Liebster Award #1 Tagged by Farah MF !


Assalamualaikum , 

Liebster award ini di tag oleh kak Farah MF !! hehe.. thankz kak.. ni first time ubai buat entri pasal Liebster Award ni .



Syarat-syarat : 
Mention the person who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 questions asked. 
Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
Create 11 of your own questions for them to answer. 
Notify your nominate.

Soalan-Soalan Yang perlu di jawab :

1. 1 Tarikan utama pada blog anda .

Tarikan utama ke blog ubai adalah sbb ada ubai laa.. hehehe

sebenarnya tarikan ke blog ubai adalah di sebabkan tip-tip mengenai blogger utk yg baru atau pun yg dah lama .

2.  1 Karakter kartun kegemaran .

olaf . boleh ke ?? haha

karekter dalam cite Frozen . ^_^

3. 1 Buku yang berjaya memotivasikan Anda .

Novel Denyut Kasih Medic. *consider buku gak en.. hhehe

sbb aku baca buku ni la , aku amik medic sekarang ni ^^

4. 2 Entri Tahun ni yang menjadi kegemaran anda .

kalau dalam entri ubai.

a) segmen abg ben ashaari : impian seorang blogger

sbb aku jarang cite kat blog pasal ni.hehe

b) Artis korea cakap Melayu.

hahaha..tak tahu lak sbb apa ^^

5. 2 orang yang anda akan cari jika perlukan ' teman bicara '

a) family
b)kawan *abg we .. hahaha

6. 2 pulau yang paling ingin anda lawati .

pulau pinang !! haha *kampung ceq tuu..

1. Pulau Tioman
2. Pulau Langkawi *walaupun dah pernah gi.tapi nak gi lagi :)

7. 3 elemen penting dalam blog anda yang anda titik beratkan .

a) Kemas
b) No Copy Paste entry
c) Mudah faham

8.  3 perkara yang membuatkan anda ingin terus berblogging .

a) minat aku dalam menulis .
b) nak dpt side income *tuk study
c) nak beri inspirasi buat smua org yg baca blog aku ^^

9. 3 perkara yang korang buat pada masa lapang .

a) tgk fb
b)update entri
c) buat poster ^^

10. 4 perkara yang membuatkan korang tertekan .

a) banyak keja .
b) lapar
c) perempuan yang tak paham orang
d) pak arab .. haha

11. 5 Perkataan yang bmenggambarkan diri anda secara ringkas .

a) simple
b) focus
c) bulat
d) Slow
e ) friendly

-------------------------------------------------------

ok done ^^ haha.. 

soalan akak farah  yg no 10 ngan 11 mengancam minda ubai betul laa.. haha




Soalan untuk korang :

1. Apa yang menarik pada blog anda ?
2. Keunikan negeri kelahiran korang ?
3. Cita-cita pertama korang time sekolah rendah ?
4.3 karakter diri anda yg anda benci ?
5. Buku yang paling anda minat ?
6. Kalau cuti,korang selalu buat apa ?
7.Entri blog korang yang mendapat sambutan .
8. Follower blog korang ? ada berapa ?
9. 3 Blogger yang memberi inspirasi dalam korang berblogging .
10 .2 Makan faveret korang .
11. Jika di beri peluang utk sambung belajar dan berkerja .yang mana anda pilih ? nyatakan sebab .

ok done !!

1 ulasan:

  1. Thanks, Ubai sebab sudi jawab. No. 10,..tak tahan ngan Pak Arab? hehehe

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.