Nervesnyaa !!

Nervesnyaa !!


Assalamualaikum !!

alhamdulillah , syukur kpd Allah ..sbb still izinkan kita utk terus hidup di hari yg cantik dan indah ini .

hari aku nk cerita skit kat hgpa..

aku baru belajar banyak benda2 baru sejak dua atau 3 menjak nihh..

hehe.. feeling to be a leader is too different from being a normal student..

kena conduct meeting bagai..

kena pikiaq mcm mna nak atoq perjalanan program..

cari AJK untuk program..

cari calon2 tenanga pengisi time progrm..

selagi kudrat terdaya , aku akan tetap dlm jalan dakwah dan kepimpinan..

cuma nervess gilaa wehh..hahaha

kena jumpa nama2 baru dan muka2 baru bila masuk meeting..

tp it new xperience sbnarnya..

dan aku totally enjoy it..

hehe.. 

doakan aku naa....

sekian , xoxo :P



p/s :  Disember is coming !! time to change bloglist !! nantikaan !!!
Aku terawang-awang !!

Aku terawang-awang !!



Assalamualaikum !!!

korang sihat kerr ??

hehe..rsa cm lama jaa tk update blog kan..

errmmm..

sejak dua tiga dan empat menjak nih.. aku terasa cm aku nih terawang-awang lagi ..

mcm lost skit laa..terutama study..masih tercari2 rahsia study yg berkesan utk aku..

risau weeh..

sem nih lgi susah dri yg dlu.. sbb dah naik thun kaan.. mana ada yg akan senang daah..

entah laa..korang ada style study yg best2 tak ?? share laa ngan aku..

hehehe..




tp yg aku nmpk skung nih..aku kena hafal bnyak..n then baru aku akan paham..

aku nk try guna cara tu laa..doakan aku eh..

korang exam bila ??

oh yaa..SPM dah habis ke blom ?

Malaysia dah cuti skola eh ??

sorry lupa nk upfate =.=""

study kat Uni kat Msia best ker ?? nak tau gak..

aku pernah msuk dlu tp sat jaa laa..dlm sebulan lebih cm tuh..lps tuh truih flu mai mesir nihh :)

apa2 pun..kena ingt gak..keutamaan kita sbgai pelajar adalah study..btul tak ??

tkot benda2 lain yg mngganggu gugat kedudukan kita sbgai pelajar laak nnt kaan..

ok..lah.. sekian, xoxo :P

p/s : tgh mencari tajok2 gempak nk update blog,,hehe
Semakan JPA !!

Semakan JPA !!


Assalamualaikum !!

hari ni result JPA akan keluar ..

result JPA ??

hahaha

sebenarnya

Semakan Keputusan Skim Pinjaman Yuran Pengajian Luar Negara (2013 )

utk student2 mesir sahaja..

ok..so, boleh di semak dari kul 5 ptg 26 dis 2013..

untuk link :  :: KLIK SINI ::

Kemudian , korang boleh klik utk pautan

" Semakan Keputusan Skim Pinjaman Yuran Pengajian Luar Negara "

ok..selamat mencuba !! dan tahniah kepada yg berjaya !!

yg belom berjaya..boleh cuba lgi tahun hadapan :)


sekian , xoxo :P

p/s : seronok tgk kawan2 yg apply..insyaallah aku menyusul :D
Hotfm RT tweet aku !!!

Hotfm RT tweet aku !!!


Assalamualaikum !!

weehh.. korang baca tak tajuk entri nih ??

apppaaaaaaaaaaa !!

belum baca ?? ce baca dlu.. hehe

HOTFM RT TWEET AKU.. *aamik ko,capslock smua..haaha

RT ?? apa tuh ?? 

RT adalah sjenis kuih.. hahaha...tk de laa.. gurau jerr.. RT tu retweeted..

benda nih ada kat twitter jerr..so, dia lebih kurang mcm " like " kat fb tuh..

terharu sbenarnya tgk hot fm RT tweet aku...

thankz hotfm !!

u inspired me laa..

korang jgn jeles laak..kekeke

koranng tak caya eh ?? nah gamba diaa..lalalala
\


amacam ?? percaya kah anda ??

perlu nak doublekan kerr. hahaha..

oklahh..dah tunjukkan...

hehe..baapaak jahat gila aku nihh.. hahaha.. maaf yer.. sngaja jer nk usik korang..

senyum skit..

*automatic korang snyumkann.. huhu

k..lah maaf da salah silap..

sekian, xoxo :P

p/s : huhuhu...kuat mngusik betui aku nihh.. haha
 Habis Exaaaaamm !!!

Habis Exaaaaamm !!!


Assalamualaikum !!!

 weeehhh !!! koraaang !!!

laamaa tk jumpa !!! hahaha

korang tk rindu kat aku kerr ?? kahkahkah

alhamdulillah..tdi baru habis exam MCQ ,70 soalan..perghh cm na tercabut otak jawab tdi..ehehe

lpas nih , harap dpt result yg ok2 laa..

dah lama tk update blooog !!

hehe. nerbes laakk.. hahaha..

insyaallah.. apa2 pun.. tetap bersama berbloging walaupun sibuk.. hehe

dalam 2 atau 3 hari yg lalu apa yg korang buat ??

join segmen kee apa kerr ??

jgn ckap korang bergaduh dgn hantu villa nabila laak ?? 

hahaha..tk habis lagi ke cite tuh.. hehe

ok..lah.. nak layan movie laak.. 

jagn jeley ngan titew eh... *gaya gedik..

bye !! sekian,

xoxo :P

haiyaaahh...movie time..

p/s : hotfm RT tweet aku ?? nntkan next post :)
Highland Tower  !!!

Highland Tower !!!


Assalamualaikum !!

huhu.. lalala..

hari nk ceghita misteri lagi nihh.. huuuu..

*on background music seram..

ok.. korang tahuu !!

dlu pernah ada kisah hantu Highland Tower ..

haha..tk jadi laa nk buat seram...*aku laak yg seram sorang2..

dnga cite.. misteri Highlan tower tu.. sbb ada lebih 40 org yg meninggal dunia kaan..

di sbabkan oleh bangunan tu yg runtuh..

kisah selanjutnya aku tk dpt kenal pasti.. mungkin korang ada nak cerita kat aku kerr ??

aku nih..kdng2 suka gaak follow cite hntu nihh.. tp klau dah malas..

memang taak laa kaan..

kisah villa nabila tk stop lgi..kisah highland tower di ungkit kembali..

cuma kena jaga iman kita laa.. jgn takut berlebih lebihan jerr..

jgn lebihkan rasa takot tu kat makhluk..tp hanya utk ALLAH...

paham ??

sekian, xoxo :P

p/s : sejuk , dan demam :(

nak anak cm nih boleh ?? *berangan saat.. hahaha

Curi Masa !!!

Curi Masa !!!


Assalamualaikum !!

curi masa skit hari nihh.. hehehe..

sepatutnya dah sibuk skit..tp tk pela..

 curi skit masa sbb apa ??

nk update blog jerr.. kekeke..

cm na alam blogger ?? dah makin maju ?? 

hahaha..apa laa soalan aku nih.. kekeke..

masa itu nyawa.. bkan emas..

emas boleh di jual beli..

masa tak leh di jual beli..

betul tak.. hehe

ke masih di selubungi misteri villa Nabila ?? ke Higland Tower.. 

hahaha..

sekian , xoxo :p


p/s : senyum selalu naa.. :) doakan aku nk exam :)
Misteri Villa Nabila !!

Misteri Villa Nabila !!


Assalamualaikum !!!

korng sihat taak ??

hehe

smlam dan hari ni.. villa Nabila ini menjadi trending kt twitter..

apa sbnrnya yg berlaku ??

aku pun tk dpt nak confirmkan.. sbb aku tk dpt pangkal cerita nih cm na..

cuma ada gak..aku jumpa kat twitter mngenai villa nabila nih laa..sbnrnya palsu jaa..

dah klauq dlm tv kerr ?? *maaf aku kt mesir , so tk da updae tv2 nih.. hehe

klau fake..harap org yg sebarkan cite tuh dpt beri pngakuan ..

klau betul..harap mangsa2 itu selamat di keluarkan..

tak kan.. hantu yg buat twitter tu laakk ??

korang pernah baca.. jin buat twitter sbb nk kawan dengan manusia ??

hahaha.. ada dlm newspaper dlu....

org malaysia nih.. klau tk kerana hantu..tk kecoh ..btul takk ??

last2 nak tidok pun..tidoq dengan Mak jugak.. hahaha

ok..lah..klau korang ada apa2 update psal villa nabila nihh.. pm aku kt page blog aku k.. ^_^
boleh share ceghita sama2 ^^



seramm taakk.. hahaha

sekian, xoxo :P

p/s : fatrah exam meniti tiba.. hehe.. cerita hantu kita layaan dlu.. hahaha

Sembang Kencang Tapi Sampah !!

Sembang Kencang Tapi Sampah !!

\
Assalamualaikum !!

korang sihat ??

\syukurlah sbb kita masih hidup pada hari ni..selawat dan salam atas junjungan kita Rasulullah S.A.W .

serta sahabat2 baginda dan ahli keluarga baginda.

" Sembang Kencang Tapi Sampah "


haa.. nmpak mcm kasaq kan..tp tk pun sbnrnya..

quote nih.. aku dpt dri senior aku..nama dia Hud !!

ok..cuma huraian nih mungkin lebih kpada huraian aku..mungkin lari skit dri maksud asal pengunaan ayat itu..

kita selalu sembang atau pun berbicara mengenai sesuatu.. dan kita hebat dalam berkata2..

" eh , mana boleh buat mcm tu , dosa "

" kita tak boleh  melanggar masa atau lewat dri masa yg di tetapkan "

kita sibuk dengan benda baik yg kita tegur kat org , tp hakikatnya kita sendiri tercicir..

kita sibuk nak suh kawan2 kita menepati masa ..

tp kita sendiri tak menepati masa ..

kita sibuk halang kawan kita buat dosa.. tp kita sendiri yg melakukannya..

jadi renung2kan laah.. yaa.. bukan nk marah pa pun.. hehe.. tp nih utk kesedaran bersama..

aku kan suka sharing2 ngan korang.. lalala..

sekian , xoxo :P

p/s : manusia tk pernah simpan sampah..sbb sampah itu jijik dan org tk mau benda tu..

jdi buang smpah ke dalam tong sampah.. hehe *cm tk da kena mngena jerr.. haha..
Chronic Obstructive Pulmonary Disease !!

Chronic Obstructive Pulmonary Disease !!


Assalamualaikum !!!

COPD !! Chronic Obstructive Pulmonary Disease ..

tu laah tajuk case terakhir sblum mid sem lgi 2 minggu..

tajuk nih base on seorang pesakit yg mana seorang perokok tegar dari zaman mudanya lagi..dia ber nama Mr.Boyle * sorry kisah ni berlatar belakangkan masyarakat mat saleh ..aku terjemahkan skit ke melayu..hehe

satu hari Mr.Boyle nih sakit dan tak leh berkerja tuk jangka masa yg lama. Doktor(Dr) cdngkan dia amik atau join group tuk berhenti merokok. dia lebih senang utk berubah bla bersam dgn kumpula itu..

dari 30 btang rokok stiap hari berkurang kpd 10 btang rokok per day..

dia di cadangkan beberapa therapy utk memulihkan keadaanya setlah dikenal pasti penyakit tu..stlah bnyak ubat yg diberikan.

keadaan dia makin teruk dan teruk.. last skali ,mr boyle mati sblum umur bersara* mati muda ..

so, mainly based on saluran pernafasan kita laa.. bila merokok..cell2 dlm badan kita nih berfungsi secara pelik dan cuba sedaya upaya utk menyelamatkan badan dari benda2 yg kotor..bila dah terlalu bnyak..body atau badan kita tk leh nak menampung lgi kadar toxic dlm badan..

sbb tu jdi bnyak complication dan sakit tuh..jadi..sayangilah badan kita.. JANGAN Merokok !! klau nk hidup lama !! :)

p/s : hehe.. sbnrnya da lagi bacaan pernafasan pesakit nih..tp complicated sgt nk cerita..so, ni jee laa..harap korang pham apa yg nk disampaikan !!
10 Muharram

10 Muharram


Assalamualaikum !!

hari nih dah masuk 10 muharram ..

di sunnatkan puasa di 10 muharram , 

dan mesti di pair kan dengan sama ada sehari sebelum atau sehari selepas ..

jom puasa !! bukan selalu nak dpt pengalaman cm nih kan..

setahun sekali sahaja..jom2.. ^_^




p/s : jom2 puasa jom !! ** mcm dah terlambatt jerr... hehe..klau tk smpat azam tahun depan kita buat.. huhu


korang suka usik orang ?? [ KLIK SINI ]

Saya Suka Mengusik Orang !!

Saya Suka Mengusik Orang !!


Assalamualaikum !!!

korang sihat kerr ??

hehe..

hari ni nk ceghita skit psal usik mngusik nihh..

hehehe

org yg kenal aku akn ckap aku nih kuat mngusik..

tp org yg tk kenal aku akan ckap aku nih pendiam...

pelik tp benar..

hahaha...sbb itu lah aku..

ada gak yg merajuk ngan aku sbb aku kuat mngusik diorang.. hehe

jahat tak aku ..hahaha

tp aku slalu usik org2 yg dekat ngan aku ja..

sbb ntahlaah.. aku pun susah skit nk communicate dgn org.

nk improve social skill aku..tu laah matlamat aku..

klau tak , t jdi dok susah laa...klau tk leh nk sembang ngan pesakit.. kan2..

ok..lah...tu jer nk cite.. chaiiyyookk...

sekian  ,xoxo :P



p/s : macam Comel jer.. hehehehe..jom baca ^_^
Ubai tak BACA komen kerr ??

Ubai tak BACA komen kerr ??


Assalamualaikum !!

aiyooo..

ubai !!

tak reti nak replied komen kaaa !!

 haahaha.. 

firstly ubai nak minta maaf klau tak balas komen2 tu ya..

bukan makna ubai tk baca langsung..

lps ubai updae entri..

benda pertama yg ubai nak tgk adalah komen..

ubai akn baca smua.. tp nak balas tu..ada kekangan skit..sbb internet slow gilloss..

kadang2 stress gak.. tp jgn risau.. ubai baca smua komen2 tu..

jgn merajuk eehh.. hehe

t klau dah laju internet..ubai komen naaa..huhu

komen korang tu smua..sbgai booster tuk ubai utk trus ada dlm dunia blogger nih...

terima kasih smua !!

huhuhu

sekian , xoxo :p

p/s : hahaha.. touching ngan ubai kerr ?? :'(


 MEDIC : Thrombosis !!

MEDIC : Thrombosis !!


Assalamualaikum !!

Thrombosis ni apa pulak ubai !!!

haaa... thrombosis ni darah beku !!! hehe..senangkan.. sbnarnya..

darah beku di dalam salur darah kita..mungkin disebabkan tissue damage atau sbgainya..

tahu tak ??

badan kita nihh..buat bnyak kerja tuk smpai tahap tu tau tak !!.. badan kita nih release factor2 yg akan mnyebabkan darah kita beku..
blood clot

factor 1 sampai lah 13.. adalah nama2 dia ..thrombin , prothrombin dan sebagainya..

sbb apa darah kita nih tiba2 jaa beku dan sebab apa kena beku ??

darah kita tiba beku atau mengeras kerana..dia tak mau bagi darh tu mngalir dengan banyak ketempat lain..cuba bayangkan kalau darah tu tk beku.. agak2,bila kita akan sembuh ??

paham tak ?? lgi satu nak avoid infection kat bahgian yg berdarah tu..sbb kuman lebih senang nk melekat kat situ..

blood clot yg smpai ke jantung..boleh nyebabkan mati


cantikkan percaturan ALLAH kat kita..kita bersyukur ke tak ?? Alhamdulillah.. Sayangnya ALLAH kat kita.. jaga badan dan iman !! ^_^

p/s : exam oh exam !!


Nak Jual Jubah ??

Nak Jual Jubah ??


Assalamualaikum !!!

nak jual barang boleh ?? hahaha

tk de laa..bkan nak jual barang pun sbnrnyaa..

just nak survey jerrr..

korang selalu kerr pakai jubah ??

sbb mesir nih..jubah murah2 ..

cantik2 laak.. * t aku letak gambaq dia..

t balik Malaysia boleh jual.. hehe

ish2.. ubai nihh.. belajar laa dulu kaan.. =.="

tp tk salah kan.. waktu cuti jerr kita buat bisness..huhu

minyak wangi pun murah gak..aku maksudkan minyak atar cth kasturi..kat malaysia mahal btui..kat sini boleh laa..tk semahal malaysia laa..

seronok gak sbnrnya klau otak bisness nihh.. bnyak benda nak buat..

haha.. ok,t nak balik malaysia..aku update pasal jubah nih balik..klau nk order boleh laa nnt..huuhu

apa motif entri nihh ?? hahahaha..

entahlaah aku pun tak tau.. hehe..

ni laa, bila tiba2 pikiaq nak berbisnes.. hahaha..

sekian, xoxo =.="

p/s : ubai tgh bluuurr... hahaha..nyanyok dah koott.. ttba jaa post entri tah pape.. :P



Macam Comel jerr

Macam Comel jerr


Assalamualaikum !!

hari nih..bngun pagi2 tgk cermin..

" eh comel gak aku nih "


hahaha..

amik camera trus record

"mcm comel jer , mcm comel jer "

haha..mcm2 laa zaman skrung nih..

dlu gyomi , skung mcm comel2 nih..

lpas nihh tak tau apa laak yg keluar kan..

tp nak berseronok sila kan.. ingat , ada had yg tertentu yg dah di gariskan oleh Islam..

jangan buka aib orang..t Allah buka aib kita ..

**dlm konteks vid2 nih..aku rasa cm diorang yg buka aib diorang kan..

tp tk pe laa..doakan yg terbaek tuk smua..

jgn maki2 laak klau tak suka..

sekian, xoxo :P

p/s : sapa comel !!! komen kat bawah nihh.. n like page ubai ---> kat seblah nihh..
Demam Tandanyaaa ??

Demam Tandanyaaa ??


Assalamualaikum !!!

 hari nih.. hari last lecture !! esok tutup case.. lusa start study week..

nak dekat study week nih  gak laa sibuk memanjng.. 

kena urus masa dengan sbaik2nya..

demam laak..


demam tandanya apa ??

demam tanda sakit laa.. hehe..

kalau kat mesir kan.. antra faktor yg boleh dijadikan sebab utk peralihan musim..

bila bnyk org demam tu..tanda musim baru akan bertukar...

entah laa..tak sure lak mechanism dia cm na..ALLAH yg cipta..ALLAH yg tahu.. ^^

aku pun tgh demam nih.. cuma dah kurang skit.. tk mau manja2 sgt..bnyak benda lgi nk setlekan.. btul tak ??

kalau demam , makan ubat ya !


demam rindu ?? 

doalaa kat org yg kita rindu itu..huhu..

dah2..melalut lgi kaang.. haha..

klau demam bola !!

tgk laa bola !!ngadap laa game tuh.. hahaha..

oklaah.. dah merapu..so, jaga kesihatan yerr..p hospital klau sakit..klau tk sakit gi kerja.. hahaha

k..sekian,

xoxo :P

p/s : nak hujan laagiiii.. huhuhu
RESEPI KURMA AYAM

RESEPI KURMA AYAM

RESEPI KURMA AYAM | Assalamualaikum !!

hari nih ubai nk update resepi jerr..

saja seronok2.. haha..korang dah try ayam masak kicap tuh ??

haha..mesti korang pelik kan.. yelaa..laki laak dok sibuk update pasal resepi..

hahaha.. tk de laa.. just nk share pngalaman memasak jerr.. 

dlu ingt memasak ni susah..pdahal senang joo..

ok laah.. 

KURMA AYAM !!

*ayam lagii..tu jerr yg sedap hehe

Bahan2 :

1.Ayam

2. Ubi kentang .

3. rempah kurma 

4. garam .

5. cili merah

6. bawang2 dan seangkatannya..

Cara memasak kurma ayam.

1. Tumiskan bwang yg sudah di kisar.. sblum tu..panaskan minyak dlu eh..

2. msuk kan sedikit air..

3. masukkan bunga lawang dan kawan2nya..*tk ingat nama..hehe

4. masukkan ubi kentang yg sudah di potong .

5. masukkan rempah kurma dan kemudian masukkan santan..

6. rasa..klau sedap masukkan ayam dan cili merah atau hijau yg dah dipotong..

**garam dan gula..itu depends korang nk letak bila..

7. tunggu sampai ayam masaakk..

8. bila dah msak..nk buat apa ?? maakaan lerr.... haha

makan dngan nasi atau pun cecah roti..perrghh..seddaaappnyaa... :P

sekian, selamat mencuba !! 

xoxo :P

RESEPI KURMA AYAM
boleh view resepi dari blog dapurkakjee.com dlm gmba nihh.. :)
gambar sumber dapurkakjee.com

p/s : hari ni nak masak kari ayam laak.. lama tk masak kari..dah update dah..klik bahagian resepi kt atas tuuhh..

hehe..bye !!
CalOn Spm Meninggal Dunia Ketika Jawab Soalan !!

CalOn Spm Meninggal Dunia Ketika Jawab Soalan !!


Assalaamualaaikum !!

TERGEMPAAR !!!


Seorang calon SPM 2013 rebah selepas 30 minit menjawab soalan !!

innalillahwa inna ilaihi raji'un..

pelajar tersebut di syaki meninggal dunia ketika dlm perjalanan ke hospital..

kita doakan family adik nih..tabah dan trus kuat meniti kehidupan ini..

harap dpt tau punca kematian mangsa..

al-fatihah ..

sumber : 



p/s : ajal maut di tangan ALLAH..sudah bersediakah kita ??
Good Luck Pelajar2 SPM 2013 !!

Good Luck Pelajar2 SPM 2013 !!


Assalamualaikum !!!

esok SPM kaa !!

alamaaakkk tk habis study lgi laa..cm na nihh..haha

apa yg abg *tukar nama laak.. hehe

boleh katakan..stlah 3 tahun mninggalkan SPM tanpa khabar berita..

SPM amat penting dlm kehidupan pelajar2 di Malaysia..

klau rosak result korang..maka rosaklah masa depan korang..

lek luuu... tp ingt kebergantungan kita hnya kpad ALLAH bukan pada makhluk..

usaha selagi mampu..doa dan tawakal kpada ALLAH..sbb ALLAH kan adoo..

minta maaf kpad ibu dan ayah..adik beradik..cikgu2 dan kawan2 dan masyarakat sekeliling..

jgn minta maaf saja..minta juga doa diorang utk kita..

mana nk p tau..kot2.. salah seorang yg kita minta dia doakan kita ,doa dia dimakbulkan ALLAH..

dan org yg palingg mustajab doa adalah kedua2 ibu dan bapa kita.. dan tak lupa guru2 dan para alim ulamak..

ok..jgn lupa laak apa yg dah di study..t abg citekan pngalaman spnjng 3 tahun dngan result SPM abg yg tk berapa nak gempak sgt nih.. :)

selamat maju jaya...dan bitttaufiq wannajah... abg doakan dari bumi anbiya jerr laa .:)

sekian, xoxo :P



p/s : good luckk.. lpas sebulan nnt.. enjoy laaa habis2 .. :P
Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman

Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman



Assalmualaikum !!

ubai joined segmen nih..

nak discribe kak sally dan blognya... hehe..

kak sally suka korea !!

kan2..blog beliau pun da gamba2 korea !!

huhu
Salam Maal Hijrah !!!

Salam Maal Hijrah !!!

Assalamualaikum !!

1 Muharram detik permulaan ..

1 Muharram menjelma lagi !!

tahun baru..azam baru.. minat baru.. jom2.. berubaaaahhh...

tak mau dah cm dulu..jadikan tahun baru ni sbgai tahun yg terbaeek.. jom..dok saat..pikiaq balik hala tuju kita spnjng tahun 1435 H..

tutup buku lama..  Buka buku baru..

jangan pernah putus asa dengan rahmat ALLAH..

Allah kan ada !!

jgn bergantung dengan dunia dan isinyaaa..

bergantunglaah dengan ALLAH !!

Kita nii hamba sahaja..

ok..bye2..nak buat list for this year..jom joined aku !!

sekian, xoxo :p


Aku Suka Merapu !!

Aku Suka Merapu !!

Assalamualaikum !!!

yeeaayyy !!! aku suka merapu !!!

hahaha..entri kali nih pun nk merpu gak sbnrnya.. tp tk mau laa...

korang suka merapu tak ?? aku  suka merapu kt dlm alam maya jerr.. kat luaq sorry laa..

orang yg rapat ngan aku jerr tahu aku ni kuat merapu atau tak..

kadang nk release stress jaa , ubai buat cm tu..klau tak..tk de laa smpai cm tu..

merapu just for fun ... tuk timbulkan suasana meriah..

menyakat atau mngusik dan sbgainyaa..

kdang2 klau korng perasan laa..komen aku kt blog korang pun..kdng2 merapu gak kan.. hehe

hehe.. mangsa terbaru adk dayah ^_^  korang google search kanvaskehidupan.blogspot.com .. t korang tgk blog dia..cantik pink kalerr..gitu..

haha.. seronok cite pasal dia tertinggal bas..hehe..padan mukaaa... cewaah..tk de laa..melawak jerr ya adk dayah !! adik  ker ?? sama umo jerr.. huhu.kawan blogger yg suddenly meet at the blogger group in fb..

haha..ok..lah..nmpk kan aku dah makin melalut ke alam lain dah nih..so, nak chow laa..ada kelas nihh.. PBL..nak buka case baru hari nih..Pasal paru2 gak..t aku update pnyakit apa kat page aku ya..klau nk tau..kena laa like page aku kt sblh kanan nihh..yeerr... klik jerr..tk susah..hohoho..

ok..sekian, xoxo :P


p/s : 4 Nov 2013 perbicaraan Mursi..doakan beliau menang.. :')


CPUV Pertama !!!

CPUV Pertama !!!


Assalamualaikum !!!

korang sihat tak ??

Alhamdulillah..tdi pgi2 lps bngun tido buka lappy dan sterusnya internet dan..4 benda yg wajib buka

fb,twitter,blogger,dan nuffnang dan churpchurp..

berita mengejutkan apa bila..

CPUV aku ada satu daahh.. huhu..

iklan dari INTI.. terharru gilaa..maklum laaa.first time kan..dlu dok tgk korang jerr.. hahaaha..tp korang pun dah smpai 8 dan 9 kan.. so, tk pela rezeki masing2.. huhu

appaaaaaaa korang tk caya ??

klik klau nk tgk besaqnyaa.. hehe


tgk2.. kan2.. aku refresh bnyak kali koot akaun nuff tu tdi.. hahaha

ok..lah...aku nk gi kelas laa..t sembng len k.. ada entri baru nk kluaq.so !! tunggu ^_^

doakan pa yg kita dpt nih berkat dan halal ^_^

ok..bye !! sekian xoxo :P

p/s : t ubai update bloglist baru ya..maaf tk sempt nk update..sebb sibuk skit.. :(
Mesir Hujan !!!

Mesir Hujan !!!


Assalamualaikum !!!

Hujan oh Hujan !!

hari nih mesir hujan laaa !!!

wooo best nyeerr..

bila hujan menandakan winter dok mai dah !!

so, get your body ready !!

sejuuuk2 ni best woo tido..tp time nih gak laa nak exam laa..

hehe.. so kena study laa yerr..

saja jaa nk habaq kat hngpa smua !!

sbb klau korang tgk org mesir sambut hujan.mesti best..

sembng2 ngn pak arab.. depa tny kt msia cm nih kerr.. kami pun ckap ya..malah lebat lgi..

dia senyum jaa..

sbb mesir jarang hujan..so,nikmat tuk diorang..

hujan itu nikmat..

hujan juga waktu mustajab doa ^_^

hujaan.. :)

sekian , xoxo :P

p/s : salam hujan mesir ^_^
Segmen giveaway sempena Awal Muharam by KecikbesO

Segmen giveaway sempena Awal Muharam by KecikbesO


Assalamualaikum !!

ubai joined !! simple syarat ^_^
Senarai Peserta Segmen Bloglist Kataubaid Nov 2013

Senarai Peserta Segmen Bloglist Kataubaid Nov 2013


Assalamualaikum !!

ada org tak !! hehe

ok..entri kali nih utk update senarai Peserta Segmen Bloglist Kataubaid Nov 2013

korang check yerr..tkot ada yg tercicir..klau dah ada..komen korang number berapa k ^_^


senarai ni akan di update..maaf sbb lmbt kluar senarai..so, boleh laa ber BW ..hehe

p/s : sapa yg nk joined lgi  [ KLIK SINI ] :)


Pengalaman !!

Pengalaman !!


Assalamualaikum !!

salam jumaat mubarak !!

" makan garam lebih lama dari kamu "

mcm comel jer..haha

bila seseorng itu berkata cm tuh..nk menunjukkan bahawa org tu lbih berpengalaman dari kita , btul tak ??

yah,tk dinafikan..pngalaman nih sbnrnya cikgu yg terbaek utk kita.. klau kita tak belajar dari pengalaman..kita pasti akan mngulangi perkara yg sama..

junior2 akan beljar dngan senior agar muhasabah atau kesalahan yg mereka lakukan..adik2 junior tk buat..

senior lak belajar dngn junior mngenai suasana skrng kita..mungkin zman seniors dahulu..mereka tidak mempunyai pngalaman yg kita ada sprti skrng..

makanyaa..setiap insan yg ada di muka bumi nih..ada pengalaman masing2..hormatilaah org disekeliling..jgn dok sombong laak..

dalam alam blogger pun da yg amatur dan yg otai dah..belajar dan terus belajar utk mncapai yg kejayaan..huhu

sorry laa terformal skit entri kali nih... hehe.. tgh tgk blog2 peserta segmen bloglist.. hehe..korang dah join ker ?? klau blom [ klik sini ] .. :)

sekian,xoxo :P

p/s : meeting muhasabah progrm smlm..dpt ilmu baru dan pngalaman baru dri seniors2.. huhu
Kataubaid© .