Aku tak Mengerti !!

Aku tak Mengerti !!

Aku tak mngerti apa yang ku rasakan..

rindu yang tak pernah ku relakan..

aku di sini menanti dirimu ..

bla bla bla..

haha.. mesti korang pelikkan sebab apa aku mulakan dengan menyanyi.. 

sbnrnya tak da pa2 pun saja. blog aku..suka hati aku lakk..kekekeke

hari ni hari last closed case tuk sem 3 nih.. so, officially esok dah start study week.. 

so, mungkin aku akan snyap sat kott.. tp tak rasanya.. sbab bila aku boring aku suka menulis.. hehe

nanti winter break kita buat story lak eh.. mesti korang nak bacanya..

korang suka bca cerpen ber genre apa ?? sedih ?? romantik ke seram??

atau korang suka cite2 boring nih.. hahaha..

noobss.. hahaha..bukan apa , ada gak yg tk suka membaca.. aku skit laa.. hehe.. tp stkt  nak mnulis tu msih dlm minat aku.

bila membaca nih.. dia perlukan something sbgai booster supaya tuk pembaca supaya trus membaca..

* t aku update tips-tips penulisan 

walaupun kadang2 entri aku nih merapu kan.. tp sbnrnya dia berilmu.. kahkahkah

sebab nak buat entri juga walaupun sekejap dn padat.. sebab tu aku merapu meraban bagai tu.. kekeke


heeyyy !!! korang gelak kenapa ?? hahaha.. perli aku eh..

* jangan dok buat muka lagu tu..haha

saja jerr.. nak usik korang.. smoga korang bahagia dan berjaya dalam hidup korang k :)

ok..lah chow :) xoxo :P
Tak de keja lain kerr ??

Tak de keja lain kerr ??

Assalamualaikum !!


hari last class tuk sem nih.. tk rasa pa2 pun..

cuma risau sbb exam nak dekat dah.. tk study pa pun lgi.. essay lak bru 50% da lgi yg blum complete.. so, kna siapkan gakk..

apalaa aku dok cerita kt korang kan.. hehe

anyway.. cm na blog korang  skrng ?? dah makin gempak kerr.. hehe

akunya still dok cm nih jer laa.. tk improve2 lgi.. sbb tak da msa nak edit2..

bila fikir ada masa kosong jaa..mesti da keja lain yg nak kena buat..

so, terpaksa dahulukan benda tu laa kan..

tp insyaallah boleh lgi update entri2 kan..

nanti aku nak update pasal buku rasulullah is my doctor.. so, tunggu yerr.. hehe..

ok..lah ada keja jap..so, t aku update entri2 yg pnjng2 laak kan.. huhu..

sekian, xoxo


Fikiran Kita !!

Fikiran Kita !!

Assalamualaikum

Hari nihh kita berjalan2 mengirup udara segar di muka bumi ALLAH. 

waahh, indahnya dan cantiknyaa bumi nih.  * pernah kah kita terdetik seperti ini ?

subhanaallah *pernahkah kita ucapkan kalimah ini

atau

woaa.. cantik nya tmpt nih bro .. tgk manusia buat..mesti cantik  *atau kita guna statement ini ..


renungkan dan fikirkan.. 

jom kita tanam dalam diri utk kaitkan segala2nya dengan ALLAH..

" cantiknya pokok ni , sbb ALLAH yang ciptakannya "

" hensemnya aku ni, sbb ALLAH yang ciptakan "

" aku bijak , sebab Allah yang beri "

STOP !!

Jangan biarkan kita mensyirikkan ALLAH dengan kalimah berikut  :

" aku hensem sbb aku yang make up diri aku cm nih "

" aku pandai sebab aku yg usaha "

jauhkan dari syirik. SEBAB ??

Allah akan ampunkan semua dosa kita, kecuali syirik !!

ingat tu !!

ok.. cukup laa sekdar sembang kosong sblum solat jumaat.. huhuhu

jaga hati dan iman :)

p/s : jom street sodaqah !!
Sedihnyaa..

Sedihnyaa..

 Assalamualaikum !!

 korang2... sihat ker ??

ok lah.. mood sedih.. kawan aku baru balik msia .. kawan merangkap housemate  aku gak..

dia balik dan sambung kat msia..

sedih gak laa tp nak buat cm na..life must go on..

so, mungkin korang tak kenal dia kan..so, buat2 kenal je la.kikikiki >.<

minggu depan nak kena hantar essay...alammaakk tak siap lgi.. ermm.. cm na nih yer..

so.. esok focus tuk buat benda tu ja..

hari nih nak gi cairo, sbb ada taklimat keselamatan dgn duta.. so, doakan kami kat sini yerr..

tkot gak..ttba bom meletup kat sini..kalau syahid alhamdulillah..klau injured tkot susahkan org lain kan..

ok.. jumpa lgi.. aku nak join segmen..so , korang tinggalkan link kt komen yerr.. huhuhu..lama lak tk join huhuhu..

sekian .

p/s : cairo aku datang :)
Ibrah Sirah Rasulullah S.A.W.

Ibrah Sirah Rasulullah S.A.W.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. hari nih kita dpt hidup lgi d muka bumi ALLAH nih.. huhu

sebelum2 nih..asyik dok post benda2 merepu jerr kaan..

so, hari nih aku nak ajak korang berfikir dan merenung jap perjuangan Rasulullah S.A.W .

masa baginda bawa Islam di kalangan kaumnya.. bnyak betul halangan yg kita tahu.

di baling najis.. di letaknya usus dari perut binatang atas belakang badan nabi ketika nabi tgh sujud..

Masyaallah.. bnyak dugaan yang di lalui oleh baginda .tp baginda tetap istiqamah dalam menyebarkan dakwah islamiah kpada masyarakat .

korang nak tau tak..faktor2 Baginda sanggup istiqamah walaupun di uji sedemikian ..

1 - keimanan terhadap Allah  - keimanan Baginda yang kukuh menyebabkan baginda terus dan terus berdakwah walaupun di uji .

2. Al-quran : wahyu yang diturunkan memberi semngat pada baginda tuk trus berdakwah .

3. tanggungjawab

4. jaminan kejayaan - Allah menjamin kejayaan Islam akan tiba.. jadi baginda yakin ,antra sbb bginda trus menerus membawa islam..

5. akhlak - pembawakan baginda di terima . dari segi akhlak baginda sendiri kita dpt lihat akhlak yg begitu indah sehingga menarik org lain terhadap Islam..

Subhanaallah.. orang yang kita sayang dan cinta sanggup berkorban tuk kita.. bagaimana dengan kita ?? Selwat dan salam ke atas baginda sekeluarga.

rindunyaa kepada baginda :') harap nanti kita bertemu di syurga :')

P/S : kurng2kan merapu :)
Serangan BOM di Mansoura , Mesir

Serangan BOM di Mansoura , Mesir

Assalamualaikum

smlam ada letupan bom kat sini..

tapi aku tak dengar pun.. hehe sbb aku dah tido koott..

menurut kawan2 aku laa.. depa kata kuat juga bunyi bom tu  sampai bergegar rumah ..

memang ada letupan bom.. 3 letupan bom berlaku di area mansurah nih..

dan dilaporkan juga 12 org terbunuh dan 130 lgi cedera akibat letupan itu..

dalam perdana menteri sementara mesir (kudeta) tak menafikan letupan nih berlaku dan di lakukan oleh pengganas.

dan dia juga tak menolak kemungkinan yg berlakunya kes2 ni sebab pembentangan perlembagaan baru mesir pada bulan januari akan datang .

so, bgi aku , benda nih berlaku mungkin sekadar provokasi pihak2 tertentu utk memburuk-burukkan nama Ikhwanul Muslimin di sini. atau pun sebaliknya.

pendapat aku , sejak setahun dok sini.. jarang aku tgk org2 ikhwan nih bergaduh atau melakukan perkara2 tak masuk akal sperti ini. malah yang berlaku nih selalunya bertujuan utk memfitnah mereka..

org mesir nih.. kalau depa nak buat apa pun..depa akan buat..hatta bergaduh tgh2 jalan raya pun depa boleh buat.. mcm2 lgi yang korang rsa tk leh buat kat msia, tp kat mesir boleh..apatah lgi benda2 yg luar biasa nih..

waallahua'alam.. aku rasa takat tuh jer koot ulasan aku.. so, tuk rakyat msia di mesir.. minta hati-hati dan berjaga-jaga sebab malang memang tak berbau..

doakan kami kat sini..

sekian , xoxo :P

sumber : http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/89902/Egypt/Politics-/UPDATE--At-least--dead,--injured-in-Mansoura%E2%80%99s-pow.aspx

p/s : mcm mana laa aku tk dga.. aiseh.. :)
CADBURY BUBBLY NYUMMY !!!

CADBURY BUBBLY NYUMMY !!!


Assalamualaikum

cadbury wehh.. nyummy...

lapor.. mkan coklat dpt mnguatkan badan..hehe...sbnrnya, memberi tenaga..sbb dia stimulate ape tah.. dlm bdan nih..huhu

sbnrnya..nak tunjuk kat korang nihh..

cadbury bubbly 


haa.. kat msia ado tak ??

sbb aku rasa cm tk pernah nmpak kat msia.. jdi aku post laa..bg korang nmpak..kahkahkah

aku tk buka pun lgi..harap2 sodap laa kan..

jemput2 makang :3

mesir nih..klau benda2 manis.. dia menang.. terutamanya coklat2 nih..huhu

Aku Suka Menulis

Aku Suka Menulis

 Assalamualaikum ,

haiii korang !!! sihat ka ??

alhamdulillah.. mcm comel jerr kan korang buat muka cm tuh.. hehe

aku tak tau nk tulis apa..tp hati kuat suruh aku tulis..so, aku tulis jer laa yer.. huhu

ok.. spnjng minggu nih.. mcm2 benda berlaku.. dan bnyk juga aku belajar benda2 baru..

tak penat ker ?? bak kata senior " memang penat , tp penat itu yg kita cari "

huhu.. seronok dpt senior2 yang gempak2 dalam pemikiran.. doktor bukan sekdar jasad tp roh juga..

smlm habis satu program..bnyak benda yang aku kena check balik...sbb bnyak btul benda2 yang terlepas pandang..

itu yg aku belajar.. cm melalut jaa kaan.. 

ok.. back to the title.. aku suka menulis.. 

menulis bukan semata-mata menggunakan pencil tp menaip di keyboard juga adalah menulis..

kdng2 aku suka merapu jaa.. bila kita menulis.. kita akan dpt idea2 baru yg boleh di ketengahkan..

org ckp , klau menulis dpt inspire org lain tuk jadi lebih baik..

tp kalau penulisan aku nih.. mcm memudaratkan korang jerr... hahaha

ada org dia jenis senyap..tp once dia menulis.. kdng2 org tak sangka..btul ke dia nih mcm nih..

kan2..mata pena lebih tajam dari mata pedang. mampu menebus hati manusia hingga ke dalam..

ok..dah nak msuk jiwang2 dah nih.. better kau stop ubai..t ke laut gak entri ko nih.. t lemas d tgh laut giitu.. huhu..

ok..choww..

alaaa..dah habis kerr... :3


sekian, xoxo :P

p/s : PERHATIAN !! segmen bloglist dah di tutup k.. segala penyertaan tak akan dilayan.. jumpa januari nnt.. :)
Blog Kataubaid menang segmen !!!

Blog Kataubaid menang segmen !!!

Assalamualaikum !!

yeaaayy...happy jumaah !!!

dalam happy2 nih..muka msih tersenyum lebar..sbb apa ??

jeng jeng jeng !!

kataubaid menang segmen Messyserabut !! huhu

seronoknya.. segmen kedua yang blog kataubaid menang...

thankz kepada penganjur..

maaf laa.. tk perasan nama naik sbgai pemenang.. huhu..

sbb jarang buka blog skung nih..sibuk dgn tugas2 study dan komitmen lain...huhu

ada hadiah kerr ?? tungguuuu.. hehe

ok..bye2..

**tidur dgn lenanyaa.. hahaha

sekian , xoxo :P

p/s : mari mengundi !! huhu..AJKT cawangan Mansurah !! Mesir !! salam jumaat


Senarai Bloglist Kataubaid !! DISEMBER 2013

Senarai Bloglist Kataubaid !! DISEMBER 2013


Bismillahirrahmanirrahim ..

Assalamualaikum !!

firstly..minta maaf sebab lambat sgt kluarkan bloglist disember 2013..*sibuk dgn urusan lain..tk sempat nak update blog :(

kedua, 5 pemenang bloglist telah dipilih sendiri oleh ubai..huhu

ketiga , senarai bloglist disember 2013 ^_^



keempat..maka dengan ini..selesai sudah bloglist kataubaid utk disember ini !!

yang tak berjaya !! tunggu januari is coming !!! 

huhu


p/s : pilihan raya cawangan jumaat nihh :) PCM !!
Pilihanraya Cawangan 14/15 !!!

Pilihanraya Cawangan 14/15 !!!


Assalamualaikum !!

huhu..

korang sihat kerr..taak ?? mkan ubat cpat *buat muka doktor.. hehe

Pilihanraya cawangan PERUBATAN 14/15

pilihanraya yang akan berlangsung di cawangan mansurah, mesir pada 20 dis ini.

sekarang tgh giat berkempen dengan manifesto masing2..

ada yang membawa idea2 baru utk di realisasikan pada tempoh pemerintahan yg baru .

ada yg memilih utk menggunakan idea2 yang " lama " yg perlu di beri nafas semula.

ada yang mula goyah dek hentaman dari beberapa pihak yg mengkritik..

ada yang mula membina tapak utk trus berdiri megah walaupun di kritik.

huhu..kalau tgk skrng nih..bnyak betul kempen2 di fb dan diluar fb..

cuma..pendekatan utk berjumpa dngan ahli mungkin agak sukar..kerana berbeza tempat tinggal..dan sbgainya..

cuma, melalui fb je laah..stkt nih penyebaran manifeto melalui medium ni di lihat agak berkesan..

tmbahan musim sejuk , pengundi lebih selesa untuk duk di rumah berbanding berjalan2 kan..

smoga pilihanraya kali nih lebih "sihat" & "bersih" dari segala yg keji..

NOW PRESENT TO YOU !!!

CALON2 AJKT BATCH TAHUN 2 !!




Terpancar keyakinan di wajah2 mereka,

wajah2 ni akan mewarnai PERUBATAN Cawangan Mansurah 14/15 ..

smoga taklifan yang telah di ambil dpt dilaksana dengan sebaik2nya !!!

GO GO GENEZENS !! GO GO MEGANS !!!

sekian , xoxo :)

p/s : bloglist akan kluar kejap lgi..huhu
Winter BACK !!!

Winter BACK !!!


Assalamualaikum..

wuuuu.. sejuknyerrr...

hari nih..betul2 sejuk..menandakan winter telah masuk secara officially..huhu

welcome back !!! winter !!!

tp serius sejuk gila..mcm korang letak badan korang dlm freezer peti ais tuh.. 

klau letak dlm peti ais..tk pe..boleh kluar balik..klau kt sini..spnjng hari dok dlam saratoga jela..*saratoga..selimut tebal mcm karpet yg bulu lembut tuh..

suhu pagi tdi..huhu
mesir dah sejuk..jordan dah turun salji..

gambar dari member di jordan..
bila musim sejuk2 nih kaan.. mula terbayang mcm mana penderitaan kawan dan sahabat2 kita di syria dan palestin ??

kita di sini..boleh pakai baju sejuk tebal2..tp diorang ?? 

kita boleh berlindung di sebalik rumah..tp diorang ??

kita boleh masak panas2.. tp diorang makan mcm mana ??

fikirkanlahh..jangan terlalu seronok dgn kesejukkan..tp adik2 dan abg2 dan pak cik dan makcik kita di sana terseksa..

tp aku yakin..diorang tak merungut..sbb diorang kuat.. winter nih..adalah ujian dan nikmat bgi makhluk ALLAH..

oklaah..panjatkan doa..tuk smua umat islam di seluruh dunia..

tangan dah beku menaip..mulut keluar asap..mcm winter sonata gituu..huhu

jumpa lgi di lain waktu !!

xoxo :P

sekian..

p/s : sejuk mnguji ketahan bermain ayaq..waaooo...huhu

Senarai Peserta Bloglist Kataubaid Dis 2013

Senarai Peserta Bloglist Kataubaid Dis 2013


Assalamualaikum , fuhh.. hari nih bru smpat nak update senarai peserta Segmen Bloglist Kataubaid ^_^

1. maaf laa sbb lmbt update.. sbb sibuk skit.. da benda yg nak kena setle awal2..
2. tarikh tutup tuk segmen adalah pada 10hb dis nih..

berikut adalah senarai nama blog yg menyertai segmen kali ^_^


selamat berblogging..


  1. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  2. http://misscintakamu.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  3. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  4. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  6. http://blogyanapunya.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  7. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  8. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  9. http://blogashalya.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  10. http://www.iuzira.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  11. http://jmbelog.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  12. http://www.erazfadli.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  13. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  14. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  15. http://kecekkira.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  16. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  17. http://danianasreen.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  18. http://pening-pala.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  19. http://mayabeautyempire.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  20. http://iemanzahri.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  21. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  22. http://cikmanissweet.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
sekian ,xoxo :P

p/s: sorry lambat.. sibuk skit..ermm.. nk kena handle mcam2 nihh.. :)
Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!


Assalamualaikum !!!

korang sihat naa ...

 aku ok ja.. lama tk update kat sini.. sibuk skit..

mcm2 nk kena buat..

sbnrnya bnyak benda yg aku baru belajar..

aku belajar perkara2 yg belom aku ketahui dahulu..

aku mula dengan agak perlahan..

harap2 aku tk tertinggal jauh..

mengejar rakan2 seperjuangan yg telah laju pergi..

sorry laa..nmpk cm emo kan.. hehe

Aku hendak bina tapak..sblom membina bangunan yg kukuh..

mana mungkin bangunan2 hebat.. di bina bermula dari antena yg letaknya di atas..

aku harap ke khilafan aku di awal perjalanan perjuangan..

di maafkan..

mohon beri aku peluang..

utk aku berlajar dan bergerak bersama2 kalian..

smoga usaha kita, pergerakkan kita di berkati olehNyaa..

Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!

sekian, xoxo :P

p/s : sorry laa.. tk berapa nak ok sejak dua tiga menjak nihh..tuk senarai peserta bloglist tuh..t ubai update secepat mungkin yaa.. sibuk skit dua tiga hari nihh... maaf skali lagi :)

program kami hari nih ^_^


SEGMEN : Bloglist Disember 2013

SEGMEN : Bloglist Disember 2013


Assalamualaikum !!

lamanyaa tk tgk blog nih.. hehehe.. bru 2 hari..

ok laah.. straigh to the point..

aku nk buat segmen bloglist lgi nihh..



syarat2nya :

1. follow blog aku ^_^

2. like page blog nih..kat sblh kanan nih..

3. copy dan pastekan banner kat atas nih..

4. buat entri * tk panjng pun tk pee..tajuk entri " Segmen Bloglist Kataubaid Dis 2013 "

5. tinggalkan link korang kt komen yerr ^_^

mcm mana senang tak ?? jom2..cuba !!

sekian.. xoxo :P

p/s : share jgn tak share naa.. :)

Kataubaid© .