CCTV Versus Tuhan !!

CCTV Versus Tuhan !!


Assalamualaikum !!

dewasa ini, kita lihat kat shopping2 complex dan tempt2 tertentu di letakkan camera litar tertutup atau CCTV.



tujuannya utk mengurangkan kadar jenayah di kawasan2 tertentu.

tapi manusia lupa yang ada CCTV di seblah kiri dan kanan kita.

yang tidak pernah berehat walaupun sedetik melainkan jika itu suruhan ALLAH .

Siapa dia ??

malaikat ratib dan atid.

malaikat yang mencatat setiap amal kita.

TAPI ..

kita lupa dan selalu lalai.

yang mana kita di perhatikan oleh ALLAH YANG MAHA MELIHAT .

Sahabat !!

ingtlaah !!

Allah Maha Melihat apa yang kita buat ..

cuba check balik,

kita nih takot akan CCTV manusia 

atau 

Kita takotkan ALLAH !!

kalau kita tkot manusia lebih dari ALLAH, kita boleh jatuh syirik.

ingt !! dosa lain, boleh minta ampun kat ALLAH,

kalau syirik , Allah tak ampunkan dosa tu.

jaga Hati jaga iman !!

sekian .

Blackout !!!

Blackout !!!


Assalamualaikum !!

time aku tulis ni tgh blackout..korang baca nihh blackout taak ??

entahlaah sejak dua menjak nihh rajin lak mesir blackout..

kat tempt aku je koot.. sbb member aku kat cairo lek jerr

tk blackout laakk.. errmm..

macam2 laa mesir nii..

tahun lepas pun cm ni gak

tup tup tup mursi jatuh..

tahun ni sapa lak yang akan jatuh nii..

ermm doakan mesir sentiasa aman k..

seram laakk tulis cm ni..dah gelap gelita 

waaa.. ^^,

eh apa lak niih.. tidddaaaakkkk !!!
Pemenang Segmen Bloglist Mac 2014 !!

Pemenang Segmen Bloglist Mac 2014 !!

Assalamualaikum !!

alhamdulillah seperti yang di janjikan sebelum ni

hari nih aku umumkan pemenang segmen bloglist Kataubaid Mac 2014

pemenangnya adalah : jeng jeng jeng jeng !!!

1.- http://jueazrin.blogspot.com/2014/02/segmen-bloglist-mac-2014-kataubaid.html
2- http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/02/segmen-bloglist-mac-2014.html

sebab 2 org jer yg join, so, dua je la dlam bloglist aku ^^

thankz sebab sudi join n sudi support ^^
Lamanyaa tk dapat CPUV

Lamanyaa tk dapat CPUV

Assalamualaikum !!

alhamdulillah, hri ni dpt bersua lgi kita..

termenung memikir sesuatu, bukan income..

tba2 terpikiaq laak kat CPUV aku nihh..

bilaa laa nak mai lgi CPUV nih..

hri tu sekali jer, lpas aku stop skit blogging nih..dia jdi kurang dah..

waa, sedehnyaa..susah juga kan nak buat income online kan..

ermm. ada tips nak share ngan aku tak ^^

hehehehe..

lama tk bljar berblogging nihh

hikhikhik


Cinta itu pengorbanan !!

Cinta itu pengorbanan !!


Aku termenung menghadap screen laptop ku ini, ntah kenapa asyik terbayangkan wajah si-dia jerr sejak dia pulang tempoh hari.

" aarrghhh, serabut otak aku !! " bisik hati ku dan di akui oleh akal dan minda ku yg lain..

senyumannya yang manis itu membuatkan diri mana2 lelaki boleh jatuh hati dengan dia.

bila lihat dari pakaiannya, menutup aurat bukan macam segelintir masyarakat yg perempuannya sekadar membalut aurat .

Allah, aku sudah jatuh hati . tapii..

camna aku nk buat ni ??

Aku buntu, nak jumpa parentnya, usiaku masih muda, masih belajar lagi.. cm na nak bagi nafkah ??

aku mula berfikir dan mencongak sedikit demi sedikit..

baki tahun pngajian aku masih mempunyai 4 tahun..arrghhh , lamanyaa.. mungkin masa itu dia sudah kawin.

aku nekad, lalu aku segera menggapai telefon bimbit aku dan menelefon naqib usrah ku utk meminta pandangannya.

" assalamualaikum abang A !! "

" waalaikumsalam ziq , sihat ke tu ?? "

perbualan kami bermula. bnyak nasihat yang di berikan utk aku guna seblum melangkah ke alam perkahwinan.

aku terduduk dan membuat checklist, ALLAH2 banyaknyaa aku tk settle lagi niih..

solatku masih tunggang langgang ada hati nak beristerikan seorang ustazah.

puasa sunat ku pun entah ke mana.. ada hati nak beristerikan seorang ustazah .

aku ambil keputusan, utk perlahan2 membaiki diri aku sebelum aku melamar si dia.

masa berlalu dan terus berlalu. aku mula mengerti nikmatnya beribadah.. ya, nikmat itu pasti dirasai oleh org yg betul2 merasakannya.

hari ni majlis graduasi senior2 yang bru graduate.. aku bangga melihat kejayaan mereka.segak dan tampan bergaya di atas pentas mengambil scroll sijil kejayaan mereka.

aku mula berangan, tahun hadapan aku pula yang akan berada di pentas yang sama..huhu.. excited juga laa rasanya.

dalam banyak2 hadirin yang hadir, aku terpandang sekilas akan seraut wajah yg pernah mencuri hatiku sewaktu dahulu. kali ni, hati aku betul2 gelabah dan gusar bila melihatnya.

ketika aku asyik memerhatinya, tiba-tiba dia memandang aku.

" alaamakk,, kaantoii " bisik hati aku.. terus aku memandang tempt lain pura2 tk da apa yang berlaku.

cuak betul bila fikir peristiwa itu..

" ziq, ko dah ada calon ke ? " soal seorang senior kpd aku .

aku menggelengkan kepala. entah tk da jawapan yang keluar dri mulut aku .

" bukan apa, ana ada kenal seorng akhwat nih ,dia kawan kepada isteri ana.. kami tgk dia sesuai dengan ko "

muka aku mula berkerut.. alamak masuk jerat laakk =.="

" nanti aku kenalkan korang berdua k ..ko pun bukan muda lagi..dah tua dahh..boleh kawin dah "

aku hanya tersenyum kelat..

" sapa pulak nihh ?? cm na lak ngan cinta hati aku nii.. "

aku mula fikir yang bukan2.. aku akan kehilangan si dia !!! oohh maaiii god !!

hati aku berbisik.. " aku tk mampu nak jdi sehebat si dia, aku insan yg kerdil sahaja dan akhirnya aku mngalah dan meninggalkan dia dari ingatan aku "

pedih dan sedih aku abaikan.

aku berserah hanya pada takdir.

aku diajak oleh senior aku utk ke rumahnya ada "makan2" skit katanya.

aku pun tanpa syak, trus ke rumahnya. tiba di rumahnya aku lihat tak nampk mcm ada "makan2" pun.

aku di sambut oleh senior itu dan keluarganya.

setelah berborak panjang, kami pun ke meja makan utk makan tgh hari.

ketika di meja makan, aku terpandang seseorang yg aku sgt kenal. ya!! dia lah org yang aku suka tu..

tak keruan aku jawabnya.

rupanya, dia lah orang yang di maksudkan oleh senior aku tempoh hari . dia juga lah yang nak di perkenalkan kepada aku utk di jadikan isteri aku.

aku terkejut sangat..nak nangis pun ada..tp control laa kan.. hehe

kami pun berbincang panjang mengenai status " baitul muslim " ini. dia hnya berdiam diri. begitu juga aku yang mngabaikan kewujudannya.. mana tak nya.. ketar lutut di buatnya..

di pendekkan cerita, aku menghantar rombongan meminang ke rumahnya dan kami sah menjadi suami isteri 2 bulan seblum kami graduate..

" cinta perlukan pngorbanan..korbankan nafsu serakah utk dapatkan yang hebt sebagai pembimbing diri "
kata2ku yng ku ungkap ketika berusrah dengan ahli2 usrah aku.

" cinta yang berharga susah utk di cari dan di ganti "

-tamat-

p/s : jemput Like ---> Page ni !!
Kisah Mus'ab Bin Umair

Kisah Mus'ab Bin Umair

Assalamualaikum ^^,

nak cerita nii..

Kisah seorang pemuda di zaman Rasulullah S.A.W. yg bernama Mus'ab Bin Umair .

Mus'ab berasal dari keluarga yang berada atau kaya . dia sering berlumba2 dengan kawan2nya ytk berpakaian segak dan cantik. Mus'ab juga seorang yang tampan dan segak. sehinggakan perempuan2 di yg melihatnya ingin menjdi isteri beliau.

Mus'ab merupakan orang mekah. seleps mendapat tahu Rasulullah mengajar di rumah al-arqam bin abi arqam. beliau pada mulanya hanya ingin bertemu rasulullah sekjap sahaja tapi akhirnya beliau jatuh hati dan tertarik dengan apa yg di bawakan oleh baginda rasulullah S.A.W.

Mus'ab memeluk islam tanpa di ketahui oleh ibu bapanya . akhirnya,ibunya dpt tahu dia memeluk agama Muhammad S.A.W . ibunya memaksa mus'ab utk meninggalkan agamanya utk ikut agama nenek moyang mereka.

satu hari ibunya sakit, lalu ibunya berkata kpd Mus'ab

"mahukah kamu kembali kedalam agama kita ini ? "

mus'ab menjawab :

"walaupun ibu mempunyai 100 nyawa,dan nyawa itu di cabut satu persatu , tak akan aku meninggalkan Islam "

subhanallah hebatkan Mus'ab bin Umair ni.

beliau juga merupakan duta pertama yang di hantar ke madinah oleh Rasulullah S.A.W.

di akhir hayatnya beliau syahid di medan uhud .

ketika perang beliau memegang bendera islam, kemudian tangan yg memgang bendera itu di tetak oleh pihak musuh. lalu dia menggunakan satu lgi tangan utk memgang bendera itu. lagi sekali tgn yg itu juga di tetak oleh pihak musuh..tp smngt yg kental dlm diri mus'ab bin umair, beliau msih memgang bendera itu dgn tgn yang kudung sehinggalah pihak musuh membunuhnya.

beliau syahid di medan uhud.

semoga cerita ini menjadi ibrah utk kita semua ^_^

sekian .

p/s : seronokkan beljar kisah nabi.. --> jom klik like page ubaid ^^

Share your most epic travel photo to win a RM1000 Agoda.com voucher! #TravelHappy #ad http://my.sharings.cc/p/6BpOP
Shila Hamzah Buat hal lagiii !!!

Shila Hamzah Buat hal lagiii !!!

Assalamualaikum !!

wah2, semngat nak tau gossip artis ehh..

shila hamzah buat hal ?? haha

sbnrnya shila hmzah perform dlm realiti show kt china atau hongkong tk sure..

aku tgk video dia.. perghh..meremang bulu roma aku..

nice , n terbaeek laa..

terharu pluss bangga lak aku tgk kak shila menyanyi..

korang try la tgk ni link dia http://www.youtube.com/watch?v=sYEbRv-NCAU&feature=youtu.be

hehe..

lepas tu kak Shila RT tweet aku ^_^



hehehe bahagiaa !!!


kahkahkah.. nak habaq tu jerr.. hehe

P/S : korang dh join segmen aku ?? bru 2 org jerr ^_^ aku target 5 org.. hehe
Jadual dah keluar !!!

Jadual dah keluar !!!


Assalamualaikum !!

counting days ,

bukan sebab nak balik Malaysia,tp counting days sebab nak start kelas dah..

aku Sem 4 ^^

bila keluar time table nihh .. benda pertama akan aku tgk adalah last paper !!!

hahaha..gian nak balik msia sgt..

tgk tuu 5 June laa !! so, boleh start survey ticket koot.. hehehe

insyaallah doakan exam aku cemerlang yerr..aamiiiiiin..

jemput usha2 naa.. :)


sekian, xoxo :P

p/s : korang tgk kat sebalah..ada colum bloglist aku kan .. haaa, jom join segmen bloglist aku..tuk tgk nama blog korang kat situ ^_^ KLIK SINI UTK JOIN !!

sambil2 tu klik2 sini eh
#betheExPERT KLIK SINI

#TravelHappy #ad klik sini
PENDAPAT : Lelaki vs Perempuan

PENDAPAT : Lelaki vs Perempuan




Assalamualaikum ,

korang buat apa tu ??

hehehe..

baru2 nih kawan aku da tulis pasal debat gender .

situasi nya berlaku apabila satu puak berkata :

" kami tak perlu pendapat kaum perempuan dalam hal ini "

" kami tak perlu kan pendapat lelaki dlm hal ini "

keputusan yang di ambil berdasarkan gender masing2..

masih lgi terlintas di kepala mereka utk membuat sesuatu berdasarkan akal mereka sahaja .

pada hakikatnya kita saling memerlukan antara satu sama lain .


berhikmah laa dalam berkomunikasi  dan berikhtilat.


jaga batas2 yang ditetapkan syara' .

kaji semula kenapa sanggup berkata demikian .

sempurna kah seorang lelaki jika tiada perempuan yang membantu .

fikir2kan..

jaga pergaulan , jgn smpi ke arah kehinaan .

lelaki vs perempuan

p/s:

1. Jemput join--> SEGMEN Bloglist Bulan Mac 2014 Kataubaid

2. Jemput Klik --> Jom tgk internet paling murah !!
Jack Sparrow lagiii !!!

Jack Sparrow lagiii !!!


Assalamualaikum ,

memandangkan cuti aku pun dah nak habis.

bnyak benda juga aku dah cerita kan korang kan.

satu benda yg aku nak share.

aku dah ada movie faveret !!

hahaha

pirate of caribbean !!

msuk ni dah kali 3 aku dok ulang tgk cite tu.

best !!

walaupun macam ketinggalan skit aku nii kan..

tp cite tu menunjukkan kehebatan pirates dan kebijaksanaan jack sparrow 

dgn tipu helahnya.. 

tp niat dia just nak dptkan black pearl kan !!

smpai dia jadi pirates yg di segani..

hehe..

kalau tk tgk lgi, try la tgk mesti syook nyaa !!

skian !!


p/s : jemput join SEGMEN BLOGLIST !!
Segmen Bloglist Mac 2014 Kataubaid

Segmen Bloglist Mac 2014 Kataubaid

Assalamualaikum !!




insyaallah hari ni aku nak lancarkan segmen bloglist untuk bulan Mac nanti. memandangkan aku dah skip 2 bulan utk bloglist. so aku nak hidupkan balik segmen ni.. hehe

jadi syarat2nya mudah dan dah biasa korang buat pun ^_^

1. Follow blog aku ni dan blog budak gemuk

2. LIKE PAGE 1  & PAGE 2 & Page Zon Kuliah

3. Buat entri dan letakkan banner kat atas tu kat entri korang dan backlink ke entri ni k .tajuk entri " Segmen Bloglist Mac 2014 Kataubaid "

4. tinggalkan link blog korang kat bawah ni yer..

5. senyum skit.. hehehe

pemenang  akan di umumkan selepas tarikh tutup segmen !!

pemenang  juga akan berada dalam senarai bloglist kataubaid yang baru bagi bulan MAC 2014 !!

sekian, xoxo :P

harap2 ada yang sudi join ^_^

Makan Aiskrim di CFC

Makan Aiskrim di CFC

aSSALAMUALAIKUM .. 



ehhhh...hahaha.. 

tajuk entri kali ni pasal makan.. 

makan aiskrim lak tuu.. huhu.. sedaappp woo.. :P jgn jeles

makan ais krim mcm mcd nyaa tuu..

huhu..

sedap sangat.

mesti korang pelikkan entri aku cm nih kan..

aku tak tau nak tulis apa daahh..

k.. chow ^_^
44 mati sebab Selsema Babi !!

44 mati sebab Selsema Babi !!


Assalamualaikum !!

alhamdulillah, sebab Allah bgi kita pinjam lgi nikmat hidup kat kita.

semoga kita guna dengan sebaik-baiknya k ^_^


hari ni aku nak ceritA pasal selsema babi


Fail:Symptoms of swine flu.svg


baru2 ni di laporkan 44 kematian yang di sebabkan oleh selsema babi ini di MESIR .

mula-mula baca news nihh cuak juga bunyi nyaa.. mana nak p tau kott2 merebak bagaikan nauzubillah.

dulu Malaysia juga pernah di landa selsema babi ni juga.. skrang mesir pula .

doakan laah kesejahteraan kami kat sini dan rakyat mesir khususnya ..

takoot laa...

sekian,xoxo :)

p/s :

Wordless yang bukan wordless

Wordless yang bukan wordless


Assalamualaikum !!

 korang !! sihat keerr ??

hahaha..rasa cm lama lak tak menulis..

memandangkan hari ni hari rabu ..

so, para blogger mesti tahu wordless wednesday kan !!

haha...

tapi selalunnya tajuk entri wordless tapi entri panjang berjela..

hahaha

cam aku ni kan.. huhu.

insyaallah..dalm pembikinan poster.. so , nantikan apa yg ubai nak buat ^_^

chow ..salam 

xoxo :P


Segmen Jom Beramah Mesra

Segmen Jom Beramah Mesra

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe DynastyBifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam
Kempen 100,000 LIKE ZON KULIAH !!

Kempen 100,000 LIKE ZON KULIAH !!



Assalamualaikum !!

korang jom kita ramai2 join !! 

huhu..sambil2 tu kita share ilmu2 ..insyaallah ALLAH bagii pahala kat kita .

bnyak mana ??

tu haq Allah..yg penting ikhlas k ^_^

jom share bnyak2 !!

nak join ?? klik gambar k ^_^


k.Bye2 !!
Mat dan Cinta

Mat dan Cinta

Kini dah memasuki bulan Febuari , aku mula mencari atau men"survey" ticket utk pulang ke msia pada cuti summer nanti .

"weh, jom gi turki ?"

"gila ko, mahal doe "

"abis tu , ko nak nek apa balik ni ?? "

" cam biasa koot, qatar je laa..murah pun murah "

itulah dialog aku ngan housemate aku .

impian terhenti kat situ..bila difikirkan kembali mengenai keputusan exam yg belum kluar.

aku amik keputusan, bila keluar result bru nk beli ticket.

" eh, mat , hg dah beli ticket ka ? " tnya farah

"blom weh, hg lak? "

" blom gak, ingt nak balik skali ngan hang .. hehehe "

aku terdiam ,hati aku berbicara " buang tabiat kak mak cik nii nak balik ngan aku "

aku hanya tersenyum .

setelah sebulan memikirkan..aku pun amik keputusan utk beli ticket awal .

" nak habaq kat dia ke tak eh ?? " *monolog dalam aku.

lagu nasyid UNIC berkumandang dari telefon aku..tersetak dari itu..aku segera mngangkat panggilan tersebut..

rupanya si farah call .. dia ckap..dia pun nk booking ticket gak..so, tny tarikh aku nk balik..

so, nak buat cm na..aku pun bgtau laa..aku akan balik pada sekian2 hari .

dia pun bersetuju dgn tarikh tu.. jadi officially aku akan balik msia dengan dia

arrghhh..apa aku nak buat nii.. nerbes lak tiba2..  [bersambung]

p/s : nantikan sambungannya .huhu
Apakah itu TAQWA ?

Apakah itu TAQWA ?

Assalamualaikum

hari nak share ngan korang.

lama gak kita melagha dgn benda2 pelik kan..

skrng kita bersihkan hati kita  dgn ilmu

saidina ali kata

taqwa itu mesti ada 4 perkara :

1- khaufu minal jalil (tkot terhdap ALLAH yg bersifat al-jalil)

tkot nak buat perkara2 yang di larang oleh ALLAH.

2-a'malu bitanzil ( beramal dgn at-tanzil (al-quran ))

beramal dengan al-quran.

dah baca ke al-quran ke kita hari ni ??

3-Redha dgn pedapatan yg sedikit .

walau pun kita usaha bnyak ,tp sedikit hasil ..tp kita redha

4- membuat persiapan utk hari bertemu Allah


selamat beramal!!!
Salam Jumaat !!

Salam Jumaat !!


Assalamualaikum 

hari ni dah msuk hari jumaat kan..

satnya masa berjalan..

macam2 dah berlaku 

apa pun yg berlaku,

niat smua kerana ALLAH

nak dekatkan diri dengan ALLAH

dah baca kahfi ??

nak baca sikit2 pun boleh..

at least buat tau.. hehe


Twitter berwajah baru !!

Twitter berwajah baru !!

Assalamualaikum !!

wah2.. seronoknyaa cuti tp membosankan jugak.. hee

oklah..hari ni aku nak habaq kt hgpa smua..

Twitter dah bertukar wajah !!

tak sure korangnya pon sama kerr tak.


haaa.. korangnya cm aku gak kerr..

klau cam tu kita geng... hee

ok.lah nak masak lak ni..

bye-bye !!
Kenapa perempuan suka shopping ?

Kenapa perempuan suka shopping ?


Assalamualaikum !!

wah2 tajuk panas hari ni hehe

perempuan kaki shopping

kenapa perempuan suka shopping ??

sebnarnya ni pendapat aku ja tau.

aku laki , so aku tak tau la perempuan cm na.

dari pemerhatian aku kan

1. Natural 

memang Allah cipta perempuan perangai dia mcam tu.
dan sebab itu juga lah perangai lelaki tak suka shopping *walaupun ada yg suka .

bayangkan kalau dua2 minat shopping. cuba bayangkan apa yg akan berlaku..

2. Suka .

perempuan suka benda2 yang shining cm tu . betul ke ??

"dri pembacaan aku la yer"

hehe..sat gi hgpa marah aku lak..

3. Stress

salah satu cara nak hilang stress adalah shopping. haa.. mesti korang tak caya kan.

ke betul hakhakhak .

4. Marah

marah kat boyfriend ja , trus gi shopping.. hehehe


ni pendapat aku ja.. jgn laa marah titew.. *geli aih..

klau salah , komen kat bwah k..

jemput follow blog aku k ^_^

KFC dapat BABY girl !!

KFC dapat BABY girl !!


Assalamualaikum..

alhamdulillah, Khairul Fahmi Che Mat telah dikurniakan cahaya mata hari ni.. 

tahniah di ucapkan buat Apek dan keluarga ^_^

happy sebenarnya bila ada kelahiran baby kan..

Allah letak ketenangan di wajah baby yg baru lahir .

sbgai penyejuk mata buat siapa saja yg melihatnya.

Tahniah sekali lgi 

sumber ohartis!!
Kenapa blogger tidak suka menulis pasal politik ?

Kenapa blogger tidak suka menulis pasal politik ?


Assalamualaikum semua !!

how are you ?? * speaking london aku hri ni.. hehe

Bila sebut pasal politik.. apa yg terlintas kt otak korang ??

DS Anwar Ibrahim , DS Najib , TGNA dan bnyak lgi tokoh politik tanah air yg mnjdi icon politik negara.

aku bukan laa nak ckap politik tp ni just pandangan aku jerr mngenai politik dan sebab2 blogger tak mahu tulis dan libatkan diri dalam politik.

1.Politik selalu melibatkan ramai orang. once terguris hati seorang tu..payah nak ubat balik.

itulah konsepnya, penulis yg amik langkah berjaga-jaga . dia lebih gemar utk menggunakan info atau input2 lain dlm memastikan dia tidak mengguriskan hati org lain.

2. kurang ilmu mengenai situasi politik negara .

aku sokong kalau tindkan blogger yg tidak update sgt mengenai politik negara  kerana kurang ilmu dalam politik negara. itu lebih baik dpd buat2 pandai ja..ckap dan hentam sesuka hati ja mngenai parti2 tertentu.

3. Takut

ya , takut dgn ancaman sesetgh pihak. mungkin ancaman dri seseorang yg mempunyai pngaruh tertentu yg meminta kita tidak menganalisa politik negara.

4 . Malas .

ada sesetgh blogger secara amnya ddan masyarakat malaysia secara khususnya , malas nak amik tahu mengenai politik adalah kerana malas dengan politik itu sendiri. kerana akhlak parti2 politik yg kuat mencemuh antara satu sama lain.

5. Fitnah

ya, aku suka point ni.. klau aku,aku memang tkot bila berlaku fitnah..ye la kan..asal ada penulisan pasti ada pembacanya..tkot info yg kita berikan itu adalah fitnah dan akan mnyebabkan semua org lain turut mnyebarkan fitnah.

sbb tu ALLAH berfirman : apabila dtg kpada org kamu , org fasik, maka siasat laa terlebih dahulu.

cukup kot 5 point..kalau korang nk tmbah..amat2 di alu2kan ya.

PERHATIAN :

ni pandangan aku je k..perlukan teguran, maka tegur laah.. :)
Aisyah, Farah Asyikin Minta delete Gambar !!

Aisyah, Farah Asyikin Minta delete Gambar !!

Assalamualaikum !!

cm na korang?? sihat tak ?? hee

korang kenal tak Aisyah, penyanyi terkenal suatu ketika dahulu . dan farah asyikin penyanyi skrng .

yg mana kedua2 penyanyi ini telah berhijrah ke arah yg lebih baik dan meninggalkan dunia artis diorng.

berckap di jelutong , aisyah dan farah asyikin meminta utk peminat2 supaya memadamkan gambar2 mereka ketika masih di zaman jahiliyyah.

btul juga tindakan diorang tu bagi aku.. sbb kalau manusia still mengagungkan gmbr2 kita yg mendedahkan aurat..tkot2 kita juga akan mendpt dosa juga.

jadi mereka pun berharap ,para peminat memadamkan gmbr2 mereka sama ada koleksi sendiri atau di youtube atau sbgainya..

jom laa kita support kawan2 kita yg sudah berhijrah ke arah kebaikan..

ingat satu jer.. kita smua ni hnya mengharapkan redha ALLAH jerr..

http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/25379-aishah-farah-asyikin-minta-padam-gambar-lama

sekian, xoxo :P

p/s : nk buat segmen laa..boringlaa dok umah tk buat apa pun :(
Nak Minta Pendapat !!

Nak Minta Pendapat !!

Assalamualaikum semua !!

sihat ke ?

tdi dah buat entri cerita sedih..kehilangan ahli keluarga..

hidup meti teruskan

al-fatihah buat mak cik .

tuk entri ni..

aku nk minta korang komen skit psal blog aku ni

yang dah bertukar wajah skit..

hehe

komen laa apa yg nk di komen..

sbb aku pun masih belajar lgi..

so, klau nk tinggalkan link tutorial pun boleh..

boleh aku belajar ilmu baru 

ok..aku tunggu korang komen tau..

chow ^_^
Mak cik Meninggal dunia

Mak cik Meninggal dunia

Assalamualaikum

sedeh2 .. smlm aku dpt tahu mak cik aku meninggal dunia

sedeh gak aku rasa..

ni first time bila ada family aku meninggal dunia..aku dok jauh.

rasa cam nak balik, tp apa kan daya.. klau aku balik pun..pasti tk sempat nk melwat jenezah beliau

ku kirimkan al-fatihah buat mu

al-fatihah


SEGMEN : blogwalking CNY bersama ayuinsyirah

SEGMEN : blogwalking CNY bersama ayuinsyirah




ubai joined !!

p/s: lama tk join segmen
Kataubaid© .