qunut dalam solat subuh " kata si A

" tak !! kena baca doa qunut " kata si B .

jika mereka berdebat atas ilmu, mereka akan tersenyum kerana pendapat mereka itu ada hadis dan sumber yg sahih.

sama ada nak baca qunut atau tidak . terpulang kpd org yg olat tersebut .

ingt dengan ilmu la kita dpt membezakan haq dgn yg batil !

pernah satu ketika , imam syafie menziarah tmpt gurunya* tak ingt siapa namanya .

tapi gurunya ini bukan bermazhab syafie, dia bermazhab  yg tidak membaca qunut .

 gurunya telah meninggal dunia , 

ketika menziarahi makam gurunya. dia di minta utk menjadi imam solat subuh .

ketika di rakaat kedua, beliau tidak membaca doa qunut .

selesai solat, org lain tnya kpada beliau. kenapa beliau tk baca doa qunut ?

beliau kata, aku menghormati pendapat guru aku .

subhanaallah akhlak mereka yakni para ulama harus kita contohi.

jangan gaduh2 dalm benda kecik2 k ^^

sekian.

SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist

SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist


SEGMEN: Kapas Putih November Bloglist


Assalamualaikum..

lama betul tak join segmen.

hari ni join segmen kapas Putih ^_^

kalau nk join juga.. klik gmbar atas tu k ^^
Anjing !

Anjing !


Assalamualaikum ,

 hari ni aku nak kongsi sikit pendapat aku mengenai " i want to touch a dog "

satu  program yg bermatlamat untuk menghilangkan persepsi buruk orang islam terhadap anjing .

persoalannya, pernah kah islam menyuruh penganutnya untuk  membunuh anjing ? atau melakukan sesuatu yg buruk kepada anjing ?

jawapannya: TIDAK .

Anjing adalah haiwan dan juga makhluk ALLAH juga . Di sebut dalam surah Al-Kahfi dimana ada seekor anjing yg bersama-sama dengan golongan yg baik di dalam gua .

maka islam tidak memandang anjing itu sebagai jijik .

cuma, sebagai penganut islam, kita mesti la tahun yg kita ini terdiri dari pelbagai mazhab . dan masyarakat malaysia pula mengikut mazhab imam syafie .

dalam mazhab syafie, kita tidak di benarkan utk memegang anjing dengan sengaja . jika terpegang maka samak atau sertu lah .

macam mana nak samak  ??

basuh tmpt yg terkena anjing itu dgn 1 kali air tanah, dan 7 kali air bersih .

jadinya, kenapa sebagai ummat islam yg mengikut mazhab imam syafie, tidak mngikut mazhab ?

ehh ubai, bukan ada ke mazhab yg membenarkan penganutnya memegang anjing ??

 betul, ada iaitu mazhab maliki .

perlu di ingatkan mazhab maliki membenarkan penggunaan anjing hanya untuk menjaga haiwan ternakkan, memburu dan sebagainya .

jumhur(keseluruhan) ulama mengatakan anjing itu najis .

tiba2 kita melawan kata ulama, kita hebat dari ulama ke ??


penganjuran program sperti ini bagi aku membuatkan masyarakat muslim kita di msia tertanya-tanya boleh ke tidak .

yang berilmu di uji dengan ilmunya, tapi yg tidak berilmu di uji dengan tiada ilmunya .

maka bila dah jadi heboh satu malaysia , maka tugas kita cari la ulama. tanya mereka dan minta nasihat dari mereka.

penganjuran program ni juga seperti menghina masyrakat muslim di malaysia. utk non muslim, u all boleh je pegang anjing tu, kami tk marah pun. tapi kami org islam memang tk leh nak pegang anjing dengan sengaja.

we have religion to follow ^_^

harapnya ada isu ini, kita dpt belajar mengenai tuntutan islam dalam bab ini. jgn main hentam sokmo je k ^_^

sekian, moga ALLAH beri hidayah untuk kita semua ^^

p/s : search kat google tajuk progrm tu..bnyaknya muslim main dengan anjing :'(

kucing banyak lagi..kenapa tk nak pegang.

ada hadis nabi : " malaikat tak masuk rumah yang ada anjing "

malaikat pun tk nak masuk, kita sibuk nak dekat ngan anjing..nak suh malaikat jauh dari kita ke ?

renung2kan
Troll of The Day !!

Troll of The Day !!


Assalamualaikum .

hari ni biar gambar berbicara.. hehe







Embedded image permalink


aku suka yg no 2 tu.. hehe.. lawak gilaa..

" aku tk puas hati ngan cikgu kat sekolah, bila aku amik exam,aku tk jawab soalan dalam kerts soalan, aku biar kosong , padan muka cikgu tk leh tgk jawpan aku "

hahaha

sekian ^_^
Entri Aku oh Entri Aku !

Entri Aku oh Entri Aku !


Assalamualaikum,

pa kabo semua ?

hari ini aku nak cerita ngan korang semua ni mengenai entri aku.

beberapa hari ni, aku rasa entri aku macam tk best je.

sebab aku pun update dalam keadaan terburu-buru je.

sorry, kawan2 k ^^

insyaallah akan di perbaiki semula dari masa ke semasa.

korang lak suka entri yang macam mana ?

100% -tulisan
50 % tulisan 50% gambar
100% gambar 

yang mana korang suka baca di blog kawan2 yang lain.

jom share kat aku..

t aku boleh buat review ^^

oklah..sekian .


#kelabbloggerbenashaari
Kelebihan Tukar Domain ?

Kelebihan Tukar Domain ?


Assalamualaikum.

entri aku ni bukan nak huraikan kelebihan tukar domain . 

tapi lebih kepada nak tahu kelebihan tukar domain .

sbb aku tk guna lagi, so tk leh laa cite kelebihan atau keburukannya ^^

sebab tu aku nak tny otai2 atau sesiapa yg pernah tukar domain .

pendapat korang mengenai domain tersebut.

domain terkini adalah blogspot.com .

oh ya.. apa itu domain ?

domain adalah nama belakang selepas nama blog korang  cth . blogspot.com

so, skrng aku bercadang nk ke dot com je.. hehe

minta semua beri pendapat ya.. tinggalkan link rujukan kalau tk nak komen.

tapi komen laa.. eh.. hehe

syukrn

^_^
Hashtag Mawar14 !!

Hashtag Mawar14 !!


Assalamualaikum ,

 #mawar14 .

sbnrnya cita ni dah lama dah, masa raya ke3 baru ni.

so, aku baru teringt nk cite kat korang.. hehe..seblum ni tk da banyak gambar yg nk share.

skrng ni baru diorang upload kt page PERUBATAN CAWANGAN MANSURAH

korang boleh tgk kt situ .

majlis yg meraikan pasangan2 yg baru mendirikan rumah tangga yg terdiri daripada pelajar sains kesihatan di universiti mansurah, mesir .

kehadiran hampir seribu orang tetamu, membuatkan majlis ni meriah di samping decorasi program jugak nmpk cantik .

pengarah program di ketuai oleh saudara abu ubaidah dan timbalannya alia ameera . berjaya memberi kepuasan buat pengunjung yg hadir pada hari kejadian .

ini ada gmbar skit yg aku amik dri page Perubatan Cawangan Mansurah .

banner lawa tak ?? ^^

kek ni buat sendiri tau !! student yg buat :)
antara mahasiswi yg dtg * ada lgi..tp ni awal2nya
mahasiswa yg hensem2 ^^ * nk mention sorang2 tak ?? hehe
peringatan bersama 

kalau korang nk tgk lagi gmbr2 pasangan klik sini 


semoga program ini dpt di teruskan pada masa akan dtg ^^

credit pic by Arif Anuar pemilik blog Nomad Melayu *student mesir gak k ^^

dan perubatan cawangan Mansurah .

jumpa di Mawar 15 !!

sekian .

p/s : ni ajk yg osem .nisa,fathul,liyana,huda,mia,abu, abg nazrin ,kak maryam..lupa lak kita ada EO..kak farhana, dan fathullah dan MP, don shameer ..* aku mention k !! :P

selamat bekerja utk program seterusnya.
good luck exam shameer !!

dah habis credit org.. huhu

buat readers like page aku kt sblh kanan ni k-->>

Wordless Wednesday :: Cantik tak !!

Wordless Wednesday :: Cantik tak !!


Assalamualaikum ,

semalam takda keje, aku buka photoshop and start buat benda ni.

aku belajar dari tutorial kat fb..

cantik tak ?? haha.. tak da keje ubai post benda nii..



wordless wednesday la katakan

hehe

sekian.
2 Nikmat yang selalu Manusia LUPA !!

2 Nikmat yang selalu Manusia LUPA !!


Assalamualaikum.

meh sini aku nak cerita sikit dua nikmat yang manusia selalu lupa .

Apa dia ?

Kata Rasulullah S.A.W :

1. Nikmat waktu lapang
2.waktu sihat .

semoga kita tak termasuk dlam golongan yg melupai nikmat Allah .

selamat beramal
Tapak Iklan Untuk Di Sewa !!

Tapak Iklan Untuk Di Sewa !!


Assalamualaikum .

Insyaallah lepas ni , aku akan buka tapak iklan utk di sewa di blog aku ni

dah lama nak buat, cuma kali ni betul2 nak buat..so aku buat la .

Kelebihan :

pembaca blog aku boleh melihat iklan tersebut .

memudahkan promosi produk-produk kalian .

sistem ni aku buka per bulan .

andai dah habis bulan . penyewa boleh utk menamatkan iklan di blog aku atau meneruskan iklan tersebut .

dengan harga yg berpatutan iaitu RM 30 sebulan .

size 725 x 96 

iklan tersebut akan berada di atas ruang follower.

tmpt pertama yg pembaca blog aku akan nmpk .

dah nama tuk promosi kan..mesti nak letak kat atas kan.. hehe

kalau berminat boleh pm fb page kataubaid k ^^

kalau nk tny apa2 pun boleh pm terus k ^^

sekian .

p/s : buat masa ni buka satu dulu.. nnt aku fikir lain kalau utk tmbah k ^_^
Winter is Coming !!

Winter is Coming !!


Assalamualaikum !!

winter nak mai dah !!

Macam mana nk tau winter nak mai  ??

hari ni first time hujan dalm musim panas . itu tandanya perubahan musim bakal berlaku .

patut la aku demam je ni > Baca Sini 

alhamdulillah, baru hujan setelah lama tak hujan .

dan dah boleh start fikir nk p mana winter break kali ni !! huhu..

sejuk sgt2

masa siang jadi pendek 

malam jadi panjng..

masuk dalam saratoga balik.. hehe* selimut utk musim sejuk

masa utk berhibernasi.. huhu

nanti aku update bila dah start sejuk ya ^^

tpi kat mesir tk la smpai bersalji.. :(


nikmat ALLAH, kena bnyak bersyukur :)

sekian .

p/s : cari winter coat balik ^^
CPUV Nuffnang : Zurich Insuraance Contest !

CPUV Nuffnang : Zurich Insuraance Contest !

CPUV Nuffnang : Zurich Insuraance Contest ! || Assalamualaikum . lama sebenarnya tak tgk nuffnang ni..maklum la sibuk skit dua 3 hari ni .tadi bila buka .jeng jeng jeng. ada CPUV baru laaa!!haha Zurich Insurance Contest .tk sure contest ni cm na.. sbb aku try search tp tk jumpa. iklan nuffnang kt blog pun tk kluar lgi.. t bila dah tau aku update k .jom ke link zurich insurance ^^


Laman Web Zurich Insurance , banyak mengetengahkan bantuan kewangan dalam bentuk insurance . Seperti yang kita tahu, Insurance merupakan antara bantuan kecemasan bagi kita jika keperluan kita terdesak terutamanya melibatkan kesihatan dan Nyawa. Kalau nak study pasal Zurich Insurance ni, Korang boleh lah , rujuk blog Zurich.com
sekian.

p/s : awal bulan selalu nuffnang akan update CPUV.. ce check korangnyaa.. :)

CPUV Nuffnang : Zurich Insuraance Contest !

Update ( 26 Julai 2016 ) : Tips untuk pengguna Nuffnang , kalau blog korang masih belum ada CPUV atau masih kurang CPUV , korang boleh hantar Ticket kepada Nuffnang . Lebih kurang macam , tanya soalan kepada pihak Nuffnang. aku pernah cuba, dan alhamdulillah lepas tu , Nuffnang mencanak naik. tetapi viewers blog kena kuat lah. 

Sambil tunggu jawapan nuffnang, korang banyakkan share blog korang di media sosial , tanam keyword banyak-banyak , cari sasaran pembaca blog korang, nanti akan dapat pembaca atau viewers blog korang Insyaallah .

Sekian.


Kuat Demam !

Kuat Demam !


Assalamualaikum .

alhamdulillah, hari ni dapat gak aku update entri kan di samping nikmat kesihatan yg Allah berikan utk kita semua.

kuat demam .

ubai ni nak cite pasala apa lak kali ni kan .

hahaha

sejak dua 3 menjak ni, kerap sgt aku demam . tak tahu la sebab apa .

selsema, bersin dan hingus .. hahaha..gelikan bila korang baca ..

aku rasa sebab kat mesir ni sedang berlaku perubahan musim ke musim sejuk .

aku lak bila nak ubah musim je kan.. mesti demam .

dia macam nk habaq yg musim baru nak mai dah.

tak kira la musim sejuk ke musim bunga tau pun musim panas.

aku mesti demam dulu. 

utk pengetahuan korang bukan aku sorang.. ada juga yg type mcm aku ni akan rasa demam .

cuma demam sikit atau teruk je tu yg membezakan .

tgk type ni pun tgh selsema. doakan aku sihat k ^^

kelas dah start, susun semula jadual dan mula study ^^

korang selalu demam sbb apa eh ?? jom kongsi ..

sekian .

p/s : like page aku tauu ---->
JUMAAT #1 Keberkatan Masa !!

JUMAAT #1 Keberkatan Masa !!


Assalamualaikum ,

alhamdulillah, alhamdulillah alhamdulillah

Allah izinkan kita utk hidup hari ini sebgai muhasabah tuk diri kita yg smakin hari semakin jauh dengan ALLAH .

sedar tak sedar , dah habis dah raya aidil adha.

kejapnya masa berlalu..

kitaorang pun dah nak start kelas balik dah.

apa yg boleh di simpulkan di sini, adalah cara kita menggunakan masa kita.

bila masa di gunakan dengan sebaik2nya, kita akan rasa puas bila memikirkan semula apa yg kita buat itu.

keberkatan dalam menggunakan masa itu amat penting agar kita tk menghabiskan masa dgn perkara2 yg tk sepatut nya.

so, jaga keberkatan masa .

eh ubai cm na ni aku tk paham laa.. =="

gini, dgn cara yg mudah.. korang kurang benda2 yg tk berfaedah. dan lakukan bnyak benda yg berfaedah.. haa..dari situ..korang akan rasa keberkatan masa itu ^^

paham ke ?? hehe

sekian, salam jumaat
Habis Dah Raya !!

Habis Dah Raya !!


Assalamualaikum .

alhamdulillah, selesai sudah kita menyambut hari raya Aidiladha .

semoga pengorbanan nabi Ibrahim dan Nabi Ismail menjadi iktibar buat kita semua .


Pengalaman kali kedua raya di  bumi mesir , merupakan raya yg osome gila.

banyak bertemu kawan2 yg lama dan juga baru .

ber aktiviti dan bekerja bersama.

itulah kelebihan yg sesetengah org tak nampak tujuan mereka di bumi mesir ini.

bermula dengan solat hari raya pada hari raya pertama .

di ikuti dengan upacara penyembelihan qurban pada hari keduanya.

kemudian di ikuti dengan #mawar14 pada hari ketiga.

membuatkan ku penat dan puas menjalani hari raya kali ini.

harap-harap tahun depan boleh beraya lagi di bumi mesir ini .

nk share gmbar.. tp tk da gmbar..nanti aku update dalam entri seterusnya mengenai hashtag mawar 14!!

huhu


sekian.

p/s : masih menunggu gambar.. hehe :)
Raya Di Perantauan #2

Raya Di Perantauan #2


Assalamualaikum !

Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua pembaca blog kataubaid ni ^^

alhamdulillah pagi smlm dapat bangun seterusnya menunaikan solat subuh dan kemudian menunggu solat sunnat aidiladha .

terasa kekurangan bila beraya di perantauan ni.. 

biasa laa.. kita ni di negeri orang kan.. dengar lagu raya di pagi2 hari .. #sayu

tadi kami solat raya aidiladha di masjid sobahi a.k.a masjid putih.

dengan budak2 melayu ja * malaysia dan indonesia

takbir sayu mula kedengaran. fuhh rasa cm kat msia jerr ..

tapi bila keluar dari masjid..ohh aku masih di mesir laa :'(

lepas tu, gi jalan- jalan jap dan kemudian gerak ke kedai.. n then balik rumah.

sebab esoknya(hari ni) baru korban bagi Perubatan Cawangan Mansurah .

so, balik umah n tk buat apa pun .

nah ni aku belanja skit gambar kitaorang ^^





hari ini kami buat korban. nanti gambar dah siap.. aku buat entry na..

korang lak mcm mana raya korang ?? jom share link entri raya korang !! ^^

sekian

#raya
#blogger
#kelabbloggerbenashaari
Kataubaid© .