Di sini lahirnya sebuah cinta !

Di sini lahirnya sebuah cinta !

Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !!

Di sini lahirnya sebuah cinta .

hari ini hari yg bahagia bagi rakyat malaysia selepas di uji dgn pelbagai rintangan yg ber sifat kenegaraan . 

brmula dgn kehilangan MH 370 di ikuti dgn MH 17 yg di tembak di ukraine .

tidak lupa juga prestasi sukan dan juga politik tanah air yg sering mengusutkan rakyat bawahan ini .

hari ni kita lupakan segala-galanya. semoga  smngt merdeka ini menjadikan kita seorang yg cinta akan tanah air .

didik lah anak-anak dan diri kita dgn semangat kemerdekaan yg kuat dan utuh.

jadikan smngat merdeka ni utk kita sama-sama berkorban demi negara kita.

perrghh meremang bulu roma aku tulis ayat tu.. haha..

Selamat menyambut hari kemerdekaan ke 57 !!

daripada blog kataubaid.blogspot.com ^^




gambar sambutan kemerdekaan ke 57 pagi tadi ^^

sekian !
CPUV #3 : Jacob's -Simple Pleasures

CPUV #3 : Jacob's -Simple Pleasures


Assalamualaikum ,

hari ni alhamdulillah rezeki dapat CPUV ke 3.. huhu

kalai ni dapat Cpuv dari Jacobs .

rajin2 la klik iklan nuffnang aku yerr.. ^^

thank you semua , thankz jacobs !!


dah 2 hari rupanya cpuv ni dah start.. hehe

sekian.
Ziarah Sekolah !!

Ziarah Sekolah !!


Assalamualaikum

Alhamdulillah, ALLAH bagi izin utk kita ketemu lai hari ni hehe

hari ni aku nak cerita skit pengalaman aku pulang ke sekolah setelah setahun meninggalkan sekolah *tahun lepas aku melwat gak.

tapi aku dah 4 tahun meninggalkan sekolah. 

alamak aii..dah tua den ni haa..

aku , farhan, hafiz ngan arif misra smpi di sekolah dan terus ke bilik guru. yelaa kat mana lagi cikgu2 nak rehatkan. 

hehe cikgu jalina,cikgu first yg kami jumpa, kami cari guru kelas kami laa dulu.. hehe

bertanya khbar dulu dan di ikuti dgn apa yg kami tgh buat sekarang dan sebagainya.

kemudian, kami sembang ngan guru2 yg pernah dan tak pernah mngajar kami.

di sekolah,semua guru mengajar kita sebenarnya.

walaupun sebesar zarah pun..dia tetap cikgu kita.. ingt tu.

kemudian kami jalan2  pusing2 sekolah. yela rindu laa katakan..

at last kami end up dekat kantin utk makan kejap sebelum p jumpa ngn cikgu BI masa fom3 sir mustakim.

mak cik kantin pun ingt lagi kami2 ni.yela pelanggan tetapkan kat kantin tu time sekolah..

hehe..dah tua2 pun mkn kat situ gak .

lepas dan mkn p jumpa cikgu mustakim . bnyak juga perkongsian yg dpt bila jumpa cikgu2 ni.

dulu kita jumpa cikgu2 just nak belajar. skrng time tuk kita share kejayaan yg kita dpt skrng ni.

yg penting, selalu lawat sekolah..tk yah nak sombong la.

moga nama2 kami ni terpahat dalam doa cikgu2.

cikgu umpama ayah dan bonda kita di sekolah.

nakalnya kita di sekolah hnya mereka je tahu.. hehehe

so,konklusi dari lawatan ni. antara adab kita dengan guru kita adalah bertnya khabar mereka.. jgn biar mereka lupakan kita. huhu

terima kasih cikgu sbb ajar kami dan mohon doa supaya kami berjaya ^^



^_^

sekian, salam merdeka !!

Saiyidul ayyam !

Saiyidul ayyam !


Assalamualaikum .

hari jumaat merupakan saiyidul ayyam.

saidul ayyam tu apa pulak =="

saiyidu itu adalah penghulu 

ayyam lak bukan ayam kat pasar tu tapi hari

so, sayyidul ayyam adalah penghulu segala hari

haa

makanya kita perlu tmbahkan amal ibadah kita 

banyakkan selawat dan berdoa

kerana ada satu waktu yg ALLAH tak tolak doa kita jika kita berdoa kepadaNya pada hari jumaat .

moga ALLAH matikan kita dalam Islam.

jangan lupa solat jumaat !!

huhuhu
 Segmen BlogWalking bersama RedBellas

Segmen BlogWalking bersama RedBellas



Assalamualaikum.

bismillahirrahmanirrahim

aku join segmn ni !!

hehe..

nak join juga ??

klik gambar atas ni k ^^
Tolong !! Traffic Blog Jatuh !!

Tolong !! Traffic Blog Jatuh !!

Assalamualaikum .

sedihnyaa hari ni..tiba-tiba traffic blog aku jatuh..

adakah sebab aku tak da mood menybabkan blog aku pun orang tak mau singgah .

errm.. poyo je kan ayat ni..

tapi serius, traffic tak mcm sebelum ni.. 

ada tips tak wahai blogger hebat abad ni.. hehe

doakan traffic nek balik laa..

takot lak.. bukan kejar traffic tp setiap dri kita ada target yg nak di capai.

once tak capai target, perlu difikirkan utk mengatasi masalah itu kan.

please, i need your help !!

:(
Blogger kena Usaha !

Blogger kena Usaha !


Assalamualaikum

hari ini adalah hari kita nak bermuhasabah balik apa yg dah berlaku selama ini .

ye manusia memang bnyak buat salah , tapi sebaik-baik manusia yg  buat salah adalah orang yg bertaubat kan .

itu untuk amal ibadah .

dalam kerja kita seharian, mesti kena muhasabah setiap kerja yg kita dah buat k.

dalam kerja atau hobi kita sebagai blogger juga harus di muhasabahkan .

ada yg jadi blogger sbb nak cepat dpt duit .

ada yg nak dapat publisiti .

benda2 tu semua boleh dapat andai kita berusaha .

ni nasihat utk newbie cm aku ni.. hehe

kalau yg dah otai tu, tk pe la..memang usaha korang.

cuma nak ikhlaskan niat kita yg baru.

kadang2 kita hanya tgk kejayaan seseorang  tp kita tk tgk dia bersusah payah sebelum dia berjaya .

kehidupan ini memang mcm tu, nothing yg datang bergolek.

kita kena usaha .

nak update entri pun kena usaha jugak, kalau tak memang tk update la kaan.. hehe

last sekali nak muhasabah blog aku ni. minta korang usha2 jap blog aku ni. n komen kat bawah mengenai blog aku.

aku tak kisah yg positive atau negative. sbb aku sendiri nak improve blog aku ni. dulu ya seronok2 je. tpi sekarang kena ada target jugakan.. hehehe

yg penting niat cari rezeki kerana ALLAH !

ingat tau !! komen jgn tak komen !

blog aku tak cantik ke, header hensome sgt ke..hehe

banyak gajet ke, entri bosan ke.. ikut korang k.. aku ucapkan terima kasih awal2 ^^

sekian.


Sarjan Hassan !

Sarjan Hassan !


Assalamualaikum .

setiap kali musim kemeredekaan kita akan di sajikan dengan cite yg berunsur kemerdekaan.

dan movie faveret aku adalah sarjan hassan .

dari dulu sampai sekarang cite ni sentiasa di hati. hehe

kisah yg mengisahkan hassan yg mengikuti tentera tanah melayu melawan jepun .

dan akhirnya kemenangan memihak kepada mereka yg berjaya menawan semula Tanah Melayu dari jepun.

dan kisah ni juga, kita dapat lihat nasib si pengkhianat bangsa iaitu namanya Buang.

Dia berkhidmat dgn jepun dan menyiksa bangsa dia sendiri. di akhir kisah atau movie ni Hassan berjaya membunuh Buang .

Banyak mesej yang boleh kita dapat dari kisah atau cerita sarjan hassan.

aku yakin korang pun dah tgk kan. hehe

yela cite p.ramlee mesti semua minatkan.

kalau korang ada cite yg menarik.jom share ngan aku !

kalau yg tak tgk cite sarjan hassan lagi tu..p laa tgk ..rugi kalau tak tgk ^^ 
Mini Merdeka Giveaway

Mini Merdeka Giveaway



Assalamualaikum

hari ni nak join giveaway la pulak.

nak ubah angin mmonsun barat daya.. cewDismissahh.. hehe

ayway aku suka banner atas ni.. teringin nak try buat cm tu.

nak buat cmna..masih amatur lagi kan.

ok. berbalik pada segmen. *melalut panjang lak aku ni .

hadiah pertama adalah power bank.

sebnarnya aku memang dari dulu nk benda tu.tpi tak dpt2 lgi.. kot2 sebelum aku balik mesir ni..boleh dapat ke.. boleh guna msa smpi airport sana ..

so, aku nak tag sapa eh ??

jeng jeng jeng




OK. done!!

kalau nak join.. klik banner tu k !!

sekian.

p/s : bila ada segmen tak yah update entri .. huhu
Search

Search

Ice Bucket Challenge !!!

Ice Bucket Challenge !!!

Assalamualaikum !!

Ice Bucket Challenge semakin mendapat tempat dalam dunia sekarang ni .

untuk pengetahuan korang ice bucket challenge ni bertujuan untuk memberi kesedaran kepada masyarakt mengenai penyakit Amyotropic Lateral Sclerosis .

aku pernah baca satu artikel yg mengatakan , bahawa perasaan atau keadaan bila kit di simbah air ice tu sama dengan keadaan yg di alami oleh pesakit-pesait ALS.

seterusnya dia menjadi satu kesedaran kepada kita utk bersyukur dengan nikmat kesihatan dan seterusnya membantu menolong pesakit2 yg berkenaan.

Ice Bucket Challenge mula viral dalam negara kita bila Dato Khairy Jamaluddin yg mulakan challenge ni. hehe

ye la, mana mungkin rakyat msia akan follow kalau takda figure2 besar yg memulakannya dulu.

namun usaha ini perlu di puji dalam memberi kesedaran kepada rakyat msia mengenai penyakit ini.

terbaru ketua menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng juga melakukan aktiviti yg sama di negeri pulau pinang sebagai tanda sokongan kpd pesakit2 ALS ini.

semoga kita semua di beri kekuatan utk terus sihat dlm menjalani kehidupan kita ini ^^


anda mahu mencuba ? sila kan !! hehehe

sekian .



Manusia 11.30 a.m ??

Manusia 11.30 a.m ??


Assalamualaikum !!

sejak dua tiga menjak ni kan.. aku dok perhati jerr.. fb ngan blog aku nii dan twitter aku .

kalau pagi2 memang tak ramai yg online.

kalau yang on9 pun..senyap2 je..mungkin mamun lagi koot.. hehe

dan start active bila nak masuk zohor ke atas .


time tu mula up skit view kat blog 

up skit org update status fb ngan twitter.

korang selalu mula on9 kul berapa ??

hehe..aku selalu mula pagi.. sebb tk buat pa pun.. huhu

mungkin korang nak share ke..

so totally average pengunjung blog ,fb dan twitter aku active bila 11.30a.m ke atas smpi lewat malam.

korangnya lak cm na? ?
" CPUV " menarik minat Blogger !

" CPUV " menarik minat Blogger !

Assalamualaikum !!

anda seorang blogger ??

anda pasti tahu CPUV kan

buat yg tak tahu " cost per unique visit "

apa yang menarik minat blogger ngan CPUV ni ??

jawapannya adalah account nuffnang korang akan meningkat lerr..

atau dlm kata lain , korang akan dapat tmbahan duit.

CPUV ni juga diberikan kepada blog2 yang di pilih oleh advertiser .

advertiser ni akan pilih blog2 yang BANYAK unique view utk mempromosikan barangan diorang .

aku yakin dan pasti,setiap blogger akan ter"motivate" dgn kehadiran CPUV ke blog korang .

seterusnya membuktikan blog korang juga ada ramai pembaca !

jadi itulah kepentingan kita yg berblog ni . andai korang ada matlamat utk di capai.. aku rsa first mesti lah redha ALLAH kan.. huhu

kedua dan seterusnya adalah keuntungan di samping berblogging .

another tips : jangan mengharapkan CPUV semata-mata kalau tidak anda akan merana !

haha.mcm ugutan pulak kan.. hahaha

yang penting jadikan CPUV  ni sebagai booster utk kita terus maju dalam dunia blogger ni k ^^

kalau nak kenal CPUV : dftrkan blog anda di nuffnang.com.my !!

sekian .

p/s : seronok tgk kwan2 blogger dapat CPUV..aku bila lagi..huhu
Tuan Guru Haji Hadi Dilantik sebagai Naib Ketua Kesatuan ulama' Sedunia !!`

Tuan Guru Haji Hadi Dilantik sebagai Naib Ketua Kesatuan ulama' Sedunia !!`



Assalamualaikum, 
selamat pagi !!

hari ni dapat perkhabaran gembira !!

apa dia ?? ce baca mbar kt atas !!

tahniah buat tuan guru haji hadi 

semoga rakyat msia menumpang rahmat dan barakah duduk bersama ulama !!

aamiiinn ^_^

sekian ^^
9 Awesome Blogs Of The Month

9 Awesome Blogs Of The Month



Assalamualaikum !1

hari ini ubai join segmen ini !!

ada syarat menarik huhu..

nak tau apa

klik kat gambar tu k ^^

jom join !!
22 Ogos :: Hari Berkabung Malaysia

22 Ogos :: Hari Berkabung Malaysia

Assalamualaikum ,

tragedi MH 17 yang telah sebulan berlalu begitu menggamit suasana pilu dalam diri setiap rakyat malaysia .

22 Ogos 2014 merupakan hari yg telah di tetapkan utk seluruh rakyat msia berkabung kerana ketibaan jenazah mangsa MH 17 .

sehubungan dengan itu, terdapat peraturan-peraturan  bagi hari berkabung ini

berikut adalah peraturannya.
sumber BHarianonline

semoga roh mereka di cucuri rahmat ilahi .

Alfatihah
Senarai 20 Jenazah MH 17 yang dibawa pulang esok !

Senarai 20 Jenazah MH 17 yang dibawa pulang esok !


Assalamualaikum,

rakyat Malaysia !! mari lah kita hadiahkan al-fatihah buat jenazah MH 17 yg beragama islam, dan utk non muslim, salam takziah kami ucapkan semoga smua jenazah ni diterima tuhan dan di tmptkan dalam golongan yg baik .


berikut senarai nama 20 jenazah yang akan di bawa pulang esok .

sumber BHonline.

al-fatihah
Cara Mengatasi Masalah Kesukaran Tidur !

Cara Mengatasi Masalah Kesukaran Tidur !


Assalamualaikum,

hari ni ada tips dari facebook kementrian kesihatan yang aku nak share ngan korang nii..

korang ada masalah masa nak tidur ??

haa, cam na nak atasinya ?

lihat gmbar ni.

.

semoga bermanfaat buat smua !!
Wordless Wednesday !!

Wordless Wednesday !!


Assalamualaikum ,

Alhamdulillah hari ni kita dapat jumpa lagi kan !

dalam hidup kita ni mesti akan ada masa kita jatuh dan naik .

bukan selalu kita di atas,dan bukan juga kita akan di bawah selamanya !! betul tak ??

kalau tak betul pun, kena betul gak..huhu




sumber google.com

sekian, selamat ber hari rabu !!
Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Jalan-Jalan di Tanjung  Dawai , Kedah !

Jalan-Jalan di Tanjung Dawai , Kedah !

Assalamualaikum !

hari ini hari ahad !! so, cuti lagi la kan.

hari ni parent aku bawa kami p tanjung dawai ,kat kedah darul aman .

katanya ada tmpt makan makanan laut yg sedap kat sana .

so, aku yg baru balik dari mesir ni pun p juga laa..tak pernah p pun sebelum ni .

memang tempatnya di tepi laut . kat situ mcm ada kompleks kecik dua tingkat.

di bawahnya kedai makanan laut dan di tingkat atasnya pula ada kedai2 menjual ikan masin, ikan kering keropok dan benda2 yang sama waktu dengannya ohh belacan pun ade.

memang tak di nafikan banyak gila makanan kat situ .

ada ikan bakar, sotong goreng, udang goreng semua besar2.

yang paling best adalah sayur kailan ikan masin..perghh..lama gila aku tak makan..huhu *nanges :')

cam mana nak p  sana ?

kalau dari amatan aku tadi masa dlm kereta,

amik highway ke sg petani , dan masuk kat tol sg petani selatan . dan terus ke merbok. kemudian dari korang akan melalui sekolah maktab mahmud merbok .

ermm.. aku nak cite pun aku tak reti sebab dia guna jalan kampung. korang guna GPS je laa eh.. hehehe

nak tgk gambar tak ??



first time aku guna insta size n buat cm ni.. hehe

kalau korang nak tau apa lagi best kat sana.. p laa sendiri.. huhu

sekian, ^_^

Segmen Tingkatkan Trafik Blog by Irsyahealthyhouse

Segmen Tingkatkan Trafik Blog by Irsyahealthyhouse


Segmen Tingkatkan Trafik Blog By Irsyahealthyhouse.blogspot.com

Assalamualaikum !!

ubai join segmen nii  !!

^_^
Nasi Kandaq Beratur Penang !

Nasi Kandaq Beratur Penang !



Assalamualaikum !!

ni cite semalam laa !!

jalan2 ngan family kat masjid kapitan keling pulau pinang  semata-mata nak makan nasi kandar beratur penang .

hehehe..
Gambar: Nasi kandaq beratoq,penang

First time mkn utk tahun nie.. Hehe

#nasi #kandaq #mamak #penang #food

smpai dalam kul 10.30 cm tu, dah beratur panjang dah pun.tk pe asal nak makannya keje.. huhu..

hasilnya adalah seperti di atas !!

kalau mai penang jangan lepaskan peluang utk mai nasi kandaq beratur ni k !! 

sekian.

memang beratur habis.. huhu ^^
Tips Blogger::Segmen yang membantu "up" kan Follower Blog Anda !

Tips Blogger::Segmen yang membantu "up" kan Follower Blog Anda !


Assalamualaikum ,

hari ni aku nak update skit mengenai nak upkan Follower Blog Anda .

ok. simple je.

kalau dalam entri sebelum ni aku ada update pasal cara-cara nak upkan traffic blog kan [ KLIK SINI ]

so, kali ni aku nak petik satu jer dari 3 cara yg aku dah listkan dlm entri tersebut .

iaitu : Join Segmen .

ya, just join segmen , follower blog anda akan bertambah . tak caya ?? mcm mana tu ??

first : cari segmen yg korang nak join tu . *aku prefer segmen blogwalking .

sebab apa aku prefer segmen blogwalking atau segmen jom follow ? sebab antara syarat yg akan di kenakan adalah kita kena blogwalking blog blogger lain .

begitu juga sebaliknya kita akan menerima "tetamu" blog lain yang akan visit blog kita . betul tak ?

ini umpama win-win situation *cewaah .. hehe

bila ada org visit blog kita, kita visit balik dan jangan segan silu tuk klik " follow " kat blog tersebut .

dan yg penting jgn lupa tinggalkan link korang kat blog itu . supaya ada hubungan dua hala ^^

so, kita akan saling follow meng follow *amek ko rojak terus ..

bila jadi mcm tu, follower kita akan mudah bertambah seterusnya akan upkan traffic blog kita juga ^^

korang paham tak ? ke aku syok sendiri nii.. hehehe.. kalau tak nmpk lagi mcm mana try la join satu segmen and dalam entri tu korang state kan jumlah follower masa korang update entri tu .

and bila dah abih segmen, korng tgk balik kat bilngan follower tu bertmbah ke tak .

contohnya : follower blog aku masa aku join segmen ni --> [ klik sini ]

adalah 323 follower *tgk kat entri .and sekarang Follower aku adalah 341

peningkatan 18 follower. sebenarnya tak la hbat pun. tapi aku amik konsep, aku mula dari bawah, dari sikit itu lah lama-lama kita akan mendaki bukit. insyaallah. yakin dan ikhlas kan niat k.

menulis bukan kerana manusia tapi kerana tuhan manusia .

semoga tips ni berguna  utk korang k !! selamat mencoba !!

sekian.


p/s: entri panjang nyaa.. maaf naa hehehe
SEGMEN BLOGWALKING BY MOMMYLIZZ

SEGMEN BLOGWALKING BY MOMMYLIZZ


Assalamualaikum ,

hari ni buka blogger.com dekat bawah tu tgk ada segmen yg boleh join..

so,aku join laa.. hehe 

syarat yg simple je..

jom join !!

sekian .
Wordless kah aku ?

Wordless kah aku ?

Assalamualaikum ,

yeaay hari ni hari rabu !!!

bila rabu mesti lah wordless wednesday kan .

haha..tapi aku ni wordless ke tak ?

asyik nak menulis jerr keja aku kan. kali ni aku kasi chance la, korang tgk je gambar2 ni k ^^ moga bermanfaat ^_^




sekian .

p/s : kalau aku rajin, aku update entri panjng2 eh ^^ doakan aku 
3 Cara Nak " Up " traffic blog !

3 Cara Nak " Up " traffic blog !

Assalamualaikum .

jumpa lagi kita hari ni !! hari ni aku nak share 3 benda atau cara utk up kan traffic blog .



cara nak tingkatkan Traffic Blog ni aku guna ,dan terbukti berkesan .

1. Blogwalking .

korang kena rajin kan diri utk melawat blog2 orang lain . memang nmpk cm malas je ka.tp klau nak untung kena la usaha sikit .

2. Join Segmen .

kaedah ni pun berkesan juga, tapi bergantung pada segmen yang korang join . aku prefer korang join segmen blogwalking. haa.. dengan cara ni, lebih mudah utk korang dpt follower.

3. Follow blog blogger yang lain .

haaa, jangan la kita just nak org follow blog kita. ingt di peringkt permulaan ni.. kita masih di bawah, orang tak kenal lagi..klau dah retis bagai mcm abg Ben Ashaari ke, atau emas putih tak pe la.. mereka dah otai2 dah..dah ada follower sendiri yg nak ikut update blog diorang kan.

so, kita yg msih merangkak ni, buat sikit2.. dan kena banyak rendah diri .. huhu

cukuplah kan 3 je. ke nak lagi ?? klau nak t aku update kat page aku k ^^

sekian.
 Tutorial : Tutup " Last Seen " Whatsapp !

Tutorial : Tutup " Last Seen " Whatsapp !

Assalamualaikum ,

helloooo !! 

hehe hari ni aku nak update tutorial yang aku dah stop hampir setahun *rasanya laa

ok . hari ni simple tutorial 

cara nak tutup last seen whatsapp 

1. buka whatsapp korang 

2. buka kat bahagian account .

3. then klik privacy

4. klik kat last seen

4. pilih " no body "

5. siap !!

tapi yg kurang nya adalah , kita pun tak leh tgk last seen orang len kalau kita tutup last seen kita.

cmna ?? nak try ?? try laa.. huhu

sekian. ^^
Tak ada peluang kedua ke ?

Tak ada peluang kedua ke ?

Assalamualaikum ,

hari ini di uji dgn something.

ALLAH2.

smpai membuatkan aku duduk terdiam dan memikirkan masa depan aku .

beratnya dugaan ini .

adakah ini signal dari ALLAH yg menandakan pengakhiran semuanya .

atau aku masih mempunyai peluang kedua ?

doakan aku ya.. tak tau nak cakap apa dah ..

waktu cutii makin berkurang ..

mesir aku datang dgn harapan, aku harap pulang dengan kecemerlangan ..

masa masih panjang, perjalanan makin luas .

semoga kejayaan menanti kita .

sekian .

p/s : dah dftr ngan SPSHOPS  ^^
Adab-Adab ketika Memboikot !

Adab-Adab ketika Memboikot !


Assalamualaikum.

baru-baru ni ada kes,

apabila ada segelintir masyarakat kita

yang menggunakan cara " kasar " dalam menunjukkan rasa tak puas hati mereka terhadap syarikat yg mereka boikot tersebut .

ada yg sanggup meludah, memaki membalik batu dan sebagainya terhadap pekerja2 kedai tersebut.

sedih2. ingtkan kita sudah cerdik rupanya masih ada yg tak mmpu berfikir yg mana baik dan buruk.. yang mana lawan dan kawan.
ni ada gambar yang menunjukkan adab2 tuk kita yg nak boikot barang2 israel .


pekerja2 yg ada kat kedai tu, mereka mencari rezeki di sana..mereka org melau dan orng malaysia juga.

tak patut kita buat mereka macam tu.

matlamat kita bukan mereka, tapi nuu.. ekonomi israel sana tu.

semoga rakyat msia celik,fikir dlu sebelum bertindak.

kesian la kat diorang k !!

sekian.

p/s : sedih,orang islam sendiri yg melaungkan semangat tuk boikot tapi tak da adab dalam boikot. ikut semangat semata2 bukan ilmu :'(


Kataubaid© .