Aku tak Mengerti !!

Aku tak Mengerti !!

Aku tak mngerti apa yang ku rasakan..

rindu yang tak pernah ku relakan..

aku di sini menanti dirimu ..

bla bla bla..

haha.. mesti korang pelikkan sebab apa aku mulakan dengan menyanyi.. 

sbnrnya tak da pa2 pun saja. blog aku..suka hati aku lakk..kekekeke

hari ni hari last closed case tuk sem 3 nih.. so, officially esok dah start study week.. 

so, mungkin aku akan snyap sat kott.. tp tak rasanya.. sbab bila aku boring aku suka menulis.. hehe

nanti winter break kita buat story lak eh.. mesti korang nak bacanya..

korang suka bca cerpen ber genre apa ?? sedih ?? romantik ke seram??

atau korang suka cite2 boring nih.. hahaha..

noobss.. hahaha..bukan apa , ada gak yg tk suka membaca.. aku skit laa.. hehe.. tp stkt  nak mnulis tu msih dlm minat aku.

bila membaca nih.. dia perlukan something sbgai booster supaya tuk pembaca supaya trus membaca..

* t aku update tips-tips penulisan 

walaupun kadang2 entri aku nih merapu kan.. tp sbnrnya dia berilmu.. kahkahkah

sebab nak buat entri juga walaupun sekejap dn padat.. sebab tu aku merapu meraban bagai tu.. kekeke


heeyyy !!! korang gelak kenapa ?? hahaha.. perli aku eh..

* jangan dok buat muka lagu tu..haha

saja jerr.. nak usik korang.. smoga korang bahagia dan berjaya dalam hidup korang k :)

ok..lah chow :) xoxo :P
Tak de keja lain kerr ??

Tak de keja lain kerr ??

Assalamualaikum !!


hari last class tuk sem nih.. tk rasa pa2 pun..

cuma risau sbb exam nak dekat dah.. tk study pa pun lgi.. essay lak bru 50% da lgi yg blum complete.. so, kna siapkan gakk..

apalaa aku dok cerita kt korang kan.. hehe

anyway.. cm na blog korang  skrng ?? dah makin gempak kerr.. hehe

akunya still dok cm nih jer laa.. tk improve2 lgi.. sbb tak da msa nak edit2..

bila fikir ada masa kosong jaa..mesti da keja lain yg nak kena buat..

so, terpaksa dahulukan benda tu laa kan..

tp insyaallah boleh lgi update entri2 kan..

nanti aku nak update pasal buku rasulullah is my doctor.. so, tunggu yerr.. hehe..

ok..lah ada keja jap..so, t aku update entri2 yg pnjng2 laak kan.. huhu..

sekian, xoxo


Fikiran Kita !!

Fikiran Kita !!

Assalamualaikum

Hari nihh kita berjalan2 mengirup udara segar di muka bumi ALLAH. 

waahh, indahnya dan cantiknyaa bumi nih.  * pernah kah kita terdetik seperti ini ?

subhanaallah *pernahkah kita ucapkan kalimah ini

atau

woaa.. cantik nya tmpt nih bro .. tgk manusia buat..mesti cantik  *atau kita guna statement ini ..


renungkan dan fikirkan.. 

jom kita tanam dalam diri utk kaitkan segala2nya dengan ALLAH..

" cantiknya pokok ni , sbb ALLAH yang ciptakannya "

" hensemnya aku ni, sbb ALLAH yang ciptakan "

" aku bijak , sebab Allah yang beri "

STOP !!

Jangan biarkan kita mensyirikkan ALLAH dengan kalimah berikut  :

" aku hensem sbb aku yang make up diri aku cm nih "

" aku pandai sebab aku yg usaha "

jauhkan dari syirik. SEBAB ??

Allah akan ampunkan semua dosa kita, kecuali syirik !!

ingat tu !!

ok.. cukup laa sekdar sembang kosong sblum solat jumaat.. huhuhu

jaga hati dan iman :)

p/s : jom street sodaqah !!
Sedihnyaa..

Sedihnyaa..

 Assalamualaikum !!

 korang2... sihat ker ??

ok lah.. mood sedih.. kawan aku baru balik msia .. kawan merangkap housemate  aku gak..

dia balik dan sambung kat msia..

sedih gak laa tp nak buat cm na..life must go on..

so, mungkin korang tak kenal dia kan..so, buat2 kenal je la.kikikiki >.<

minggu depan nak kena hantar essay...alammaakk tak siap lgi.. ermm.. cm na nih yer..

so.. esok focus tuk buat benda tu ja..

hari nih nak gi cairo, sbb ada taklimat keselamatan dgn duta.. so, doakan kami kat sini yerr..

tkot gak..ttba bom meletup kat sini..kalau syahid alhamdulillah..klau injured tkot susahkan org lain kan..

ok.. jumpa lgi.. aku nak join segmen..so , korang tinggalkan link kt komen yerr.. huhuhu..lama lak tk join huhuhu..

sekian .

p/s : cairo aku datang :)
Ibrah Sirah Rasulullah S.A.W.

Ibrah Sirah Rasulullah S.A.W.

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. hari nih kita dpt hidup lgi d muka bumi ALLAH nih.. huhu

sebelum2 nih..asyik dok post benda2 merepu jerr kaan..

so, hari nih aku nak ajak korang berfikir dan merenung jap perjuangan Rasulullah S.A.W .

masa baginda bawa Islam di kalangan kaumnya.. bnyak betul halangan yg kita tahu.

di baling najis.. di letaknya usus dari perut binatang atas belakang badan nabi ketika nabi tgh sujud..

Masyaallah.. bnyak dugaan yang di lalui oleh baginda .tp baginda tetap istiqamah dalam menyebarkan dakwah islamiah kpada masyarakat .

korang nak tau tak..faktor2 Baginda sanggup istiqamah walaupun di uji sedemikian ..

1 - keimanan terhadap Allah  - keimanan Baginda yang kukuh menyebabkan baginda terus dan terus berdakwah walaupun di uji .

2. Al-quran : wahyu yang diturunkan memberi semngat pada baginda tuk trus berdakwah .

3. tanggungjawab

4. jaminan kejayaan - Allah menjamin kejayaan Islam akan tiba.. jadi baginda yakin ,antra sbb bginda trus menerus membawa islam..

5. akhlak - pembawakan baginda di terima . dari segi akhlak baginda sendiri kita dpt lihat akhlak yg begitu indah sehingga menarik org lain terhadap Islam..

Subhanaallah.. orang yang kita sayang dan cinta sanggup berkorban tuk kita.. bagaimana dengan kita ?? Selwat dan salam ke atas baginda sekeluarga.

rindunyaa kepada baginda :') harap nanti kita bertemu di syurga :')

P/S : kurng2kan merapu :)
Serangan BOM di Mansoura , Mesir

Serangan BOM di Mansoura , Mesir

Assalamualaikum

smlam ada letupan bom kat sini..

tapi aku tak dengar pun.. hehe sbb aku dah tido koott..

menurut kawan2 aku laa.. depa kata kuat juga bunyi bom tu  sampai bergegar rumah ..

memang ada letupan bom.. 3 letupan bom berlaku di area mansurah nih..

dan dilaporkan juga 12 org terbunuh dan 130 lgi cedera akibat letupan itu..

dalam perdana menteri sementara mesir (kudeta) tak menafikan letupan nih berlaku dan di lakukan oleh pengganas.

dan dia juga tak menolak kemungkinan yg berlakunya kes2 ni sebab pembentangan perlembagaan baru mesir pada bulan januari akan datang .

so, bgi aku , benda nih berlaku mungkin sekadar provokasi pihak2 tertentu utk memburuk-burukkan nama Ikhwanul Muslimin di sini. atau pun sebaliknya.

pendapat aku , sejak setahun dok sini.. jarang aku tgk org2 ikhwan nih bergaduh atau melakukan perkara2 tak masuk akal sperti ini. malah yang berlaku nih selalunya bertujuan utk memfitnah mereka..

org mesir nih.. kalau depa nak buat apa pun..depa akan buat..hatta bergaduh tgh2 jalan raya pun depa boleh buat.. mcm2 lgi yang korang rsa tk leh buat kat msia, tp kat mesir boleh..apatah lgi benda2 yg luar biasa nih..

waallahua'alam.. aku rasa takat tuh jer koot ulasan aku.. so, tuk rakyat msia di mesir.. minta hati-hati dan berjaga-jaga sebab malang memang tak berbau..

doakan kami kat sini..

sekian , xoxo :P

sumber : http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/89902/Egypt/Politics-/UPDATE--At-least--dead,--injured-in-Mansoura%E2%80%99s-pow.aspx

p/s : mcm mana laa aku tk dga.. aiseh.. :)
CADBURY BUBBLY NYUMMY !!!

CADBURY BUBBLY NYUMMY !!!


Assalamualaikum

cadbury wehh.. nyummy...

lapor.. mkan coklat dpt mnguatkan badan..hehe...sbnrnya, memberi tenaga..sbb dia stimulate ape tah.. dlm bdan nih..huhu

sbnrnya..nak tunjuk kat korang nihh..

cadbury bubbly 


haa.. kat msia ado tak ??

sbb aku rasa cm tk pernah nmpak kat msia.. jdi aku post laa..bg korang nmpak..kahkahkah

aku tk buka pun lgi..harap2 sodap laa kan..

jemput2 makang :3

mesir nih..klau benda2 manis.. dia menang.. terutamanya coklat2 nih..huhu

Aku Suka Menulis

Aku Suka Menulis

 Assalamualaikum ,

haiii korang !!! sihat ka ??

alhamdulillah.. mcm comel jerr kan korang buat muka cm tuh.. hehe

aku tak tau nk tulis apa..tp hati kuat suruh aku tulis..so, aku tulis jer laa yer.. huhu

ok.. spnjng minggu nih.. mcm2 benda berlaku.. dan bnyk juga aku belajar benda2 baru..

tak penat ker ?? bak kata senior " memang penat , tp penat itu yg kita cari "

huhu.. seronok dpt senior2 yang gempak2 dalam pemikiran.. doktor bukan sekdar jasad tp roh juga..

smlm habis satu program..bnyak benda yang aku kena check balik...sbb bnyak btul benda2 yang terlepas pandang..

itu yg aku belajar.. cm melalut jaa kaan.. 

ok.. back to the title.. aku suka menulis.. 

menulis bukan semata-mata menggunakan pencil tp menaip di keyboard juga adalah menulis..

kdng2 aku suka merapu jaa.. bila kita menulis.. kita akan dpt idea2 baru yg boleh di ketengahkan..

org ckp , klau menulis dpt inspire org lain tuk jadi lebih baik..

tp kalau penulisan aku nih.. mcm memudaratkan korang jerr... hahaha

ada org dia jenis senyap..tp once dia menulis.. kdng2 org tak sangka..btul ke dia nih mcm nih..

kan2..mata pena lebih tajam dari mata pedang. mampu menebus hati manusia hingga ke dalam..

ok..dah nak msuk jiwang2 dah nih.. better kau stop ubai..t ke laut gak entri ko nih.. t lemas d tgh laut giitu.. huhu..

ok..choww..

alaaa..dah habis kerr... :3


sekian, xoxo :P

p/s : PERHATIAN !! segmen bloglist dah di tutup k.. segala penyertaan tak akan dilayan.. jumpa januari nnt.. :)
Blog Kataubaid menang segmen !!!

Blog Kataubaid menang segmen !!!

Assalamualaikum !!

yeaaayy...happy jumaah !!!

dalam happy2 nih..muka msih tersenyum lebar..sbb apa ??

jeng jeng jeng !!

kataubaid menang segmen Messyserabut !! huhu

seronoknya.. segmen kedua yang blog kataubaid menang...

thankz kepada penganjur..

maaf laa.. tk perasan nama naik sbgai pemenang.. huhu..

sbb jarang buka blog skung nih..sibuk dgn tugas2 study dan komitmen lain...huhu

ada hadiah kerr ?? tungguuuu.. hehe

ok..bye2..

**tidur dgn lenanyaa.. hahaha

sekian , xoxo :P

p/s : mari mengundi !! huhu..AJKT cawangan Mansurah !! Mesir !! salam jumaat


Senarai Bloglist Kataubaid !! DISEMBER 2013

Senarai Bloglist Kataubaid !! DISEMBER 2013


Bismillahirrahmanirrahim ..

Assalamualaikum !!

firstly..minta maaf sebab lambat sgt kluarkan bloglist disember 2013..*sibuk dgn urusan lain..tk sempat nak update blog :(

kedua, 5 pemenang bloglist telah dipilih sendiri oleh ubai..huhu

ketiga , senarai bloglist disember 2013 ^_^



keempat..maka dengan ini..selesai sudah bloglist kataubaid utk disember ini !!

yang tak berjaya !! tunggu januari is coming !!! 

huhu


p/s : pilihan raya cawangan jumaat nihh :) PCM !!
Pilihanraya Cawangan 14/15 !!!

Pilihanraya Cawangan 14/15 !!!


Assalamualaikum !!

huhu..

korang sihat kerr..taak ?? mkan ubat cpat *buat muka doktor.. hehe

Pilihanraya cawangan PERUBATAN 14/15

pilihanraya yang akan berlangsung di cawangan mansurah, mesir pada 20 dis ini.

sekarang tgh giat berkempen dengan manifesto masing2..

ada yang membawa idea2 baru utk di realisasikan pada tempoh pemerintahan yg baru .

ada yg memilih utk menggunakan idea2 yang " lama " yg perlu di beri nafas semula.

ada yang mula goyah dek hentaman dari beberapa pihak yg mengkritik..

ada yang mula membina tapak utk trus berdiri megah walaupun di kritik.

huhu..kalau tgk skrng nih..bnyak betul kempen2 di fb dan diluar fb..

cuma..pendekatan utk berjumpa dngan ahli mungkin agak sukar..kerana berbeza tempat tinggal..dan sbgainya..

cuma, melalui fb je laah..stkt nih penyebaran manifeto melalui medium ni di lihat agak berkesan..

tmbahan musim sejuk , pengundi lebih selesa untuk duk di rumah berbanding berjalan2 kan..

smoga pilihanraya kali nih lebih "sihat" & "bersih" dari segala yg keji..

NOW PRESENT TO YOU !!!

CALON2 AJKT BATCH TAHUN 2 !!




Terpancar keyakinan di wajah2 mereka,

wajah2 ni akan mewarnai PERUBATAN Cawangan Mansurah 14/15 ..

smoga taklifan yang telah di ambil dpt dilaksana dengan sebaik2nya !!!

GO GO GENEZENS !! GO GO MEGANS !!!

sekian , xoxo :)

p/s : bloglist akan kluar kejap lgi..huhu
Winter BACK !!!

Winter BACK !!!


Assalamualaikum..

wuuuu.. sejuknyerrr...

hari nih..betul2 sejuk..menandakan winter telah masuk secara officially..huhu

welcome back !!! winter !!!

tp serius sejuk gila..mcm korang letak badan korang dlm freezer peti ais tuh.. 

klau letak dlm peti ais..tk pe..boleh kluar balik..klau kt sini..spnjng hari dok dlam saratoga jela..*saratoga..selimut tebal mcm karpet yg bulu lembut tuh..

suhu pagi tdi..huhu
mesir dah sejuk..jordan dah turun salji..

gambar dari member di jordan..
bila musim sejuk2 nih kaan.. mula terbayang mcm mana penderitaan kawan dan sahabat2 kita di syria dan palestin ??

kita di sini..boleh pakai baju sejuk tebal2..tp diorang ?? 

kita boleh berlindung di sebalik rumah..tp diorang ??

kita boleh masak panas2.. tp diorang makan mcm mana ??

fikirkanlahh..jangan terlalu seronok dgn kesejukkan..tp adik2 dan abg2 dan pak cik dan makcik kita di sana terseksa..

tp aku yakin..diorang tak merungut..sbb diorang kuat.. winter nih..adalah ujian dan nikmat bgi makhluk ALLAH..

oklaah..panjatkan doa..tuk smua umat islam di seluruh dunia..

tangan dah beku menaip..mulut keluar asap..mcm winter sonata gituu..huhu

jumpa lgi di lain waktu !!

xoxo :P

sekian..

p/s : sejuk mnguji ketahan bermain ayaq..waaooo...huhu

Senarai Peserta Bloglist Kataubaid Dis 2013

Senarai Peserta Bloglist Kataubaid Dis 2013


Assalamualaikum , fuhh.. hari nih bru smpat nak update senarai peserta Segmen Bloglist Kataubaid ^_^

1. maaf laa sbb lmbt update.. sbb sibuk skit.. da benda yg nak kena setle awal2..
2. tarikh tutup tuk segmen adalah pada 10hb dis nih..

berikut adalah senarai nama blog yg menyertai segmen kali ^_^


selamat berblogging..


  1. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  2. http://misscintakamu.blogspot.com/2013/11/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  3. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  4. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  6. http://blogyanapunya.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  7. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  8. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  9. http://blogashalya.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  10. http://www.iuzira.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  11. http://jmbelog.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  12. http://www.erazfadli.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  13. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  14. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  15. http://kecekkira.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  16. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  17. http://danianasreen.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  18. http://pening-pala.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  19. http://mayabeautyempire.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  20. http://iemanzahri.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-disember-2013.html
  21. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
  22. http://cikmanissweet.blogspot.com/2013/12/segmen-bloglist-kataubaid-dis-2013.html
sekian ,xoxo :P

p/s: sorry lambat.. sibuk skit..ermm.. nk kena handle mcam2 nihh.. :)
Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!


Assalamualaikum !!!

korang sihat naa ...

 aku ok ja.. lama tk update kat sini.. sibuk skit..

mcm2 nk kena buat..

sbnrnya bnyak benda yg aku baru belajar..

aku belajar perkara2 yg belom aku ketahui dahulu..

aku mula dengan agak perlahan..

harap2 aku tk tertinggal jauh..

mengejar rakan2 seperjuangan yg telah laju pergi..

sorry laa..nmpk cm emo kan.. hehe

Aku hendak bina tapak..sblom membina bangunan yg kukuh..

mana mungkin bangunan2 hebat.. di bina bermula dari antena yg letaknya di atas..

aku harap ke khilafan aku di awal perjalanan perjuangan..

di maafkan..

mohon beri aku peluang..

utk aku berlajar dan bergerak bersama2 kalian..

smoga usaha kita, pergerakkan kita di berkati olehNyaa..

Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!

Beri Aku Peluang !!

sekian, xoxo :P

p/s : sorry laa.. tk berapa nak ok sejak dua tiga menjak nihh..tuk senarai peserta bloglist tuh..t ubai update secepat mungkin yaa.. sibuk skit dua tiga hari nihh... maaf skali lagi :)

program kami hari nih ^_^


SEGMEN : Bloglist Disember 2013

SEGMEN : Bloglist Disember 2013


Assalamualaikum !!

lamanyaa tk tgk blog nih.. hehehe.. bru 2 hari..

ok laah.. straigh to the point..

aku nk buat segmen bloglist lgi nihh..



syarat2nya :

1. follow blog aku ^_^

2. like page blog nih..kat sblh kanan nih..

3. copy dan pastekan banner kat atas nih..

4. buat entri * tk panjng pun tk pee..tajuk entri " Segmen Bloglist Kataubaid Dis 2013 "

5. tinggalkan link korang kt komen yerr ^_^

mcm mana senang tak ?? jom2..cuba !!

sekian.. xoxo :P

p/s : share jgn tak share naa.. :)

Nervesnyaa !!

Nervesnyaa !!


Assalamualaikum !!

alhamdulillah , syukur kpd Allah ..sbb still izinkan kita utk terus hidup di hari yg cantik dan indah ini .

hari aku nk cerita skit kat hgpa..

aku baru belajar banyak benda2 baru sejak dua atau 3 menjak nihh..

hehe.. feeling to be a leader is too different from being a normal student..

kena conduct meeting bagai..

kena pikiaq mcm mna nak atoq perjalanan program..

cari AJK untuk program..

cari calon2 tenanga pengisi time progrm..

selagi kudrat terdaya , aku akan tetap dlm jalan dakwah dan kepimpinan..

cuma nervess gilaa wehh..hahaha

kena jumpa nama2 baru dan muka2 baru bila masuk meeting..

tp it new xperience sbnarnya..

dan aku totally enjoy it..

hehe.. 

doakan aku naa....

sekian , xoxo :P



p/s :  Disember is coming !! time to change bloglist !! nantikaan !!!
Aku terawang-awang !!

Aku terawang-awang !!



Assalamualaikum !!!

korang sihat kerr ??

hehe..rsa cm lama jaa tk update blog kan..

errmmm..

sejak dua tiga dan empat menjak nih.. aku terasa cm aku nih terawang-awang lagi ..

mcm lost skit laa..terutama study..masih tercari2 rahsia study yg berkesan utk aku..

risau weeh..

sem nih lgi susah dri yg dlu.. sbb dah naik thun kaan.. mana ada yg akan senang daah..

entah laa..korang ada style study yg best2 tak ?? share laa ngan aku..

hehehe..




tp yg aku nmpk skung nih..aku kena hafal bnyak..n then baru aku akan paham..

aku nk try guna cara tu laa..doakan aku eh..

korang exam bila ??

oh yaa..SPM dah habis ke blom ?

Malaysia dah cuti skola eh ??

sorry lupa nk upfate =.=""

study kat Uni kat Msia best ker ?? nak tau gak..

aku pernah msuk dlu tp sat jaa laa..dlm sebulan lebih cm tuh..lps tuh truih flu mai mesir nihh :)

apa2 pun..kena ingt gak..keutamaan kita sbgai pelajar adalah study..btul tak ??

tkot benda2 lain yg mngganggu gugat kedudukan kita sbgai pelajar laak nnt kaan..

ok..lah.. sekian, xoxo :P

p/s : tgh mencari tajok2 gempak nk update blog,,hehe
Semakan JPA !!

Semakan JPA !!


Assalamualaikum !!

hari ni result JPA akan keluar ..

result JPA ??

hahaha

sebenarnya

Semakan Keputusan Skim Pinjaman Yuran Pengajian Luar Negara (2013 )

utk student2 mesir sahaja..

ok..so, boleh di semak dari kul 5 ptg 26 dis 2013..

untuk link :  :: KLIK SINI ::

Kemudian , korang boleh klik utk pautan

" Semakan Keputusan Skim Pinjaman Yuran Pengajian Luar Negara "

ok..selamat mencuba !! dan tahniah kepada yg berjaya !!

yg belom berjaya..boleh cuba lgi tahun hadapan :)


sekian , xoxo :P

p/s : seronok tgk kawan2 yg apply..insyaallah aku menyusul :D
Hotfm RT tweet aku !!!

Hotfm RT tweet aku !!!


Assalamualaikum !!

weehh.. korang baca tak tajuk entri nih ??

apppaaaaaaaaaaa !!

belum baca ?? ce baca dlu.. hehe

HOTFM RT TWEET AKU.. *aamik ko,capslock smua..haaha

RT ?? apa tuh ?? 

RT adalah sjenis kuih.. hahaha...tk de laa.. gurau jerr.. RT tu retweeted..

benda nih ada kat twitter jerr..so, dia lebih kurang mcm " like " kat fb tuh..

terharu sbenarnya tgk hot fm RT tweet aku...

thankz hotfm !!

u inspired me laa..

korang jgn jeles laak..kekeke

koranng tak caya eh ?? nah gamba diaa..lalalala
\


amacam ?? percaya kah anda ??

perlu nak doublekan kerr. hahaha..

oklahh..dah tunjukkan...

hehe..baapaak jahat gila aku nihh.. hahaha.. maaf yer.. sngaja jer nk usik korang..

senyum skit..

*automatic korang snyumkann.. huhu

k..lah maaf da salah silap..

sekian, xoxo :P

p/s : huhuhu...kuat mngusik betui aku nihh.. haha
 Habis Exaaaaamm !!!

Habis Exaaaaamm !!!


Assalamualaikum !!!

 weeehhh !!! koraaang !!!

laamaa tk jumpa !!! hahaha

korang tk rindu kat aku kerr ?? kahkahkah

alhamdulillah..tdi baru habis exam MCQ ,70 soalan..perghh cm na tercabut otak jawab tdi..ehehe

lpas nih , harap dpt result yg ok2 laa..

dah lama tk update blooog !!

hehe. nerbes laakk.. hahaha..

insyaallah.. apa2 pun.. tetap bersama berbloging walaupun sibuk.. hehe

dalam 2 atau 3 hari yg lalu apa yg korang buat ??

join segmen kee apa kerr ??

jgn ckap korang bergaduh dgn hantu villa nabila laak ?? 

hahaha..tk habis lagi ke cite tuh.. hehe

ok..lah.. nak layan movie laak.. 

jagn jeley ngan titew eh... *gaya gedik..

bye !! sekian,

xoxo :P

haiyaaahh...movie time..

p/s : hotfm RT tweet aku ?? nntkan next post :)
Highland Tower  !!!

Highland Tower !!!


Assalamualaikum !!

huhu.. lalala..

hari nk ceghita misteri lagi nihh.. huuuu..

*on background music seram..

ok.. korang tahuu !!

dlu pernah ada kisah hantu Highland Tower ..

haha..tk jadi laa nk buat seram...*aku laak yg seram sorang2..

dnga cite.. misteri Highlan tower tu.. sbb ada lebih 40 org yg meninggal dunia kaan..

di sbabkan oleh bangunan tu yg runtuh..

kisah selanjutnya aku tk dpt kenal pasti.. mungkin korang ada nak cerita kat aku kerr ??

aku nih..kdng2 suka gaak follow cite hntu nihh.. tp klau dah malas..

memang taak laa kaan..

kisah villa nabila tk stop lgi..kisah highland tower di ungkit kembali..

cuma kena jaga iman kita laa.. jgn takut berlebih lebihan jerr..

jgn lebihkan rasa takot tu kat makhluk..tp hanya utk ALLAH...

paham ??

sekian, xoxo :P

p/s : sejuk , dan demam :(

nak anak cm nih boleh ?? *berangan saat.. hahaha

Curi Masa !!!

Curi Masa !!!


Assalamualaikum !!

curi masa skit hari nihh.. hehehe..

sepatutnya dah sibuk skit..tp tk pela..

 curi skit masa sbb apa ??

nk update blog jerr.. kekeke..

cm na alam blogger ?? dah makin maju ?? 

hahaha..apa laa soalan aku nih.. kekeke..

masa itu nyawa.. bkan emas..

emas boleh di jual beli..

masa tak leh di jual beli..

betul tak.. hehe

ke masih di selubungi misteri villa Nabila ?? ke Higland Tower.. 

hahaha..

sekian , xoxo :p


p/s : senyum selalu naa.. :) doakan aku nk exam :)
Misteri Villa Nabila !!

Misteri Villa Nabila !!


Assalamualaikum !!!

korng sihat taak ??

hehe

smlam dan hari ni.. villa Nabila ini menjadi trending kt twitter..

apa sbnrnya yg berlaku ??

aku pun tk dpt nak confirmkan.. sbb aku tk dpt pangkal cerita nih cm na..

cuma ada gak..aku jumpa kat twitter mngenai villa nabila nih laa..sbnrnya palsu jaa..

dah klauq dlm tv kerr ?? *maaf aku kt mesir , so tk da updae tv2 nih.. hehe

klau fake..harap org yg sebarkan cite tuh dpt beri pngakuan ..

klau betul..harap mangsa2 itu selamat di keluarkan..

tak kan.. hantu yg buat twitter tu laakk ??

korang pernah baca.. jin buat twitter sbb nk kawan dengan manusia ??

hahaha.. ada dlm newspaper dlu....

org malaysia nih.. klau tk kerana hantu..tk kecoh ..btul takk ??

last2 nak tidok pun..tidoq dengan Mak jugak.. hahaha

ok..lah..klau korang ada apa2 update psal villa nabila nihh.. pm aku kt page blog aku k.. ^_^
boleh share ceghita sama2 ^^



seramm taakk.. hahaha

sekian, xoxo :P

p/s : fatrah exam meniti tiba.. hehe.. cerita hantu kita layaan dlu.. hahaha

Sembang Kencang Tapi Sampah !!

Sembang Kencang Tapi Sampah !!

\
Assalamualaikum !!

korang sihat ??

\syukurlah sbb kita masih hidup pada hari ni..selawat dan salam atas junjungan kita Rasulullah S.A.W .

serta sahabat2 baginda dan ahli keluarga baginda.

" Sembang Kencang Tapi Sampah "


haa.. nmpak mcm kasaq kan..tp tk pun sbnrnya..

quote nih.. aku dpt dri senior aku..nama dia Hud !!

ok..cuma huraian nih mungkin lebih kpada huraian aku..mungkin lari skit dri maksud asal pengunaan ayat itu..

kita selalu sembang atau pun berbicara mengenai sesuatu.. dan kita hebat dalam berkata2..

" eh , mana boleh buat mcm tu , dosa "

" kita tak boleh  melanggar masa atau lewat dri masa yg di tetapkan "

kita sibuk dengan benda baik yg kita tegur kat org , tp hakikatnya kita sendiri tercicir..

kita sibuk nak suh kawan2 kita menepati masa ..

tp kita sendiri tak menepati masa ..

kita sibuk halang kawan kita buat dosa.. tp kita sendiri yg melakukannya..

jadi renung2kan laah.. yaa.. bukan nk marah pa pun.. hehe.. tp nih utk kesedaran bersama..

aku kan suka sharing2 ngan korang.. lalala..

sekian , xoxo :P

p/s : manusia tk pernah simpan sampah..sbb sampah itu jijik dan org tk mau benda tu..

jdi buang smpah ke dalam tong sampah.. hehe *cm tk da kena mngena jerr.. haha..
Chronic Obstructive Pulmonary Disease !!

Chronic Obstructive Pulmonary Disease !!


Assalamualaikum !!!

COPD !! Chronic Obstructive Pulmonary Disease ..

tu laah tajuk case terakhir sblum mid sem lgi 2 minggu..

tajuk nih base on seorang pesakit yg mana seorang perokok tegar dari zaman mudanya lagi..dia ber nama Mr.Boyle * sorry kisah ni berlatar belakangkan masyarakat mat saleh ..aku terjemahkan skit ke melayu..hehe

satu hari Mr.Boyle nih sakit dan tak leh berkerja tuk jangka masa yg lama. Doktor(Dr) cdngkan dia amik atau join group tuk berhenti merokok. dia lebih senang utk berubah bla bersam dgn kumpula itu..

dari 30 btang rokok stiap hari berkurang kpd 10 btang rokok per day..

dia di cadangkan beberapa therapy utk memulihkan keadaanya setlah dikenal pasti penyakit tu..stlah bnyak ubat yg diberikan.

keadaan dia makin teruk dan teruk.. last skali ,mr boyle mati sblum umur bersara* mati muda ..

so, mainly based on saluran pernafasan kita laa.. bila merokok..cell2 dlm badan kita nih berfungsi secara pelik dan cuba sedaya upaya utk menyelamatkan badan dari benda2 yg kotor..bila dah terlalu bnyak..body atau badan kita tk leh nak menampung lgi kadar toxic dlm badan..

sbb tu jdi bnyak complication dan sakit tuh..jadi..sayangilah badan kita.. JANGAN Merokok !! klau nk hidup lama !! :)

p/s : hehe.. sbnrnya da lagi bacaan pernafasan pesakit nih..tp complicated sgt nk cerita..so, ni jee laa..harap korang pham apa yg nk disampaikan !!
10 Muharram

10 Muharram


Assalamualaikum !!

hari nih dah masuk 10 muharram ..

di sunnatkan puasa di 10 muharram , 

dan mesti di pair kan dengan sama ada sehari sebelum atau sehari selepas ..

jom puasa !! bukan selalu nak dpt pengalaman cm nih kan..

setahun sekali sahaja..jom2.. ^_^




p/s : jom2 puasa jom !! ** mcm dah terlambatt jerr... hehe..klau tk smpat azam tahun depan kita buat.. huhu


korang suka usik orang ?? [ KLIK SINI ]

Saya Suka Mengusik Orang !!

Saya Suka Mengusik Orang !!


Assalamualaikum !!!

korang sihat kerr ??

hehe..

hari ni nk ceghita skit psal usik mngusik nihh..

hehehe

org yg kenal aku akn ckap aku nih kuat mngusik..

tp org yg tk kenal aku akan ckap aku nih pendiam...

pelik tp benar..

hahaha...sbb itu lah aku..

ada gak yg merajuk ngan aku sbb aku kuat mngusik diorang.. hehe

jahat tak aku ..hahaha

tp aku slalu usik org2 yg dekat ngan aku ja..

sbb ntahlaah.. aku pun susah skit nk communicate dgn org.

nk improve social skill aku..tu laah matlamat aku..

klau tak , t jdi dok susah laa...klau tk leh nk sembang ngan pesakit.. kan2..

ok..lah...tu jer nk cite.. chaiiyyookk...

sekian  ,xoxo :P



p/s : macam Comel jer.. hehehehe..jom baca ^_^
Ubai tak BACA komen kerr ??

Ubai tak BACA komen kerr ??


Assalamualaikum !!

aiyooo..

ubai !!

tak reti nak replied komen kaaa !!

 haahaha.. 

firstly ubai nak minta maaf klau tak balas komen2 tu ya..

bukan makna ubai tk baca langsung..

lps ubai updae entri..

benda pertama yg ubai nak tgk adalah komen..

ubai akn baca smua.. tp nak balas tu..ada kekangan skit..sbb internet slow gilloss..

kadang2 stress gak.. tp jgn risau.. ubai baca smua komen2 tu..

jgn merajuk eehh.. hehe

t klau dah laju internet..ubai komen naaa..huhu

komen korang tu smua..sbgai booster tuk ubai utk trus ada dlm dunia blogger nih...

terima kasih smua !!

huhuhu

sekian , xoxo :p

p/s : hahaha.. touching ngan ubai kerr ?? :'(


 MEDIC : Thrombosis !!

MEDIC : Thrombosis !!


Assalamualaikum !!

Thrombosis ni apa pulak ubai !!!

haaa... thrombosis ni darah beku !!! hehe..senangkan.. sbnarnya..

darah beku di dalam salur darah kita..mungkin disebabkan tissue damage atau sbgainya..

tahu tak ??

badan kita nihh..buat bnyak kerja tuk smpai tahap tu tau tak !!.. badan kita nih release factor2 yg akan mnyebabkan darah kita beku..
blood clot

factor 1 sampai lah 13.. adalah nama2 dia ..thrombin , prothrombin dan sebagainya..

sbb apa darah kita nih tiba2 jaa beku dan sebab apa kena beku ??

darah kita tiba beku atau mengeras kerana..dia tak mau bagi darh tu mngalir dengan banyak ketempat lain..cuba bayangkan kalau darah tu tk beku.. agak2,bila kita akan sembuh ??

paham tak ?? lgi satu nak avoid infection kat bahgian yg berdarah tu..sbb kuman lebih senang nk melekat kat situ..

blood clot yg smpai ke jantung..boleh nyebabkan mati


cantikkan percaturan ALLAH kat kita..kita bersyukur ke tak ?? Alhamdulillah.. Sayangnya ALLAH kat kita.. jaga badan dan iman !! ^_^

p/s : exam oh exam !!


Nak Jual Jubah ??

Nak Jual Jubah ??


Assalamualaikum !!!

nak jual barang boleh ?? hahaha

tk de laa..bkan nak jual barang pun sbnrnyaa..

just nak survey jerrr..

korang selalu kerr pakai jubah ??

sbb mesir nih..jubah murah2 ..

cantik2 laak.. * t aku letak gambaq dia..

t balik Malaysia boleh jual.. hehe

ish2.. ubai nihh.. belajar laa dulu kaan.. =.="

tp tk salah kan.. waktu cuti jerr kita buat bisness..huhu

minyak wangi pun murah gak..aku maksudkan minyak atar cth kasturi..kat malaysia mahal btui..kat sini boleh laa..tk semahal malaysia laa..

seronok gak sbnrnya klau otak bisness nihh.. bnyak benda nak buat..

haha.. ok,t nak balik malaysia..aku update pasal jubah nih balik..klau nk order boleh laa nnt..huuhu

apa motif entri nihh ?? hahahaha..

entahlaah aku pun tak tau.. hehe..

ni laa, bila tiba2 pikiaq nak berbisnes.. hahaha..

sekian, xoxo =.="

p/s : ubai tgh bluuurr... hahaha..nyanyok dah koott.. ttba jaa post entri tah pape.. :P



Macam Comel jerr

Macam Comel jerr


Assalamualaikum !!

hari nih..bngun pagi2 tgk cermin..

" eh comel gak aku nih "


hahaha..

amik camera trus record

"mcm comel jer , mcm comel jer "

haha..mcm2 laa zaman skrung nih..

dlu gyomi , skung mcm comel2 nih..

lpas nihh tak tau apa laak yg keluar kan..

tp nak berseronok sila kan.. ingat , ada had yg tertentu yg dah di gariskan oleh Islam..

jangan buka aib orang..t Allah buka aib kita ..

**dlm konteks vid2 nih..aku rasa cm diorang yg buka aib diorang kan..

tp tk pe laa..doakan yg terbaek tuk smua..

jgn maki2 laak klau tak suka..

sekian, xoxo :P

p/s : sapa comel !!! komen kat bawah nihh.. n like page ubai ---> kat seblah nihh..
Demam Tandanyaaa ??

Demam Tandanyaaa ??


Assalamualaikum !!!

 hari nih.. hari last lecture !! esok tutup case.. lusa start study week..

nak dekat study week nih  gak laa sibuk memanjng.. 

kena urus masa dengan sbaik2nya..

demam laak..


demam tandanya apa ??

demam tanda sakit laa.. hehe..

kalau kat mesir kan.. antra faktor yg boleh dijadikan sebab utk peralihan musim..

bila bnyk org demam tu..tanda musim baru akan bertukar...

entah laa..tak sure lak mechanism dia cm na..ALLAH yg cipta..ALLAH yg tahu.. ^^

aku pun tgh demam nih.. cuma dah kurang skit.. tk mau manja2 sgt..bnyak benda lgi nk setlekan.. btul tak ??

kalau demam , makan ubat ya !


demam rindu ?? 

doalaa kat org yg kita rindu itu..huhu..

dah2..melalut lgi kaang.. haha..

klau demam bola !!

tgk laa bola !!ngadap laa game tuh.. hahaha..

oklaah.. dah merapu..so, jaga kesihatan yerr..p hospital klau sakit..klau tk sakit gi kerja.. hahaha

k..sekian,

xoxo :P

p/s : nak hujan laagiiii.. huhuhu
Kataubaid© .