Liebster Award #1 Tagged by Farah MF !

Advertisemen


Assalamualaikum , 

Liebster award ini di tag oleh kak Farah MF !! hehe.. thankz kak.. ni first time ubai buat entri pasal Liebster Award ni .



Syarat-syarat : 
Mention the person who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 questions asked. 
Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
Create 11 of your own questions for them to answer. 
Notify your nominate.

Soalan-Soalan Yang perlu di jawab :

1. 1 Tarikan utama pada blog anda .

Tarikan utama ke blog ubai adalah sbb ada ubai laa.. hehehe

sebenarnya tarikan ke blog ubai adalah di sebabkan tip-tip mengenai blogger utk yg baru atau pun yg dah lama .

2.  1 Karakter kartun kegemaran .

olaf . boleh ke ?? haha

karekter dalam cite Frozen . ^_^

3. 1 Buku yang berjaya memotivasikan Anda .

Novel Denyut Kasih Medic. *consider buku gak en.. hhehe

sbb aku baca buku ni la , aku amik medic sekarang ni ^^

4. 2 Entri Tahun ni yang menjadi kegemaran anda .

kalau dalam entri ubai.

a) segmen abg ben ashaari : impian seorang blogger

sbb aku jarang cite kat blog pasal ni.hehe

b) Artis korea cakap Melayu.

hahaha..tak tahu lak sbb apa ^^

5. 2 orang yang anda akan cari jika perlukan ' teman bicara '

a) family
b)kawan *abg we .. hahaha

6. 2 pulau yang paling ingin anda lawati .

pulau pinang !! haha *kampung ceq tuu..

1. Pulau Tioman
2. Pulau Langkawi *walaupun dah pernah gi.tapi nak gi lagi :)

7. 3 elemen penting dalam blog anda yang anda titik beratkan .

a) Kemas
b) No Copy Paste entry
c) Mudah faham

8.  3 perkara yang membuatkan anda ingin terus berblogging .

a) minat aku dalam menulis .
b) nak dpt side income *tuk study
c) nak beri inspirasi buat smua org yg baca blog aku ^^

9. 3 perkara yang korang buat pada masa lapang .

a) tgk fb
b)update entri
c) buat poster ^^

10. 4 perkara yang membuatkan korang tertekan .

a) banyak keja .
b) lapar
c) perempuan yang tak paham orang
d) pak arab .. haha

11. 5 Perkataan yang bmenggambarkan diri anda secara ringkas .

a) simple
b) focus
c) bulat
d) Slow
e ) friendly

-------------------------------------------------------

ok done ^^ haha.. 

soalan akak farah  yg no 10 ngan 11 mengancam minda ubai betul laa.. haha




Soalan untuk korang :

1. Apa yang menarik pada blog anda ?
2. Keunikan negeri kelahiran korang ?
3. Cita-cita pertama korang time sekolah rendah ?
4.3 karakter diri anda yg anda benci ?
5. Buku yang paling anda minat ?
6. Kalau cuti,korang selalu buat apa ?
7.Entri blog korang yang mendapat sambutan .
8. Follower blog korang ? ada berapa ?
9. 3 Blogger yang memberi inspirasi dalam korang berblogging .
10 .2 Makan faveret korang .
11. Jika di beri peluang utk sambung belajar dan berkerja .yang mana anda pilih ? nyatakan sebab .

ok done !!

Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments