Kenapa Google Chrome kita Slow ??

5 Oktober 2013

Assalamualaikum !!

malam nih ubai nak share skit ngan korang..

sbb apa google chrome kita lambat loading ??

haa..ni ubai baca kat laman web seorng nih dia yg share..

sbb pa boleh slow ..mungkin sbb malware atau virus ..

cm na nak handle benda tuh.

1 . buka chrome korang

2. klik cm gmbr  bawah nihh..

.11 Why Google Chrome takes long time to open?

3  scroll smpai bawah ada " advanced setting "

4.  klik change proxy setting

5. klik kat tab connection dan kemudia kat bwah tuh ada lan setting

6. da automatically detect setting..

7. disselect benda tuh.. *bagi tk da click..

ok.. dah siap..

korang try laa..aku bru jerr tk nmpk effect sgt..korang nnt bgi feedback yer..huhuhu.. [ klik sini ]

p/s : huhuhu..enjoy your day...tgk runningman jaapp :P

12 ulasan:

  1. aefa dah try jugak.tapi xnmpk kesan lagi. kena close browser dulu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tk sure lakk..tp klau internet slow..memng akan slow juga kan..hehe..blogger tuh tk bgtau lak..

      Padam
  2. Thanks sharing info ye :)

    BalasPadam
  3. good info but maybe ubaid, u can print screen the steps :) it makes easy to readers follow the instruction. it is just my opinion :) anyhow, ur blog always put the best thing to share with others :) thumbs up!

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah..next time i'will improve it ^^

      Padam
  4. Boleh lahh Laju dia ! Better sikit lah dari tadii

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeka..aku pun nmpk skit perubahan tuh..

      Padam

Kataubaid© .