Type something and hit enter

author photo
By On
Assalamualaikum !!

malam nih ubai nak share skit ngan korang..

sbb apa google chrome kita lambat loading ??

haa..ni ubai baca kat laman web seorng nih dia yg share..

sbb pa boleh slow ..mungkin sbb malware atau virus ..

cm na nak handle benda tuh.

1 . buka chrome korang

2. klik cm gmbr  bawah nihh..

.11 Why Google Chrome takes long time to open?

3  scroll smpai bawah ada " advanced setting "

4.  klik change proxy setting

5. klik kat tab connection dan kemudia kat bwah tuh ada lan setting

6. da automatically detect setting..

7. disselect benda tuh.. *bagi tk da click..

ok.. dah siap..

korang try laa..aku bru jerr tk nmpk effect sgt..korang nnt bgi feedback yer..huhuhu.. [ klik sini ]

p/s : huhuhu..enjoy your day...tgk runningman jaapp :P

Jom komen dibawah

Comments
12 Comments

12 comments

avatar

aefa dah try jugak.tapi xnmpk kesan lagi. kena close browser dulu ke?

avatar

Thanks sharing info ye :)

avatar

tk sure lakk..tp klau internet slow..memng akan slow juga kan..hehe..blogger tuh tk bgtau lak..

avatar

good info but maybe ubaid, u can print screen the steps :) it makes easy to readers follow the instruction. it is just my opinion :) anyhow, ur blog always put the best thing to share with others :) thumbs up!

avatar

Boleh lahh Laju dia ! Better sikit lah dari tadii

avatar

oh bole try ni..hehehe

avatar

insyaallah..next time i'will improve it ^^

avatar

yeka..aku pun nmpk skit perubahan tuh..

Click to comment