MONOPOD GIVEAWAY BY ALIN OFFICIAL

MONOPOD GIVEAWAY BY ALIN OFFICIAL



Ubai join ^^


p/s : jom join ..jemput like page ubai juga eh ^^
Obama Melawat Malaysia !!

Obama Melawat Malaysia !!


Assalamualaikum,

alhamdulillah, indahnya cuaca dan suasana hari ni.. di tambah pula dengan nikmat kurniaan ilahi utk kita.

tambah laah syukur dalam kehidupan kita, moga kita bahagia ^^

semalam,kita diberitakan bahawa Obama,president US telah datang ke Malaysia dalam satu lawatan 3 hari .

aku membelek2 laman sosial, banyak komentar dan kritikan terhadap obama .

ada yg mengatakan tak patut menyambut obama dengan kemewahan yang banyak.

dia itu pembunuh ummat islam.

betul !!

 aku sokong , sepatutnya kita sebagai muslim perlu ada sensitivity dalam diri.

 mana mungkin kita duduk satu meja dengan orang yang membunuh bonda dan ayahanda kita di palestin sana ?

buta mata ke ?? atau buta mata hati ??

weh, bangun laa !!

sedar sikit , kita ni asyik dok kat tmpt atau level yg sama jerr..

berubah laah.. kenal lah yang mana satu permata dan mana satu kaca.

usah tutup sebelah mata andai kamu masih mempunyai dua mata..

usah tutup yang batil, kelak kamu akan menangisi perbuatan kamu .

sekian . !
LIFE 4 : Satu Refleksi Semula

LIFE 4 : Satu Refleksi Semula


Assalamualaikum ..

alhamdulillah dan syukur dan bertambah syukur kita kepada ALLAH kerana memberi nikmat yang bnyak kepada kita sampai kita sendiri tak terhitung nikmatNya .

kisah semalam,

lepas meeting muhasabah LIFE 4, aku, Fadli Muhattar, Syed Qayyum , Syazwan ( Sam ) , Reza dan Kamal  duduk sama2 sambil makan laksa penang yang di buat oleh Kak Nas . huhu

laksa ^^
nak cite pasal laksa tu.. huhu.. anak perantauan memang laa sedih dan sadis.. bukan selalu dapt makan mcm tu kan.. hehe.. terasa penang kat laksa tu.. huhu thankz kak.. ^^

kami duduk sambil berbual2, macam2 yang di bualkan, tapi balik2 aku je yang kena.. =="

hehe.. cuma apa yg boleh aku konklusi kan dari program LIFE 4 adalah kita kalau melakukan gerak kerja , jangan syok sendiri .

jangan membuat sesuatu mengikut perasaan semata2. sebab itu kdng2 akan menurunkan semnat para penggerak yang lain. sentiasa murah degn snyuman .

kalau sebagai ketua, kita kena kurangkan ego kita.. hakikatnya kita bergerak sebgai pasukan yang saling tolong menolong. keputusan mesyuarat bukan milik ketua semata-mata tapi hakikatnya adalah milik bersama.

jadinya, kita sebagai penggerak haruslah menjaga akhlak kita sesama penggerak.

manusia mudah lupa,teguran dan muhasabah itu lah umpama ketukan atau stesen utk kita duduk dan bermuhasabah gerak kerja kita sendiri.

semoga usaha kalian di berkati oleh ALLAH, jasa anda tak dapat ku balas, masa yang korang korbankan dan juga penat bersengkang mata itu, mngangkat barang.. aku tak mampu buat tanpa kalian.

AJK mengharapkan ketua, ketua mengharapkan kalian . sinergi yang perlu kita terapkan dalam gerak kerja. tiada istilah aku ketua, kau AJK..atau aku AJK kau , so ikut apa yang aku nak !!

moga kita belajar sesuatu dari apa yang kita buat dalam gerak kerja LIFE 4 !!

sayangnya blog tak leh nak tag nama, thankz gak tuk acap ngan piqa, rugi tak mai, makan laksa weeh.. hehe ..

tuk AJK akhawat yang di ketuai oleh kak Nas , Asmaa Athirah dan kakaknya Asmaa Nadhirah, alin, husna, kak murni , umi ,azlin , kak atifah, kak syakilla..kak dayah *kan aku dah mention semua.. hehe

thankz, korang merupakan penolong yg hebat dalam membantu gerak kerja LIFE 4. ^^

cukup dah koot..panjang berjela aku tulis niii..

eh , sebab apa aku tulis pasal LIFE ni ??

permintaan Qayyum, SAM , fadli, kamal dan reza ..diorang kata aku selalu aku dok update entri kan.. nah aku bgi kat korang !! lepas ni kalau ada org pm minta no phone..jangan salah kan aku :p

akhir sekali, " setiap dari kamu adalah pemimpin, dan pemimpin akan di pertanggung jawabkan atas apa yang di pimpin "- hadis-

pegang dan semat dalam diri, bukan ketua sahaja yg akan di soal..hakikatnya, kita yg bergerak dlm unit2  kecil pun mempunyai peranan dalam pimpinan sesuatu organisasi !! jom infiru !!

maaf atas semua salah silap :)

" siapa aku tanpa kalian "



sekian,

p/s : jumpa lagi !!! " menangis tak semestinya sedih, gembira tak semestinya ketawa " .. opps.. aku bukan jiwang k.. :P

maaf kalau entri agak cm lagha ke apa.. mohon tegur kalau salah ^^

p/s : --------------------------------------------------------------------------------------------->
Kalau Nak berjaya !!

Kalau Nak berjaya !!

Assalamualaikum..

ni ada nice music video to watch !!

https://www.facebook.com/photo.php?v=813570088670512&set=vb.145096902184504&type=2&theater

just click n dengar lagu ultimet ngan najwa latif

sekian, xoxo :)
Keep Updating !!

Keep Updating !!

Assalamualaikum !!

koraang  !!! sihat ker tu ??

aku ok jer nihh..penat itu biasa laa kan..

dalam hidup kita ni kan kita selalu kena update .

buka sahaja apps2 dalam phone jer kena update selalu

tapi

ilmu yang ada pada diri kita juga kena update.

contohnya ilmu2 berkaitan dgn isu-isu semasa yang ada pasang surutnya.

kadang2 kita ni buat donno jer ngan isu2 tertentu sampai dah habis dah org update pasal satu2 isu..baru sibuk nak amik tahu.

haaihh sedih2..

hakikatnya itu lah dalam masyarakat kita kan..

aku tak cakap semua..tp segelintir jeerr..

cuma jangan abaikan isu2 umat islam terutamanya.. ingat esok di akhirat ALLAH nak tny kita balik..

agak2 apa jawpan kita tu nanti ??

" maaf ALLAH, saya malas "

nak jawab mcm tu ke ?? tak kan laa nak jawab cm tu..

fikirkanlah..semoga Allah permudahkan urusan kita semua insyaallah ^^



Moyes Letak Jawatan !!

Moyes Letak Jawatan !!

Assalamualaikum .

hari ni peminat Manchester United di kejutkan dengan pemecatan pngurus David Moyes .

selepas prestasi yang tidak stabil buat pasukan Manchester United musim ini .

Man United bergelut utk beraksi di champion League musim hadapan.

terdapat beberapa spekulasi utk menggantikan Moyes .

antaranya jurulatih Dortmund .

ada juga yang mngatakan yag alex ferguson akan kembali dari persaraan ??

huhu..excited laak kaan.. huhu

tak terkecuali laa dato rajagopal..

hahahaha.. entah betul ke idok tu.. tiba2 rajagopal nak train Man United lak. hehe

lawak2..hikhikhik



jumpa lagi moyes !!

sekian, xoxo

p/s : tak sure nak happy ke tak nii =="
Sorok Blog !!

Sorok Blog !!

Assalamualaikum !

Alhamdulillah, syukur kepada Allah atas nikmatnya yang tak terhingga yang kita peroleh setiap hari .

hari - hari yang di lalui tanpa rasa syukur itu umpama hari yang gelap tanpa mengetahui hala tuju .

" Sorok Blog "

kenapa perlu sorok blog ??

mula-mula ni, nak tanya korang --> Apa itu sorok ??

sorok itu adalah simpan .

sebab apa aku tulis entri mengenai sorok blog ni ??

sebab, aku baru perasan yang dalam kalangan kita ni ada yang sorok blog diorang ..




tak nak bagi orang baca..huhu

aku bukan marah pun.. aku hormat keputusan korang tu.

saja je..kadang2 aku pelik juga kenapa smpai perlu sorok blog atau rahsiakan blog2 ni ?

mungkin terdapat luahan2 tertentu yang tidak boleh orang lain baca melainkan pemilik blog je koot..

aku pun lebih prefer utk sorok blog2 yang di gunakan sebgai diary hidup. kalau sikit tak pe la..tp ni A-Z smua nak cerita..tak yah laa kan..

kalau korang nak test market.. open kan blog korang.. mana nak tau..tiba2 nuffnang bagi CPUV ke kan.. dah tambah rezeki di situ..

hehe.. membebel lak aku hari ni.

tak pe lah..kalau korang still nak keep it like that.. tak kesah..tapi aku teringin gak nak baca penulisan kawan2 aku nii ^^

tak yah la nak segan2.. korang boleh improve penulisan korang nanti.. tak la syok sendiri.. hikhikhik ^^

ok lah..kesian kat korang sbb terpaksa melayan bebelan aku ni.. huhuhu..

chow.. sekian ^^

p/s : menanti hadiah segmen.. huhu
Gambar- gambar dalam handphone Seorang Ayah .

Gambar- gambar dalam handphone Seorang Ayah .

gambar di ambil dari page ERA fm dan ERA TV


biar gambar berbicara.. hehehehe
[ FILEM ] Balistik

[ FILEM ] Balistik




Assalamualaikum !!

 any body home ?? hehe

korang , smalam aku tgk movie balistik .

oklah kalau 5 bintang tu . aku bagi 4 bintang laa..

nice sebab rosyam noor berlakon koot .

rosyam noor kan legend kan.. huhu

kisah mengenai seorang polis yang menyammar sebgai pembunuh upahan .

tapi walaupun seorang pembunuh, tapi dia menitik berat dan kasih sayang kepada anaknya.

nice,touching doe.. hahaha

korang kalau nak tgk, search " Balistik " kat youtube k ^^

selamat menonton !!

p/s : lama tak update entri.. huwhuw
Segmen Blogwalking By DayangDeno

Segmen Blogwalking By DayangDeno


Assalamualaikum !!

kali ni kak dayang deno lak buat segmen .. jom join !!

lama kak dayang deno tak buat segmen..tgk2  ada segmen..trus aku join ^^

jom join sama2
Pengguna ke 1 juta Jambatan kedua Pulau Pinang !!

Pengguna ke 1 juta Jambatan kedua Pulau Pinang !!



Assalamualaikum !!

wah, jambatan kedua pulau pinang dah di lalui lebih 1 juta pengguna !! *aku jerr yang tk guna lagi.. haaihh

so, ni gambar kenderaan dn pengguna yang ke 1 juta !!tahniah..good memory ever..*sumber harian metro

klau ada jambatan ke3 - aku lak nak jadi org ke 1 juta.. hikhikhik



Mohd Hilmi Ismail, 34, adalah pengguna ke-1 juta melalui Jambatan Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah, P Pinang. FOTO Ramdzan Masiam

sekian.

p/s : entri aku pasal harga tol di jambatan kedua hari agak hot !! hehehe
Khatib, Khutbah dan Tido ?

Khatib, Khutbah dan Tido ?

Khatib, Khutbah dan Tido ? | Assalamualaikum !! salam jumaat mubarak .alhamdulillah, hari ni dah masuk hari jumaat .penghulu segala hari . orang msia mesti dah p solat jumaat kan.kami kat sini belom lgi msuk solat jumaat (waktu mesir ) . hehe..bila sebut hari jumaat, apa yang kita akan ingt ?solat jumaat ? khutbah ? tido ?



Khatib, Khutbah dan Tido ?

solat jumaat itu wajib keatas umat islam yang lelaki dan sunat utk perempuan2 islam untuk p sama.
kalau dah p solat jumaat,tak yah qodo balik solat zohor. haa..yg mana tk pernah try tu p laa..
tapi kat Malaysia jarang ada masjid yang buka ruang utk perempuan solat jumaat sekali kan.
mungkin faktor space yg kurang koot..

khutbah pula, memainkan peranan yang penting dalam menarik perhatian jemaah utk mendengar.
kita selalu dengar mengenai khutbah tanpa teks kan . haa..itu lah salah satu kaedah utk khatib utk bebas berbicara tanpa menggunakan teks.
Ustaz Abdullah khairi salah seorang yang hebat  berkhutbah
Ustaz Abdullah khairi salah seorang yang hebat  berkhutbah ^^
                             

bila bebas, dia lebih natural dan kurang bosannya. cam kat mesir,khususnya di mansoura ,khatib selalunya tak pakai teks dalam berkhutbah. kadang benda simple je yang khatib ingtkan tapi dengan semangat dan aura yg mereka berikan 100 % komitmen tuk berkhutbah..menarik minat utk mendegarnya.

kemudian, tido ??
Khatib, Khutbah dan Tido ?
gamba hiasan
Khatib, Khutbah dan Tido ?
gambar hiasan

sapa laa selalu tido time khutbah nii.. haaihh.. berat nanang nihh.. hehe..mungkin penat kerana bekerja kan..tak pe,kita cuba tanam dalam diri tuk tak mau tido.

" ish ,tak boleh laa "

kalau tak boleh gak, try tukar ke masjid yang " power " dari segi khatib yang berkhutbah tu atau pun try focus apa yang khatib baca kat depan itu. haaa bru tak tido ^^ aku ingatkan diri aku juga ni. aku pun kadang-kadang tidur juga time khutbah. marilah kita sama-sama mengubah mana yang patut ya .: )

hehe.. sekadar perkongsian je. kita ni selalu pandang enteng mngenai khutbah , khatib dan tido time khutbah.padahal time tu laah kita mampu grab seberapa bnyak ilmu yg kita tak dpt grab di luar khutbah dek kerana kesibukkan kita kan. tak pe next week kita berubah eh.. jom jadi budak baik !!!

sekian,

p/s : jangan lupa baca surah al-kahfi !! :)
Stop Istagram !!

Stop Istagram !!

 Assalamualaikum,

sapa yang tak da istagram ??
ni icon dia ^^


haa..majoriti ada kan..

tadi aku tgk la account insta (instagram ) aku kan.

aku tgk dah 211 photo  aku post..

perghh bapaak banyak gila weh..

rasa cam nak stop sat instagram ni..

sampai masa yang ok utk di post semula...

terkejut lak aku...bnyak semcam lak..

atau aku kena delete picture2 yang tak sepatutnya..

errmm.. nice idea .. huuu..

kalau nak follow insta aku, boleh jerr ^^


follow laa

" boo,tak mau laa " mesti korang ckap cam tu kan..


weekk... hehehe.. saje2 je nak gurau2.. 

selamat menjalani kehidupan anda.

yakinlah ALLAH senantiasa membantu dan menolong kita..

sekian ^^
Pesanan Ustaz Dasuki untuk Penulis .

Pesanan Ustaz Dasuki untuk Penulis .


Assalamualaikum !!

alhamdulillah hari ni aku nak share sikit ngan korang satu benda .

benda apakah itu ?

pesanan oleh ustaz ahmad dasuki kepada penulis.

seblum2 ini kita sering menulis terutamnya blogger kan.

tapi kita kadang2 tu merapu jer lebih. *aku kata kat aku k.. hehe

tapi hakikatnya,setiap penulisan itu berbalik kepada penulis itu sendiri .

pembaca boleh menilai kita berdasarkan apa yang kita tuliskan itu .

hayati elok2 nasihat ustaz dan hadam kan yer !!


ok , jumpa lagi !!

sekian.
Lepas 2 jam dapat result !!!

Lepas 2 jam dapat result !!!


assalamualaikum !!!

tadi entri aku berjimba sakan laa kaan..

tgk2 dah kluaq result..

tak sampi 3 jam.. haaihh

anyway tahniah bgi yang dpt result elok2 tu..

aku pun elook gak k.. hehe

cuma tekejut beruk aku dibuatnyaa.. haaihh

arab oh arab..

sat hg pa lju sat hangpa slow.. haaihh

anyway congrats !!

Merdeka !!!!

Merdeka !!!!


Assalamualaikum !!

MERDEKA !!!

 eh , bukan 31 ogos lgi nii

sebab apa laa yg ubai dok merdeka sgt nii kaan.

hahaha

baru habis exam.

nampak mcm final kan..

padahal baru mid sem..

tak pe laa.. janji habis !!

malam ni nak blogwalking !! lama tak jalan2..

kalau ada contest apa2 tinggalkan link korang kt  komen ni k ^^

dah2..perut lapaq..ceq nak makan..bye !!!
Exam Day !!

Exam Day !!

Assalamualaikum !!

korang !!! lagi 1 jam setngah lgi aku nak exam !!

hahaha

buat kerja gila kan update entri time2 nak exam nihh

wishh me luck k ^^



da usaha,skrng tawakal ..

jumpa lepas exam  !! :)


sekian !! hehehe .. *kemas beg and gerak ke dewan exam ^^
Mencari motivasi !!

Mencari motivasi !!


Assalamualaikum ,

2 hari lagi !!

terukkan aku, tak study.. ish2 sempat update blog lagi nii..

haiihh

hehe..

sambil2 tu kita cari motivasi skit hari nii..nak share ngan korang..semoga terus bersmngat utk menjadi hamba ALLAH !!



kadang2 bila time2 exam nii ,cepat gak down kan..ermm

semoga kita trus bersmngt dlm menempuh dugaan hidup ^^

sekian, doakan aku k !!!

Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)
Study oiii !!!

Study oiii !!!


Assalamualaikum , !!

lagi 3 hari lagi nak exam dah..

takotnyaa

study ?? hehe.. study tu study gak laa..

tapi entahlaa..tkot smcm jerr aku nihh..

ada lgi 2 case nak habiskan.

harap sgt laa dpt buat yg terbaik kaan .

hari ni hari sabtu ,

korang buat apa skrng ni ?? esok cuti laakk.. huhu

mesti dah plan nak gi mana2 kan ..

shopping ker ?? jangan membazir taau !!

nak gi jalan2 ?? jgn lupa isi minyak...hikhikhik

aku jerr yang tgh tunggu exam.. haiihh..

tiga hari jer lagi !!! chaiyookkk tuk aku  !!!

hehehe

ok..lah sudah2 laa.. nak gi study laak

t lepas exam kita BW lgi k ^^

sekian !!


Pulau Pinang Kenduri Gol Menentang JDT II !!!

Pulau Pinang Kenduri Gol Menentang JDT II !!!




Assalamualaikum ..

hari rasanya first time update pasal match liga perdana membabitkan pasukan pulau pinang ^^

yeaayy..

baru jer habis match antara pulau pinang menentang johor darul takzim II .

perlawanan berlangsung di stadium keramat bagi pulau pinang iaitu stadium bandaraya.


hasil keputusan 93 minit perlawanan :

Pulau pinang 4 - 1 JDT II

tahniah tuk pulau pinang !!! haria penang haria !!

terharu aku tgk match tadi..

penang dah tak jadi pasukan belasahan dah !!

depa dok belasah orang laaakk huhu ^^

semga naik liga super tuk season depan !!


HARIA PENANG HARIA !!


4 hari lagi !!

4 hari lagi !!





Assalamualaikum

hari ni dah masuk study week tuk aku .

lupakan kejap masalah yang di hadapi n try focus tuk exam .

midsem untuk sem 4 dalam bidang medic ni..

susah tu memang la susah..

aku percaya subjek atau bidang lain pun susah juga .

yang pentingnya adalah usaha kita terhadap study dan ilmu kita .

study ,study jugak..tajdid niat selalu jgn lupa .

takot terpesong dari niat hat yg asal tu .

semoga aku bawa balik hadiah terbaik utk cuti summer nanti ^^

wish my friends ,abg2 dan kakak2 dan adik2 yang bakal mengambil exam sama ngan aku..mungkin waktu yang berbeza..

semoga najah semuanya !!!



doakan aku yerr ^^

sekian .

jom study ^^


p/s : krik krik krik
MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway

Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)


Dengan ucapan " Selamat menyambut ulang tahun ke 2 perkahwinan Mr & Mrs Hafiezy . semoga Allah menghiasi perjalanan bahtera keluarga anda berdua dengan insan2 yang sentiasa membantu dan menyokong anda "

Happy Anniversary !!! ^_^

BW setelah berkurun !!

BW setelah berkurun !!


Assalamualaikum !!

alhamdulillah hari ni telah selamat aku berblogwalking ke blog2 yang telah aku tinggalkan jejak aku.. haha

sebenarnya dah lama aku tak BW nii..

satu sebab sibuk

dua sebab dah start study

tiga tak tau sebab apa 

tapi hari ni aku kuatkan smngat aku yang jitu untuk ber BW kat blog2 kwan ^^

tolong check blog korang.. kalau tak da jejak aku.. tu maksudnya aku tak ke Blog hangpa laa naa..

ce komen link blog hampa kt bawah ni k ^^

ok laah.. nak sambung study.. sat ni malam*waktu mesir aku nak BW lgi sambil tgk bola ^^

jom i need your blog link ^^

skian ^^


Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy


Assalamualaikum ^^

ubai joined segmen ini ^^

harap sgt dpt power bank .. huhu 

wishlist koottt ^^


[ UCL ] United Seri ??

[ UCL ] United Seri ??

Assalamualaikum ,

semalam telah berlangsung dua perlawanan UEFA CHAMPION LEAGUE (ucl )

perlawanan yang melibatkan pasukan faveret aku  iaitu Manchester United .

Manchester United vs Bayern Munich ( old trafford )

Barcelona Vs Atl madrid ( Nou camp )


result dri match semalam
huhu..walaupun seri dan aku tak tgk match pun..tp harap sesuatu yang miracle boleh berlaku di munich nanti ^^

tidak lupa juga match yang agak boleh gempak gak laa iaitu perlawanan antara :

PSG vs Chelsea 

Real Madrid vs Dortmund

pada jam 2.45 pagi waktu malaysia

kul 8.45 malam waktu mesir 

jangan lupa !! ^^

sekian , xoxo :)
Kataubaid© .